• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    109
Kizlar bugun ebe kontrolumde ebeye bebegin bir hafta ilerde gozuktugunu soyledim gecen haftaki ultrasonda, bu dogum tarihini degistirir mi dedim hayir o sadece gelisimiyle alakali dedi ama bana sacma geldi, suan 36+2 yim ultrasona gore ama sat vs.ye gore 35+4, nasil degistirmiyo anlamadim. tam 40.hafta due date oluyor 3 nisan, eger bir hafta ondeyse 41 olmaz mi o hafta?

bazen burdaki ebelerin yorumlarini kafami karistiriyor
Benim de kontollerde ileri çıkan kısımlar olabiliyor ama bunu bebeğin farklı bölgelerine göre hesaplıyo ultrason. Mesela karın bölgesi 34'ken boy uzunluğu 35 çıkabiliyo. Sanırım o yüzden doğum haftasını değiştirmiyo bu durum

Benim de kontollerde ileri çıkan kısımlar olabiliyor ama bunu bebeğin farklı bölgelerine göre hesaplıyo ultrason. Mesela karın bölgesi 34'ken boy uzunluğu 35 çıkabiliyo. Sanırım o yüzden doğum haftasını değiştirmiyo bu durum
ben de bakarken bas buyuklugu mesela 35+5 ken ayaklari 34+2 ciktigini goruyorum ama genele bakinca en son ekranda o olcumlere gore bir hafta cikariyor, ona gore degisebilir gibi gelmisti ama dogru olabilir evet boyle de :)

Kizlar bugun ebe kontrolumde ebeye bebegin bir hafta ilerde gozuktugunu soyledim gecen haftaki ultrasonda, bu dogum tarihini degistirir mi dedim hayir o sadece gelisimiyle alakali dedi ama bana sacma geldi, suan 36+2 yim ultrasona gore ama sat vs.ye gore 35+4, nasil degistirmiyo anlamadim. tam 40.hafta due date oluyor 3 nisan, eger bir hafta ondeyse 41 olmaz mi o hafta?

bazen burdaki ebelerin yorumlarini kafami karistiriyor
ultrasona göre söyledikleri bebeğin boy ve kilosuna göre emsal değerler düşünüldüğündeki hafta yani doğum tarihini belirlemiyor
doğum tarihini belirleyen sizin son adet tarihinize göre hesaplanan tarih
yani şöyle düşünün iri bir çocuk yaşından büyük görünebilir ya da minyon bi kadın daha küçük yaşta görünüyor olabilir ama neticede bir doğum tarihi var :)
ultrasonda bazen 1-2 hafta bazen 1-2 hafta geride görünebilir bebekler bu doğum tarihi için belirleyici değil

Gece çok şiddetli oldu uyuyamadım 3 e kadar bu gün biraz daha azaldı şiddeti
siddetli dediginiz agrili mi, oyleyse doktoru arayin ama siddetli dediginiz devamli kasilip birakiyosa kendini bebek sancisiz o durumda bisey yoktur diye dusunuyorum dogum sancisiyla geliyo diye biliyorum kasilmalar gercekse

ultrasona göre söyledikleri bebeğin boy ve kilosuna göre emsal değerler düşünüldüğündeki hafta yani doğum tarihini belirlemiyor
doğum tarihini belirleyen sizin son adet tarihinize göre hesaplanan tarih
yani şöyle düşünün iri bir çocuk yaşından büyük görünebilir ya da minyon bi kadın daha küçük yaşta görünüyor olabilir ama neticede bir doğum tarihi var :)
ultrasonda bazen 1-2 hafta bazen 1-2 hafta geride görünebilir bebekler bu doğum tarihi için belirleyici değil
cok mantikli geldi tesekkurler :))

Ay amiin inşallah ilk bebeğiniz mi cinsiyet ne :) bi de spinal anestezi mi olucaksınız bu kısımları konuşmadık biz hiç doktorla
evet ilk ve erkek olacak. sizin kaçıncı?
gittikçe büyüyen bir miyomumu olduğu ve 35 yaşında olduğum için normal tavsiye edilmedi.
açıkcası sonrasında da çok konuşmadık ve konu hakkında bilgim yok.
hastanenin doğum fotolarından da spinal anesteziyle yapıldığını görüyorum genelde doğumların.
bir de arkadaşım sezaryan için sabah saatlerine randevu verildiğini söyledi. tüm bildiklerim bu kadar:)

Eklentiler

• 5da9ab8f-ac4b-4d7c-8044-ce024f0ce521.webp
    5da9ab8f-ac4b-4d7c-8044-ce024f0ce521.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 17
iyi haftalar herkese
bir sorum olacak kızlar, 34hafta bitti kilosu 2100 grammış.
sizce normal mi? sizlerde durum nedir?
Merhaba benim 29+5te 1950 gr dı. Ama benim önden gidiyor 1 hafta. Şimdi yarın 32ye giriyorum perşembe randevum var burdan bildiririm son durumu

Kızlar dün de yazdım ama hiç kasılma yaşayan vs yok mu hepimiz aynı haftalardayız nerdeyse sadece benimki mi sürekli kasılıp karnımı taş gibi yapıyor 🥴 doktoru da aradım ulaşamadım korkuyorum
Ben bilerek yazmak istemedim korkutmamak icin 10 gun once falan yazmistim buraya erken dogum riskim oldugunu ogrendim diye. Ama hala kasilman gecmemis yazayim, karnım tas gibi oluyordu ve vajinada garip hisler vardi. Kontrole gitmeni tavsiye ederim en kisa zamanda. Senin de ayni sey olacak diye bisey yok tabi ama onlem almaktan zarar gelmez.

Kızlar benim hiç kasılmam vs olmuyor. Bazıları 30dan sonra yalancı sancılar vs olabilir normal demişti ana ben hiç yaşamadım . Buda normal mi :) herkes yaşamış burda aşağı yukarı çünkü .

Bide bebegın boyu kilosu genetik kimisi küçük doğuyor ama sonradan maşallah tosun gibi oluyorlar.
Benim ailem ve eşimin ailesi hep uzun ve iri kemikliler. O yüzden önde görünüyor hep mesela .
Sağlıklı olsunlar yeterki 🙏

Kızlar selamlar, herkese güzel haftalar🍀 Bu emzirme sütyenlerini ne beden almak gerekiyor? Benim göğüslerim büyümedi, hala aynı sütyenlerimi takıyorum zaten pek kilo da almadım totalde 5.5-6 kilo anca. Süt dolması doğumdan sonra mı oluyor? O da sadece kabı mı etkiler yani örneğin normalde 80B giyiyorsam 80C mi almalıyım?

Ben de mesajı alıntılayayım başka şey söylemek isteyen olur belki.

Bi de sorum: Emzirme Atleti

Kullanışlı mı? Hangi neden almalıyım?
Emzirme Atleti mi Emzirme Sütyeni mı?

Marka önerisi olan var mı?

Back