• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 107 49,1%
  • erkek

OY: 103 47,2%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    218
Ben kızımı 5 ay boyunca hiç yere bırakmadım desem yeridir ama bu ara etrafa, eşyalara ilgisi çok arttı. Az önce mama sandalyesinde otururken bir tane çiçeği yaprağından tuttu saksısı devrildi her yer toprak şu anda :)))))))
Bizimki de geçen kucak istedi yemek yerken çorba kasesini devirdi, allahtan ılımıştı çorbam 😄

Ne diyim canım hepimize kolay gelsin 😄 sabah eşim geç gitti işe, bende 6 bucuk gibi kızı ona verdim salonda takıldılar 8 e kadar uyumuşum öyle iyi geldi ki sanırsın 10 saat uyudum, bi de kahvaltı hazırlamış ayy sanırsın tatildeyim 😄
Aayyy kahvaltı hazırlayan eş favori 🤩 valla uzun zamandır kahvaltılar hep eşimden o kadar iyi oluyor ki sabah oğluşu alıyor altını değiştiriyor üzerini giydirip mutfağa yanına alıyor oyuncak falan veriyor yatırıyor yere o sırada kahvaltı hazırlıyor😍

Ne diyim canım hepimize kolay gelsin 😄 sabah eşim geç gitti işe, bende 6 bucuk gibi kızı ona verdim salonda takıldılar 8 e kadar uyumuşum öyle iyi geldi ki sanırsın 10 saat uyudum, bi de kahvaltı hazırlamış ayy sanırsın tatildeyim 😄
Ohhh hastasıyız böyle inceliklerin. Ben de akşam 9da veriyorum bazen 2ye kadar yatıyorum çok güzel oluyor cidden 😄
Benimki sürekli kucak istiyor bu ara hiçbir iş yapamıyorum, sürekli ilgi istiyor 😄
Oyyy yabancılama da başladı mı yoksa 😵‍💫🥹

Aayyy kahvaltı hazırlayan eş favori 🤩 valla uzun zamandır kahvaltılar hep eşimden o kadar iyi oluyor ki sabah oğluşu alıyor altını değiştiriyor üzerini giydirip mutfağa yanına alıyor oyuncak falan veriyor yatırıyor yere o sırada kahvaltı hazırlıyor😍
Ooo süper, benimki de sagolsun elinden geleni yapıyor, dün yemek yapmadım tost falan hazırladı 😋 ama düşününce yapmaları da lazım zaten, sonuçta biz anneysek onlar da baba o yüzden çokta övmüyorum onun yüzüne 😄 yapcan tabi modundayım 😄😄

Ooo süper, benimki de sagolsun elinden geleni yapıyor, dün yemek yapmadım tost falan hazırladı 😋 ama düşününce yapmaları da lazım zaten, sonuçta biz anneysek onlar da baba o yüzden çokta övmüyorum onun yüzüne 😄 yapcan tabi modundayım 😄😄
Ayyynen öyle 😄😄
Bilmiyorum ki canım, sabah beni görünce cıldırdı sevincten, olabilir 😄😄😄
Yesinler yaa 🥹.. dişsiz diş etleri görünüyor ya gülünce insanın içi açılıyor cidden.

monimoni monimoni ek gıdaya sen de başlamıştın d mi? Ay benimki çok fena kabız. Doktorun verdiği damla da alerji yaptı korktum bugün apar topar doktora gittim. Anca balkabağı ve avokado veriyorum. İrmiği yulaf ununu da kestim. İki ayrı doktorumuz var. Tamamen bugün birbiriyle çakışıcak şeyler söylediler kafam karıştı. Bugünkü kabızlık için duphalac benzeri bi şurup verdi. Henüz vermedim bakalım. Z.yağı veriyorum ama nafile. Çok zor ve katı çıkarıyor. Sen de yaşadın mı yoksa benimki alerjik bebek olduğu için mi zorlanıyor anlamadım.

monimoni monimoni ek gıdaya sen de başlamıştın d mi? Ay benimki çok fena kabız. Doktorun verdiği damla da alerji yaptı korktum bugün apar topar doktora gittim. Anca balkabağı ve avokado veriyorum. İrmiği yulaf ununu da kestim. İki ayrı doktorumuz var. Tamamen bugün birbiriyle çakışıcak şeyler söylediler kafam karıştı. Bugünkü kabızlık için duphalac benzeri bi şurup verdi. Henüz vermedim bakalım. Z.yağı veriyorum ama nafile. Çok zor ve katı çıkarıyor. Sen de yaşadın mı yoksa benimki alerjik bebek olduğu için mi zorlanıyor anlamadım.
Evet canım basladım benimki normalde bes altı gün yapmadığı olurdu, geçince ek gıdaya kesin kabız olur dedim şuanlık sorun yok, az yapıyor ama yapıyor o yüzden bi bilgim yok maalesef

Ben arada pohpohluyorum ki yapmayi kesmesin devam etsin. 🤣 Allah var o konularda her zaman destek sağolsun

Normal kabak vermeyi dene istersen . Ben de kestim irmiği ,çok katı oldu kakası. Pırasa da çalıştırır barsakları. Ben daha pırasa denemedim.
Eğer düzelmezse ek gıdaya ara ver, anne sütü alıyorsa cıvıklaşıyor kaka

Normal kabak vermeyi dene istersen . Ben de kestim irmiği ,çok katı oldu kakası. Pırasa da çalıştırır barsakları. Ben daha pırasa denemedim.
Eğer düzelmezse ek gıdaya ara ver, anne sütü alıyorsa cıvıklaşıyor kaka
Bugün normal kabağın birinci günüydü. Yarın 1 tatlı kaşığı vereceğim. Pırasa iyiydi 3 gün sorunsuz geçti ama biraz gaz yaptı malum soğangil 😵‍💫. Çok istekli yemedi. Alerjik mama içiyor sadece. Bakalım yarın sabah tekrar doktora gidicez.🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Benim kızımın vücudunda benek benek kızarıklıklar oluştu ya. Doktor alerji dedi. Nedeni belli değil. Yediklerine dikkat et diye yuvarlak bir cümle kurdu. La Roche posey in cicaplast kremini kullan olmadı kortizonlu krem kullanırsın dedi. Bir de zaditen damla verdi. Zaditen kullanan oldu mu?

Benim kızımın vücudunda benek benek kızarıklıklar oluştu ya. Doktor alerji dedi. Nedeni belli değil. Yediklerine dikkat et diye yuvarlak bir cümle kurdu. La Roche posey in cicaplast kremini kullan olmadı kortizonlu krem kullanırsın dedi. Bir de zaditen damla verdi. Zaditen kullanan oldu mu?
Ay biz kullandık onu. İlk boğazı şişince vermişti doktor. Çocuk bi durgunlaştı tepki vermez oldu. Gülen çocuk gülmemeye başladı. Doktora sordum bazı çocuklarda uyku bazılarında böyle durgunluk yaparmış. Dün yüzü yine döküntü yaptı, doktora gittik zaditen istemedim onun yerine allerset kullanacağız 5 gün. Az önce verdim. Ama boğaz şişliğinde zaditen iyi geldi. Kullanım alanı baya yaygınmış hemşire öyle dedi

Ay biz kullandık onu. İlk boğazı şişince vermişti doktor. Çocuk bi durgunlaştı tepki vermez oldu. Gülen çocuk gülmemeye başladı. Doktora sordum bazı çocuklarda uyku bazılarında böyle durgunluk yaparmış. Dün yüzü yine döküntü yaptı, doktora gittik zaditen istemedim onun yerine allerset kullanacağız 5 gün. Az önce verdim. Ama boğaz şişliğinde zaditen iyi geldi. Kullanım alanı baya yaygınmış hemşire öyle dedi
Yaa kıyamam geçmiş olsun. Bize uyku yaptı gerçekten. Kırmızılıklar soldu iyi geldi heralde. Ciğer gibiydi boynu falan 😭

Kizlarr ek gidaya baslayanlara sorum,
Ben iki ayri doktorun paylastigi listeye baktim. Biri tek tek sebzeleri, meyveleri tattirirken digeri ustune katarak devam ediyor. Mesela biri once 3 gun kabak 3 gun patates seklinde, digeri de 3 gun kabaktan sonra kabakli patates seklinde devam ediyor. Boylece aslinda yedigi miktar da artmis oluyor. Nasil yapmam gerektigini bilemedim, siz nasil yaptiniz?

Kizlar herkese selamlar. Bebislerin uykusu nasil ben uyku konusundan cok muzdaripim ya. Gunduz 3 uyku max 30 dk, gece fix en az 5 kez uyaniyoruz, bu aylarda normal midir neden bu kadar uyaniyor bilmiyorum gece 2 kez mama veriyorum digerlerinde emzirip koyuyorum, memede uyuyor gece ve gunduz uyuyunca besige aliyorum. Her turlu oneriye acigim sabahlari gune yorgun baslamak zormuş

Back
X