- 27 Mart 2009
- 10
- 1
- 48
Ne kadar doğru yapıyoruz bilmiyorum ama biz nazardan, gözden çok korkar olduk. Son gebeliğimin downlu olmasını doktor benim yaş grubumdaki 700 kadından birine denk gelmek olarak açıklıyor. Tamamen kötü şansmış. Genetik araştırma bile yaptırtmadı bize çünkü ilk çocuğum sağlam ve hem eşimin hem benim ailede öyle bir öykü yok. İnşallah Gülüm12 nin de dediği gibi hepimiz sağlıkla sıhhatle kucağımıza alır ve platformda bebeklerimizi büyütürken de yazışmaya devam ederiz. Pembepink'cim bu arada ben de Bursa'lıyım ama 3 yaşımdan beri İstanbul'da yaşıyorum. Hemşeriyiz seninle :) Sana naçizane bi tavsiye; hiçbirşeyin üzerinde çok durma çünkü sakınan göze çöp batıyor gerçekten de. Mesela ben 8.haftam dolunca doktora gitmeyi düşünüyorum çünkü hem kese hem de kalp atışı bulunabilsin diye. Şu an kendimi çok heyecanlı olmama rağmen hiç hamile değilmişim gibi hissetmeye çalışıyorum. Kimsenin henüz bilmiyor olmasının da katkısı var tabii. Ama hareketlerime de dikkat ediyorum. Yapmak istediğim; aman bu sefer havaya girmeyeyim de sonucu mutlu bitsin:))) Garip bir düşünce değil mi? Bu arada ben Solgarın Folacin isimli folik asit ilacını (bu sefer günde 2 adet) içiyorum. Sebebi ,ise anomali gebelik geçirdiğim için benim günde 800 mg. almam gerekiyormuş. Ben doktorumu çok dinliyotrum ona çok güveniyorum. Kendisi Yeditepe Üniversite Hastanesinde Prof. Ayrıca ilk doğumumda da kritik kararı alıp 8 aylık beni doğuma aldı yoksa preeklampsi ciddi bir gebelik rahatsızlığı ve çok ileri aşaması anne - bebek kaybı olabiliyor. Ben hep diyorum; o doktoru Allah elçi yaptı ve biz kızımla şükür hayattayız. Nitye böyle düşünüyorum biliyormusnuz o sene yani 2000 de ben doğum yapmadan 2 gün önce başka bir doktora gitmiştim ve bana karnımdaki bebeği 2400 gr. söyledi ve herşey yolunda git evde 1 ay daha otur bekle dedi senin bişeyin yok dedi bana sonra tesadüfi bi şekilde bu doktoruma 2 gün sonra gittim ve doğuma girdim bebek 1600 gr. doğdu. Tezata bakar mısınız? O yüzden güvendiğin doktor çok önemli ve benim doktorum ne derse ben uslu hasta olarak herşeye uyuyorum napiim başka çarem yok :)
Merhaba, bende mayıs annesi olcağım sanırım. Tabi bu defa kötü sonuçlanmazsa. 2 kayıp yaşadım. 3 üncü hamileliğim. İnş bu defa topikte sonuna kadar gidebilirim. Yaşım 26. Kilom 53. Son adet tarihi 29 Ağustos. Tahmini doğum 5 mayıs.
Hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlar selam hepinize; benim hikayem şöyle; Ben 34 yaşındayım. İlk olarak 24 yaşında 8 aylık 1600 gr. olarak doğum yaptım. Kızım ile birlikte 20 gün hastanede kaldık ve çok şükür sağlıklı bir şekilde çıktık şimdi o 10 yaşında dünya tatlısı bir kız. Erken doğum sebebim preeklampsi idi. Bu kötü tecrübe senelerdir bizi 2.bebeği yapmaktan uzak tuttu ama 2009 yaz ayında kızımızın da çok isteği üzerine kızımın doğumunu yaptığım doktoruma gittik danıştık. Bu durumun genelde ilk gebeliklerde görüldüğünü, hem hikayeyi bildiğimiz için daha tedbirli gidebileceğimizi ve istersek 2.bebeğin olabileceğini söyledi ve 2009 Kasım ayında hamile kaldım fakat 3'lü testte down sendromu riskim 37/1 gibi çok yüksek oranda çıktı ve amniosentez yaptırdık aynı doktorumuza onun sonucu da trizomi 21 tanısı oldu yani bebeğimiz çok yüksek oranda down sendromlu idi. Yıkıldık tabii. Ama doktorumuz bunu bile bile doğurmanın kızımızın da hayatına olumsuz etkisi olacağı ve bunun anlatılmayacak kadar çok zor olduğu hakkında bizimle bayağı konuştu ve sonunda 20 haftalık gebeliğimi 24 Nisan 2010 tarihinde sonlandırdık( Ayrıca bu sonlandırma işlemi suni sancı ve ilaç yüklemesi ile normal doğum yolu ile yaptırıldı. Acı günlerdi ama atlattık. Şimdi ise 4+1 hamileyim yeniden. Umuyoruz ki Allah kimselere böyle acılar yaşatmasın. Hamileliğimi 31 Ağustos Salı günü öğrendim test yaparak eşime söyledim ama şu an hiçkimselere söyleyemiyoruz korkudan. Hele bi 3 ay bitsin sonrasına bakacağız. Eşim de bende artık bişey olacak diye çok korkuyoruz. İşte böyle arkadaşlar umarım sıkılmamışsınızdır okurken. Görüşmek üzere, Allah'a emanet olun...
Ne kadar çok 2011 mayıs annesi olduk..opuyorumnanaktan
Önceki hamileliğimde folik asit kullandım ve tam 13 kilo aldım hamileliğimin tamamında.. bebeğim 6 aylıkken hepsini vermiştim, yani hiç kilo kalmadı.. yerimseniben
Benim geçmişte acı bir tecrübem yo bebek konusunda ama böyle hikayeleri o kadar çok okudum ki, sanki ben de yaşamışım gibi etkileniyorum, umarım hepimiz sağ salim kavuşuruz meleklerimize..
Bu arada ayın 31inde beta-hcg testi yaptırdım, 354 çıktı.. Ben de 18 Eylülde ilk kontrole gitmeyi düşünüyorum ama önce doktora karar vermem lazım..:uhm:
blue sky bana da merkezden 2 hafta sonra git dediler benimkide bayrama denk geldi aradım bayramdan sonra git daha net olur dediler, bayram şekerimi bayramdan sonra göreceğim inşallah ayın 13ü olacak o zamana eee senin sat ta benden 2 gün sonra normal yani endişe etme canım :)
Bluesky arkadaşım, benim de sat 30 temmuz, ben 18 eylülde gitmeyi düşünüyom ilk kontrole.. yani gayet normal merak etme..
yalnız ben dış gebelik ihtimaline karşı 48 saat arayla betahcg testi yaptırdım.. 31 ağustostaki 354 çıktı. bugünkü kan testimin sonucunu da ptesi alcam. 2-2,5 kat civarı artmışsa bir sıkıntı yok demektir..
18 eylülde gitmeyi düşünmemin nedeni, gidince hem keseyi, hem de kalp atışlarını görebilmek. kalp atışlarını duymak çok önemli çünkü...
Hiç merak etme, olumlu şeyler düşün, her şey yolunda gidicek inş.. sonuçların da gayet güzel..
benim 2. bebeğim, biraz tecrübem var sayılır yani..
önümüde uzun bir yolculuk var.. hiç birşeyin garantisi yok.. gereken özeni gösterelim ve bol bol dua edelim yeter bence..yerimseniben