• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

sizde bazen bunaliyomusunuz ayni seylerden ben bazen kacip gitmek iiyorum galiba tamamen yalniz baktigim icin
simdi 1 haftadir ikiside fene hasta ilk kez hasta oldular boyle
birinde cok fena balgam var ne yapacagimi sasirdim inanin
herkes ikiz istiyor bu siralar moda sanirim bende olsunda gorun diyorum ne diyim baska:5:

bana arada geliyorlar 1 yaşa kadar bir şey değilmiş asıl zorluk şimdi başlıyor. sanırım 2 yaşına kadar aklımıza mukayyet olursak daha da bize bir şey olmaz.
hastalık bizde de dvm ediyor acaip oksuruyorlar bal limon veriyorum ama fayda etmiyor.
ikiz anneyi ikiz anne anlar ancak.

haklısın rudi cmtesi avm ye gidelim dedik ilk defa gidiyoruz ama tam 5 saat gezdik inancan mı hiç canları sıkılmadı ne görseler aaa aaaaa herkese el sallamalar ayrıca market arabalarında gezdik bebek arabalarına binmiyolar herşeyi ellemek istiyolar başkasının elindeki baolanlara yemeklere göz dikiyolar mama mama diye çok şükür yinede ben uyurlar diyodum ama yine kalktılar anlamadım gittii.....
bana arada geliyorlar 1 yaşa kadar bir şey değilmiş asıl zorluk şimdi başlıyor. sanırım 2 yaşına kadar aklımıza mukayyet olursak daha da bize bir şey olmaz.
hastalık bizde de dvm ediyor acaip oksuruyorlar bal limon veriyorum ama fayda etmiyor.
ikiz anneyi ikiz anne anlar ancak.

kızlar selam herkese..uzun zamandır yazmıyordum..

arkadaşın dediği gibi zorluk 1 yaşından sonra başlıyormuş..bizimkiler20 aylık oldular nerdeyse ama illallah ettirdiler yani..ikiside erkek..sürekli kavga sürekli kavga..
biri yumruk atar diğeri kafa atar..artık araya giriyoruz ayırmak için ama bir tanesi çok daha arsız diğeri uslu..ama arsız olan usluyuda yoldan çıkartıyor..kardeşi yanlışlıkla omzuna çarpsa başlıyor onu dövmeye..garbimde önce ses çıkarmıyor ama sonunda oda çakıyor yumruğu..bunların kavgasıyla nasıl başedicem bilemedim yaa..gerçekten çok büyük bir sorun oldu bu..

emir çok kıskanç..kardeşini biraz sevelim başlıuor bağırmaya..sonra demiri sıkıştırıyor köşeye acısını çıkartıyor..bu arada isimleri emir ve demir :))

güzelce söylüyorum haliyle anlamıyor..kızıyorum kaşımı filan çatıyorum bu seferde hırçınlaşıyor ..benden soğuyor..inanın şaşırdım ben yaa..böyle olanlar varsa akıl fikir versin bana..
zaten kızdığım için onlara,şimdi babaya daha bi düşkün oldular..dibinden ayrılmıyolar onun..

şu bir iki ünlü prdagog varya isim vermiyim, onların kitaplarını aldım bişeyler öğrenirim yakalarım diye..uygulamaya çalışıyorum..yok anacım evde terör estiriyolar..atacam bir gün kendimi camdan aşağı o olacak..zaten akşama kadar çalışıyorum iş stresi..ev temizliği bide bebeler derken sıyırmama az kaldı..belkide sıyırdım bilmiyorum..

çocuklar doğduğundan beri kendime ayırdığım 1 saatim bile olmadfı..inanın..ne kuaförü ne çay ne kahve gezmesi ohoooo onlar çok ama çok büyük bir lüks benim için..

çok yazdım biliyorum ama, ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemediğimden şaşırdım kaldım iyice..

kızlar selam herkese..uzun zamandır yazmıyordum..

arkadaşın dediği gibi zorluk 1 yaşından sonra başlıyormuş..bizimkiler20 aylık oldular nerdeyse ama illallah ettirdiler yani..ikiside erkek..sürekli kavga sürekli kavga..
biri yumruk atar diğeri kafa atar..artık araya giriyoruz ayırmak için ama bir tanesi çok daha arsız diğeri uslu..ama arsız olan usluyuda yoldan çıkartıyor..kardeşi yanlışlıkla omzuna çarpsa başlıyor onu dövmeye..garbimde önce ses çıkarmıyor ama sonunda oda çakıyor yumruğu..bunların kavgasıyla nasıl başedicem bilemedim yaa..gerçekten çok büyük bir sorun oldu bu..

emir çok kıskanç..kardeşini biraz sevelim başlıuor bağırmaya..sonra demiri sıkıştırıyor köşeye acısını çıkartıyor..bu arada isimleri emir ve demir :))

güzelce söylüyorum haliyle anlamıyor..kızıyorum kaşımı filan çatıyorum bu seferde hırçınlaşıyor ..benden soğuyor..inanın şaşırdım ben yaa..böyle olanlar varsa akıl fikir versin bana..
zaten kızdığım için onlara,şimdi babaya daha bi düşkün oldular..dibinden ayrılmıyolar onun..

şu bir iki ünlü prdagog varya isim vermiyim, onların kitaplarını aldım bişeyler öğrenirim yakalarım diye..uygulamaya çalışıyorum..yok anacım evde terör estiriyolar..atacam bir gün kendimi camdan aşağı o olacak..zaten akşama kadar çalışıyorum iş stresi..ev temizliği bide bebeler derken sıyırmama az kaldı..belkide sıyırdım bilmiyorum..

çocuklar doğduğundan beri kendime ayırdığım 1 saatim bile olmadfı..inanın..ne kuaförü ne çay ne kahve gezmesi ohoooo onlar çok ama aum kizlaçok büyük bir lüks benim için..

çok yazdım biliyorum ama, ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemediğimden şaşırdım kaldım iyice..

ay canim ya valla allah hepimiz e boooolll sabir versin
bende 24 saat evde yalniz bakiyorum kizlar
bak 20 aylik bile olmuslar
allahtan burda 2 yasinda okul basliyo
yarim gunde olsa yeter yani bana
1 seneyi iple cekiyorum simdi

Allah ım yaa kızlarr yazılarınızı okurken valla kendim yazdım sandımmm benim kızlarımda 15 aylıklar dediğiniz gibi bende kafayı sıyırdım galiba çalışıyorum günüz bakıcıdalar ama eve gelince işler beni bekliyor yemek bulaşık ee çocuklar beni özlüyorr hep yanımda olmak istiyolar ee biraz tekbaşlarına kalsınlar ya düşüyorlar yada ağızlarına yerden topladıkları şeyleri sokuyorlar bu nedenle birlikte oynuyoruz aslında onlarla oynamak bana keyif veriyor ama mutfaktaki bulaşıkları görünceee sinirlerimm çıkıyor kendimi tutamıyorum dağınıklığa dayanamıyorum ama toplamayada ne gücüm ne vaktim kalıyor geceleri doğru düzgün uyumuyolar biri yanımda biri ayağımda uyuyor yatağa koyunca uyanıyor sabah işe gidiyorumm zaten stresli kendime zaman ayıramıyorum kiloma dikkat edemiyorumm psikolojim bozuldu ama yinede iyki yavrucuklarımmm varrrr diyebiliyorumm kimse kolay olacağını sölememiştiiii ben onlar olsun diyeee çokk uğraştımmm ya olmasalardı tek başımıza sesizce oturup tv izliycek ve neden çocuk yapmıyosunuz diye soranlara bi şekilde cevaplar vermeye çalışacaktıkk tabiki çokkkkk zor ikiz annesi olmak ve kimseye laf anlatamıyosunuz eşim bile çocuklara sen bakmıyon ki bakıcı bakıyor dedi
ama nedensee kendisi bir saat bile yanlarında kalamaz ben yokkennn bazılarıda bu görüşte ne güzel çalışıyosun bakıcı bakıyo diyooo onun yükü daha ağır zaten yavrucuklarıma acaba yeterince bakamıyomuyum ilgilenemiyomuyum beni özlüyorlarmı onları bırakıp gidiyorum gibi düşünceler sürekli kafamda ayrıcaaa günüzleri bakmak zor değil zaten iki kere iki saat uyuyolarr ohhhh işleri yapıyo bakıcı onlar uyurken uyanıncada yanlarında oturuyor oynuyolarr önemli olan gece sabaha kadar uyumadan bakmak ve sabah işe gitmek kimseye bunu anlatamıyosunn yani yazdıklarımdan da anlaşılacağı gibi beni asılll yorann beni anlamayan insanlarrr neyseki siz varsınız sevgili ikiz anneleri bizi en iyi bizzz anlarızz.(psikolojimin bozukluğu yazımada yansıdı sanırım biraz karışık oldu)

aynen canım..çalışan annelerin işi daha zor..çünkü çalışmayan anneler çocukları gündüz uyuduğunda 1 saat kendileride uyuyup dinlenebilirler..ama çalışan annelerde bu mümkün değil..
10 dk ayaklarını uzatamazsın..

eve gelir gelmez ortalığı topluyorum.çocuklarla ilgileniyorum..eşim işten gelecek yemek hazırlıyorum masayı kuruyorum..eşim yemek yerken çocuklarla ilgileniyorum..sonra ben yiyorum..sırayla yiyoruz bu arada ..sonra masayı kaldır bulaşıkları topla,çocukların karnını doyur altını değiştit uyut..eee saat, zaten oldu 12 yada 1
daha evi temizleyeceksin...yada uyucaksın...

mesela pazar günleri evdeyim ben..çocuklarıma tek bakıyorum ama hafta içi yorulduğum kadar yorulmuyorum..çünkü onlar uyurken işlerimi yapıyorum.onlar oynarlarken en azından uzanıp dinlenebiliyorum..çünkü vaktim oluyor..

allah hepimizin çocuklarına sağlıklı ve uzun ömürler versin..ve rabbim evlatlarımızla sınamasın bizi..

selam kızlar nasılsınız biz çok hasta olduk hastanede yattık oğlum baya korkuttu onun korkusuna bende stresten hasa oldum şimdi iyiz çok şükür eşim yıllık izin aldı anane geldi 3 gün kaldı .....

selam kızlar nasılsınız biz çok hasta olduk hastanede yattık oğlum baya korkuttu onun korkusuna bende stresten hasa oldum şimdi iyiz çok şükür eşim yıllık izin aldı anane geldi 3 gün kaldı .....

canım çok geçmiş olsun.
inşallah ciddi bir şey olmamıştır.

ikiz bebeklerin bu kadar zor olacağı aklıma gelmezdi.
sosyal hayat yada kendimle alakalı hiçbir şey yapamaz oldum.
sadece cocuklar ama genede yetemiyorum.
oyun oyna,yemek yedir,temizle,uyut döngü bu şekilde gidiyor.
2 yaş bitince kreşe vermeliyim.yoksa sıyıracağım..

sağol canım sizede geçmiş olsun oğlum şantlı olduğu için çok korktuk çok şükür ateş yoktu kan temiz idrar temiz kusması ve uyku hali vardı buda şantın çalışmadığına işaret belirti yani çok şükür çalışıyomuş prof. bile gittik 2 ayrı beyin cerrahı gördü farenjit olmuş o kusturuyomuş ben hala düzelemedim bebeklerde öksürmeye devam ilaçları kullandık ama çocuk doktorunu değiştirmeye karar verdik doğum yaptığım hast. bebeklere ilk müdahale edendi bizi çok iyi tanıyor diye ona gidiyoduk ama böle durumlarda hiç tatmin etmedi kendisi hayırlısı olsun..
gecmis olsun canim bizde hastaydikk kizimin atesi 39,6 di inmiyodu

cok sukur iyi olduk

ikiz bebeklerin bu kadar zor olacağı aklıma gelmezdi.
Sosyal hayat yada kendimle alakalı hiçbir şey yapamaz oldum.
Sadece cocuklar ama genede yetemiyorum.
Oyun oyna,yemek yedir,temizle,uyut döngü bu şekilde gidiyor.
2 yaş bitince kreşe vermeliyim.yoksa sıyıracağım..

merhaba arkadaşlar bende ikiz annesiyim ama yazmaya pek zaman yok malesef
rudi su aralar bende kreş olayını düsünmeye başladım eskiden cok karsıydım
ama basa gelince insan daha iyi anlıyo aynen sürekli bende de kısır döngü var
bazen cok bunalıyorum bi yürüselerdi dedim hersey daha zor oldu .en önemlisi
yetemedigimi hissediyorum zorlanıyorum artık cok yedir içir yatır evi topla
evin dökündüsü zaten hiç bitmiyor düzen felan kalmadı
bugün herseyi bıraktım parka çıkardım dolaşdık biraz iyi geldi hem bana
hem cocuklara.hepimize allah kolaylık versin .yavrularımızı saglıkla büyütmeyi
nasip etsin.

merhaba arkadaşlar bende ikiz annesiyim ama yazmaya pek zaman yok malesef
rudi su aralar bende kreş olayını düsünmeye başladım eskiden cok karsıydım
ama basa gelince insan daha iyi anlıyo aynen sürekli bende de kısır döngü var
bazen cok bunalıyorum bi yürüselerdi dedim hersey daha zor oldu .en önemlisi
yetemedigimi hissediyorum zorlanıyorum artık cok yedir içir yatır evi topla
evin dökündüsü zaten hiç bitmiyor düzen felan kalmadı
bugün herseyi bıraktım parka çıkardım dolaşdık biraz iyi geldi hem bana
hem cocuklara.hepimize allah kolaylık versin .yavrularımızı saglıkla büyütmeyi
nasip etsin.

duss merhaba
benimkiler 14 aylık oldular yürüyorlar 3-5 kelime konuşup dediklerimizi anlıyorlar şimdilik. bu hafta hepkreş gezdim 14 aylık bebeklerde vardı
yalnız dikkatimi çeken 2 yaş ile aynı sınıftalar.büyüklerden zarar gelmesinden korktum.birde vicdan yaptım acaip nasıl bırakacağım diye.
çok alıştım çok seviyorum rutin ve yogun günler geçsede oraya bırakma fikri beni çok üzdü. dayanmam lazım diye sürekli kendime telkin veriyorum.
en azında 2 yaş olmalılar.
oyun grubu olarak günde 2 saat götürmemi tavsiye ettiler.
2 bebeği hazırla dışarıya çıkar götür getir bana 4 saate gelir.yanımda biri olmalı yine götürüp getirirken ama şu anda kimse yok yalnızım.
sağlıkla büyütmek tek tesellim şimdilerde ..

rudi yoğunlukta çok haklısın youlmaktada en azından benim eşim vardiyalı 8 saat çalışıp geliyo ama kreş fikri bana pek sıcak gelmedi onların en çok ihtiyacı old. yaş dönemi şimdi bence ayrıca 12-18 ay arası bırakıp gitme korkusu yaşıyormuş bebekler sen bilirsin ama.......ayrıca dışarı çıkmak için gerçekten kişi şart yardımcı yürüyünce daha zor olur ikiside farklı yöne gitme falan...
duss merhaba
benimkiler 14 aylık oldular yürüyorlar 3-5 kelime konuşup dediklerimizi anlıyorlar şimdilik. bu hafta hepkreş gezdim 14 aylık bebeklerde vardı
yalnız dikkatimi çeken 2 yaş ile aynı sınıftalar.büyüklerden zarar gelmesinden korktum.birde vicdan yaptım acaip nasıl bırakacağım diye.
çok alıştım çok seviyorum rutin ve yogun günler geçsede oraya bırakma fikri beni çok üzdü. dayanmam lazım diye sürekli kendime telkin veriyorum.
en azında 2 yaş olmalılar.
oyun grubu olarak günde 2 saat götürmemi tavsiye ettiler.
2 bebeği hazırla dışarıya çıkar götür getir bana 4 saate gelir.yanımda biri olmalı yine götürüp getirirken ama şu anda kimse yok yalnızım.
sağlıkla büyütmek tek tesellim şimdilerde ..

aslinda ayni problemler heppimizinki bende 2 yasta birakmak istiyorum krese kendimde okula baslamak istiyorum ama sonra diyorum yazik ya bakmazlarsa
bide bu yasta bi daha olmiycaklar zevkini cikarmaya calis diyorum
anliycaginiz bende cikmazlardayim

rudi yoğunlukta çok haklısın youlmaktada en azından benim eşim vardiyalı 8 saat çalışıp geliyo ama kreş fikri bana pek sıcak gelmedi onların en çok ihtiyacı old. yaş dönemi şimdi bence ayrıca 12-18 ay arası bırakıp gitme korkusu yaşıyormuş bebekler sen bilirsin ama.......ayrıca dışarı çıkmak için gerçekten kişi şart yardımcı yürüyünce daha zor olur ikiside farklı yöne gitme falan...

merhabalar,
aynen canım doğru söylüyorsun en erken 18 ay hatta 2 yaştan sonra kreş olabilir. benimde araştırmalarım o yonde şimdilik sadece oyun oynamak için 1-2 saatliğine götürebilirim ama işte yanımda yine biri olması lazım tek gidemeyiz.

aslinda ayni problemler heppimizinki bende 2 yasta birakmak istiyorum krese kendimde okula baslamak istiyorum ama sonra diyorum yazik ya bakmazlarsa
bide bu yasta bi daha olmiycaklar zevkini cikarmaya calis diyorum
anliycaginiz bende cikmazlardayim

canım sen ne okuluna başlayacaksın ?
okuyor musun yoksa öğretmen mi anlayamadım.
2 yaş iyi bence yarım günde olsa gidebilirler.

rudi ben zaten oğlumla özel eğitime başladım ama bireysel almıyoruz sadece fizik tedavi haftada 2 gün bu bile oğluma çok iyi geliyo değişik ortam insanlar ama kızım evde kalıyo anlıyo artık bırakıp gittiğimi en son yaptığı şey ise kucağımdan indirip bıraktığımda yere gömüldü sinirden ellerini ısırdı eşimin işyerinde var kreş ama oda götürmek istemez sanırım çünkü 3 saat evden dışarda kalıyorum oda ilgileniyo evde bi ayaklansa belki kızıda o götürür sosyalleşmesi için ...........

bu arada nurum nerelerdesin vallahi özlettin kendisi inşallah herşey yolundadır...
merhabalar,
aynen canım doğru söylüyorsun en erken 18 ay hatta 2 yaştan sonra kreş olabilir. benimde araştırmalarım o yonde şimdilik sadece oyun oynamak için 1-2 saatliğine götürebilirim ama işte yanımda yine biri olması lazım tek gidemeyiz.

Back