• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Peki tamam fiyat konusunda dikkatli olurum o zaman gerci pa$amda yanimda olur zaten ikimiz birlikte hall ederiz insaAllah :))

Merve ben hic bilmiyorum nasil en dogrusu olur diye.

Mesela bizim ni$animiz evde olacak dolayisiyle daha sonra belki disari cikariz ama ayrieten bir eglence olmayacak. Damadin ni$anligi ve kizin elbisesi alinacak ve yüzükler alinacak. Ama onuda düsünmüyor degilim hani 'bunu sen öde bunu ben ödeyeyim' diyemem ona sanirim. O yüzen ortaklasa hall ederiz diye düsünüyorum. Kuaför ve fotografciyida kendim öderim diyorum. De bakalim beyfendiyle hic konusmadim bu konuyu :))

Ni$andan bir gün sonra nereye gidecek onu merak ettim?

canım bizim aramızda 12-13 saat mesafe var.nişandan bigün sonra evine gitcek :5::5::5::5::5:

Karalama kağıdımmm bi an onu karalarken aslında onunla dertleştiğimi fark ettim

Eki Görüntüle 185383

Ama bu cok tatli bisey ya :) pink_love senin de ni$anina 54 gün kalmiiis :) Heyecan var mi heyecan) :12:

Mervecim sende bendensin desene, hasretlik cekenlerdensin :( Allah bizi tez zamanda sevdigimizle kavustursun canim. Bizide farki ülkeler ayiriyor bir birimizden.

Kalbimin Birincisi hiç bir şey hissetmiyorum desem inanır mısınız? :53:

Inanirim, ama sebebini bilmek isterim :)

Cünkü ayni sey zaman zaman bende de oluyor. Bende kendime cok fazla stres yaptigim icin ve cok fazla düsündügüm icin bazen hic bisey hissetmedigim oluyor. Bi an geliyor icim bom bos oluyor. Ne heyecan ne korku, sanki bunlari yasayan ben degilmisim gibi..

Kalbimin Birincisi hiç bir şey hissetmiyorum desem inanır mısınız? :53:

zaman yaklaşınca insan ne hissetceni şaşırıyo.bende bişey hissetmiyorum.hatta hiç bi hazırlık yok.
istemeye gelmelerine 1,5 ay var.peşindende nişan olcak.
ilk alışverişimi mayıs sonu pinkimle yapcam :23::23::23:
sonraki haftada isteme ve nşan kıyafetimi alcam.isteme gününden sonra pasta siparişmi vercem.olduda bitti maşallahhhh :9::9::9::9::9::9:

sürekli herkez üzerümden yorum yapıyor kimse yardımcı olmuyor bana :43:
kimsenin bir hevesi yok kendim kendime ne kadar bohça çıkarırsam
sözlüm her şeyden sıkılıyor her alış verişe çıkmamızda mızmızlanıyor
ben nişaımı salonda yapacağım ve her şeyi kendim istedim
salonda yapmayı da nişan bohçasını da ama tek kalmayı ben istemedim.
neye heves etsem biri daha erken pink diyor
biri de her şeyin en iyisi olsun istiyorsun diyor
ben nişan günü geliceklerinde nişan bohçamı getirsinler istiyordum yani hep öyle hayal etmiştim
annemle ablam ise k.validem ile anlaşmışlar nişandan sonra müsait oldukları zaman yapıcaklarmış bohçayı vesselam nişandan sonra yapılan bohçanın hiç bir önemi ve degeri yok benim için
ben hayalimin gerçekleşmesini istedigim için nişan bohçası istemiştim ama olmadı annemle ablam her şeyde olduğu gibi bunu da mahvetmeyi başardılar :43:

Kizlar sizin yine bir avantajiniz var ne icin nereye gitmeniz gerektigini biliyorsunuz. Ben bi kuaförüm kim olabilecegini biliyorum. Bizim binanin karsisinda var bi kuaför yazlari hep oraya gidiyordum. Sacimi ve makyajimi orada yaptiririm diye düsünüyorum. Onun disinda elbise almam gerek nerede bulabilirim bilmiyorum. Ayakkabi almam gerek. Yüzükler alinmasi gerek. Fotografci ayarlamamiz gerek. Evde olacagi icin yiyecek icecekler hazirlanmasi lazim. Sonracima ni$an tepsisi gibi ufak tefek seyler alinacak. Davetlilere haber verilmesi laziiim... Bunlar simdi aklima gelen seyler.

Dedigim gibi bir tek bohcam bitti sayilir. Ama orda bile bir kac eksiklerim var :18:

canım yaaaa sıkma canını nolursun :70:
kendi başına buyruk davrananlar oluyo böyle işlerde evet.sana fikrini soran olmuyo.
benim nişan evde olcaktı.sonra yengemle annem babamı kna etti dernek gib bi yerde yapmaya karar verdik.heves ettim hayal kurdum.sonra babam dediki yok dernekte olmasın evde olsun ona da tamam dedim.
kıyafet bakıyorum daha erken diyo annem.
tepsiden bahsediyorum daha erken diyo.e önümüzde bitek mayıs var.haziranda ev temizliği kıyafet telaşesi yemek ikram bilmem ne ayrıntılara zaman kalmicakki:5:

Kizlar sizin yine bir avantajiniz var ne icin nereye gitmeniz gerektigini biliyorsunuz. Ben bi kuaförüm kim olabilecegini biliyorum. Bizim binanin karsisinda var bi kuaför yazlari hep oraya gidiyordum. Sacimi ve makyajimi orada yaptiririm diye düsünüyorum. Onun disinda elbise almam gerek nerede bulabilirim bilmiyorum. Ayakkabi almam gerek. Yüzükler alinmasi gerek. Fotografci ayarlamamiz gerek. Evde olacagi icin yiyecek icecekler hazirlanmasi lazim. Sonracima ni$an tepsisi gibi ufak tefek seyler alinacak. Davetlilere haber verilmesi laziiim... Bunlar simdi aklima gelen seyler.

Dedigim gibi bir tek bohcam bitti sayilir. Ama orda bile bir kac eksiklerim var :18:

cnm sen nişandan kaç gün önce türkiyede olcaksın

sürekli herkez üzerümden yorum yapıyor kimse yardımcı olmuyor bana :43:
kimsenin bir hevesi yok kendim kendime ne kadar bohça çıkarırsam
sözlüm her şeyden sıkılıyor her alış verişe çıkmamızda mızmızlanıyor
ben nişaımı salonda yapacağım ve her şeyi kendim istedim
salonda yapmayı da nişan bohçasını da ama tek kalmayı ben istemedim.
neye heves etsem biri daha erken pink diyor
biri de her şeyin en iyisi olsun istiyorsun diyor
ben nişan günü geliceklerinde nişan bohçamı getirsinler istiyordum yani hep öyle hayal etmiştim
annemle ablam ise k.validem ile anlaşmışlar nişandan sonra müsait oldukları zaman yapıcaklarmış bohçayı vesselam nişandan sonra yapılan bohçanın hiç bir önemi ve degeri yok benim için
ben hayalimin gerçekleşmesini istedigim için nişan bohçası istemiştim ama olmadı annemle ablam her şeyde olduğu gibi bunu da mahvetmeyi başardılar :43:

Ni$an bohcasi ama benim bildigim kadari ile erkek tarafindan en azindan ni$an günü getirilir geline. Annen hadi neyse ama aban neden böyle olmasinda itiraz etmedi ki? Bunu tekrar konusup hall edemezmisin? En azindan bohca konusunda senin istedigin olsun? Sözlünün mizmizlanmasina bisey diyemicem belki erkek oldugu icindir belki isin ciddiyetini anlayamamistir henüz?

Bana da hep 'daha erken sonra hall ederiz daha erken sonra konusulur' deniliyor, kendi ailem tarafindan. Yani kendini bu isin icinde 'yalniz' hissetmeni de anliyorum. Ama ben artik ne yapiyorum biliyormusun düsüncelerimi kurdugum hayali neyin nasil olmasini istedigimi pa$amdan baska kimseyle paylasmiyorum. Cünkü hayalimin mahf olmasini istemiyorum. Elimizden geldigi kadar istedigimiz ni$ani gerceklestirmeye calisacagiz ve o mutlu günümü bana mahf etmelerini izin vermicem.

Sende buna izin verme emi :) Imkanlarin el verdigi kadar herseyi senin istedigin gibi al istedigin gibi yap. Bohca konusunuda tekrar konus derim. Daha 50 gün zamanlari var. Bu zaman icerisinde bohca hazirlayabilirler kanaatimce.

Üzme canini :29:

anlatmışken tam olsun bari içimi dökiyimm

isteme ile söz yüzüklerimizin takılması burnumdan aktı
isteme günü ne kimse önümden el öpmeye çıkmak istedi ne de babam usulune uygun kızım çikolataları dağıtın yiyelim dedi. perşembe günü oldu istemem herkezin herşeyinde yanında oldum bir tek allahın kulu kapımı çalıp bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı.kimse sadece tek bir tane dostum geldi rötarlı olarak ama hepsine bedeldi ben kahve bardaklarımı çıkarmayı ve kahvemi de almayı unutunca her şey daha büyüdü gözümde kahvem yapılacaktı herkeze tek tek yalvardım kahvemi yapın diye ama ben kimseye böyle yapmadım ki yarım bırakmadım :43:

söz günüm desem temizlikten canım çıktı çeyranda kaldım hasta oldum.akşamına bitap zorla ayakta durmya ve gülümsemeye çalıştım. resim için dayımın 17 yaşındaki kızından rica ettim çekmesini.onun yerine 24 yaşındaki başka görevleri olan ablam geçti resim çekti utandım ayıp çünkü.42 yaşındaki annem çocuk ruhlu büyümeyi bir türlü öğrenemeyen annem resim çekindi de çekindi sözlümün akrabalrının yanında bir onu çekiştirdi resme bir bunu daha önce onlarla çeknimiş olmasına rağmen kızdımm içten içe:47: zaten sözlümün amcası da resim çekinmeyi ne kadar seviyorsunuz der gibi bir cümle kurunca yerin dibine girdim çıkamadım desem yeridir. o sinirle sesler başımda davul etkisi yaptı kalabalık odadan çıkıp antraye geçtim.elimi başıma koyup kendi kendime sakin ol bu senin en güzel günün sinirlenme kalk ve gülümse derken dayımın büyük kızı geldi yanıma ne oldu pink dedi çok ses var yaa dedim sessizce ama git ortaya doğru bağır çok ses varmış de demedimmm kendisine :47:

biliyorum gene her şeyi mahvedekler bu yüzden ne mutluyum ne heyecanlı :43:

inanmıyorum yaaaa bütün aksilikler üstü üste gelmiş.geldi mi tam geliyo derler ya doğru valla :43: canım yaaaa nazar boncugu olsun bunlar boşver:nazar::nazar:

Ni$an bohcasi ama benim bildigim kadari ile erkek tarafindan en azindan ni$an günü getirilir geline. Annen hadi neyse ama aban neden böyle olmasinda itiraz etmedi ki? Bunu tekrar konusup hall edemezmisin? En azindan bohca konusunda senin istedigin olsun? Sözlünün mizmizlanmasina bisey diyemicem belki erkek oldugu icindir belki isin ciddiyetini anlayamamistir henüz?

Bana da hep 'daha erken sonra hall ederiz daha erken sonra konusulur' deniliyor, kendi ailem tarafindan. Yani kendini bu isin icinde 'yalniz' hissetmeni de anliyorum. Ama ben artik ne yapiyorum biliyormusun düsüncelerimi kurdugum hayali neyin nasil olmasini istedigimi pa$amdan baska kimseyle paylasmiyorum. Cünkü hayalimin mahf olmasini istemiyorum. Elimizden geldigi kadar istedigimiz ni$ani gerceklestirmeye calisacagiz ve o mutlu günümü bana mahf etmelerini izin vermicem.

Sende buna izin verme emi :) Imkanlarin el verdigi kadar herseyi senin istedigin gibi al istedigin gibi yap. Bohca konusunuda tekrar konus derim. Daha 50 gün zamanlari var. Bu zaman icerisinde bohca hazirlayabilirler kanaatimce.

Üzme canini :29:

kayın validem çok tatlı çok anlayışlı bir kadın
yapmak isticektir ama artık onlarında buna imkanları el vermez diye düşünüyorum.
konuşmak rica etmek aklıma geldi ama geç kaldım artık isteyemem böyle bir şeyy onlardann ben hevesimin kursağımda kaldığıyla kalacağım yani

anlatmışken tam olsun bari içimi dökiyimm

isteme ile söz yüzüklerimizin takılması burnumdan aktı
isteme günü ne kimse önümden el öpmeye çıkmak istedi ne de babam usulune uygun kızım çikolataları dağıtın yiyelim dedi. perşembe günü oldu istemem herkezin herşeyinde yanında oldum bir tek allahın kulu kapımı çalıp bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı.kimse sadece tek bir tane dostum geldi rötarlı olarak ama hepsine bedeldi ben kahve bardaklarımı çıkarmayı ve kahvemi de almayı unutunca her şey daha büyüdü gözümde kahvem yapılacaktı herkeze tek tek yalvardım kahvemi yapın diye ama ben kimseye böyle yapmadım ki yarım bırakmadım :43:

söz günüm desem temizlikten canım çıktı çeyranda kaldım hasta oldum.akşamına bitap zorla ayakta durmya ve gülümsemeye çalıştım. resim için dayımın 17 yaşındaki kızından rica ettim çekmesini.onun yerine 24 yaşındaki başka görevleri olan ablam geçti resim çekti utandım ayıp çünkü.42 yaşındaki annem çocuk ruhlu büyümeyi bir türlü öğrenemeyen annem resim çekindi de çekindi sözlümün akrabalrının yanında bir onu çekiştirdi resme bir bunu daha önce onlarla çeknimiş olmasına rağmen kızdımm içten içe:47: zaten sözlümün amcası da resim çekinmeyi ne kadar seviyorsunuz der gibi bir cümle kurunca yerin dibine girdim çıkamadım desem yeridir. o sinirle sesler başımda davul etkisi yaptı kalabalık odadan çıkıp antraye geçtim.elimi başıma koyup kendi kendime sakin ol bu senin en güzel günün sinirlenme kalk ve gülümse derken dayımın büyük kızı geldi yanıma ne oldu pink dedi çok ses var yaa dedim sessizce ama git ortaya doğru bağır çok ses varmış de demedimmm kendisine :47:

biliyorum gene her şeyi mahvedekler bu yüzden ne mutluyum ne heyecanlı :43:

Oyy cnaım yaa kötü bir günmüş gibi anlattınn, insanın böyle günlerde dileğincee gülememesi ne kötü değil mi??
Herkes birbirini yeni tanıyo olur böyle şeyler, acemilik, kimsenin yol gösterememsii yalnız kalkmak üzüyor insanıı, bende kahveleri yaparken öyle hissetmiştim yanımda kimse yoktuu napcamı bilememiştin. Zor şeyler gibi ama tecrübeli biri yanında olunca her konuda iyi oluyor.

Oyy cnaım yaa kötü bir günmüş gibi anlattınn, insanın böyle günlerde dileğincee gülememesi ne kötü değil mi??
Herkes birbirini yeni tanıyo olur böyle şeyler, acemilik, kimsenin yol gösterememsii yalnız kalkmak üzüyor insanıı, bende kahveleri yaparken öyle hissetmiştim yanımda kimse yoktuu napcamı bilememiştin. Zor şeyler gibi ama tecrübeli biri yanında olunca her konuda iyi oluyor.

resmen yalvardım yaa kahvemi yapın diyee..
isteme günümü söz günümü hatırladıkça ağlıyorumm.. :43: :43: :43: :43:

neden yapmadılar kahveni yaaaa.o gün bende yapamam.insan güzelmi oldu kötümü oldu onun paniğine kapılır :5: hay allah yaaa dediğim gibi nazarlık olsun sana canım bunlar.nişanın güzel geçsin inşallah :nazar:

bir 18. yaş günüme kimse ama kimse gelmediğinde kendimi böyle hissetmiştim
bir de kahvelerimi yaPSIN BİRİ yaa diye çırpınırkenn.. :43:

Canım hiç üzülmee daha nicee güzel günlerin olcakkk, bunu kaderin göz kırpışı sayyy vee önündeki günlere bakk geçmişi hatırlayıp üzülmenin faydası yok balım iyi taraflarından bakmaya çalışş

Back