2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

En kısa zamanda bende balık-köfte vermeye başlayayım o zaman ben sadece çorbalarının içine kıyma ve kendim evde hazırladığım kemik ve tavuk suyu ilave ediyordum. Köftesinin içine neler katacağım? Teşekkür ederim Arkadaşlar iyiki varsınız birbirimize bilgi veriyoruz.

günaydın hanımlar...

sabah kızımı bırakıp işe gelmesi o kadar zor oluyorki o da sımsıkı sarılıyor beni bırakmak istemiyor. canım kızım akşam olsada sımsıkı sarılsam. çalışan anneler bebeğinize kim bakıyor? anne mi kaynana mı?

Günaydın.
İkisi de değil canım. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Zor oluyor ama kafam rahat, evimde huzurluyum.

Kızlar ben köfteyi bize yaptığımdan yapıyorum baharat ve tuz koymuyorum ama içinde soğan yumurta ekmek içi oluyor. yağda kızartmıyorum fırında pişiriyorum. Bir de oğlum dolma içini çok sevdi. hafif acı olmasına rağmen yedi. zararı olmaz inşallah.

arkadaşlar merhaba. benim oğlum 7 ay 9 günlük. eskiden yoğurt ve sebze çorbası yerdi ama şimdi dudaklarını kilitliyor. bende fazla zorlamak istemiyorum. ama yinede deniyorum gene açmıyor ağzını. budurum geçicimidir acaba . çorbaların hiç birini yemiyor bu arada.sizlerdede oldumu. iki dişi çıktı şimdiye kadar. diştendir diyoruz ama bazılarını yiyip bazılarını yemeyince onada yoramıyorum. kahvaltısını ve bazen akşamları kaşık maması veriyorum tahıllı olanlardan onu maşallah severek yiyor .kıyma ve tavuk etini ilk nasıl yedireyim arkadaşlar.bide yakında işe başlayacağım. çalışan anneler gündüz için ne kadar süt sağıp bırakıyorsunuz acaba.

benim oğlumda aynı senin ki gibi... sabah kahvaltısını yiyor arada da akşamları kaşık maması... onun dışında bir kilitliyor ağzını aç açabilirsen...
bizim de sadece altta iki dişimiz çıktı, herhalde yeni dişler gelecek diyorum...ondan ağzını sımsıkı kapatıyor...az yiyor diye düşünüyorum...
ben 4 ay oğlumlaydım..sonra işe başladım...çok sütüm olmadığı için ne kadar sütüm gelirse onu sağıp bırakıyordum ama çok uzun emmedi zaten...
umarım süt stoğu yapmışsındır...

merhaba arkADAşlar nasılsınız???
azram hasta oldu(( 2 gün önce ateşi çıktı ama 39lardaydı hep..ilk gün diştendir dedim 2.gün geçmeyince dr.a götürdük.kan ve idrar tahlilinde enfeksiyon çıktı..5 tane iğne verdi antibiyotik..iğnelerin 2.yi yaptırdık..bu sabah bi uyandı vücudu ve yüzü kabarmış kırmızı..iğneyi durdurduk yarın tekrar gişdicez..hasta olmaları ne zormuş ya( bu dişler mahvetti bizi(

çok geçmiş olsun...

benm annem bakıyor cnm o yüzden içim daha rahat ben sabahın 7 sinde çıkıyorum kuzum uyuyor oluyor akşamda 2 saat falan görüyorum tekrar uyuyor bende akşam olmasını iple çekiyorum işe ilk başladığımda ayrılmak çok zor geliyordu şimdi alıştım sonuçta onun iyiliği için çalışıyorum falan diye kendime telkinler veriyorum
oooyyy kıyamam azraya çok geçmiş olsun dilekçim kuzuların hastalanması çok zor insan moralmen çöküyor elinden bişey gelmemesi insanı üzüyor.

canm çok geçmiş olsun

balığı bende hiç denemdim.köfteyide.kibrit kutusundan büyük yiyebiliyor demişsin.benm oğlum pütürlü yemiyor.ne yapacağım bilemiyorum.eline portakla elma dilimleri veriyorum.kendimize yaptığım pilavdan falan veriyorum bazen sofrada yiyor. bugün çorba yapmışrım.içine küçük tavuk doğradım pirinçde nvardı.ilk 4-5 kaşık yedi sonra bütün yediğini çıkarıyor bikaçkezdr böyle yapıyor.bu konuda öneriniz var mı kızlar?

evet çok zor bırakması kıyamam sizde kim bakıyor. bizim bakıcımız var

bende yoğurtla verdim dolma içini kızımda sevdi. aynen köfteyi bize yaptığımdan ayırıyorum sadece bizimkini tuzluyorum sarımsak da koydum bir zararı olmadı.

çok geçmiş olsun azraya.. penisilin alerjisi mi bende miraya antibiyotik verirken çok korkmuştum. abartmıyorum nerdeyse 2 ay hastalığının etkilerini çektik yeni yeni yavrum eski haline döndü çok zor hastalık allah kolaylık versin

çorbaların içinde pütürlü pek sevmiyordu ama alıştı şimdi ayırmıyor balığı köfteyi falan elimle veriyorum küçük küçük rahat çeviriyor ağzında. galetayı çok seviyor ekmek kenarı bir de bayılıyor. çorba içinde tavuk parçası vermesende olur bence ayrıca elinle ufak ufak verirsin. çorbanın içinden ağzında tavuğu ayırıp çiğnemesi zordur pirinç bence yeterli. balık, tavuk çorbasını bende süzgeçden geçiriyorum

ay canım yaaa çok geçmiş olsun.... böyle böyle büyüyecekler,üzme kendini,senin üzüntün onada geçmesin... bak gör çok yakında iyi olacak.. Allah beterinden korusun...

yok canım stok yapmadım hiç. bebeğe anca yetiyodur diye düşündüm .gün için sabah sağıp bırakcam artık akşamda 3 gibi geleceğim zaten. bizimde altta iki dişimiz çıktı ama bu ara inanılmaz huzursuz . idrarındamı var bişey diye testte yaptırdık çok şükür temiz çıktı. dişten heralde sıkıntısı yine. gece saat başı uyanıyor. eskiden 1 veya 2 defa kalkar mis gibi uyurdu bu dişler huyunu değiştirdi.

Bebebkler bazen sıkılıyorlar canım sürekli aynı şeyleri yemekten. Benim oğlum da sebzeyi seve seve yemiyor zorla 3-4 kaşık yediriyorum. Kahvaltısını ve yoğurdunu çok iyi yiyor maşallah. kıyma ve tavuğu çorbasına ekleyip yedirebilirsin. Sonra minik parçalar halinde vermeye başlarsın. bizimki pilav ve ete bayılıyor elimle yediriyorum döke saça bir yemesi var ki görseniz:) Ben artık sağmayı bıraktım. Çünkü sabah uyanınca bütün sütümü emiyor sıpa bir de akşam gelince emziriyorum arada da devam sütü alıyor. Ama önceden 150-200 cc sağıyordum.

bende sabah sağmayı düşünüyorum ama bu sıralar geçe çok kalkıyor ve sürekli emiyor. sabaha sütüm kalır inşallah. gündüz için süt bırakmasakta devam sütü vermelimiyiz acaba.

bende 1 ay sonra başlayacağım ama şimdiden sıkıntılar basıyor nasıl ayrılacağım diye. bizim babannesi bakacak inşallah. annem burda değil.

çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

günaydın

FDilek geçmiş olsun Azramız İnşallah en kısa zamanda iyileşir.

Mükeyyif belki de tavuğu sevmemiş olabilir
direk sebzelerle haşlayıp vermeyi dene
Ben Enesi tavuk suyuna çorbaya alıştıramadım
Şimdilik kemik suyu, kıyma ve balıkla gidiyoruz.

ama rondodan da hafif geçir

kAHVALTIDA zeytin, yumurta ayrı ayrı veriyorum yumurta kuru geliyor zorlanıyordu labne peynir işi çözdü yumurta zeytin vs.peynirin içine koyup veiyorum çiğnerken yutarken zorlanmıyor deneyin isterseniz.

Ben balığın norveç somon çorbasını veriyorum ama yine birkaç sebzeyle pişiriyor rondodan geçiriyorum

Köfteyi soğan, ekmek içi yumurta sarısı ile yapıp az yağda tavada yapıp veryorum elimle parçalıyorum baktım öğğ yapıyor ( genelde iri taneli yiyecekleri hissettiğinde yapıyor)
her kaşığına bir parça köfteyi katıp veriyorum kuru kuru gitmemesi için.

bir arkadaş elma filan verdiğinden bahsetmiş Maşallah diyeyim . Ekmek kenarı veren arkadaşada Maşallah.

bizimki 2 gün önce mandalina dilimini hüpp diye çekti ağzına çok zorlnadı ne yutabildi ne çıkarabildi, sonra yutar gibi oldu ve çıkardı çok korktuk hep beraber Enes hala suyu içerken bile boğazına kaçıyor

kızlar balık çorbasını nasıl yapıyorsunuz.ben ya fırında ya da tavada yapıp veriyordum.Çorbayı denemek istiyorum birde.

kızlar balık çorbasını nasıl yapıyorsunuz.ben ya fırında ya da tavada yapıp veriyordum.Çorbayı denemek istiyorum birde.
dondurulmuş balık üreten bir markanın sitesinde bulduğum bebek çorbası tarifini yazıyorum sana...Balığı istediğin gibi değiştirebilrsin diye düşünüyorum...illa aynı balık olması şart değil...Ancak ben henüz denemedim tarifi ama yapılışı çok mantıklı geldi...ilk fırsatta bu şekilde yapacağım oğluma balık çorbasını:

MALZEME:
3 parça (½ paket) İg?? Alaska Mezgiti
½ adet kabak
½ adet küçük boy soğan
1 adet küçük boy patates
½ adet küçük boy havuç
½ çay bardağı kırmızı mercimek veya pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 su bardağı su

YAPILIŞI:
1-Tencerenin içine 3 su bardağı suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine 3 parça İglo Alaska Mezgiti'ni ekleyin. Yaklaşık olarak 10 dk. kaynatın. Ardından tencereden çıkarıp bir kenarda bekletin ve haşlama suyunu dökmeyin.
2- Diğer yanda tencereye tereyağını koyup eritin. İçine yemeklik olarak doğradığınız soğanları ekleyip orta ateşte 1 dk. soteleyin. Daha sonra küçük küpler halinde kestiğiniz patatesleri, havuçları ve kabakları ekleyin. 2 dk. çevirdikten sonra üzerine balıkları haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız mercimek veya pirinçleri ekleyip ocağın altını kısın.
3-Sebzeler yumuşamaya yakın haşladığınız İglo Alaska Mezgiti'in de ilave edin. 4-5 dk sonra ocaktan alıp el blenderinden geçirin. Ilıyınca bebeğinize servis edin.
NOT:Çorbanızı daha sulu bir kıvam da isterseniz ½ su bardağı kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Çorbanıza arzu ederseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz

Denediğim zaman oğlumun tepkisini yazarım burdan...benden önce deneyen olursa bilgi versin lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…