• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'de hep beraber, burada elele hamile kaliyoruz... :)

Benim kayinvalidem sirf cocuk olursa bakabilsin diye yakinimiza tasindi. Harika bir insandir:nazar::nazar: cok naif bi kadin. Baskasina bu kayinvalide bile olsa sorumlulugumu yuklemek dusuncesi bile rahatsiz ediyo beni:50:

evet, kimseye güvenip de çocuk yapmamalıyız, kendimiz bakabileceksek, ona zaman ayırabileceksek, düşünelim bebeği, benim de kayınvalidem, ben bakarım, sen çalışırsın diyor, ama sonra sorun yaşayacağımı biliyorum, o yüzden çocuğu ona bırakıp da çalışmam ben. Tabi sende sonradan sorun çıkmayacaksa, bundan eminsen, rahatlıkla çocuğu :emir_bebek: yapabilisin demektir.:) İnşallah Rabbim istediğini verir, canım.:66::66::66::66:

evet, kimseye güvenip de çocuk yapmamalıyız, kendimiz bakabileceksek, ona zaman ayırabileceksek, düşünelim bebeği, benim de kayınvalidem, ben bakarım, sen çalışırsın diyor, ama sonra sorun yaşayacağımı biliyorum, o yüzden çocuğu ona bırakıp da çalışmam ben. Tabi sende sonradan sorun çıkmayacaksa, bundan eminsen, rahatlıkla çocuğu :emir_bebek: yapabilisin demektir.:) İnşallah Rabbim istediğini verir, canım.:66::66::66::66:

Amin tatlim hepimizinkini verir insallah. Ev Kredimiz var 3 sene daha surcek 3 sene daha beklersek 34 yasinda olcam :50: ne dusuncegimi sasirdim vallahi:14:

evet, maalesef, böyle kadınlar anne oluyor, bizim gibiler de uğraşıb duruyoruz, ama merak etme, canım benim, ALLAH herkese er ya geç hak ettiğini verecektir, hiç canını sıkma. ALLAHım gerekirse öylelerinin de çocuğu elinden alıverir, sonra başlarlar isyana, niye benim başıma geldi diye. yine de bencilce kendilerini düşünerek ah vah ederler. neyse, kısacası, bebek sahibi olmak o kadar da kolay bir şey değil, gözümüzü korkutalım, bebek düşüncesini kafadan atalım, biz istemiyoruz diyelim artık, ama salam altından da suyu yürütmeyi de ihmal etmeyelim, aktivitelere devam!:9::9::9:

kızalar bi baksanıza ne yazmışım, saman altından yazacağıma, salam altından su yürütelim demişim, şimdi farkettim :1::1::1::1::9::9::9::9::9::78::78::78: yani artık nerden ne yürüteceğinizi anlamışsınızdır umarım :27::27::27:))))))))))

batından 14 gün geri say, tatlım, diyelim 14 gün gerisi bu ayın 7ine denk geliyorsa 4 mayıs ve 6 mayıs en uygun günler. batın söyle bana hesaplayayım. :23:

ya işte onu bilmiorum zaten sorun o martta 35 gün sonra oldum 3 nisanda bittim sonra nisanda 21 gün sonra ayın 24ünde hastalandım işte 1 mayısta bittim o yüzden şu iki aydır düzenim bozuldu ovulasyon fln takip edemiyorum. bugün işte en son adetimden sonra 10. günüm napsamki :)

Ben 4. denedim... Bundan da umutsuzum, vaktinde calisamadik cunku... Artik haziranda 5.ye denerim...

sende yeniymişsn daha.. Allahım en kısa zamanda kavuştursun bebeğine arkadşm cnm
şunlar haklı çıkmasın:63:..
ben stres oldum geçen ay yumurtladığımı bariz belirtilerle hissetmiştim 22.günde
bu ay istiyorum ya olmaz.. stress yapmaya başladı bünyem elimde değil ne oldu bana böyle yaa :31: bende ateş ölçmeye başlıycam sizin gibi.. digital alıyorum onuda sipariş ettim;))

Amin tatlim hepimizinkini verir insallah. Ev Kredimiz var 3 sene daha surcek 3 sene daha beklersek 34 yasinda olcam :50: ne dusuncegimi sasirdim vallahi:14:

ya işte onu bilmiorum zaten sorun o martta 35 gün sonra oldum 3 nisanda bittim sonra nisanda 21 gün sonra ayın 24ünde hastalandım işte 1 mayısta bittim o yüzden şu iki aydır düzenim bozuldu ovulasyon fln takip edemiyorum. bugün işte en son adetimden sonra 10. günüm napsamki :)

o zaman şöyle yapalım, 10-12-14-16-18-21-23-25 mayıs günleri aktivite! gününü bilemiyorsak eşin iş seyahatine falan çıkmıyorsa, dediğim günlerde yapmanızda sakınca olmaz her halde. yani bu illa benim dediğim rakamla gitmek sorunda da değilsin, 11-13--15-17..... bu şekilde de devam edebilirsin, amaç günaşırı ilişki! Yok, günaşırı ilişki imkanımız yok dersen, şöyle hesaplayabiliriz, daha önceleri kaç günde bir adet görüyordun, marttda şaşırdıysa adetin, bu hep böyle gidecek anlamına gelmez, her normal kadında yılda 1 defa adet gecikebiliyor, bu normal kabul edilir, sonra ise adet aynı düzeninde devam eder. normalde kaç gün sürüyor adet dönemin?28mi, 29, 30,31mi?

yok 3 sene beklemeyin, şimdi denemeye devam edin bence, bu kredinin ödenmesi sizi çokmu zorluyor, yani maaşınızın büyük kısmını orayamı ödemek zorunda kalıyorsunuz? eğere öyle değilse bebeğin ihtiyaclarını karşılamakta zorlanmazsınız, ve bişey unutma, gelen bereketiyle gelir, bebek oldumu, Rabbim bi şekilde her şeyi yoluna koyar, benim şahsi düşüncem şu, eşim de aynı şekilde düşünüyor: bebek oldumu, eğer tabi maddi sıkıntımız olursa (inşallah olmaz) kendimize harcadıklarımızı bayağa kısacağız, yeter ki bebeğimiz hiçbir eksiği olmadan büyüsün, her hangi oyuncakta gözü kalarak büyümesin. ALLAH hepimizin ailesine ruzi bereket versin, sonra da çocuklarımızı armağan etsin bize ki onlara iyi bakalım :40::40::40::34::34::34:

sende yeniymişsn daha.. Allahım en kısa zamanda kavuştursun bebeğine arkadşm cnm
şunlar haklı çıkmasın:63:..
ben stres oldum geçen ay yumurtladığımı bariz belirtilerle hissetmiştim 22.günde
bu ay istiyorum ya olmaz.. stress yapmaya başladı bünyem elimde değil ne oldu bana böyle yaa :31: bende ateş ölçmeye başlıycam sizin gibi.. digital alıyorum onuda sipariş ettim;))

sen de basliyorsun demek ates olcmeye...:81::81::81: benim bu ay cok acemice oldu ates olcmem.. gelecek aya daha duzgun olcerim insallah...:1::1:

yok 3 sene beklemeyin, şimdi denemeye devam edin bence, bu kredinin ödenmesi sizi çokmu zorluyor, yani maaşınızın büyük kısmını orayamı ödemek zorunda kalıyorsunuz? eğere öyle değilse bebeğin ihtiyaclarını karşılamakta zorlanmazsınız, ve bişey unutma, gelen bereketiyle gelir, bebek oldumu, Rabbim bi şekilde her şeyi yoluna koyar, benim şahsi düşüncem şu, eşim de aynı şekilde düşünüyor: bebek oldumu, eğer tabi maddi sıkıntımız olursa (inşallah olmaz) kendimize harcadıklarımızı bayağa kısacağız, yeter ki bebeğimiz hiçbir eksiği olmadan büyüsün, her hangi oyuncakta gözü kalarak büyümesin. ALLAH hepimizin ailesine ruzi bereket versin, sonra da çocuklarımızı armağan etsin bize ki onlara iyi bakalım :40::40::40::34::34::34:

ben su son zamanlarda bebek bereketiyle gelir durumuna o kadar fazla sahit oldum ki!:16::16::16:
bir arkadasimin esi issizdi, sonra bebekle beraber baya iyi maasa is buldu...
diger bir arkadasimin bebegi oldu, esi bebekten sonra istifa etti, sonra hemen baya iyi maasa is buldu...
ornekleri cokkkk....:81::81:

ahhh bizde ayni durumdayiz simdi.. esim issiz..:1: bebek yok...:1::1: her ikisi biranda olsa....:16::16::16:

Son düzenleme:

Ben calismasam kredimizi eşim oder ama simdi yaptigimiz gibi extra harcamalarimizi iki kere dusunuruz. Birde cok hevesim var bebeğim olursa odasi oyuncaklari kiyafetleri mamasini hazirlamak icin birsuru ivir zivir listem cok kabarik anliycagin ne bilim ya hayirlisi diyorum dedigin gibi bereketiyle riskiyla gelir diyorlar bakalim bizimkisi gelirse şeyet nasil gelicek. Zaten sütten kesmeden baslamam diye dusunuyorum o zamana kadar elbet yolumuz cizilir:21:

sen de basliyorsun demek ates olcmeye...:81::81::81: benim bu ay cok acemice oldu ates olcmem.. gelecek aya daha duzgun olcerim insallah...:1::1:

adetin 10.gününe başlayabilirm ölçmeye geç mi olur bilmem.. 22de falan yumurtladım geçen yine o civar 22-23 yumurtlama bekliyorum hatta bu stresle pek yumurtlama falan beklemiyorum Hakkaten nasıl yenicem ya :14::14: bi çare çalışırken bile kafamda ilk önce sanada mı böyle oluyodu şimdi nasılsın?

ben su son zamanlarda bebek bereketiyle gelir duruma o kadar fazla sahit oldum ki!:16::16::16:
bir arkadasimin esi issizdi, sonra bebekle beraber baya iyi maasa is buldu...
diger bir arkadasimin bebegi oldu, esi bebekten sonra istifa etti, sonra hemen baya iyi maasa is buldu...
ornekleri cokkkk....:81::81:

ahhh bizde ayni durumdayiz simdi.. esim issiz..:1: bebek yok...:1::1: her ikisi biranda olsa....:16::16::16:

ayy inşallah!!! İnşallah bebişin gelir bereketiyle! eşin de iş bulur, bebiş de seni yoruverir bir doyasıya))) sonra ahhhhhhh, çoooook yoruldum, ama değer bebeğime diyeceksin. İnşallah hamile kalırsın, ve seni fazla yormayan bir bebeğe sahip olursun, eşin de süper maaşlı bir iş bulur bu arada, sonra değme keyfime :64::64::64::34::34::34:

screamaway, fazla yormayan bebiş derken neyi kastediyorum, anlatayım? gözümün önünde görümcemin de ablamın da bebeği büyüdü, görümcemin kızı doğduğu günden beri burnundan getirdi hayatı kızın, ama ablamınki yat deyince yatıyordu, otur deyince oturuyordu, o kadar rahat bir çocuktu ki, anlatamam. görümcemin kızı 5 yaşında hala çok yoruyor annesini, annesinin bu 5 yılda rengi başı attı, tansiyon düşmeleri, bayılmalar falan, 3 yıl emdi annesini, bırakmadı, ve dönem dönem değişirdi huyları, bir ara oturduğu yerde yaslanmaması gerekirdi annesinin, bir dönem emzirirken konuşması yasaktı))), bir dönem emzirirken ayakta gezmek zorundaydı annesi, bu arada çocuğun da maşallahı vardı o dönemde 15 kg idi. yemesi problem uyumak diye bişey yok hayat listemizde))) her şeyi zorla! yani zor çocuk böyle olabiliyor.
Ablamınki ise ikinci çocuk oluncaya kadar iyiydi, sonra kardeşini kıskana kıskana yaramaz bir çocuğa dönüştü. Bu biraz da çocuğu alıştırmaya bağlı bişey. annelerde hatalar var demekki.

ALLAH bebişimizi versin de, bebek bakımıyla ilgili çok kitap var, internet var, iyice bilgi ediniriz de hata yapmayız inşallah!

Back