2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bende Temmuz annesiyim pek katılamadım ama takip etmeye calısıyorum sizleri ...
Benim için cok özel gunumu paylasmak istedimmm..14.07.2011 de 18:35 te epidurel normal doğum yaptım.
Hastaneye saat 9:30 gittim konturol için günüm geçmişti, doktorum yatırıyorum seni dedi.suni sancı vericez dedi..Biraz korktum ama sürekli dua ettim... Damar yolum acıldı ,15 dak da bir doz arttırıldı 15:00 den sonrasını hatırlamak istemiyorum yok boyle bir acı 17:00den sonra epidurel yapıldı .. ve kuş gibi oldum kim bulduysa bunu allah razı olsun..Sancı hissetmiyorsun ama acayip bir basınç hissediyorsun.. doktorum sürekli yürümemi istedi..18:30 son kez doktorum kontrol ettti... veeee gelmiş dedi, 2 ıkınmada bir cığlık allahım yok boyle bişeyyyyy ..........mucizeeeee işteee oğlumm geldi ...
3300gr 49cm doğdu.. ertesi gun öylende cıktıkk hastaneden .. cok sukur ..ama ertesi gun geri geldik .Oğlum sarılık oldu. bir gün daha yattık .. Herseye ağlıyorum..daha yeni yeni düzeldim..oğlumla birbirimize alısmaya calısıyoruzz ama sürekli huyu degisiyorrr...
inanın hala dinlenemedim.... uykuuuuuuuuuuuuuuuu offff offff
ama herseye deyerrrr ..allahh sizleride bir ıkınmada kurtarsınnn bebişlerine kavusanlarda allah analı babalı buyutmek nasip etsin..

kizlar merhaba uzun süreden beri giremedim..... bizimde 2 gn önce kirkimiz cikti... cok sükür bebegim smdi 3,5 kg oldu boyuda 53 cm yani suanda tam yeni dogan bebekle ayni büyüklüge geldi sükür..... annelik hem cok güzel hemde cok yorucuymus
benim kiziminda gaz problemi var kakasini yapana kadar bas bas bagiriyo gecen gece hastaneye gitmek zorunda kaldik hortumla bagirsaklarini bosalttilar günlerdir uyuyamiyordu o bosatimdan sonra 2 gün geceli gündüzlü uyudu ama yine basladi sanirim bugünlerde yine huzursuz..... ayagina masaj yapiyorum karinina beline.. ayaklarini karnina dogru itiyorum ama agizdan kusuyo alttan yine birsey yok... atesini ölcmek icin atesölceri poposundan koyunca yapiyo.... onun disinda kendi kendine yapamiyo tekrar hastaneye götürsem yine hortum aticaklar o zamanda bebegim cok daha kötü oluyo yokmu bunun baska bir cözümü yaa
benim gögsümü tutmuyor bende pompalayip veriyorum biberonunun degistim ama hala ayni nuk kullaniyodum simdi avent kullaniyorum ama yinede degisen birsey yok nane cayi reene cayi iki farkli sanci damlasi hatta zeytinyagi bile ise yaramadi.... o aglarken bende cok kötü oluyorum gögsümüde hala almaya niyeti yok bende sütümden mahrum kalmasin diye pompaliyoorum acaba pndanmi oluyo yaa cünkü o uyurken pompaliyorum acikinca cünkü pompalamama firsat vermiyo diye budefada süt bozulmasin diye dolaba koyuyorum isitiyorum bazen sicaligini ölcemeden cok aglayinca veriyorum yaniiii kizlar bi maratondayizki sormayin.... bir gaz icin bir kaka icin mutlu oluyorum resmen... o aglayinca icim gidiyo ama yinede annelik dünyanin en güzel seyiymis.....
bu arada @ mecik canim benim telefonum bozuldu kartimi baska telefona taktim ama numaralar diger telefonda kaldi o yüzden seni arayamiyorum insallah simdi bu siralarda hastanedesindir belkide sanci vermeye gerek kalmadan dogum yapmissindir.... suanda bekleyen diger arkadaslarada Allah kolaylik versin insallah sagsalim meleklerinizi kucaginiza almak nasip olur insallah

anladım cnm inşş kısa zamanda alırsın bebişi kucağına nerde yaşıyosun bu arada merak ettimde
ayyy ne güzel canım darısı başımıza vala..biz de çook bunaldık evde..bi aylık olunca bebişin huysuzluğu geçiomuş diolar azz da olsa..senin bebiş nasıl oldu?
amin herkeze inş benimki dahada huzursuzlaştı dün geceye kadar hiç inmedi kucağımdan çok gazı vardı rezene falan içtim biraz ondan sonra rahatladı..öğlen 1.5 pa kadar huzursuzdu banyodan snra zorla uyudu 3.5 4 gibide bi uyandı gece 12 ye kadar kucağımdaydı yani durum facia henüz bi düzelme yok cnm umudumuz kırkına kaldı:)))

cnm bebiş büyümüş ne güzel maşallah ona...

biberona alıştıysa seni almaz cnm artık sen sağmaya devam et bizim bebişlerin hepsi gaz topu mübarek sağmayla alakası yoktur..

cnm bebiş büyümüş ne güzel maşallah ona...

biberona alıştıysa seni almaz cnm artık sen sağmaya devam et bizim bebişlerin hepsi gaz topu mübarek sağmayla alakası yoktur..

evet canim büyüyorlar meleklerimiz..... gaz sancisinida napcazz bilmiyorum

kizlar mecik arkadasimiz dogum yapmis gece 2 de.. darisi tüm diger bekleyenlerin basina insallah

kızlar mrb ben nisan annesiym hepiniz hayrlı doğmlar kucağına alanlara d allah kolaylık ve sağlıklı uuzun ömr versn gaz için sab simplex öneririrm damla 21 lira ama çok ii bi damla ayrıca benm kızımda popo darlığı var kakasını zor yapıodu z.yağına kulak çöpünü batırıp poposunu hafif uyarıp yaptırıodum şimdii 4 aylık kendi yapıo sizde deneyebilirsnz alışır die korkmayın benm kızım hep öle yaptı şimdi kendi yapıo allah kolaylık versin hepinize

oofff offff biz napıcaz bu gaz problemini yaa bizimkide cığlık cığlığa ağlıyor hep bırak kaka yapmayı gaz cıkarırken bile ortalğı inletiyor özellikle geceleri.. Sap smplex kullanıyorum ama sanki işe yaramıyor, öte yandan rezene cyaı içiyorum onada gecsin sütümden diye, valla gecen gün dayanamadım sütümü sağdım çay kasıgına cok azz kimyon koydum içirdim onu sütle beraber, sanki işe yaradı gibi.. artık ne yapacagımı saşırdım yaa ooofff... Zaten sıcak cocuk bunalıyo bide gaz sancısı ağladıkça içim gidiyor ya Cok cok zorlandığı zamanlarda kulak çöpünü zeytinyağına batırıp azıcık uyarıyorum makatını, yapıyr kakasını... bir haftalıkken bizde gittik ayn işvemi bizede yaptıvar hortumva bağırsaklara su verip temizlediler. yok mu şöyle hemen kesicek bir ivaç su gaz sancısını oof oooofff

canım işin çok zor, ama bence kesinlikle pompalayıp verdiğinden sancısı çok oluyor bebişinin. ben kızımla benim başıma geleni anlatayım anlarsın. Geçen gün küt diye sütüm kesildi memelerim pörsük pörsük bomboş oldu bi anda, öğlen yemek yememiştim hemen gitti sütüm akşama, kızım acıktı avaz avaz ağlamaya başlayınca daha önceden sağdığım sütü ılıtıp verdim, hay vermez olaydım, bebişim zaten biboron kabul etmiyor, kaşıkla zorla yutturduk. Tabi dünyanın havasını yutmuş, o gece bize zindan oldu, nasıl feryat figan ağladı anlatamam. Sabaha kakasını yaptıda kurtulduk o durumdan şükür, tabi ben sabaha kadar sürekli bişeler yedim içtim sütüm gelmeye başladı. Kızım tekrar mememden emdikçe rahatladı. Yine gaz problemi çok var ama o geceki çığlıklarını unutamam.

Memene alışması içinse bebişine biberon veya kaşıkla verme, bikaç saat acıktıkça memeyi zorla ver, gerekirse aç kalsın çünkü gerçekten acıkınca herşeyi kabul ediyorlar.
Sütüm kızım daha 1 haftalıkken de bi kesilmişti. iki gün ağladı yavrucum açlıktan. sonunda pes edip biborona yapışmıştı. Allahıma şükürler olsun bol bol yeyip içtikçe sütüm tekrar gelmişti, kızımda memesine kavuştu. Yalnız yinede az sütüm. Habire bitiyor memelrim bi öğün yemek atlayım bomboş kalıyor, sizinde öyle mi? ben bu doğum kilolarımı nasıl verecem? Yedikçe kilo yapıyo, yemesem bebeğim aç kalıyor, nedir bunun ortası?

Unutma aç bebek herşeyi kabul eder, zorla biraz alır memeni biborona göre daha az hava yutmuş olur birazcık daha rahatlar bebeğin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Wallahi arkadaşlar rezeneyi falan bilmem ama muskat çok iyi geliyor..benimde bebişimin daha kırkı çıkmadı 5 temmuzda doğum yaptım.ilk bi kaç gün gaz sancısı oldu memeyi çok iyi tutmasına rağmen illaki hava yutuyor ilk gece sabaha kadar hastanede gazla uğraştık..sona muskatı önerdi çok yakın bi dostum..az rendeliyorum çay kaşığına sütümle veriyorum karıştırıp kakasınıda yapıo bi güzel gazla birlikte hemde.. hiçbir zararı da yok emin olabilirsiniz..

slm herkesin bebeği hayırlı olsun ben şubat annesiyim.tesadüf girdim temmuz annelerin bölümüne.bende aynı sorunları ilk 2 ay yaşadım ama inanın 2 ay sonra rahata ericek bebekleriniz.gaz filan kalmıyor.benımde şuan diş çıkarma huysuzluğu var annelik yorucu bir o kadarda güzel.rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

"""(muskat)Tehlikeleri
Sıvısı damara direk verilirse çok zehirleyicidir. Sütle beraber alınması bayıltıcı olabilir. Küçük dozlarda zararsız olsa da yüksek dozlarda delirmeye neden olabilir.

Uyuşturucu olarak popüler değildir çünkü yan etkileri vardır. Bunlardan bazıları baş dönmesi, yüz kızarıklığı, ağız kuruluğu, düzensiz kalp atışı, geçici kabızlık, idrar salmakta zorluk, mide bulantısı ve paniktir. Bunlar ilk altı saat içerisinde gözükür ve etkiler 3 güne kadar uzayabilir.....vs.vs"""

Arkadaslar muskat tehlikeli bir gıdadır. lütfen ne bebeğiniz için nede kendiniz için tüketmeyin. Kullanan arkadaslarımızda bir sorun oluşmamış olabilir ( ki çok şükür) ama bu zararsız olduğu anlamına gelmez.

Merhabalar kızlar, nasılsınız? Foruma yoğunluktan giremiyorum. Malum hepimiz yoğunuz.
Kızlar, bebeğim bugün 16 günlük oldu :))) Ama 4. gününden beri gaz sancısından muzdaripiz. Yavrum ıkınıyor, sıkınıyor, kıpkırmızı oluyor ( Doktoru dün sap simplex verdi. Dün akşam 10 gibi 5 damla verdik ama gece gene gaz sancısıyla boğuştuk. Bu gece biraz daha geç vereceğiz ilacı, bakalım ne olacak? Muskat çok öneriliyor ama yavrum daha çok küçük, cesaret edemem.
Sütümü hala sağıyorum. Artacağına azalıyor. Off. Sol göğsüm çok iyiydi, bi kaç gündür çok azaldı. Ben de sağma süresini sıklaştırdım. Rezene çayı, humananın süt arttırrıcı çayı hep elimde... Sizler süt arttırmak için neler yapıyorsunuz?
Bir de kızlar sizlere bi şey soracağım: ben bebeğimin biberonunu günde bir kere sterilize ediyorum. Sizler ne yapıyorsunuz?

canım Rabbim sağlık sıhhat versin. ama kesinlikle ağlamamalısın. sütün etkilenir bebiş etkilenir...

Slm kızlar Biz oyun parkını int.den almak istiyoruz da güvenilir site var mı bildiginiz?? Buralardaalışveriş yapıcam yer yok Bide hangi oyun parkını önerirsiniz :26:

Slm kızlar Biz oyun parkını int.den almak istiyoruz da güvenilir site var mı bildiginiz?? Buralardaalışveriş yapıcam yer yok Bide hangi oyun parkını önerirsiniz :26:

tatlım aynı sıkıntı bendede var gittigiyordan alışveriş yapıyorum ben güvenilir bir site tchibo canım burayada bak ben burdan beyendim

Merhaba herkesi 15.07.2011 tarihinde bir kız bebeğim dünyaya geldi çok şükür... ilk günler sütüm çok güzeldi ama sonra azaldı benim 1.5 yaşında birde oğlum var galiba stres yaptım şimdi ne denediysem sütüm çoğalmıyor!!! sagdıgımda iki gögsümden bazen 50 cc bazen 100 cc çıkıyor kızımda tam çekemiyor bende biberona sagıp veriyorum ama gögüslerim perişan oldu mama vermek istemiyorum ne olursunuz bana bir akıl verin içim dışım su oldu...

İnternette bişey okudum emzirmeden 15 dk önce dereotu çiğneyin sütünüz çoğalır diyor. Ben 15 dk ayarlayamıyom yiyom arada işte. Tahin helvası süt yapıyor. Hatta en çok Bira yapıyormuş şimdi alkolsüz biralar çıktı ben almayı düşünüyorum.Aslında doktorum haftada bir içebilirsin dedi şimdilik içmiyorum ilerde olabilir. Süt iç bol bol ama keçi sütü iç. Sütlü tatlılardan ye hergün.Eminim artar sütün. Ve kafana takma :)

Ben bişey sorcam kızlar. Bebişlere emzik verdiniz mi? Ben almıştım doğmadan önce ama vermedim ilk başlarda kusuyor diye korktum vermedim. Şimdi de ne bilim vermedim işte. Çevremdekiler niye vermiyon diyip duruyorlar. Hayır versem nee vermesem ne olcak anlamadım ki...

İnan herşeyi denedim ama olmuyor ısırgan çayı vita malt rezene incşrhavuç kürü tahin helvası lohusa şerbeti acaba benim bünyemden mi kaynaklanıyor bilemedim burada bende emzik vermek istedim almıyor alması susması açısından rahat ama sağlık olarak tabiki doğru değil...

humana still tea var oralet gibiymiş onu dene bakalım.sen hergün süt iç sütlü tatlı ye bol su içmeye devam. çok takma psikolojik bi de bu olay. emzirmeye devam et sağma bence. bebeğinin ısrarla emmesini sağla ki süt gelsin. allah analı babalı büyütsün sağlıla inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…