2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben 3. hafta civarında boya ve röfle yaptırdım. Gebelikde de yaptırmıştım, doktorum 1. trimester sonrası yaptırabilirsin demişti.

canım bende kendi doktorumu bulamayıp başka doktordan bilgi almıştım bi araştırma olmamıştır boyatabilirsin demişti bugün kendi doktorumu aradım kesinlikle önermiyoruz boyadaki kimyasal süte geçiyor dedi 6.aydan sonra bitkisel boyayla boyayabilirsin dedi bende saçlarımı kestiricem boyadan kurtulmuş olurum kendi rengim kalır artık bi müddet kendi rengimde olacağım çok değişik bi his yıllardır kendi rengimi kullanmamıştım:))

selam hanımlar benim kız da 6gündür kalasını yapamıyor sürekli gaz çıkarıyor kıvranıyor ama bişey yok,zinko işe yaramıyor en sonunda sokacam fitili,ama dr normal diyor

Canim,
Bizim doktor 15-20 gune kadar normal diyor kaka yapamamaya. Sakin bagirsaklarini temizletme filan yaptirma dedi bana. Bagirsak florasini bozarsin demisti...zaten kizim gazli bocek birde olmayan bagirsak florasini bozarsam herhalde havaya ucariz ailecek...butun gece zart zurt kivraniyor yavrum
Y

Arkadaslar selamlar,
Bebisim cok gazli bu sebeple kim ne onerirse denedik simdiye kadar. Gectigimiz pazar gunu annem ve babam bir krem almislar, sanki bu krem ise yaradi gibi en azindan yavastan gazini cikartabilmeye basladi yavrum...ahh bu gaz sancisi gitse artik bebislerimizden...inanin o gazini cikartinca oyle seviniyoruz ki ailecek...babam sanki ben cikartmis gibi rahatliyorum diyor...vallahi oyle herkes ohhh diye ic cekiyor evde yavrum gazini cikarttikca

Kremin adi : No Gass - Gaz Giderici Krem diye satiliyor. Icerigi : defne yapragi yagi, adacayi yagi, elma yagi, tarcin yagi, rezene yagi

Eczaneden almis annemler Profilo Alisveris merkezinden. Benim oturdugum yerde boyle birsey vermemisti eczaci...
Bilmiyorum bumu ise yaradi yoksa 2 ayin sonunda bizimki mi gaz cikartmayi ogreniyor ama rezene, aci elma yagi, ilaclar vs hic kar etmemisti bebisime...bu bir nebze iyi geldi.
Gazsiz gunler ve geceler diliyorum herkese...allah bebislerimizi bu gaz belasindan bir an once kurtarsin insallah
sevgiler
Y

canim,

Oncelikle cok normal su anda bebisi kimseyle paylasmak istememen...analik ic gudusu:) ben kendi anne babama vermek istemiyordum birak onlari kocama bile verirken ellerim titriyordu...ama isin asli su, seninde dinlenmeye ihtiyacin var. O yuzden birak sana yardim etsinler. Ayrica inan anneanne, dede, babaanne de cok seviyor torununu. Kimi zaman bebegi sakinlestirsinler sen uyurken kimi zaman yemek yapsinlar...ama izin ver sana yardim etsinler. Sen sakin oldugun muddetce bebekte daha sakin oluyor. En son gectigimiz hafta uyumadigi icin bizim evde kriz vardi...sonra kendi kendime farkettimki, ben sinirlendikce ve etrafima saldirdikca bebegim de huzursuz oluyor ve surekli agliyor. Benim tavsiyem anne babalara da bize yardimci olmalari icin izin vermek.

Gaz konusunda malesef benim bebisimde sancilanarak uyaniyor. Herseyi denedim en son No Gass - Gaz Giderici Krem diye bir krem almis annemler onu suruyoruz sanki ise yariyor gibi, birde ben kundakliyorum gece yatarken bebisi. Kimi uzmanlar kundaklayin diyor kimileri kundaklamayin diyor...birde gun icinde 1-2 saat karninin uzerinde yatiriyoruz. Cok hosuna gidiyor, ama mutlaka aramizdan biri basinda bekcilik ediyor kucuk hanimin boyle yatarken...bekci genelde babam ya da kayinvalidem oluyor ben de uyuyorum:)

Kolay gelsin, aman mutlaka baska gaz giderici birsey bulursan yaz burada herseye denemeye deger yeterki gaz sancisindan kurtulsun yavrularimiz
Sevgiler,
Y

Canm benim bebeğim 1300 gr aldı. Doktor bi şey demedi. Boyu da 56 cm.

Bizde de rutin aynı canım. Ve gazdan çookkkk muzdaribiz

Canım sıkma canını, bebişin kustu mu hiç? Kusarken burnuna kaçıyor kustukları, bi de boğazında kalıyor. Benim bebeğimde de oluyor ara sıra. Ben bugün peçetenin ucuyla burnunu biraz temizledim. Tabi içine sokmadım ama kapının önündeki karı kürümek gibi, ben de burun girişini biraz temizledim meleğimin Bir de burnu tıkalı olduğunda burnuna sıkmam için deniz suyu içeren bi doğal ilaç verdi doktorumuz, " Tonimer " diye, ben sürekli kullanmıyorum ama alternatif olabilir senin için de :82:

Maşallah Asya bebeğimize Sıkma canını skaın canım ya, doktorlar da bi tuhaf oldu sanki. Anne sütüyle obez olanı da hiç duymadım bu zamana kadar Dediğin gibi öyle bi risk varsa da ek gıdalara başladığında dengeli bi liste uygularsın, hiç sıkma canını bence

Benim kızım 3600 gr. doğmuştu, en son 18-19 günlükken bakmıştık kilosuna 4500 gr.dı yavrum maşallah Ben onun emdikçe toparlanıp mutlu olduğunu görüyorum, isterse obez olsun, emzirmeye devam diyorum ben o yüzden

Günaydın kızlar, herkesin keyfi yerindedir inşallah? Anne olmak gerçekten zormuş, Ramazandan dolayı geceleri yatmadan sahuru bekliyoruz, o ara bebeğim uyuyor hep, ben yatınca uyanıyor, yorgun oluyorum sürekli bu yüzden ama meleğim için değer, ne güzel, ne harika bi duyguymuş bu. Boş yere beklediğim 2 seneme yanıyorum ben şimdi

Teşekkür ederim gerçekten rahat ettim, hatta dün gece eşime annen bizimle yaşayabilir dedim:)dün saçıma fön çektirdim, kaşlarımı aldırabildim, eşimle biraz yürüyüş yaptık, starbucksta kahve içtik, hatta gece aynı yatakta yatabildik doğumdan beri çocuğun verdiği sorumluluk duygusu nedeniyle biraz asabiydim, eşim de yardımcı olmak istiyor ama erkeklerin klasik beceriksizliği nedeniyle daha fazla iş çıkardığı için ona kızyordum...dün herşey eskisi gibiydi:)
Gaz sorununa gelince sanırım karna sürülen kremler içerikleri nedeni ile değil de masaj yapıldığı ve dokunmanın verdiği rahatlama nedeni ile faydalı oluyor.. kremin ciltten emilip barsaklara ulaşabilmesi mümkün mü emin değilim. sallayınca rahatladıkları kesin:)

Bazen doktorlar da saçmalayabiliyor, bari bir de rejim listesi verseymiş.maşallah bebişine, emzirmeye devam..

minelva,
Kesinlikle kremler konusunda sana katiliyorum...asil olay masajda, internette guzel bir masaj teknigi gostermis. dun geceden beri onu uyguluyorum...benim maymun sanki memnun kaldi hizmetten:)
http://www.windsalbe.com/turkce/video.htm/
ama bence nasil masajdan hoslaniyorsa oyle yapmakta fayda var:)
bu arada iyi etmissin kocacinla ayni yatakta yatarak...bende ilk baslarda ayri odalarda yatiyordum sonra fark ettim ki bu durum beni cok uzuyor. besigi yatagimizin yanina tasidim. Geceleri belirli saatlerde uyaniyor artik benim maymun bende o uyanmadan uyanip hazirlaniyorum, bakiyorum yalanmaya basladi hemen alip emziriyorum boylece kocacim da daha az uyaniyor hem sonra kocama sarilip uyuyabiliyorum minik cadi izin verirse, yalniz ne zaman kocama sarilsam benimki vik vik vik diye sesler ediyor...kiskaniyor galiba hasbam...biraz buyusunler eminim bizlerde tek basimiza onlarla basa cikabilecegiz ama aynen senin de dedigin gibi ilk zamanlar cok stresli oluyor insan...zamala ogrenecegizz anne olmayi
eminim ikinci bebisde sorumluluk artsa dahi bizler daha rahat olacagimiz icin bebislerde huzurlu olacak...bu arada bana papatya cayi cok iyi geliyor sakinlestiriyor gercekten...tavsiye ederim
Sevgiler
Y

Yıldız,
Masaj videosunu seyrettim birazdan bebe yağı ile uygulamayı düşünüyorum:)
görüşmek üzere

canım annesütüyle beslene bebeklerde obezite riski yoktur anne sütüyle alına kilolardan korkmayın deniyor dilersen uzman tvde bununla ilgili bi videoda var izleyebilirsin maşallah bebişinede sanada canım

merhabalar herkese =)
bebişler oldu foruma giremiyorum ne zamandır, facede de grup olunca iyice ihmal ettik burayı, özlemişimmmm

senin doktor benim oğlanı görse direk diyetisyene yollarmış:) benim oğlan 3700 gr doğdu 15 günlükkende 4600 gr oldu :) bu gidişle 1. ayımızı dolduruduğumuzda 5 kg ın üstünde kapatıcaz..

Arkadaşlar bebeklere ilk 6 ay bal verilirse diş gelişimini olumsuz etkiliyor. Benim annem erkek kardeşim durmuyor diye ballı emzik veriyordu sonra çocuğun dişleri çıktıktan sonra hemen çürümeye başladı. doktora sorduk doktorda bebeklere ilk 6 ay bal zararlı dedi. dişlerindeki çürükte baldan kaynaklanmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…