• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

Tuz hiç kullanmıyordum desem yeridir evlenene kadar, işte evlenince eşim yemekleri tuzsuz olmasın diye ekledik sonra baktım sofraya bile getirmeye başladım tuzluğu ve şu an tuzsuz yemek yemiyorum ama işte dediğin gibi kaya tuzu veya deniz tuzu almalıyım.

Tuz hiç kullanmıyordum desem yeridir evlenene kadar, işte evlenince eşim yemekleri tuzsuz olmasın diye ekledik sonra baktım sofraya bile getirmeye başladım tuzluğu ve şu an tuzsuz yemek yemiyorum ama işte dediğin gibi kaya tuzu veya deniz tuzu almalıyım.

Çok şüküüüür sonunda yahu! Hayırlı olsun hepimize:1: Topiğimize 2 KIZ gelmiş olup bayrağımızıda sallıyorum :52::72::72::72:
Birde şu tabloya bakarmısınız ya. İnanın ben kasıtlı yapmıorum. Şekili şekili oluyor :-))
Tevafuk bu olsa gerek hep öyle denk geliyor. Gelenleri sırasıyla yazıyorum:32:

Bende varım iki kız annesi olarak.forum kurallarını nasıl mesaj atacağını bilinmedim bı de bizim büyük kızda sorun çıktı i türlü nasip olmadı kayitolmak. 19 Aralık'ta doğdu bizim kızlar 36+ 5 de ikiside 2640 doğdular. Şimdi 3 aymizi doldurduk çok şükür amma çok yoruyorlar burdanokuugm kadarıyla cogunuz tek basınıza bakıyorsunuz nasıl beceriyorsunuz tebrik ederim bizim kızlar sabah besde altıda kalkıyorlar sonrası malum neyse umarım düzeliriz

yasemin2413; saol cnm sen de anali babali buyut ins. ben de aynen senin gibi mamadan sikildiklarini dusundum doktora soyledim elma suyu tattirdim hoslarina gitti yavas yavas baslasam mi dedim. evt yavastan hafta hafta ekleyerek basla dedi.liste verdi aslinda benimkilerde duzeltilmise gore 3 aylik ama basladim. zaten suan amacim alistirma tattirma henuz ogun sekline donusturmedim gunden gune artiracam boylece diger ay duzene girer ins. bebislerde hakli cnm annem sen surekli ayni yemegi yesen sikilmaz misin diyor :) dogru valla. sen de tattirabilirsin azar azar.

rudi; zaman cabuk geciyo. dogum nasil olacak acaba diye heyecanlanirken simdi kucaklarimizda ve buyudulerde. ins saglikla buyusunler. ek gida olayina beni mamayi artik istekle yememeleri ve hic anne sutu verememis olmak itti. sen kendi sutunu veriyorsan acele etme derim. benimkilerden 20 gun once dogan yegenim var sadece anne sutu aliyolar ama doktor onada hergun tek biseyin tadina baktir demis alismasi icin. birazda bebeislerin alimina bagli kimi bebek hic almak istemiyor mesela kimisininde hosuna gidiyor. onlara bagliyiz aslinda.

buarada ben bebek arabasi alacagim havalar guzellesiyor ihtiyac artik.aslinda cok yorum okudum ama yinede karar veremedim. sizler aldinizmi hangi marka ve memnun musunuz. ben pegpregoyu cok begendim cok hafif yag gibi kayip gidiyo macleren daha agir. ama 4 teker olmasi saglamlik acisindan ve de arabaya sigip sigmamasi acisindLan dusunduruyor. bu markayi kullanan varmi goruslerinizi almak isterim

Merhaba ben mclaren twin tecno aldım kullanımı kolay ama bizimkiler sevmedi icinde sıkılıyorlar daha tanm anlamadım. Arkadaslarimincogu tek tek araba aldılar ben ikiz arabası olmak istedim tek çıkarım diye ama tek çıkmak minkun değil gibi görünüyor. Bı de insgnia diye bir marka var b de ona bak. Twin tecno 18 kg civarında emniyetler bı araba benden b kadar

yeni anneler hosgeldiniz
benim ikiz araba mevzusu bi yakinimizin ikiz arabalarini bize vermesiyle simdilik son buldu. arka arkaya model cok rahat suruluyo ancak gel gelelimli biz arabamizi halen degistiremedik ve bagajdada tup var yani tikis pikis bugun ilk gezimizi yaptik cok yorucu oluyor indir bindir ama zevkli :) bi sure boyle idare edicez bu araba olayi beni cok geriyo tir olsa anca sigacaaz galiba:)

Canım bir günde ne kadar içiyor kızın mamayı,
bu arada yazdığın dualar için teşekkürler,

bir gunde 720 ml zorla içiyor. 1000 ml içmesi lazım ama nerde. 720 yide uykusunda falan veriyorum uyanıkken içmek istemiyor çoğunlukla. gazı varken ve dışkı yapamadığı zamanda yemek istemiyor.

yeni anneler hosgeldiniz
benim ikiz araba mevzusu bi yakinimizin ikiz arabalarini bize vermesiyle simdilik son buldu. arka arkaya model cok rahat suruluyo ancak gel gelelimli biz arabamizi halen degistiremedik ve bagajdada tup var yani tikis pikis bugun ilk gezimizi yaptik cok yorucu oluyor indir bindir ama zevkli :) bi sure boyle idare edicez bu araba olayi beni cok geriyo tir olsa anca sigacaaz galiba:)

aynen canım bizim önceki arabadada tüp vardı. bizde sırf bagaj ve tüp olmasın diye arabayı değiştirdik. darısı herkesin başına. inşaallah herkesin ihtiyacını karşılayacak bir aracı olur çünkü hakıkaten dışarıya çıkmak baya bi zor ama çokda zevkli.

merhaba anneler,
ben aranıza yeni katıldım. konu ve paylaşımlarınız çok güzel. 16+6 haftalık ikiz bebek bekliyoruz(biri kız biri erkek). Ankara'da yaşayan ikiz anneleri hangi hastanede doğum yaptınız? Yeni doğan yoğun bakımı olan özel bir hastane düşünüyoruz(erken doğum riski nedeniyle) ama küvez için çok para alıyorlar, devlet hast. ve üniv. hast. hakkında bilgisi olan var mı? bilgiledirebilirseniz çok sevinirim.

Bende varım iki kız annesi olarak.forum kurallarını nasıl mesaj atacağını bilinmedim bı de bizim büyük kızda sorun çıktı i türlü nasip olmadı kayitolmak. 19 Aralık'ta doğdu bizim kızlar 36+ 5 de ikiside 2640 doğdular. Şimdi 3 aymizi doldurduk çok şükür amma çok yoruyorlar burdanokuugm kadarıyla cogunuz tek basınıza bakıyorsunuz nasıl beceriyorsunuz tebrik ederim bizim kızlar sabah besde altıda kalkıyorlar sonrası malum neyse umarım düzeliriz
Canım aramıza hoşgeldin. Güle güle büyüt kızlarını. Bi kıza nasıl büyük diyebiliyorsun. İkiside aynı kg doğmuşlar. Önden gelen olduğu için mi yoksa diğerine göre daaha iiri büyük olduğu içn mi:-) Geçmiş olsun inş. kötü bi durum yoktur. Evet arkadaşım bir çoğumuuuuuz tek bakıyoruz. Allah kolaylığını veriyor işte. Benimkilerde öyle. Erkenden yatarlar doğduklarından beri bu böyle. 9-10arası sabah namazınada annelerini hep kaldırırlar :) Çoook erken kalkıyorlar zaten bu saatte yazdğmdan belli olmuyor mu:) İnş. seninkiler düzelirde geç kalkarlar hangi saatte gece uykularına yatırıyorsun?

merhaba anneler,
ben aranıza yeni katıldım. konu ve paylaşımlarınız çok güzel. 16+6 haftalık ikiz bebek bekliyoruz(biri kız biri erkek). Ankara'da yaşayan ikiz anneleri hangi hastanede doğum yaptınız? Yeni doğan yoğun bakımı olan özel bir hastane düşünüyoruz(erken doğum riski nedeniyle) ama küvez için çok para alıyorlar, devlet hast. ve üniv. hast. hakkında bilgisi olan var mı? bilgiledirebilirseniz çok sevinirim.
Merhaba kuzucuklrm teşekkürler canım öncelikle hamileliğin hayırlı olsun rabbim iki ayrı evladın tadını aynı anda yasatacak sıkıntıya sokma kendı. Bizim baştakı tablomuzu görüyor musun. Ben ve moontornet arkadasımız harıc herkes 34-35-36-37de doğumlarını yapmışlar strese sokma kendını bakarsın sende boyle iyi bi haftalarda doğum yaparsın. Ankarayı bılmem ama sana tavsıyem unv. hastanelerinden vazgcme derim. Ben hala kafa vuruyorum neden ilkbasından beri uni ye gitmedim diye 5. aydan 7.aya kadar uni de yatarak doğum yaptım ve cocuklarımın kuvezdekı donemlerıde orada gectı ve ben coook coook coook memnun kaldım. Özeller birşey değil işleri güçleri paraa.
Neyse canım sana hayırlı doğumlar diliyorum ama burası annelerimiz yeri adayların yeri değil onun için listeye ekleme söz konusu olmuyorda biz hep buradayız istediğin zaman gelebilirsin :)

selendefne buarada birşey soracağım neden hep eksik bilgiler veriyorsun arkadaşım ya:-)) Bak ilk buraya yazdığından eksik bilgilerinden dolayı ekleyememiştim gene aynısı ama şimdi enazından çoğunu yazmışsın :-) ve listemize ekleyebildim....
Kızların tek/çiftmi yumurta ikizleri birde yaşın?

selam kızlar bu ikiz arabasında eşimde bende ayrı ayrı almaya karar verdik babaanneleri alacak inşallah çünkü bizimkiler hep ayrı ayrı hastanelere gidiyor zaten yalnız çıkmak mümkün değil birleştrme aparatı almayı düşünüyorum ayrıca ilave olarak biz iyiz ALLAH a şükür gaz sancıları bitti derken diş çıkarma modunda şuan gece oğlum çok kalkamaya başladı baya bi sancılı sanırım sadece jel sürüyorum nurum 29 senin nasıl geçti bu dönemin ne yapmam gerekli ve ne kadar sürüyor eller hep ağızda salyalar akıyo benim düzen inşallah olacak zaten eşimde çok yardımcı vardiyalı çalıştığı için arada da büyükanne geliyor şuan uyuyolar yanlarında eşi:nazar:min babaannesi yanı sağolsun 70 yaşında maşşallahı var

selendefne buarada birşey soracağım neden hep eksik bilgiler veriyorsun arkadaşım ya:-)) Bak ilk buraya yazdığından eksik bilgilerinden dolayı ekleyememiştim gene aynısı ama şimdi enazından çoğunu yazmışsın :-) ve listemize ekleyebildim....
Kızların tek/çiftmi yumurta ikizleri birde yaşın?

Haklisin valla hep eksik ben 37 yaşındayım kızlar çift yumurta ikizleri, önce doğan evet tonbis o yüzden büyük bı de ikiz kelimesini ailede ve bizde kullanmamaya çalışıyoruz genelde kardes veya büyük olarak hitap ediyoruz. İkizolmaktan sıkılmalarını istemiyoruz. Büyük olan ciddi olduğunu düşündükleri bir hastalikdan şüphelendiler belinden su alındı ama son kontrolde normal gibi dediler bakalım gelecek hafta çıkacak sonuc Almanya'ya gitti tahlil bakalım duadan Başkanı'sı yapamıyoruz. Bu arada Facebook bulamadım sizi cozgur Kemal diye geciyorum beni ekler mısınız. Selamlar

Moontornt Ayy canım benim gecmis olsun benim Cook şükür öyle bı sorunum olmadı Dilimi İsirayim ne gazımız oldu nede dişlerimizi çıkarırken hastalık. Suan ikisininde 5 dişleri var 6. Çıkaracağız.
Hatta söyle demiştim Allh dagına göte kar yağdırıyor yalnız baktığım için bu olmadı dedim yoksa 2 tane hastA cocuğa nsl bakardım.. Burada biz seni cok iyi tanıyoruz esininkini kullanmanda hiç bı sakınca yok. Mesajla bildirirsen eklerim.

Selendefne ben esiminkindeb arama yaptığımda çıkıyor ama niye bulamadınız anlamadimki. Tamam canım seni bulur eklerim.

Her ikiz annesinin sorunudur UYKUSUZLUK.
Benim bu ogluslarim cook dindar biliyor musunuz :)) Doğduklarından beri bu saati hiç şaşırmıyorlar. Geçte yatırsam aynı erkende yatırsam ayniii.
Resmen bana diyorlar ki; anne kalk namaza, uyuma:) Yahu ezanlardan önce kalkıyorlar var mı böyle birsey....
Artık diyorum 1 yaslarinda su yaza değişirler ins ama oda zor bu sefer sıcaktan hiç uyumazlar..
Anneler ne olacak bizim bu uykusuzluğumuz???

Her ikiz annesinin sorunudur UYKUSUZLUK.
Benim bu ogluslarim cook dindar biliyor musunuz :)) Doğduklarından beri bu saati hiç şaşırmıyorlar. Geçte yatırsam aynı erkende yatırsam ayniii.
Resmen bana diyorlar ki; anne kalk namaza, uyuma:) Yahu ezanlardan önce kalkıyorlar var mı böyle birsey....
Artık diyorum 1 yaslarinda su yaza değişirler ins ama oda zor bu sefer sıcaktan hiç uyumazlar..
Anneler ne olacak bizim bu uykusuzluğumuz???

Canım uykusuzluk sorunumuz sanırım 1 yaşına girene kadar dvm edecek. inşallah daha uzun sürmez.
ben gün sayıyorum..

Kızlar bir şey soracağım doğum yapalı 4 ay oldu ama benim göbeğim 4 aylık hamile gibi gitmiyor, gitmesi içinde bir şey yapmadım boğazım maşallah yemek içmem yerinde.
spor yapacak vakit tabikide yok.
sizler ne durumdasınız?

Bu arada bu topic niye bu kadar sessizleşti ...
ben ek gıdalara başladım
arada elma suyu, sütlü prinçli muhallebi , havuç suyu, cici bebe veriyorum her gün birini denedik şimdilik..
yoğurt yapacağım devam sütünden yarında umarım ek gıdayı becerebilirim gözümde çok büyüyor açıkcası..

Kızlar bir şey soracağım doğum yapalı 4 ay oldu ama benim göbeğim 4 aylık hamile gibi gitmiyor, gitmesi içinde bir şey yapmadım boğazım maşallah yemek içmem yerinde.
sizler ne durumdasınız?

ahh kime soruyorsun onu ben 4 aylık hamıleyken bu kadar karnım yoktu:)) 46 kg idim. şimdi 54 kg:)) sporda dietde şimdilik haddimiz degıl. çok hareket edıyorum ama özellikle göbegı erısın diye spor yapamıyorum yorgunluktan. karnım dersen felaket acıkıyor. amaaan boşver sağlıklı olalımda ilerde bebişler koşarken peşlerınden koşmaktan göbeğimizde erir inşaallah:)) eşim normalde kadında göbeği sevmez. kendı benden 2 kat kıloda ama :)) şimdi söz konusu bile edemıyor, bende hiiiç kompleks yapmıyorum, esprı bıle yapsa sen kendıne bak ben böylede mutlu hıssedıyorum kendımı dıyorum :)) takılma oralara tatlım hepımız aynıyız.

sizler ne durumdasınız?

doğum diyetisyenine git bence ancak öyle kolay verirsin

Bu arada bu topic niye bu kadar sessizleşti ...
ben ek gıdalara başladım
arada elma suyu, sütlü prinçli muhallebi , havuç suyu, cici bebe veriyorum her gün birini denedik şimdilik..
yoğurt yapacağım devam sütünden yarında umarım ek gıdayı becerebilirim gözümde çok büyüyor açıkcası..

evet canımya hakkaten sessız buralar, ama anacım net e de bakamıyoruzki yogunluktan. millet tek bebekle felegını şaşıyor. bız yıne net konusundada başarılıyız ya

bugun dr gittik. kg lar iyi ama gecen aydan bu yana kız az kg almış dedı. mamayı 1000 ml ver dıyor ya ben 700 ü zor verıyorum. kafayı yıcem yaa. ek gıda dedım anne sütü az aldıkları için bşla dedı. aynen senın gibi meyve püresi, sebze çorbası, meyve suyu , onları saydı. sana bebe bisküvisini dr mı soyledı sen kendinmi denedin. ya ben ek gıda konusunda biraz tırstım ama degısış bıseyler tadacaklar dıyede sevınıyorum. belkı iştahları açılır. bi komşumda bana kefır ye sütünden bebeklerede gecer bağışıklık sistemlerı ıyı olur dedı (kızımda sorun varya). sizce kefır kullanmalımıyım. bazıları 1-2 çay kaşıgı bebeklere verıyormuş hazmıda kolaylaştırıyormuş. bu konuda fıkrını varmı. birde bebeklere ek neler verebılırız malum menü lazım

evet canımya hakkaten sessız buralar, ama anacım net e de bakamıyoruzki yogunluktan. millet tek bebekle felegını şaşıyor. bız yıne net konusundada başarılıyız ya

bugun dr gittik. kg lar iyi ama gecen aydan bu yana kız az kg almış dedı. mamayı 1000 ml ver dıyor ya ben 700 ü zor verıyorum. kafayı yıcem yaa. ek gıda dedım anne sütü az aldıkları için bşla dedı. aynen senın gibi meyve püresi, sebze çorbası, meyve suyu , onları saydı. sana bebe bisküvisini dr mı soyledı sen kendinmi denedin. ya ben ek gıda konusunda biraz tırstım ama degısış bıseyler tadacaklar dıyede sevınıyorum. belkı iştahları açılır. bi komşumda bana kefır ye sütünden bebeklerede gecer bağışıklık sistemlerı ıyı olur dedı (kızımda sorun varya). sizce kefır kullanmalımıyım. bazıları 1-2 çay kaşıgı bebeklere verıyormuş hazmıda kolaylaştırıyormuş. bu konuda fıkrını varmı. birde bebeklere ek neler verebılırız malum menü lazım

canım biz becerikli ve hamaratız. tek çocuk bakanlar dökülüyor maşallah biz taş gibiyiz.Allah sabrını ve gücünü veriyor sanırım.
kefirin çok faydalı oldugunu biliyorum.özellikle evde mayalananlar bence kullan bağışıklık sistemin güçlenir dolayısıyla bebişinde güçlenir.Geçen gün bir arkadaşıma doktoru tavsiye etmiş bebeğine vermesi için. ama onun bebeği 1 yaşında.

Milupanın sitesinden ek besinler ve beslenme tablosu var şu şekilde; belki fikir verebilir
08:00

Anne Sütü (eğer anne sütü yok ise Milupa Aptamil 2 veya Milumil 2)

Ara öğün

Meyve suyu-püresi (evde yapılan meyve suyu veya Milupa Frutapura Meyve Püresi veya Milupa Meyveli Kavanoz Maması)

12:00

Sebze Çorbası (evde yapılan sebze çorbası veya Milupa Sebzeli Karışık Çorba, Kavanoz Mamaları veya Milupa Öğünlerim Serisi 'Sütlü Sebzeli Karışım')

Ara öğün

20:00

Sütlü Pirinçli Bebek Muhallebisi (Milupa Sütlü Pirinçli Bebek Muhallebisi veya evde Devam maması ile yapılan muhallebi)

23:00

Back