- 6 Nisan 2010
- 1.569
- 1
dondurulmuş balık üreten bir markanın sitesinde bulduğum bebek çorbası tarifini yazıyorum sana...Balığı istediğin gibi değiştirebilrsin diye düşünüyorum...illa aynı balık olması şart değil...Ancak ben henüz denemedim tarifi ama yapılışı çok mantıklı geldi...ilk fırsatta bu şekilde yapacağım oğluma balık çorbasını:
MALZEME:
3 parça (½ paket) İg?? Alaska Mezgiti
½ adet kabak
½ adet küçük boy soğan
1 adet küçük boy patates
½ adet küçük boy havuç
½ çay bardağı kırmızı mercimek veya pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
1-Tencerenin içine 3 su bardağı suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine 3 parça İglo Alaska Mezgiti'ni ekleyin. Yaklaşık olarak 10 dk. kaynatın. Ardından tencereden çıkarıp bir kenarda bekletin ve haşlama suyunu dökmeyin.
2- Diğer yanda tencereye tereyağını koyup eritin. İçine yemeklik olarak doğradığınız soğanları ekleyip orta ateşte 1 dk. soteleyin. Daha sonra küçük küpler halinde kestiğiniz patatesleri, havuçları ve kabakları ekleyin. 2 dk. çevirdikten sonra üzerine balıkları haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız mercimek veya pirinçleri ekleyip ocağın altını kısın.
3-Sebzeler yumuşamaya yakın haşladığınız İglo Alaska Mezgiti'in de ilave edin. 4-5 dk sonra ocaktan alıp el blenderinden geçirin. Ilıyınca bebeğinize servis edin.
NOT:Çorbanızı daha sulu bir kıvam da isterseniz ½ su bardağı kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Çorbanıza arzu ederseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz
Denediğim zaman oğlumun tepkisini yazarım burdan...benden önce deneyen olursa bilgi versin lütfen...
tarif için tşk ederim cnm.banada mantıklı geldi deneyince yazarım burayada