kızlar bebek bezinde 2.numaraya geçtiniz mi,benim bebeğim 25günlük 2paket 1numara bitti.2nu. aldım ama gözüme büyük geldi tekrar 1 alayım dedim siz kaç kullanıyorsunuz?
kızlar bebek bezinde 2.numaraya geçtiniz mi,benim bebeğim 25günlük 2paket 1numara bitti.2nu. aldım ama gözüme büyük geldi tekrar 1 alayım dedim siz kaç kullanıyorsunuz?
İnternette bişey okudum emzirmeden 15 dk önce dereotu çiğneyin sütünüz çoğalır diyor. Ben 15 dk ayarlayamıyom yiyom arada işte. Tahin helvası süt yapıyor. Hatta en çok Bira yapıyormuş şimdi alkolsüz biralar çıktı ben almayı düşünüyorum.Aslında doktorum haftada bir içebilirsin dedi şimdilik içmiyorum ilerde olabilir. Süt iç bol bol ama keçi sütü iç. Sütlü tatlılardan ye hergün.Eminim artar sütün. Ve kafana takma :)
Ben bişey sorcam kızlar. Bebişlere emzik verdiniz mi? Ben almıştım doğmadan önce ama vermedim ilk başlarda kusuyor diye korktum vermedim. Şimdi de ne bilim vermedim işte. Çevremdekiler niye vermiyon diyip duruyorlar. Hayır versem nee vermesem ne olcak anlamadım ki...
humana still tea var oralet gibiymiş onu dene bakalım.sen hergün süt iç sütlü tatlı ye bol su içmeye devam. çok takma psikolojik bi de bu olay. emzirmeye devam et sağma bence. bebeğinin ısrarla emmesini sağla ki süt gelsin. allah analı babalı büyütsün sağlıla inşallah.
canım işin çok zor, ama bence kesinlikle pompalayıp verdiğinden sancısı çok oluyor bebişinin. ben kızımla benim başıma geleni anlatayım anlarsın. Geçen gün küt diye sütüm kesildi memelerim pörsük pörsük bomboş oldu bi anda, öğlen yemek yememiştim hemen gitti sütüm akşama, kızım acıktı avaz avaz ağlamaya başlayınca daha önceden sağdığım sütü ılıtıp verdim, hay vermez olaydım, bebişim zaten biboron kabul etmiyor, kaşıkla zorla yutturduk. Tabi dünyanın havasını yutmuş, o gece bize zindan oldu, nasıl feryat figan ağladı anlatamam. Sabaha kakasını yaptıda kurtulduk o durumdan şükür, tabi ben sabaha kadar sürekli bişeler yedim içtim sütüm gelmeye başladı. Kızım tekrar mememden emdikçe rahatladı. Yine gaz problemi çok var ama o geceki çığlıklarını unutamam.
Memene alışması içinse bebişine biberon veya kaşıkla verme, bikaç saat acıktıkça memeyi zorla ver, gerekirse aç kalsın çünkü gerçekten acıkınca herşeyi kabul ediyorlar.
Sütüm kızım daha 1 haftalıkken de bi kesilmişti. iki gün ağladı yavrucum açlıktan. sonunda pes edip biborona yapışmıştı. Allahıma şükürler olsun bol bol yeyip içtikçe sütüm tekrar gelmişti, kızımda memesine kavuştu. Yalnız yinede az sütüm. Habire bitiyor memelrim bi öğün yemek atlayım bomboş kalıyor, sizinde öyle mi? ben bu doğum kilolarımı nasıl verecem? Yedikçe kilo yapıyo, yemesem bebeğim aç kalıyor, nedir bunun ortası?
Unutma aç bebek herşeyi kabul eder, zorla biraz alır memeni biborona göre daha az hava yutmuş olur birazcık daha rahatlar bebeğin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
mrb arkadaslar ben de anne oldum,cuma gunu normal dogumla asya hüma mı aldım kucagıma,kızım epıdurale bile müsaade etmedi suni sancıyla geldi.normal dogum yapan arkadaslar bu dıkışler kaç gunde geçer(
oofff offff biz napıcaz bu gaz problemini yaabizimkide cığlık cığlığa ağlıyor hep bırak kaka yapmayı gaz cıkarırken bile ortalğı inletiyor özellikle geceleri.. Sap smplex kullanıyorum ama sanki işe yaramıyor, öte yandan rezene cyaı içiyorum onada gecsin sütümden diye, valla gecen gün dayanamadım sütümü sağdım çay kasıgına cok azz kimyon koydum içirdim onu sütle beraber, sanki işe yaradı gibi.. artık ne yapacagımı saşırdım yaa ooofff... Zaten sıcak cocuk bunalıyo bide gaz sancısı ağladıkça içim gidiyor ya Cok cok zorlandığı zamanlarda kulak çöpünü zeytinyağına batırıp azıcık uyarıyorum makatını, yapıyr kakasını... bir haftalıkken bizde gittik ayn işvemi bizede yaptıvar hortumva bağırsaklara su verip temizlediler. yok mu şöyle hemen kesicek bir ivaç su gaz sancısını oof oooofff
acta biraktim ama resmen gögsümü itiyor... hatta mamayi emzirme pozisyonunda veriyorumki emzirme pozisyonuna gecince kabul etsin diye.. gögüs ucum cok sert sadece iki defa cekti gögsümü ondada bütün kanallar tikandi iki gün gögsüme dokunamiyordum sütümde gelmedi iki gün, pompayla hepcektim sonra tekrardan geldi.. o aradada mama verdim mecburen, kizim simdi 45 günlük oldu.... kilosuda 3.600 oldu simdiye kadar sütümü vericem diye ilk günlerde cok ac kaldi doktorumdan paparayi isittim bebekler ancak kendi kilolarinin %10 unun kaybedebilirlermis benim bebgim 2,250 kg dogdu ve 400 grama yakin kilo verdi buda normal degilsmis bende mecburen sütümü pompalayip verdim o sekilde aldi hep ama ara ara gögsümü vermeye calistim bir umut tutar diye ama olmadi.... biberonlada cok hava yutuyor.... napacagimi sasirdim 2 gün ac kaldi yine almadi gögsümü aglamaktan göbegi firladi disari.... yani yukari tükürsen biyik asagi tükürsen sakal....canım işin çok zor, ama bence kesinlikle pompalayıp verdiğinden sancısı çok oluyor bebişinin. ben kızımla benim başıma geleni anlatayım anlarsın. Geçen gün küt diye sütüm kesildi memelerim pörsük pörsük bomboş oldu bi anda, öğlen yemek yememiştim hemen gitti sütüm akşama, kızım acıktı avaz avaz ağlamaya başlayınca daha önceden sağdığım sütü ılıtıp verdim, hay vermez olaydım, bebişim zaten biboron kabul etmiyor, kaşıkla zorla yutturduk. Tabi dünyanın havasını yutmuş, o gece bize zindan oldu, nasıl feryat figan ağladı anlatamam. Sabaha kakasını yaptıda kurtulduk o durumdan şükür, tabi ben sabaha kadar sürekli bişeler yedim içtim sütüm gelmeye başladı. Kızım tekrar mememden emdikçe rahatladı. Yine gaz problemi çok var ama o geceki çığlıklarını unutamam.
Memene alışması içinse bebişine biberon veya kaşıkla verme, bikaç saat acıktıkça memeyi zorla ver, gerekirse aç kalsın çünkü gerçekten acıkınca herşeyi kabul ediyorlar.
Sütüm kızım daha 1 haftalıkken de bi kesilmişti. iki gün ağladı yavrucum açlıktan. sonunda pes edip biborona yapışmıştı. Allahıma şükürler olsun bol bol yeyip içtikçe sütüm tekrar gelmişti, kızımda memesine kavuştu. Yalnız yinede az sütüm. Habire bitiyor memelrim bi öğün yemek atlayım bomboş kalıyor, sizinde öyle mi? ben bu doğum kilolarımı nasıl verecem? Yedikçe kilo yapıyo, yemesem bebeğim aç kalıyor, nedir bunun ortası?
Unutma aç bebek herşeyi kabul eder, zorla biraz alır memeni biborona göre daha az hava yutmuş olur birazcık daha rahatlar bebeğin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
masallah canim hayirli ugurlu olsun... aynen benimkide öyle ikiniyor gün boyu zorlanmaktan kendini sikmaktan altini bile dgisemiyorum...Merhabalar kızlar, nasılsınız? Foruma yoğunluktan giremiyorum. Malum hepimiz yoğunuz.
Kızlar, bebeğim bugün 16 günlük oldu :))) Ama 4. gününden beri gaz sancısından muzdaripiz. Yavrum ıkınıyor, sıkınıyor, kıpkırmızı oluyor( Doktoru dün sap simplex verdi. Dün akşam 10 gibi 5 damla verdik ama gece gene gaz sancısıyla boğuştuk. Bu gece biraz daha geç vereceğiz ilacı, bakalım ne olacak? Muskat çok öneriliyor ama yavrum daha çok küçük, cesaret edemem.
Sütümü hala sağıyorum. Artacağına azalıyor. Off. Sol göğsüm çok iyiydi, bi kaç gündür çok azaldı. Ben de sağma süresini sıklaştırdım. Rezene çayı, humananın süt arttırrıcı çayı hep elimde... Sizler süt arttırmak için neler yapıyorsunuz?
Bir de kızlar sizlere bi şey soracağım: ben bebeğimin biberonunu günde bir kere sterilize ediyorum. Sizler ne yapıyorsunuz?
canim benim bebegim 4 günlük kilosuda 3.600 hala 1 numara kullaniyoruz :)))))kızlar bebek bezinde 2.numaraya geçtiniz mi,benim bebeğim 25günlük 2paket 1numara bitti.2nu. aldım ama gözüme büyük geldi tekrar 1 alayım dedim siz kaç kullanıyorsunuz?
bende meme basligi aldm ama onuda reddediyor resmen damaklariyla o plastigi alip firlatiyo eliylede gögsümü itiyo ayaklarni sertlestiriyo dimdik bi sekilde remen tepki gösteriyo bende pes ettim bu emme isine sütümü pompalayip veriyorum naayim belki biraz daha büyürse alir ...Arkadasim,
memeyi kapamiyorsa slikon meme uclarini deneyebilirsin. ben ilk baslarda onlari kullanmistim...meme uclarim cok kucuk oldugu icin kapamiyordu bebisim. bu arada madela'nin bir biberonunu aldik biz arada bir ogun ben de biberonla veriyorum sutumu, boylece bir ogun ozgurluk ilan ediyorum...
memeye alisinca hem meme hem de biberonu kabul ediyor. birde biraz buyuyunce 30 gun bitince agzi daha da gucleniyor. meraklanma memeye de alisir, sen sakin moralini bozma...sutum cok diye dusun ki artsin. bu arada hava cok sicak o yuzden de bol su icmek lazim:)
sevgiler ve kolay gelsin
y
tebrik ederim canimmrb arkadaslar ben de anne oldum,cuma gunu normal dogumla asya hüma mı aldım kucagıma,kızım epıdurale bile müsaade etmedi suni sancıyla geldi.normal dogum yapan arkadaslar bu dıkışler kaç gunde geçer(
Allah analı babalı büyütsün inş.
Ben doğum yapalı 18 gün oldu, hala geçmedi dikişlerim.
Doğum yaptığım ilk günden beri ayaktayım ondan mı geçmedi diye düşünüyorum ya da normal mi bilemiyorum , bekliyorum bakalım.
Ağrım sızım yok, rahatta oturuyorum artık ama dikişlerim düşmedi.
Normal doğum yapmış arkadaşlar beni de bilgilendirirse sevinirim.
mrb arkadaslar ben de anne oldum,cuma gunu normal dogumla asya hüma mı aldım kucagıma,kızım epıdurale bile müsaade etmedi suni sancıyla geldi.normal dogum yapan arkadaslar bu dıkışler kaç gunde geçer(
Ben kullanıyorum çok faydasını görüyorum 2 gundur içmedim kızım huysuz gazıda çok var içindeki bikiler bebeğegeçip rahatlatıyordu sanırım sütte çok yapıyor..kızlar humana still tea kullanan var mı aranızda
kızlar yardm edin ne yapmalıyım kızım 2gündür kakasını yapamıyor,doktora mı gitsem zeytinyağı mı versem