- Konu Sahibi screamaway
-
- #1.461
dün 3 tane olunca bugün insan bekliyor demi haber
tuğçe ve çiçek 2-3 gün önce girmişti hala bekliyorlardı sanırım,tamda hatırlamıyorum... happyliveda bugün burdaydı ama birşey söylemedi.
kızlar yorum yapcak kimse yok mu bugün?
kızlar yorum yapcak kimse yok mu bugün?
Kızlar merhaba,
kan testi yaptırdım sabah,331.7 çıktı değer..Gerçekten hamileymişim
Sanırım 4 haftalık oluyor
dusunmemeyi nasil becerdin sentezcimmm... o isi bir cozsek, butun topik hamile kalcaz...
evet canimmm, hic bir gunumuz sessiz gecmesinnn, hep hamile haberleri alalim diye istiyor insan..
bu arada bugun burda olan happylife'di sanirim.. happylive degildi...
evet canlarım ben happylife diğer arkadasımız happylive bizi genelde karıştırıyorlar ya da aynı kişi
sanıyorlar burdan açıklamış olayım
Eki Görüntüle 188657
ayyy acilde bana bakmadılar muayene olmadan kaçtım..test aldık veeeeeeeeeeeeeeeeeeee.......
hamileyim..çok net iki çizgi çıktı...
sizleri çok seviyorum...allahım size de nasip etsin..ben hala şoktayım..inanamıyoruz ya....
selam kızlaaaaaaaar bnm bugün 10. günüm çalışsammı çalışmasammı sizce yoksa 11. günmü çalışsam şimdi gün aşırı çalışcam inş ilk defahangi günler çalışsam karar veremedim
düşünmemenin tek yolu var, canım, ben de önce zorlanıyordum düşünmemek elde değil diyordum ama eldeymiş, mesela daha bebeği olmadan kadınların neler yapabileceğini düşünün ve bebek olduktan sonra yapamayacaklarını düşünün. Görümcem hamile kalıncaya kadar erkek gibiydi kız, her yere koşardı, her yere yetişirdi, şimdi 5 yaşında kızı var, 5 yıldır kız eve yapışık vaziyyettedir, eli kolu bağlı gibi kızcağız, yapacaklarını yapabilmek için binbir takla atıyor. çocuğu nereye bıraksam, bıraktığım zaman yemeğini yedirebileceklermi? arkamdan ağlarmı ağlamazmı? kariyeri hele demiyorum, kariyerde büyük bir fosssss yaşanıyor, taa ki çocuk ana okuluna gidene kadar. önceden kreşe bırakmaya kıyamıyoruz biz kadınlar. aman yemek yedimi, yattımı durdumu terledimi, sırtına havlu koydularmı, üstünü değiştirdilermi derken panikler içinde gününüz geçecek, hele yaz geldimi, her gün banyo yapmalı çocuk, yemeğini hazırla, çamaşırını yıka, her gün 2 fasıl, çıkanları ütüle, banyosunu yaptır, bir de arada ağlasın ki anne neden benimle oynamıyorsun, daha eşinizin ve kendinizin çamaşırlarını ütülerini ve yemeğini saymıyorum, eşiniz eve gelince ona ilgi göstermeye haliniz bile kalmayabilir, bunun sonunda da eşinizi küstürürsünüz, aile sorunları başlar, hele kayınvalide kayınpeder yanınızdaysa, çocuğa iyi bakmadın, şunu giydirmedin, onu yedirmedinler gelecek oooh oh, kısacası tam bir kabus.... amma doluymuşum ha)))) neyse bu yazdıklarım herkesin başına gelmez, ama bebek düşüncesini kafanızdan bir süreliğine atmanıza yardımcı olur belki.
sentez, tebrik ederim, ALLAH tamamına erdirsin, büyütmeyi nasip etsin! doktor kontrolüne ne zaman gideceksin?bir an önce gitmen gerek, biliyorsundur. Ve doktorun istese de istemese de perşembe günü tekrar beta HCG değerini ölçtürmende fayda var. senin adına çok sevindim gerçekten. ALLAH hepimize sırayla nasip etsin inşallah! Beni de heveslendirdiniz, bu ay düşünmüyordum ama şimdi bilmiyorum, belki bi yaramazlık yaparım:)))) tam ovulasyon dönemlerindeyimmmmmm
düşünmemenin tek yolu var, canım, ben de önce zorlanıyordum düşünmemek elde değil diyordum ama eldeymiş, mesela daha bebeği olmadan kadınların neler yapabileceğini düşünün ve bebek olduktan sonra yapamayacaklarını düşünün. Görümcem hamile kalıncaya kadar erkek gibiydi kız, her yere koşardı, her yere yetişirdi, şimdi 5 yaşında kızı var, 5 yıldır kız eve yapışık vaziyyettedir, eli kolu bağlı gibi kızcağız, yapacaklarını yapabilmek için binbir takla atıyor. çocuğu nereye bıraksam, bıraktığım zaman yemeğini yedirebileceklermi? arkamdan ağlarmı ağlamazmı? kariyeri hele demiyorum, kariyerde büyük bir fosssss yaşanıyor, taa ki çocuk ana okuluna gidene kadar. önceden kreşe bırakmaya kıyamıyoruz biz kadınlar. aman yemek yedimi, yattımı durdumu terledimi, sırtına havlu koydularmı, üstünü değiştirdilermi derken panikler içinde gününüz geçecek, hele yaz geldimi, her gün banyo yapmalı çocuk, yemeğini hazırla, çamaşırını yıka, her gün 2 fasıl, çıkanları ütüle, banyosunu yaptır, bir de arada ağlasın ki anne neden benimle oynamıyorsun, daha eşinizin ve kendinizin çamaşırlarını ütülerini ve yemeğini saymıyorum, eşiniz eve gelince ona ilgi göstermeye haliniz bile kalmayabilir, bunun sonunda da eşinizi küstürürsünüz, aile sorunları başlar, hele kayınvalide kayınpeder yanınızdaysa, çocuğa iyi bakmadın, şunu giydirmedin, onu yedirmedinler gelecek oooh oh, kısacası tam bir kabus.... amma doluymuşum ha)))) neyse bu yazdıklarım herkesin başına gelmez, ama bebek düşüncesini kafanızdan bir süreliğine atmanıza yardımcı olur belki.
Canim bunlar kisiden kisiye degisiyor bence... Misafirlerim geldi diye diyordum ya, 3 yasinda cocuklari var aslinda.. Birakip geldiler.. Basbasa 1 hafta tatil yaptilar..
Arkadasin kariyeri de gayet iyidir, 4-5 aydan sonra ise devam etti, simdi de gayet guzel calisma hayatina devam ediyor.. Cocuga annesi bakiyor, ara ara da yardimci geliyormus...
Boyle ornekler de var yani...
öyle canım, maalesef, öyle anneler var, çocuğu anneye bırakmak normal bişey, ama mesela annesi uzakta olanlar bunu yapamaz, kayınvalideye de 1 kere bırakırsın 2 kere bırakırsın, sonra lafı yersin, kayınvalideye çocuk bırakıp da işe başlanması için melek gibi bir kayınvalideye sahip olmak lazım, keşke olsa da bırakabilsek, ama öyle olmayanlar çok fazla.
Ve bir de şöyle bir durum var, geçen sokakta bir anne ve baba gördüm, çocuk arkalarından geliyor, 1,5-2 yaşlarında, yeni yürüyordu, belliydi yürüyüşünden, dönüp bakmıyorlar ki çocuk nerde, o da yavaş yavaş yürüdüğü için bayağa geride kaldı, ağlamaya başladı, herkes çocuğun etrafına toplandı kimin çocuğu bu diye, anne babası bayağa sonra uyandılar duruma gelip çocuğu aldılar ama çocuğun kafasına bir tane geçirdi kadın, neden geride kalıyorsun diye azarlayarak. kışın ortası çocuk montsuz falan geziyordu, böyle umursuz anne olacağıma yazık etmeyeyim o çocuğu doğurmayayım daha iyi. Haklı değilmiyim? çocuğunu 2,5 yaşında kreşe gönderen anneler de var, çocuk daha bebek, sarılıyor annenin paçasına, o da bağırıyor git oyna arkadaşlarınla diye. nebileyim, benim içim kaldırmıyor böyle şeyleri. anne olacaksak sözün tam manasıyla anne olucaz, yada bu işi bırakacaz, yazık etmeyeceğiz o yavrucaklara. sadece tanıdık akraba çocuğu oldu desinler diye bebek sahibi olmayalım, ona ebeveynlik yapabileceksek buna manen hazırsak o zaman bebek düşünmemiz gerekmezmi?
Kres konusu benide cok uzuyor1.5 senedir bu iş yuzunden erteledim ama yaş oldu 31 napcaz kacis yok bundan. Sandim ki deneyince hemen olcak 2 aydir tık yok
yaaa boyle ailelerin cocugu var, biz ugrasip duruyoruz...:85::85::85:
olur canım, sıkma canını, zamanı gelince olacak, benim de 30 yaş dayandı kapıma, 30 olmadan 2 çocuğumu doğurmuş olmam lazım diyordum, erteleye erteleye bu güne kadar geldim, hala erteleme peşindeyim)))) Rabbim ol deyince olur inşallah, sonra da en az 3 yaşına kadar evde bak bence, sonra da eğer işe dönmen gerekiyorsa kreşi dene, insanın içine sinmiyor, yabancı kadınlara çocuğu emanet etmeye ama işe dönmek zorundaysan denersin, yok zorunlu değilsen ana okula kadar bakıverirsin, ama bak, benim ablam anaokuldan 1 yıl önce yarım gün kreşe koydu çocuğu, direkt tam gün koyunca çocuklar zorluk çekiyormuş, koyduğu kreşe bende gittim, sık sık çocukların üstünü değiştiriyorlar, yemekleri çok güzel, çeşitlidir. yani iyice araltırdıktan sonra ancak oaraya güvenip de gönderebildik. o da anaokula gitmeden önce çocuk grup halinde okumaya sınıfa alışsın diye.
ayy sinir oluyorum böylelerine arkadaşım..
birde ben 2yıllk evliyim. düşünmedim önce.. 18ay hap içtim bana bazı kimseler demediklerini bırakmadılar bak sen böyle korunuyosun ama ilerde isteyince olmaz bilmem ne .. işte bende buay ilk defa deniycem ya bu söyledikleri kehanet çıkarsa aklıma takılıyo şimdi stress yapıyorum.
yaaa boyle ailelerin cocugu var, biz ugrasip duruyoruz...:85::85::85:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?