2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yıldız,
Masaj videosunu seyrettim birazdan bebe yağı ile uygulamayı düşünüyorum:)
görüşmek üzere

insallah ise yarar canim. bu arada birsey daha farkettim ya da ise yaradigini dusunuyorum. Kayinvalidem cok akilli kadindir. Bebis dogdugu gunden beri cocuk duzeni sever diyip duruyordu kadincagiz, tabii ben ancak kendimi toparlayabildim, son bir haftadir aksamlari hep ayni saatte ayni seyleri yapmaya calisiyoruz. Sanki biraz daha rahatladi, aglama krizleri azaldi gibi...ogleden sonra 5'de emziriyorum sonra saat 6-7:30 arasi yuruyuse cikiyoruz kizimla sonra 7:30'da banyo yaptirip saat 8'de tekrar meme ile bulusma...sonra da 10 dakika donencesi ile oynamasina izin verip, 70ml sagilmis sutunu icirip (ekstraya bayiliyor) masajini yapip altini degistiriyorum...minisim 1:30'a kadar deliksiz uyuyor...sonrada sabah 4:30 gibi tekrar acikiyor...ama o saatte biraz gazi oluyor...bu gaz masaji ise yariyor gibi insallah oyle gibi gelmiyordur...kolay gelsin arkadasim...su gaz sancisi bitse yavrularimiz guzel guzel uyuyacaklar...
Insallah senin ufakliga da iyi gelir...
sevgiler
Y

Teşekkürler canım link için, çok güzel masaj yaptı bayan, hemen ben de uygulayayım ama sonundaki slash yüzünden açılmıyordu, sildim izleyebildim. Oradaki bilgilerden de buraya kopyalamak istedim:

WIND-SALBE

KOLİK NEDİR?
Gelişimi normal olan sağlıklı bebeklerde en az 3 hafta süren,haftada 3 günden ve günde 3 saatten fazla süreli ve başka bir nedenle açıklanamayan biçimde huzursuzluk,ajitasyon ve ağlamaların olduğu tabloya Kolik(gaz sancısı) denir.

Kolik her 4 bebekten 1’inde görülür.Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı 2-3 haftalıkken başlar ve genellikle bebek 3 aylık olduğunda büyük ölçüde geçer.Bazı bebeklerde ise 8-9 aylık olana kadar kolik devam eder.

KOLİK NEDENLERİ NELERDİR?
Kolik nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte;
— Bebeğin sindirim sisteminin tam olgunlaşmamış olması,
— Bebeklerin nefes ve beslenme koordinasyonu tam olmaması nedeniyle emme esnasında hava yutmaları
— Ailede stres ve anne bebek ilişkisinde bozukluk olması rahatsızlığı arttırabilir.

KOLİKLİ BEBEĞE NELER YAPILABİLİR?
— Sessiz ve daha az aydınlık bir odada dış uyaranları azaltmak sakinleşmesine yardımcı olabilir.
— Bebek emzirilirken meme ucunu iyice kavramasına ve hava yutmamasına dikkat etmek gerekir.
— Emziren anne, kendisine gaz yapan yiyeceklerden ve sigaradan uzak durmalıdır.
— Bebek sırt üstü yatırılarak,karnına yumuşak ve saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapılabilir.
— Sakin olun.Çünkü sizin huzursuzluğunuz,korkularınız ve stresiniz bebeği olumsuz etkileyecektir.
— Bebeğinizin karnını sıcak havlu ile ısıtabilirsiniz.

Merhaba yıldız
Bence işe yarıyordur, ama bizimkinin ne zaman uyuyacağı belli olmuyor.Bazen tüm gün uyuyor, bazense hiç uyumuyor.Akşam saat 9-10dan sonra ışıkları azaltıp, tvnin sesini kısıyoruz, gürültü yapmıyoruz ,gece uyandığında ışığı açmıyorum, konuşmuyorum, altını mümkünse açmamaya çalışıyorum, geceyi gündüzü blsin diye.. Bir de bebeğim gece uykusunun 1. kısmını mışıl mışıl uyuyor, emmeye kalkıyor, sonrası sancılı ve bölük bir uyku oluyor,( yani gece 3ten sonra)Ağlamıyor ama mıkırdıyor, sallıyorum uyuyor, 5 dk sonra yine uyanıyorİnşallah biraz daha gaz olayı düzene girsin aynı saatte aynı rirüelleri uygulayarak uyutmaya çalışacağım.Bugünlerde beslenme ihtiyacı arttı malt içeceği alacağım. Arada sütünü sağıp biberonla mı veriyorsun? Sonra memeyi istemez diyorlar?

sevgiler

canım burnu tıkalı olabilir. Benimkiinin burnu tıkalı olunca hırıltılı sesler çıkarıyor

druda aynı şeyi söyledi canım burnunu açık tutun dedi bizde öyle yapıyoroz bakalım.sabahları daha çok oluyor gündüz nerdeyse yok gibi bakalım cumartesi günü kontrolü var dr ne diyecek.

Bismillah daha 1 aylık hemen obezite demiş bence takma kafana canım.daha sonraki aylar önemli baktın ki gerçekten fazla kilo alıyor sende bakarsın bir çaresine illaki drun söylemesine gerek yok.insanlar bizi cahil cüheyla yerine koyuyor sinir oluyorum.ben cumartesi gidicem dr a yazarım buraya kilomuzu boyumuzu.sıkma canını...

evet canım benim bebiş de 22 günlük. bizde de o sorun var...
aynı öksürük ateş vs yok
belki sütten kaynaklanıyor olabilir mi???

Canım dün bi arkadaşıma sordum onunda bir oğlu var.aynı şey olmuş dr u sütten olabilir demiş ama bu sütün faydalı olmadığı yada yaramadığı anlamında değil sütün boğazına yapışabilir gibi birşey söylemiş.sonra geçti diyor.ben cumartesi dra gidiyorum bakalım ne diyecek.yazarım buraya..

slmm kızlarr
primanın yarışmasına katıldık
bizi desteklerseniz seviniriz :))
Prima Yıldızını Arıyor
sitesine girip ''medaa'' diye aratırıp oylarınızı verebilirsiniz :))

kızlar slm sormak istediğim bebeğim 36 haftalık dogdu suan tam 34 günlük suan 1 aylıkm oluyor aylıkmı.. birde merak ettiğim simdi neler yapması gerekir.. benimki biraz fazla uykuyu seviyor.. doktor sorun yok dedi.. ama ben yinede korkuorum.. parmagımı takip etmesi lasım mı simdiden.. bir arkadasımla aynı gün dogum yaptık.. onunki yüz üzstü yatırdın mı sırt üstü dönüomuş.. bunu hepinizin ki ypıyormu.. benimki yapmıoda.. sadece azcık kafasını kaldırıyor.. ayaklarında destek verdinmi öne dogru gidioyor..

bence her bebeğin gelişimi farklı oluyor o yüzden kıyaslama yapma benimkide 25 günlük benimkinin ters dönebileceğini sanmıyorum daha bence arkadaşınınki de ters bırakıyodur yana devriliyordur bilinçli dönmüyordur bööle şeyleri kafana takma ii bi doktorun varsa o sorun yok diyorsa boşa kendini acabalarla yorma derim ben..

ben konusuorum bakıo ama parmak takibi yok 34 günn az bişey dimi.. simdi 2 aylıkmı peki bu bebek..

yoo neden iki aylık olsun ki 1 aylık daha bide senin bebeğin 1 ay erken doğmuş zamanını doldurup doğmuş bebekle kıyaslama canım kontrollerde gelişim gösteriyorsa sorun yoktur bence..

Arkadasim,
Meraklanma...al benim gibi biri daha var:)
Pasionada'nin dedigi gibi her bebek farkli gelisiyor. Bu arada kafasini kaldirmasi, siddetli isikta gozlerini kacirmasi, yuksek sese tepki vermesi yeterli su anda bebisinin....ilerleyen haftalarda seni takip edip gulumsemeye baslayacak ancak bunlarin olmasi 12. haftaya kadar surebilir. O yuzden paranoya yapma. Sadece keyfini cikart canim.
Dedigine gore bebisin gayet normal hareketler yapiyor. Bizim doktorumuz arada yuzustu yatirin ki boyun kaslari gelissin demisti...gunde 10-15 dakika mutlaka yuzustu yatiriyorduk 1 aydan once:)
Sevgiler
Y

ben konusuorum bakıo ama parmak takibi yok 34 günn az bişey dimi.. simdi 2 aylıkmı peki bu bebek..

Canim,
Parmak takip edebilmesi icin goz kaslarinin gelismesi gerekli. Henuz takip edemez, en erken 2. ayda hatta 3. ayda baslar. Senin bebegin 1 ay 4 gunluk...
cok paranoya olduysan, kirmizi bir cisim varsa gozune yaklastir ve yavas yavas hareket ettir...yavasca takip ettigini goreceksin
Sevgiler
Y

insan korkuyor yaa .. seninki kaç günlük.. ne biliyim bakıyor gibi çıngırdaga bakmıo daha :)) eşimde korkma diodu simdi almıs onla ugraşıo acaba bakcak die adamıda deli ettim sanırım :)

insan korkuyor yaa .. seninki kaç günlük.. ne biliyim bakıyor gibi çıngırdaga bakmıo daha :)) eşimde korkma diodu simdi almıs onla ugraşıo acaba bakcak die adamıda deli ettim sanırım :)

Korkma canim...sen ne diyorsun bir aksam ben tutturdum bu cocuk hasta diye. bir de ikna ettim kocami. sabaha kadar agladim. Sonra cocuk babasina gulumsedi de sorun cozuldu...gerci simdi de niye agulamiyor bu diye stres yapiyorum...ama en azindan artik keyfini cikartmaya basladim. Sadece sunu dusun belki baska bir cocugun olmayacak ve bu sacma stresler ile cocugunun bir daha geri getiremeyecegin gunlerini kaybediyorsun...
Benimki bugun tam 60 gunluk oldu (2 aylik yani)...

Son 2 haftadir bize gulumsuyor. beni takip ediyor ve oyuncaklari ile konusuyor. Yataginin uzerine donence yerlestir mutlaka. Cok seviyor ayrica donenceyi takip ediyorlar canim. PArmak takip etmek cok zor...:)

Sevgiler
Y

yaa ben hamileykende böleydim.. illa bi zehir etcem kendime.. :) cok uyuyo doktora soruorum uyursa büyür dio :)) anlamıo çevremde kimse beni kızıolar hemen.. uyanık oldgunu bile anlamıorum ki cünkü bazen gözleri acık uyuyor :S allahım kimseyi evladıyla sınamasın.. yüzüne bakıp gülmesi için şuan herşeyi yapabilirim.. hepmi gülüyor yoksa böle ara ara ben kesin onada takarımda seni bulmuşken sorayım .. ayrca cevapladıgın için cok saol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…