2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

yaa ben hamileykende böleydim.. illa bi zehir etcem kendime.. :) cok uyuyo doktora soruorum uyursa büyür dio :)) anlamıo çevremde kimse beni kızıolar hemen.. uyanık oldgunu bile anlamıorum ki cünkü bazen gözleri acık uyuyor :S allahım kimseyi evladıyla sınamasın.. yüzüne bakıp gülmesi için şuan herşeyi yapabilirim.. hepmi gülüyor yoksa böle ara ara ben kesin onada takarımda seni bulmuşken sorayım .. ayrca cevapladıgın için cok saol

Samin ol arkadasim, Ben de senin gibiyim. Saniyor musun ki duzeldim...herhalde cocuk 15-16 yasina gelinceye kadar suphe edecegim. Ikili test sonucum 1/800 cikti kan testi sonucu 1/80 cikti diye amniyosentez olmayi dusunen biri var karsinda. Doktorum bile inanamadi. Son anda annem yalvardi. Kocam da dedi ki sonuc ne cikarsa ciksin ben varim, sen var misin? bunun uzerine vaz gectim. Kocam ve annem o kadar cesaretli cikmasalardi ben garantici bir insan olarak bebegime herseyi yaptirirdim.

Aslinda hic bir zaman emin olamayacagiz bebislerimiz saglikli mi degil mi diye. Ancak mantikli olan tek sey su anin tadini cikartmak ve minimum gelisme isaretlerini takip etmek. Eger onlari gosteriyorsa ne ala. Gostermiyorsa da ne ala...atacak miyiz yavrularimizi. Daha mi az sevecegiz. Sonucta cok istemedik mi bu cocuklari. Sadece uzulecegiz, kendimizi sanssiz hissedecegiz. Bosver su an baris kendinle.

Benim kizim gulumsemeye 6. haftanin son gunu basladi. Oyle surekli gulmuyor, agzini ayiriyor sen konusurken. Ozellikle anne babaya yapiyor bunu. Seni takip ediyor demissin. Konusurken yuzune bakiyor demissin. Gelisim basamaklarini takip ediyor...

Bu arada bosver kiyaslama bebegini kimseninkiyle, esimin kuzeniyle dogumlarimiz arasinda 15 gun var. Onun kizi cok daha hizli gosteriyor gelisim isaretlerini...iki cocuk arasinda farkliliklar cok benim kizim 2 hafta erken dogdu (37nin sonunda dogdu), onun kizi 41. haftada dogdu. Gelisimleri farkli olabilir. Sen kendini dusun kardeslerinle ayni misin? benden sana tavsiye bebeginin keyfini cikart. Degistiremeyecegin seyler icin de endiselenme!

Her zaman konusabiliriz, bizim gibi insanlar yoldan cikmaya cok musait psikolojik olarak. O yuzden de birilerinin surekli bizi yola geri cekmesi gerekli. Benim kocam bu konuda uzman oldu artik...

Sevgiler
Y

Oğluşumu bir türlü yatağında yatıramadım Gece sık uyandığından yatağından almak ya da olduğu yerde pış pışlamak bana zorluk çıkarıyor. Yanımda yatırıyorum, emzirme vs olduğum yerde rahatça yapıyorum..Siz nasıl yapıyosunuz, gündüzleri oturma odasında mı yatıyor, yatağında mı? Ben de doğru zamanda kuralları koyamazsam diye korkuyorum. Mesela çocuk yatağa alışamazsa, benden ayrı yatamazsa, ileride kendi kendine uykuya dalmayı başaramazsa gibi..

Canim,
Benim kizimda cok bagiriyordu, surekli agliyordu taaa ki gectigimiz haftaya kadar. Saniyorum 2 ay cizgisi bir donum noktasi...en azindan bizim icin oyle oldu. Ben sadece hep ayni saatlerde ayni seyleri yapmaya calisiyorum. gunduzleri genellikle yataginda yatmayi sevmiyor benim ufaklik. Artik zorlamiyorum gecen haftaya kadar surekli zorluyordum o da inat edip uyumuyordu...sabah arabasiyla gezmeye cikiyoruz o arada uyuyor 1 saat kadar. oglen uykusuna koltuk ya da benim yatagimda yatiyor (karninin uzerinde). Aksam uzeri yuruyus 1 saat ve sonrasinda banyosunu yapiyor. Meme faslindan sonra kundaklanip yatagina geciyor. Bizim rituelimiz bu. Endiselenme henuz cok kucukler ve onlarin bizim sevgimize ihtiyaclari var. Bolca sevgiyle sarilip sarmalanmalari gerekiyor.
Sevgiler
Y

kızlar bence bebeklerinizle ilgili gelişmeleri çokda kafanıza takmayın adı üstünde bebek bu. en basitinden daha doğdukları ilk gün emmeyi bile doğru düzgün beceremiyorlar ilk emdiği ile şimdiki bir mi zmanla öğreniyorlar herşeyi ve her çocuğun gelişimi kendine özgüdür asla biriyle kıyaslanamaz bu bir gelişim ilkesidir. allah korusun şimdiden bu niye gülmüyor başka bebek gülüyor falan dersek ilerde çocuğumuz okula başladğında onu arkadaşlarıyla kıyaslamaya başlarız ve çocuğunuz bunu hissederse hem kıskançlığı öğrenir hemde ömür boyu kendini yetersiz hisseder unutmayalım ki mükemmel insan yoktur varsın geç gülsün yeterki canı sağ olsun:)))))

aslında kıyaslamak icin deil.. bende 36 yaptım dogumu ve oglum yaş akciger oldu.. 4 gün küvezde kaldı solunum makinesine baglandı.. ve ben hala kendimi toparlayamadım.. sakındıgım herşeye mutlaka zarar geliyor.. ben neyaptım diye düşünüorum.. hamileyken sanki ona yardım etcekmiş sık ultrasona girdim.. sıvı azlıgı var dendiğin belkide haftada 3 kez.. bu seferde biryerde duydum cok girenler otizim oluyor die.içime düşen kurdu düşün acaba evladıma benmi zarar verdim diye.. simdi de belki merakım hala ona yardım etmek belki erken bişeyi varıdr erken teshis edilir düzelir.. ama böle düşündükçe sanırım daha dibe batıorum.. korkularımın önüne geçemiorum..ama bu uyksu ve az uyanık kalması beni üzüo.. doktorumda oldukca rahat yok bişeyi diyip gönderio :) hatta etrafımdakiler annem dahil. pskologa gitmemi öneriyor.. zaten bu arada daha doruk 20 gunlükken annemden kanserden süphelendiler.. canım önüm arkam desteğim annemden.. iice dibe vuruorum anlıycaın.. korkuorum sevdiklerime zarar gelmesinden korkuorum :

Geçmiş olsun canım
Evet yaşadıkların kolay değil..Sevdiklerin zor durumda olduğunda elinden birşey gelmemiş ve şimdi kontrolü elinde tutmaya çalışıyorsun sanırım..Kendine bu kadar yüklenme,ne kendine ne bebeğine faydası var bunun. hem düşünsene endişeli bir annenin çocuğu da güvensiz olur, evhamlı olur.. Kötü günler geride kalmış artık. Senin bebeğinin başına kötü birşey gelme ihtimali hepimizinki kadar (Allah korusun). Gebeliğin sırasında yaptığın birşeyden dolayı olmamış onun hastalığı, boşyere kendini suçlama..Biz bebeklerimiz için elimizden geleni yapıyoruz, yediğimize içtiğimize dikkat ediyoruz vs.. ama kötü birşey olacak diye endişelenmek veya sürekli alarm halinde olmak olacakların önüne geçemez. Bakıyorum bebeğim kakasını çişini yapıyor, kilo alıyor, gözüme bakabiliyor, sesten irkiliyor, bakıyor, arada gülücük atıyor ama nadiren bir kuru guu diyor...gözü görüyor, kulağı duyuyor, büyüyor-besleniyor diyorum gerisine de bakmıyorum (aslında birazcık bakıyorum, kafama takılmıyor, düşünce geçip gidiyor, yoksa evde yürürken bile kucağımdaki bebeğimin kafası kapının koluna ya çarparsa diye düşünmüyormuyum sanki...gelip geçen bir düşünce rahatsız etmiyor)
Çok uzattım, sonuç olarak bu davranış şeklinin işe yaradığını düşünüyorsan ve böyle düşünmeye devam edersen hiçbirşey değişimez, önce düşünceyi değiştirmek gerek..
Sevgiler

canım benim korkularımız annelik hormonundan kaynaklanıyor hepimizin ödü kopuyor ya ona bişey olursa diye geçen gün arkadaşımla bunu konuştuk bana bu çocuğu ne kadar korursan koru olacağı varsa olur ama olmayacaksa bişey olmaz dedi allah ne yazdıysa o tedbirli olmak en güzeli ama tedbirli olucam derkende hastalık hastası olmamak ve kendimizi yıpratmamak lazım sonuçta allah korusun çok sakınılan gözede çöp batar dimi? sen gerçekten çok iyi bir annesin ama abartma kendinide bebişini de üzme bence:)))))
evet canım sadece anne sütü emiyor. Çok iştahlı bir çocuk çok acıkıyor ve çok emiyor.

benide eklermisiniz adım fatma süheyla bülbül

maşallah sanada bebişe de canım

Canm benim bebeğim 1300 gr aldı. Doktor bi şey demedi. Boyu da 56 cm.

Bizde de rutin aynı canım. Ve gazdan çookkkk muzdaribiz

Maşallah senin de bebişine canım

Senin beşinede maşallah canım. Obez olmaz biliyorum ama dr. beni sinir etti işte
canım annesütüyle beslene bebeklerde obezite riski yoktur anne sütüyle alına kilolardan korkmayın deniyor dilersen uzman tvde bununla ilgili bi videoda var izleyebilirsin maşallah bebişinede sanada canım
sağol canım obezite riski olmadığını hatta anne sütünün bu riski ortadan kaldırdığını bilsem de dr.a sinirlendim ya yazmak istedim. Malum bizi bizden başkası anlamıyor. Sağol tatlım ilgin için
Maşallah canım bebeğine nazar değmesin hiçbir yavrumuza. Bizimki 5200 le kapattı senin oğlan 5700 gibi doldurur herhalde 1. ayını

bu dr.lar bazen gereksiz konuşuyor işte. Kafama kızının kilo almasını değilde okuyup dr. olmuş insanların bu şekilde konuşup saçmalamasını takıyorum aslında. Hadi ben anne sütünün obezite riskini kaldırdığını biliyorum. Zaten anne sütü alan bebeğe diyet uygulanamayacağına göre dr.un saçmaladığını anlıyorum ama birde dr haklıdır okumuş adam diyipte çoğunun rızkından kısabilecekler aileler olduğunu da biliyorum. İnsan karşısındakini tanımadan konuşur mu böyle

yani cok uyuması normalmii..sizin aranızda varmı bu durumu yaşayan

vuslat nasılsın canım.

Bebişler oldu görüşemez olduk. Kızın zeynep nevamız nasıl?
sen nasılsın

Son düzenleme:

Valla, biz de senin gibiyiz. Bebeğimin gaz sancıları arttığında yatakta yanımda ya da göğsümde uyuyor. Sancısı girdiğinde hemen müdahale edebiliyorum. Sıkıntısı olmadığında sepetinde yatıyor. Ben şimdi 3 aylık olduğunda odaları nasıl ayıracağım, onu düşünüyorum.

Canım, başına çok şey gelmiş. İyice huzursuz olmuşsun. Bu arada ultrasona fazla girmek otizm yapmaz. Hem böyle düşünürsen bebeğini de üzersin. Şimdi hormonlar da değişti, lohusa sendromu denen bi şey var. Seni hormonal değişiklikler de etkilemiş olabilir. Eğer faydası olabilecekse bi psikoloğa gidebilirsin.

Maşallah senin de bebişine canım

İlk aydan obez olma ihtimalini de ilk bu doktordan duydum. Kendinden geçmiş dr. Sen sıkma canını. Bebekler daha ek besinlere başlayacak, hareketleri artacak, daha az kilo alacaklar. Daha dakika bir gol bir obez riski var denir mi yeni anneye... Sen sıkma canını

Kızlar birşey sorucam hem anne sütü hemde mama veren var mı ne sıklıkla veriyorsunuz mamayı ben bir türlü düzene sokamadım 4 saat arayla 60 cc mama aralarda da kendim emziyordum ama çocukta sıkıntı yaptı sonra 6 saat arayla 60 cc verdim bu seferde çok ağladı açlıktan ben anlamadım ya... sütüm zaten az ve malesef çok yarayışlı değil!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…