dondurulmuş balık üreten bir markanın sitesinde bulduğum bebek çorbası tarifini yazıyorum sana...Balığı istediğin gibi değiştirebilrsin diye düşünüyorum...illa aynı balık olması şart değil...Ancak ben henüz denemedim tarifi ama yapılışı çok mantıklı geldi...ilk fırsatta bu şekilde yapacağım oğluma balık çorbasını:
MALZEME:
3 parça (½ paket) İg?? Alaska Mezgiti
½ adet kabak
½ adet küçük boy soğan
1 adet küçük boy patates
½ adet küçük boy havuç
½ çay bardağı kırmızı mercimek veya pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
1-Tencerenin içine 3 su bardağı suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine 3 parça İglo Alaska Mezgiti'ni ekleyin. Yaklaşık olarak 10 dk. kaynatın. Ardından tencereden çıkarıp bir kenarda bekletin ve haşlama suyunu dökmeyin.
2- Diğer yanda tencereye tereyağını koyup eritin. İçine yemeklik olarak doğradığınız soğanları ekleyip orta ateşte 1 dk. soteleyin. Daha sonra küçük küpler halinde kestiğiniz patatesleri, havuçları ve kabakları ekleyin. 2 dk. çevirdikten sonra üzerine balıkları haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız mercimek veya pirinçleri ekleyip ocağın altını kısın.
3-Sebzeler yumuşamaya yakın haşladığınız İglo Alaska Mezgiti'in de ilave edin. 4-5 dk sonra ocaktan alıp el blenderinden geçirin. Ilıyınca bebeğinize servis edin.
NOT:Çorbanızı daha sulu bir kıvam da isterseniz ½ su bardağı kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Çorbanıza arzu ederseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz
Denediğim zaman oğlumun tepkisini yazarım burdan...benden önce deneyen olursa bilgi versin lütfen...
merhaba arkADAşlar nasılsınız???
azram hasta oldu(( 2 gün önce ateşi çıktı ama 39lardaydı hep..ilk gün diştendir dedim 2.gün geçmeyince dr.a götürdük.kan ve idrar tahlilinde enfeksiyon çıktı..5 tane iğne verdi antibiyotik..iğnelerin 2.yi yaptırdık..bu sabah bi uyandı vücudu ve yüzü kabarmış kırmızı..iğneyi durdurduk yarın tekrar gişdicez..hasta olmaları ne zormuş ya ( bu dişler mahvetti bizi (
arkadaşlar hepinize cvplar için teşekkür ederim.yavaş yavaş olucak sanırım.
arkadaşlar ben böyle yazdım ama araştırdığıma ve oğlumdaki izlenimlerine göre alışması lazım artık.sizin önerdiklerinizi genellde yapıyorum zaten sebzede uyguladım meyve veriyorum eline. kusmayı iyice alışkanlık hakine getirdi ufacık bişeyde hemen çıkarıyor. bugün köfte yaptım bende akşam minik minik 1,5 yedi baktım zorlanıyor ısrar etmedim .aslında ağzında çevirebliyor.bu arada 3.dişide çıkıyor.şimdi normalde 4-5 kaşık yiyor pütürlü yedikten sonra bıraksam bi süre sonra acıkınca tekrar yine versem bu şekilde alıştırsam mı ne dersiniz?bu şekilde hep yemesi için uğraşacam belki ama alışıncaya kadar idare ederim.ilerde daha zor olacakmış gibi geliyor.iyiki sizler varsınız.hepinize teşekkür ederim
evet canım bencede yöntemin güzel bence zorlama bir süre sonra tekrar dene seni biraz yoracak anlaşılan annesi ama sabırla koruk helva olur demişlerbenim oğlumda neredeyse hiç yemiyor bir kaç kaşıktan sonra ağzında bekletiyor ve daha vermek mümkün olmuyordu ama çok şükür bir kaç gündür iyi bekletme huyunu unuttu oda bende daha mutluyuz benim ikinci bebişim ilk anne olanlar daha panik oluyor ve hiiiç düzelmiycek zannediyorlar ama sakin olun hepsi zamanla yoluna giriyor anneler..sabır ve zaman..
selam herkese. oğlum dünden beri yerden kanepeye tutunup ayağa kalkmaya başladı. burda okuyordum önceden bebeği bu hareketi yapan arkadaş çoktu. gece yatağındada uyanınca kalkmaya çalışıyor mu bebekleriniz. ben çok korkmaya başladım gece uyanıp ayağa kalkar ve düşerse diye.
dondurulmuş balık üreten bir markanın sitesinde bulduğum bebek çorbası tarifini yazıyorum sana...Balığı istediğin gibi değiştirebilrsin diye düşünüyorum...illa aynı balık olması şart değil...Ancak ben henüz denemedim tarifi ama yapılışı çok mantıklı geldi...ilk fırsatta bu şekilde yapacağım oğluma balık çorbasını:
MALZEME:
3 parça (½ paket) İg?? Alaska Mezgiti
½ adet kabak
½ adet küçük boy soğan
1 adet küçük boy patates
½ adet küçük boy havuç
½ çay bardağı kırmızı mercimek veya pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
1-Tencerenin içine 3 su bardağı suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine 3 parça İglo Alaska Mezgiti'ni ekleyin. Yaklaşık olarak 10 dk. kaynatın. Ardından tencereden çıkarıp bir kenarda bekletin ve haşlama suyunu dökmeyin.
2- Diğer yanda tencereye tereyağını koyup eritin. İçine yemeklik olarak doğradığınız soğanları ekleyip orta ateşte 1 dk. soteleyin. Daha sonra küçük küpler halinde kestiğiniz patatesleri, havuçları ve kabakları ekleyin. 2 dk. çevirdikten sonra üzerine balıkları haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız mercimek veya pirinçleri ekleyip ocağın altını kısın.
3-Sebzeler yumuşamaya yakın haşladığınız İglo Alaska Mezgiti'in de ilave edin. 4-5 dk sonra ocaktan alıp el blenderinden geçirin. Ilıyınca bebeğinize servis edin.
NOT:Çorbanızı daha sulu bir kıvam da isterseniz ½ su bardağı kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Çorbanıza arzu ederseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz
Denediğim zaman oğlumun tepkisini yazarım burdan...benden önce deneyen olursa bilgi versin lütfen...
mrb canm teşekkür ederim içimi rahatlattın.evt biz hemen olsun istiyoruz heyecanlanıyoruz.
selam herkese. oğlum dünden beri yerden kanepeye tutunup ayağa kalkmaya başladı. burda okuyordum önceden bebeği bu hareketi yapan arkadaş çoktu. gece yatağındada uyanınca kalkmaya çalışıyor mu bebekleriniz. ben çok korkmaya başladım gece uyanıp ayağa kalkar ve düşerse diye.
günaydın simgeselcim benim oğluşumunda henüz dişleri çıkmadı.Merhaba Arkadaşlar benim oğlumun dişleri çıkmadı henüz artık geceleri hiç uyumuyor, nerdeyse yarım saatte uyanıyor hep huzursuz uykusuz işe gelmekte çok zor oluyor inşallah geçecek bu süreç. Dişleri çıkmayan bebeklerimiz varmı?
mrb
benim kızım 2 haftadır heryerden tutup kalkıyor ve sıralıyor gece kalkmıyor uyku arası mızıldanıyor besliyoruz devam ediyor uykusuna ama gündüz uykularında yatağından tutup kalkıyor uyanınca. park yatağın alt katındayız ama ben yinede korkuyorum allah korusun hepsini
bizim sonunda dün bitane dişimiz patladı alttannn çok minik daha...
1 haftadır yazıyorum sıkıntılarımızı diştenmiş çok şükür...
tamamen geçtiği söylenemez yinede, çünkü altlar üstler bütün damaklar kabarmış durumda...
neyse 9,5 aylık olduk ancak ilk diş çıktı bunada şükür
bizim sonunda dün bitane dişimiz patladı alttannn çok minik daha...
1 haftadır yazıyorum sıkıntılarımızı diştenmiş çok şükür...
tamamen geçtiği söylenemez yinede, çünkü altlar üstler bütün damaklar kabarmış durumda...
neyse 9,5 aylık olduk ancak ilk diş çıktı bunada şükür
YENİ DİŞİNİZ HAYIRLI OLSUN... dişler ne kadar geç çıkarsa o kadar sağlam olurmuş diye duydum....sizin dişler sağlam olacak...öyle düşünün