herkese merhaba
oğlum 14 aylık oldu ve bazen küçüklüğünü özleyip diğer annelerin konularını okuyorum=)
sizin konuda da D vitamini gündeme gelmiş, birkaç naçizane öneri de ben yazmak istedim
ilaç kullanmayı oldum olası sevmediğimden oğluma takviye amaçlı verilen damlaları iyice araştırmadan kullanmadım
Devit de bunlardan biriydi. gerek yerli gerek yabancı kaynakları araştırdığımda türkiye gib yılın yarısnı günşli geçiren bir ülkede cilt rengine göre günde 10dk yarım saat arası güneş almanın yeterli olacağı konusunda ikna oldum
Dvitamini zaten depolanan bir şey o nedenle kışın da damla kullanmaya gerek görmedim
bugüne dek hiç damla kullanmamış ve çocuğunu düzenli olarak güneşe çıkarmamış olan arkadaşım, endişe etme ama önümüzdeki yaz günlerini verimli geçirmeye çalış
güneşin en zararlı lduğu öğle saatleri dışında sabah akşam bıdığını da alıp parka çıkar bence
hem diğer çocukları görür farklı şeyler öğrenir hem de güneşten faydalanır
maalesef doktorlar bilgi vermek yerine sadece ilaç veriyor o nedenle sıkma canını bunun adı cahillik değil ki anlatmazlarsa ya da kulağına bir yerden çalınmazsa nereden bileceksin
ben oğlum 9aylık olana dek işe dönmediğimden bu tip konuları araştıracak çok fırsatım oldu ve arkadaşlarımın önerisiyle blog yaptım
bebek beslenmesi ve sağlığıyla ilgili konuları doktor,diyetisyen ve gıda mühendisi birkaç uzmanın kontrolünden geçirerek bu hafta yayınlayacağım ama halihazırda evde peynir, ekmek, yoğurt yapımı gibi konularda yayınlarım mevcut
hayatozsoyler.blogspot.com adresinden siteye erişebilirsiniz. ufacık da olsa bir faydam olur umarım