Ben 3. hafta civarında boya ve röfle yaptırdım. Gebelikde de yaptırmıştım, doktorum 1. trimester sonrası yaptırabilirsin demişti.
selam hanımlar benim kız da 6gündür kalasını yapamıyor sürekli gaz çıkarıyor kıvranıyor ama bişey yok,zinko işe yaramıyor en sonunda sokacam fitili,ama dr normal diyor
Bebeğim 1,5 aylık, gaz nedeniyle kıvranarak uyandı, eli kolu durmuyordu, yastığa koyup sallamaya başladığım an durdu, uyuyor, sabaha kadar da olmaz ki!.ama en azından bir çare...
Gerçekten elalem herşeye karışıyor, ağladığında sütün mü yetmiyor, mama mı versen vs..
Bu arada yarın kayınvalidem gelecek bana yardıma.Aslında iyi niyetli ama biraz da bilmiş..eşime ben bakarım beni arayın vs ısrarla diyor..İş yapmaya gelince ise yoruluyor. kadının herşeyi batıyor, sanki bebeğimi sahiplenmek istiyormuş gibi geliyor halbuki bırak baksın...ne bileyim işte saçmalıyorum.
Epeydir giremiyorum.
Biraz bizden ve kızımdan haberler vereyim. Sonra kızım uyanmazsa biraz geçmişi okuyayım.
Asya 34 günlük oldu. Biraz önce aşısını yaptırdık geldik. Çok ağlamadı kuzum.
Boyuna kilosuna bakıldı. 3600gr. 53cm doğmuştu.
5200gr. 56cm olmuş yavrum.
Doktor en fazla 1000gr. almasını bekliyoruz ayda 1600gr almış. Fazla almış ilerde obezite riski olabilir dikkatli ol dedi. Ben ne yapayım sadece anne sütü alıyor onuda vermeyeyimmi.
Zaten anne karnını özleyen ve buyüzden çok huysuzluk eden bir bebek aç bırakayımda daha mı huysuz olsun.
İlk 6 ay anne sütü sonuçta obez riski olursa ek gıdada kısmaya gideriz bizde 6 aydan sonra. Hem boyu uzun hiçte kilolu bir bebek gibi durmuyor sonuçta.
Ay doktora çok sinirlendim böyle konuşup duruyorum. Ama haksızmıyım siz söyleyin.
Sizin bebişler kaç kilo aldı bir ayda. Gerçekten fazlamı benim kızımın aldığı kilo?
slm kızlar
bebişler nasıl?
herkes gazdan şikayetçi hala... tabi bizde...ne zaman geçecek diye bekliyoruz..
sürekli ağlıyor susturamıyorum durduramıyorum ne yapacağımı şaşırdım...salıncak kurdum oturma odasına en sonunda..çünkü battaniyede sallanıyınca susuyordu...bi ucunu kalorifer borusuna bi ucunuda bacaya bağladım doladım çarşafı...sallan...sallaaannn...işte bu kadarmış...susutu uyudu...bakalım kaç gün idare edecek...46 günlük olduk...
bende sütümü sağıp buzdolabında saklıyrum 2 saatte bir ısıtıp veriyorum...2 saatte acıkıyor zaten alarm gibi o saatini biliyor hiç geçirmiyor..15 dk biberonu bitirme 5 dk gaz çıkartma sonra 10 dk salla uyusun derken yarım saat geçiyor sonra gazına uyanıyor yine uyumuyor ..tam uyudu derken yine acıkıyor süt istiyor.. yarım saatte 1 saatte bir ayaktayım çok yoruluyorum..hiç uyuyamıyorum...
anne olmak çok zooorrmuuşş...ama Allaha şükür yinede..bazen kızıyorum bile ama 10 dk uyuynca herşey unutuluyor..
sizde ne var ne yok..gaza bi çareee...zinco işe yaramıyor ben metsile başladım..
selam güzel annişler.herkesin bir sorun var.benimde bebeğim 25 günlük oldu bizim sorunumuzda sesi hırıltılı çıkmaya başladı 2-3gündür alında hırıltılımı sesimi çatallı diyim.ateşi yok öksürükte yok ama ne olduğunu anlamadım hastamı ettim diyorum acaba drunu aradım ulaşamadım aramaya devam ediyorum.sizdede böyle bir sorun var mı?
Epeydir giremiyorum.
Biraz bizden ve kızımdan haberler vereyim. Sonra kızım uyanmazsa biraz geçmişi okuyayım.
Doktor en fazla 1000gr. almasını bekliyoruz ayda 1600gr almış. Fazla almış ilerde obezite riski olabilir dikkatli ol dedi. Ben ne yapayım sadece anne sütü alıyor onuda vermeyeyimmi.
Zaten anne karnını özleyen ve buyüzden çok huysuzluk eden bir bebek aç bırakayımda daha mı huysuz olsun.
İlk 6 ay anne sütü sonuçta obez riski olursa ek gıdada kısmaya gideriz bizde 6 aydan sonra. Hem boyu uzun hiçte kilolu bir bebek gibi durmuyor sonuçta.
Ay doktora çok sinirlendim böyle konuşup duruyorum. Ama haksızmıyım siz söyleyin.
Sizin bebişler kaç kilo aldı bir ayda. Gerçekten fazlamı benim kızımın aldığı kilo?
Teşekkür ederim gerçekten rahat ettim, hatta dün gece eşime annen bizimle yaşayabilir dedim:)dün saçıma fön çektirdim, kaşlarımı aldırabildim, eşimle biraz yürüyüş yaptık, starbucksta kahve içtik, hatta gece aynı yatakta yatabildikcanim,
Oncelikle cok normal su anda bebisi kimseyle paylasmak istememen...analik ic gudusu:) ben kendi anne babama vermek istemiyordum birak onlari kocama bile verirken ellerim titriyordu...ama isin asli su, seninde dinlenmeye ihtiyacin var. O yuzden birak sana yardim etsinler. Ayrica inan anneanne, dede, babaanne de cok seviyor torununu. Kimi zaman bebegi sakinlestirsinler sen uyurken kimi zaman yemek yapsinlar...ama izin ver sana yardim etsinler. Sen sakin oldugun muddetce bebekte daha sakin oluyor. En son gectigimiz hafta uyumadigi icin bizim evde kriz vardi...sonra kendi kendime farkettimki, ben sinirlendikce ve etrafima saldirdikca bebegim de huzursuz oluyor ve surekli agliyor. Benim tavsiyem anne babalara da bize yardimci olmalari icin izin vermek.
Gaz konusunda malesef benim bebisimde sancilanarak uyaniyor. Herseyi denedim en son No Gass - Gaz Giderici Krem diye bir krem almis annemler onu suruyoruz sanki ise yariyor gibi, birde ben kundakliyorum gece yatarken bebisi. Kimi uzmanlar kundaklayin diyor kimileri kundaklamayin diyor...birde gun icinde 1-2 saat karninin uzerinde yatiriyoruz. Cok hosuna gidiyor, ama mutlaka aramizdan biri basinda bekcilik ediyor kucuk hanimin boyle yatarken...bekci genelde babam ya da kayinvalidem oluyor ben de uyuyorum:)
Kolay gelsin, aman mutlaka baska gaz giderici birsey bulursan yaz burada herseye denemeye deger yeterki gaz sancisindan kurtulsun yavrularimiz
Sevgiler,
Y
Bazen doktorlar da saçmalayabiliyor, bari bir de rejim listesi verseymiş.maşallah bebişine, emzirmeye devam..Epeydir giremiyorum.
Teşekkür ederim gerçekten rahat ettim, hatta dün gece eşime annen bizimle yaşayabilir dedim:)dün saçıma fön çektirdim, kaşlarımı aldırabildim, eşimle biraz yürüyüş yaptık, starbucksta kahve içtik, hatta gece aynı yatakta yatabildikdoğumdan beri çocuğun verdiği sorumluluk duygusu nedeniyle biraz asabiydim, eşim de yardımcı olmak istiyor ama erkeklerin klasik beceriksizliği nedeniyle daha fazla iş çıkardığı için ona kızyordum...dün herşey eskisi gibiydi:)
Gaz sorununa gelince sanırım karna sürülen kremler içerikleri nedeni ile değil de masaj yapıldığı ve dokunmanın verdiği rahatlama nedeni ile faydalı oluyor.. kremin ciltten emilip barsaklara ulaşabilmesi mümkün mü emin değilim. sallayınca rahatladıkları kesin:)
Yıldız,minelva,
Kesinlikle kremler konusunda sana katiliyorum...asil olay masajda, internette guzel bir masaj teknigi gostermis. dun geceden beri onu uyguluyorum...benim maymun sanki memnun kaldi hizmetten:)
http://www.windsalbe.com/turkce/video.htm/
ama bence nasil masajdan hoslaniyorsa oyle yapmakta fayda var:)
bu arada iyi etmissin kocacinla ayni yatakta yatarak...bende ilk baslarda ayri odalarda yatiyordum sonra fark ettim ki bu durum beni cok uzuyor. besigi yatagimizin yanina tasidim. Geceleri belirli saatlerde uyaniyor artik benim maymun bende o uyanmadan uyanip hazirlaniyorum, bakiyorum yalanmaya basladi hemen alip emziriyorum boylece kocacim da daha az uyaniyor hem sonra kocama sarilip uyuyabiliyorum minik cadi izin verirse, yalniz ne zaman kocama sarilsam benimki vik vik vik diye sesler ediyor...kiskaniyor galiba hasbam...biraz buyusunler eminim bizlerde tek basimiza onlarla basa cikabilecegiz ama aynen senin de dedigin gibi ilk zamanlar cok stresli oluyor insan...zamala ogrenecegizz anne olmayi
eminim ikinci bebisde sorumluluk artsa dahi bizler daha rahat olacagimiz icin bebislerde huzurlu olacak...bu arada bana papatya cayi cok iyi geliyor sakinlestiriyor gercekten...tavsiye ederim
Sevgiler
Y
Epeydir giremiyorum.
Epeydir giremiyorum.
merhabalar herkese =)
bebişler oldu foruma giremiyorum ne zamandır, facede de grup olunca iyice ihmal ettik burayı, özlemişimmmm
merhabalar herkese =)
bebişler oldu foruma giremiyorum ne zamandır, facede de grup olunca iyice ihmal ettik burayı, özlemişimmmm