yaa ben hamileykende böleydim.. illa bi zehir etcem kendime.. :) cok uyuyo doktora soruorum uyursa büyür dio :)) anlamıo çevremde kimse beni kızıolar hemen.. uyanık oldgunu bile anlamıorum ki cünkü bazen gözleri acık uyuyor :S allahım kimseyi evladıyla sınamasın.. yüzüne bakıp gülmesi için şuan herşeyi yapabilirim.. hepmi gülüyor yoksa böle ara araben kesin onada takarımda seni bulmuşken sorayım .. ayrca cevapladıgın için cok saol
Oğluşumu bir türlü yatağında yatıramadımGece sık uyandığından yatağından almak ya da olduğu yerde pış pışlamak bana zorluk çıkarıyor. Yanımda yatırıyorum, emzirme vs olduğum yerde rahatça yapıyorum..Siz nasıl yapıyosunuz, gündüzleri oturma odasında mı yatıyor, yatağında mı? Ben de doğru zamanda kuralları koyamazsam diye korkuyorum. Mesela çocuk yatağa alışamazsa, benden ayrı yatamazsa, ileride kendi kendine uykuya dalmayı başaramazsa gibi..
Geçmiş olsun canımaslında kıyaslamak icin deil.. bende 36 yaptım dogumu ve oglum yaş akciger oldu.. 4 gün küvezde kaldı solunum makinesine baglandı.. ve ben hala kendimi toparlayamadım.. sakındıgım herşeye mutlaka zarar geliyor.. ben neyaptım diye düşünüorum.. hamileyken sanki ona yardım etcekmiş sık ultrasona girdim.. sıvı azlıgı var dendiğin belkide haftada 3 kez.. bu seferde biryerde duydum cok girenler otizim oluyor die.içime düşen kurdu düşün acaba evladıma benmi zarar verdim diye.. simdi de belki merakım hala ona yardım etmek belki erken bişeyi varıdr erken teshis edilir düzelir.. ama böle düşündükçe sanırım daha dibe batıorum.. korkularımın önüne geçemiorum..ama bu uyksu ve az uyanık kalması beni üzüo.. doktorumda oldukca rahat yok bişeyi diyip gönderio :) hatta etrafımdakiler annem dahil. pskologa gitmemi öneriyor.. zaten bu arada daha doruk 20 gunlükken annemden kanserden süphelendiler.. canım önüm arkam desteğim annemden.. iice dibe vuruorum anlıycaın.. korkuorum sevdiklerime zarar gelmesinden korkuorum :
Benim ismim de Hürcan Eryılmaz Mat... Beni de eklerseniz sevinirim...
evet canım sadece anne sütü emiyor. Çok iştahlı bir çocuk çok acıkıyor ve çok emiyor.fatmasüheyla canım sende mi bebeğe sadece anne sütü veriyorsun?
kızlar gerçek isimlerinizi mesaj atın ekleyelim sizleri
aslında kıyaslamak icin deil.. bende 36 yaptım dogumu ve oglum yaş akciger oldu.. 4 gün küvezde kaldı solunum makinesine baglandı.. ve ben hala kendimi toparlayamadım.. sakındıgım herşeye mutlaka zarar geliyor.. ben neyaptım diye düşünüorum.. hamileyken sanki ona yardım etcekmiş sık ultrasona girdim.. sıvı azlıgı var dendiğin belkide haftada 3 kez.. bu seferde biryerde duydum cok girenler otizim oluyor die.içime düşen kurdu düşün acaba evladıma benmi zarar verdim diye.. simdi de belki merakım hala ona yardım etmek belki erken bişeyi varıdr erken teshis edilir düzelir.. ama böle düşündükçe sanırım daha dibe batıorum.. korkularımın önüne geçemiorum..ama bu uyksu ve az uyanık kalması beni üzüo.. doktorumda oldukca rahat yok bişeyi diyip gönderio :) hatta etrafımdakiler annem dahil. pskologa gitmemi öneriyor.. zaten bu arada daha doruk 20 gunlükken annemden kanserden süphelendiler.. canım önüm arkam desteğim annemden.. iice dibe vuruorum anlıycaın.. korkuorum sevdiklerime zarar gelmesinden korkuorum :
evet canım sadece anne sütü emiyor. Çok iştahlı bir çocuk çok acıkıyor ve çok emiyor.
benide eklermisiniz adım fatma süheyla bülbül
Canm benim bebeğim 1300 gr aldı. Doktor bi şey demedi. Boyu da 56 cm.
Bizde de rutin aynı canım. Ve gazdan çookkkk muzdaribiz
Senin beşinede maşallah canım. Obez olmaz biliyorum ama dr. beni sinir etti işteMaşallah Asya bebeğimizeSıkma canını skaın canım ya, doktorlar da bi tuhaf oldu sanki. Anne sütüyle obez olanı da hiç duymadım bu zamana kadar Dediğin gibi öyle bi risk varsa da ek gıdalara başladığında dengeli bi liste uygularsın, hiç sıkma canını bence
Benim kızım 3600 gr. doğmuştu, en son 18-19 günlükken bakmıştık kilosuna 4500 gr.dı yavrum maşallahBen onun emdikçe toparlanıp mutlu olduğunu görüyorum, isterse obez olsun, emzirmeye devam diyorum ben o yüzden
sağol canım obezite riski olmadığını hatta anne sütünün bu riski ortadan kaldırdığını bilsem de dr.a sinirlendim ya yazmak istedim. Malum bizi bizden başkası anlamıyor. Sağol tatlım ilgin içincanım annesütüyle beslene bebeklerde obezite riski yoktur anne sütüyle alına kilolardan korkmayın deniyor dilersen uzman tvde bununla ilgili bi videoda var izleyebilirsin maşallah bebişinede sanada canım
Maşallah canım bebeğine nazar değmesin hiçbir yavrumuza. Bizimki 5200 le kapattı senin oğlan 5700 gibi doldurur herhalde 1. ayınısenin doktor benim oğlanı görse direk diyetisyene yollarmış:) benim oğlan 3700 gr doğdu 15 günlükkende 4600 gr oldu :) bu gidişle 1. ayımızı dolduruduğumuzda 5 kg ın üstünde kapatıcaz..
Arkadaşlar bebeklere ilk 6 ay bal verilirse diş gelişimini olumsuz etkiliyor. Benim annem erkek kardeşim durmuyor diye ballı emzik veriyordu sonra çocuğun dişleri çıktıktan sonra hemen çürümeye başladı. doktora sorduk doktorda bebeklere ilk 6 ay bal zararlı dedi. dişlerindeki çürükte baldan kaynaklanmış.
Bismillah daha 1 aylık hemen obezite demiş bence takma kafana canım.daha sonraki aylar önemli baktın ki gerçekten fazla kilo alıyor sende bakarsın bir çaresine illaki drun söylemesine gerek yok.insanlar bizi cahil cüheyla yerine koyuyor sinir oluyorum.ben cumartesi gidicem dr a yazarım buraya kilomuzu boyumuzu.sıkma canını...
canım benim korkularımız annelik hormonundan kaynaklanıyor hepimizin ödü kopuyor ya ona bişey olursa diye geçen gün arkadaşımla bunu konuştuk bana bu çocuğu ne kadar korursan koru olacağı varsa olur ama olmayacaksa bişey olmaz dedi allah ne yazdıysa o tedbirli olmak en güzeli ama tedbirli olucam derkende hastalık hastası olmamak ve kendimizi yıpratmamak lazım sonuçta allah korusun çok sakınılan gözede çöp batar dimi? sen gerçekten çok iyi bir annesin ama abartma kendinide bebişini de üzme bence:)))))
maşallah sanada bebişe de canım
Oğluşumu bir türlü yatağında yatıramadımGece sık uyandığından yatağından almak ya da olduğu yerde pış pışlamak bana zorluk çıkarıyor. Yanımda yatırıyorum, emzirme vs olduğum yerde rahatça yapıyorum..Siz nasıl yapıyosunuz, gündüzleri oturma odasında mı yatıyor, yatağında mı? Ben de doğru zamanda kuralları koyamazsam diye korkuyorum. Mesela çocuk yatağa alışamazsa, benden ayrı yatamazsa, ileride kendi kendine uykuya dalmayı başaramazsa gibi..
aslında kıyaslamak icin deil.. bende 36 yaptım dogumu ve oglum yaş akciger oldu.. 4 gün küvezde kaldı solunum makinesine baglandı.. ve ben hala kendimi toparlayamadım.. sakındıgım herşeye mutlaka zarar geliyor.. ben neyaptım diye düşünüorum.. hamileyken sanki ona yardım etcekmiş sık ultrasona girdim.. sıvı azlıgı var dendiğin belkide haftada 3 kez.. bu seferde biryerde duydum cok girenler otizim oluyor die.içime düşen kurdu düşün acaba evladıma benmi zarar verdim diye.. simdi de belki merakım hala ona yardım etmek belki erken bişeyi varıdr erken teshis edilir düzelir.. ama böle düşündükçe sanırım daha dibe batıorum.. korkularımın önüne geçemiorum..ama bu uyksu ve az uyanık kalması beni üzüo.. doktorumda oldukca rahat yok bişeyi diyip gönderio :) hatta etrafımdakiler annem dahil. pskologa gitmemi öneriyor.. zaten bu arada daha doruk 20 gunlükken annemden kanserden süphelendiler.. canım önüm arkam desteğim annemden.. iice dibe vuruorum anlıycaın.. korkuorum sevdiklerime zarar gelmesinden korkuorum :
Maşallah senin de bebişine canım
benim bildiğim ilk 3 ay günde 16 saat uyuması normalmişyani cok uyuması normalmii..sizin aranızda varmı bu durumu yaşayan
ben ekledimmm kabul et