kızlar herkese merhabalar:) bende 20 günlükten beri hep kendim bakıyorum. böylesi daha iyi karışan yok görüşe yok hem çok kıskanç oldum galiba kimseye baktıramıyorum oğluma:) biri aldığında veya bize geldiğinde kıskançlık kat sayılarım artıyor. oğluma sıkı sıkı tembih ediyorum benden başkası seni aldığında avaz avaz bağır ağla diye. banyoyu bizde eşimle yaptırıyoruz o tutuyor ben yıkıyorum oh tertemiz bizimde aşılarımız martın 3ünde rota virüs ve verem aşısı bekliyoruz bakalım hayırlısı
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
***** 2011 Mart Hamileleri *****
- Konu Sahibi _arzum_
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bende uzun zamandır kendim bakıyorum. Birtek rahatsız olduğum zamanlar annem gelip yardımcı oluyor. Karışan yok istediğim gibi bakıyorum. Altını değiştinmi emzirdin mi yok bilmem ne sorularıyla muhatab olmuyorum hiç değilse. Banyosunuda ben tek başıma yaptırıyorum filenin üzerinde heyecan yapmadan sakince yıkıyorum. Eşim çalıştığı için beraber yıkamak için birkaç kere akşamları yıkadık o geceleri çok huzursuz uyudu nedense. Bende oyüzden artık hafta içi gündüz tek başıma yıkıyorum haftasonuda eşimle beraber.
Gece uykuya dalmamız çok uzun sürüyor yalnız. Gündüz düzgün uyumasa bile gece ilk yatırışımızda 1-2 saat illaki mucadele veriyorum. Meme ağzımdan çıkmasın istiyor. Yalancı meme veriyorum en sonunda biryandanda sallıyorum uykuya dalıyor onunla ama ağzından çıktımı geri uyanıp mızıldanmaya başlıyor
Gece uykuya dalmamız çok uzun sürüyor yalnız. Gündüz düzgün uyumasa bile gece ilk yatırışımızda 1-2 saat illaki mucadele veriyorum. Meme ağzımdan çıkmasın istiyor. Yalancı meme veriyorum en sonunda biryandanda sallıyorum uykuya dalıyor onunla ama ağzından çıktımı geri uyanıp mızıldanmaya başlıyor
bizde yalancı memeye alıştırmaya çalışıyoruz. ama almıyor alsa rahat edicem sanırım. bir yöntemi varmı acaba??? birde ne sıklıkta ve nekadar emziriyorsunuz.birde oda sıcaklığınız ve bebişlerin üstünü nasıl giydiriyorsunuz. ben hasta olcak diye aklım çıkıyor gene dünden beri biraz mızırdanıyor korkuyorum.
bizde yalancı memeye alıştırmaya çalışıyoruz. ama almıyor alsa rahat edicem sanırım. bir yöntemi varmı acaba??? birde ne sıklıkta ve nekadar emziriyorsunuz.birde oda sıcaklığınız ve bebişlerin üstünü nasıl giydiriyorsunuz. ben hasta olcak diye aklım çıkıyor gene dünden beri biraz mızırdanıyor korkuyorum.
Ben yalancı memeye uykusu sıkıştığında ama uyuyamadığında direttim elimle ağzında tuta tuta gerçi hala bilemediğinden düşürüyor memeyi ve uykusu sıkışmadığı sürece gündüz oyalansın diye verdiğim zamanlar felan kesinlikle kabul etmiyor. Tam olarak alışmış değil yani ama bende çok alışsın istemiyorum sonra bıraktırmak büyük sorun oluyor.
Evin derecesi maksimum 24 oluyor genelde 22-23 de tutmaya çalışıyoruz. Üstünüde çok kalın giydirmiyorum bir çıtçıtlı badi kısa kollu üzerinede tulum yada penye takım okadar. Uykudan uyanıncada yelek giydiriyorum. Sıcağıda çok sevmiyor zaten. fazla ısınınca huysuzlanıyor.
Emzirme konusunda bişi diyemicem ben sık ama az emziriyorum kustuğu için. Doktor gündüz 2 saatte gece 3 saatte bir 15 er dak. demişti ama kusunca o kurala uyamadık doğal olarak.
bende 24 25 derecede uzun kollu çıtçıtlı üstünede bir tane penye bady giydiriyorum. benim oğlum sırtüstü yatamıyor hemen uyanıyor ben de yüzüstü yatırıyorum birde burnu çok tıkanıyor sizdede böyle oluyormu?
yüzüstü yatması tehlikeli değilmi :/ benim kızımda kustuğu için yan yatırıyorum ama o 5 dak. sonra sırtüstü dönüp uykusuna öle devam ediyor. Aklım kalıyor kusarda bişi olur diye Burnu önceden çok tıkanıyordu ama artık yok gibi bişi. Burun aspiratörüyle çekmeye çalışsan belki içerde burnu tıkayan tanecikler olabilir.
selam kizlar
bizim evde 23-24 derece oluyor genelde. ben citcitli body ve penye tulumunun icine birde zibin giydiriyorum hala bahar geldiginde birakicam zibini. uyanincada yelegini giydiriyprum. yalanci memeye bende alistiramadim artik cokta tutmuyorum agzinda alacak olsa simdiye kadar alisirdi zaten cok nadir deniyorum tutmazsa israr etmiyorum. bu hafta yogurda basladik yuzunu burusturuyor biraz ama bitiriyor yinede cok sukur. yarin elma suyuna baslicaz onu daha cok sever herhalde. yogurt yapmakta cok kolaymis gercekten ama puf noktalari onemli. simdilik az az yapacagim icin makina almadim ama miktar arttigi zaman yogurt makinasi alicam.
yaa geceleri bizimkide cok gec uykuya daliyor min. 1 saat ugrasiyorum uyudumu sabaha kadar kalkmiyor 8 saat uyuyor masallah ama uyutana kadar pilim bitiyor. ilk defa bu hafta yarim saatte uyumaya basladi yeni yeni insallah uzamaz yine. bu hafta birde oglen saatleri duzenli kaka yapmaya basladi.
Ben yan yatiriyorum hala ama sabah uyandiginda sirt ustu buluyorum hep. sabahlari uyandiginda cok keyifli oluyor bol bol gulucukler saciyor :)
bizim evde 23-24 derece oluyor genelde. ben citcitli body ve penye tulumunun icine birde zibin giydiriyorum hala bahar geldiginde birakicam zibini. uyanincada yelegini giydiriyprum. yalanci memeye bende alistiramadim artik cokta tutmuyorum agzinda alacak olsa simdiye kadar alisirdi zaten cok nadir deniyorum tutmazsa israr etmiyorum. bu hafta yogurda basladik yuzunu burusturuyor biraz ama bitiriyor yinede cok sukur. yarin elma suyuna baslicaz onu daha cok sever herhalde. yogurt yapmakta cok kolaymis gercekten ama puf noktalari onemli. simdilik az az yapacagim icin makina almadim ama miktar arttigi zaman yogurt makinasi alicam.
yaa geceleri bizimkide cok gec uykuya daliyor min. 1 saat ugrasiyorum uyudumu sabaha kadar kalkmiyor 8 saat uyuyor masallah ama uyutana kadar pilim bitiyor. ilk defa bu hafta yarim saatte uyumaya basladi yeni yeni insallah uzamaz yine. bu hafta birde oglen saatleri duzenli kaka yapmaya basladi.
Ben yan yatiriyorum hala ama sabah uyandiginda sirt ustu buluyorum hep. sabahlari uyandiginda cok keyifli oluyor bol bol gulucukler saciyor :)
bende 24 25 derecede uzun kollu çıtçıtlı üstünede bir tane penye bady giydiriyorum. benim oğlum sırtüstü yatamıyor hemen uyanıyor ben de yüzüstü yatırıyorum birde burnu çok tıkanıyor sizdede böyle oluyormu?
burnu neden tikaniyor acaba ? tikandigi icin sirt ustu dondugunde uyaniyor olabilir. Bizimkinde burun tikanikligi olmadi hic.
icebreezer maşallah emir'imize yoğurt yemeye başlamış..biz ne zaman 8 saat uyuyacağız acaba, yeni yeni geceleri 4-5 saat uyuyoruz sizde mi öyleydiniz....
bizim ev genelde gündüzleri 22 derece akşamlarıda 24-26 derece oluyor...kıyafetlerimiz genelde çift kat oluyor..uzunkollu çıtçıtlı badi üzerine uzunkollu penye ve yelek..alttanda ince patikli pijama üstüne biraz kalın eşofman tarzı şeyler giydiriyorum+pamuklu çorap...gece uykularında tek kat pijama giydirip üstünü iyice örtüyorum..ı
ırmak bizde ilk günler günde 1defa o da ortalama 2 saat süreyle yüzüstü yatıyorduk..ama artık sevmiyor hemen ağlıyor yan yatırınca da durum aynı... artık hep sırt üstü eller geride başının yanında uyuyor :))
patka uykuya dalma problemleri her bebekte oluyor biraz büyüdükçe bu süre azalıyor bizde öyleydik 2 saati buluyordu. şimdi yarım saat-1 saat arasında değişiyor..Allah tüm annelerin yardımcısı olsun işimiz çok zor valla
bizim ev genelde gündüzleri 22 derece akşamlarıda 24-26 derece oluyor...kıyafetlerimiz genelde çift kat oluyor..uzunkollu çıtçıtlı badi üzerine uzunkollu penye ve yelek..alttanda ince patikli pijama üstüne biraz kalın eşofman tarzı şeyler giydiriyorum+pamuklu çorap...gece uykularında tek kat pijama giydirip üstünü iyice örtüyorum..ı
ırmak bizde ilk günler günde 1defa o da ortalama 2 saat süreyle yüzüstü yatıyorduk..ama artık sevmiyor hemen ağlıyor yan yatırınca da durum aynı... artık hep sırt üstü eller geride başının yanında uyuyor :))
patka uykuya dalma problemleri her bebekte oluyor biraz büyüdükçe bu süre azalıyor bizde öyleydik 2 saati buluyordu. şimdi yarım saat-1 saat arasında değişiyor..Allah tüm annelerin yardımcısı olsun işimiz çok zor valla
icebreezer maşallah emir'imize yoğurt yemeye başlamış..biz ne zaman 8 saat uyuyacağız acaba, yeni yeni geceleri 4-5 saat uyuyoruz sizde mi öyleydiniz....
Evet canim, mert bebesimizde yiyecek insallah yogurdunu severek.. Yogurda baslayinca su da verdi doktorumuz onuda cani isteyince severek iciyor. Uyku bizde once 4 saatle basladi sonra 6 saat oldu o zamanlar 2 aylikti. bi sure 6 saat gitti sonra 8 oldu 3,5 aya yakinken. 1 ayi geckindir uykusuz gecelerimiz kalmadi artik, yine bazen 6 saatte kalktigi oluyor ama cogunlukla 8-10 saat uyuyor. darisi basiniza olsun..
Emir'de bayiliyor eller yukarida basinin yaninda uyumaya ellerini battaniyenin altinda tutamiyorum asla illaki cikartiyor ustune..
Off o uykuya dalma isi 3 saat bile ugrastigim geceleri hatirliyorum ama dedigin gibi cok sukur yarim saate kadar indik simdi.
yüzüstü yatması tehlikeli değilmi :/ benim kızımda kustuğu için yan yatırıyorum ama o 5 dak. Sonra sırtüstü dönüp uykusuna öle devam ediyor. Aklım kalıyor kusarda bişi olur diye burnu önceden çok tıkanıyordu ama artık yok gibi bişi. Burun aspiratörüyle çekmeye çalışsan belki içerde burnu tıkayan tanecikler olabilir.
geceleri yüzüstü yatırmıyorum gündüzleri hep yanında olduğum için problem olmuyor. Artık büyüdüler tabi rahatsız olunca başını sağdan sola güzelce çeviriyor. Burun aspiratörü ile çekiyorum ama burnu da tam açılmıyor gibi.
burnu neden tikaniyor acaba ? Tikandigi icin sirt ustu dondugunde uyaniyor olabilir. Bizimkinde burun tikanikligi olmadi hic.
geceleri yatıyor ama sırtüstü 5-6 saat uyuyor.
Bizde gece uykuya yatarken zorlanıyoruz. Inşallah yakında bizimkilerde 8-10 saat uyur uykuya hasret kaldım resmen
bende kendim ugrasiyorum zannediyordum..beyfendimiz gece 4 kadar yatirmadigi oluyor beni birde memde uyumakta isteyince iyice bir yoruluyorum valla..birde benim her yerim hamladi sadece bende durmak istiyor seviniyor kucagimda uykuda cok sukur bir sorunumuz yok ama gec uyuyor surekli degisiyormus uyku duzenleri uzerine cok gitmemek lazimis.ben her sofrada diline ne varsa sofrada birazcik suruyorum tatlara acik olsun diye..birde kaynivalidem erkek cocuguna biraz diline surmek gerekirmis dedi..nefsi kalmasin diye bende birsey yerken bakarsa hemen veriyorum..ben hic yuz ustu yatirmadim uzatiyorum hemen agliyor kaldiriyorum belki birkac gunde bir yuzustu yatiriyorum..hergun masaj yapmak lazimmis oturmasina yardimci oluyormus bizde banyodan sonra hep yapiyoruz yagiyla..erkek bebekleri erken oturtmak iyi degilmis onuda ogrendim neden bilmiyorum ama..
2 gundur ben yikiyorum kuvetinde ben sormak istiyordum siz nerede yikiyorsunuz banyoda yikanmiyor mu?
kiyafetleride tr iklim cok farkli oldugu icin ben yinede citcitli badi corap ayakli pantolon uzerine ya tulum yada esofman giyindiriyorum..gece yatarkende yine gece kiyafetleri var onlari giyindiriyorum..corap ustu ayakli tulum ince bir battaniye yada o na gore ince bir kadife yorgani var onu ortuyorum..
sabah babamiz gidince oglum benimle yatakta yatiyor..birde yatarak emziriyorum inanin cok rahat ettim..yan yatiyorum bebegide yan yatiriyorum arkasina yastik..emerken uyuyor hem yan yatiyor hemde ben surekli kontrol ediyorum..
2 gundur ben yikiyorum kuvetinde ben sormak istiyordum siz nerede yikiyorsunuz banyoda yikanmiyor mu?
kiyafetleride tr iklim cok farkli oldugu icin ben yinede citcitli badi corap ayakli pantolon uzerine ya tulum yada esofman giyindiriyorum..gece yatarkende yine gece kiyafetleri var onlari giyindiriyorum..corap ustu ayakli tulum ince bir battaniye yada o na gore ince bir kadife yorgani var onu ortuyorum..
sabah babamiz gidince oglum benimle yatakta yatiyor..birde yatarak emziriyorum inanin cok rahat ettim..yan yatiyorum bebegide yan yatiriyorum arkasina yastik..emerken uyuyor hem yan yatiyor hemde ben surekli kontrol ediyorum..
- 5 Ocak 2009
- 731
- 10
- 118
- 39
ırmakçıım valla diretmek gerekiyor biraz. ben bi de karadut reçeline batırıp batırıp verdim emziği. karadut pamukçuk olmasını da engelliyor.yoksa boş memeyi o da almıyordu. o attı ben verdim o attı ben verdim.şimdi alıştı çok şükür.
çiğdemcim geçmiştir belki gözleri ama geene de aklında bulunsun rezene çayı göze iyi geliomuş.annem rezene çayına pamuk batırıp siliodu gözlerini. pek sorunumuz yok şükür. bizim sorunuuz kusma yaa.çok fena kusuyorüst baş deiştirmekten boyunlarııını kuru tutmaya çalışmaktan yoruldum artık valla.
bi de hala iki saatte bir mi emziriyosunuz? benimki hala iki saattte acıkıyor.arası uzamicak mı hiç?
geceleri de uykusu deişiyor yaa.bazen bi yatıo 4 te 5 te kalkıo bazen gene 3 te kalkıo. tam bir düzeni yok.dün çok yoruldu mesela.11 de bi yattı gece 5 buçukta kalktı.gündüz çok uyuduysa daha erken uyanıyor.,,
eşimle birlikte yıkıyoruz biz de.martın 5'inde işe başlicam.annem gelicek.o da bana bırakmıyor hi. kıskanıyorum annemden.:))
ben birseyi merak ediyorum interneti nasil kullaniyorsunuz ? bebekle ayni odada kablosus baglanti kullaniyor musunuz yoksa kablolu kullanmayi mi tercih ediyorsunuz ?
Bu arada elmayada basladik onu yogurttan daha cok sevdi hapir hupuur yiyor. doktor elma suyu demisti ama ben cam rendeyle puresini veriyorum. bastan siviya alistirirsan sonra puturlu seyleri zor yedirirsin herseyi blenderdan gecirmek zorunda kalirsin cok nane molla alistirma dedi tecrubeli arkadaslarim televizyondada uzmanlar artik suyunu degil puresini verin daha besleyici diyorlar pureyide baktim guzel aliyor suyunu nasilsa icer..
Bu arada elmayada basladik onu yogurttan daha cok sevdi hapir hupuur yiyor. doktor elma suyu demisti ama ben cam rendeyle puresini veriyorum. bastan siviya alistirirsan sonra puturlu seyleri zor yedirirsin herseyi blenderdan gecirmek zorunda kalirsin cok nane molla alistirma dedi tecrubeli arkadaslarim televizyondada uzmanlar artik suyunu degil puresini verin daha besleyici diyorlar pureyide baktim guzel aliyor suyunu nasilsa icer..
- 5 Ocak 2009
- 731
- 10
- 118
- 39
reçele batırıp vermek için erken değilmi sonuçta o da ek gıda gibi sayılmazmı? ya tıkarsa bilemedim şimdi sen ne zaman vermeye başladın kaç aylıktı reçele batırıp verdiğinde?
bbi aylık faalandı.baktık olmuo işte reçele batırıp verdik.öyle çok çok batırmıoruz ya.bi damla reçelin suyundan hemen tadını alcak kadar.zaten emziğe alışınca bi daha batırmaya gerek olmuo.artık otomatik alıo emziği.
arkadaşım doktor o da pekmezle alıştırmış.kardeşim doktor bişi olmaz dedi. ama sen bilirsin tabi genede. emziğe alıştırmasam hep meme hep meme o da zarar fazlası.zaten kusup duruo.bu ara da parmak emmeğe başladı.engellemeye çalışıyorum.baktım parmağına gidiyor basıyorum emziği.bu hafta verem aşısını olucak. aynı hafta rotavirüsü de yaptırsam olur mu aacaba ağır gelmesin.
benim internetim kablosuz laptop oturma odasında genelde oğlumda orda oluyor. neden kötümüki acaba???
Bizde oyle kullaniyoruzda iste bi ara konusulmustu bu kablosuz baglantinin bebek ve cocuklar icin zararli oldugu ondan merak ettim bende bazen huzursuz oluyorum kullanirken ama bu kadar cok teknolojik alet varken uzak kalabilmekte pek mumkun gorunmuyor :s
bilgisayar televizyon cep telefonu hepsi zararlı bunların hepsinden kurtulmak lazım o zaman bende yavaş yavaş kafayı sıyırmaya başlıyorum bu konularda artık öyle bırakmaya karar verdim. biraz dikkat etmeye çalışıyorum ama mesela telefonları uzak tutuyorum tv açmıyorum bilgisayar kullanmadığım zaman modemi çekiyorum. tv bile elektromanyatik dalgalar saçıyormuş.
bende emziğe madem öyle pekmez batırayım artık bakalım alacakmı tosunum:)
bende emziğe madem öyle pekmez batırayım artık bakalım alacakmı tosunum:)
bende teknolojik ne kadar alet varsa hepsi mevcut..laptobum var ipad var birde esimin pc var..birde mikrodalga hediye etti kuzenimiz oda gelince tam olacak...
bende dusunmuyorum fazla hamileyken etkilenmesin diye hepsini afaroz etmistim ama :) kullanmaya basladim tekrar..
bu hafta oglumun kontrolu var persembe onun icin gidicem..rota hala doktora soramadigim icin bilemiyorum ne gibi bir yol izliycem..onun disinda emzik hala tutmuyor bende recelle denedim uyanik sekerini alip gerisini salliyor..
hanimlar bebislerinizie ii bakin tr cok sogukmus ben sicaktan gecen gece klimayi actim yattim hem bebek hem biz uyuyamadik ..bende giyindirdim astranot tulumunu yatirdim valla misil misil yatti klimada carpmadi cok sukur..sabaha kadar ay hasta olacak diye cok huzursuz yatmistim,
banyosunuda ben yaptiriyorum kuveti bide su ayakli alt degistirme apartlarindan vardi banyoda dolduruyorum suyu kuvete odaya itiyorum yatak odasinda yikiyorum tekrar banyoya itip tipasini cekip bosaltiyorum acayip kolaylik oldu benim icin....
bende dusunmuyorum fazla hamileyken etkilenmesin diye hepsini afaroz etmistim ama :) kullanmaya basladim tekrar..
bu hafta oglumun kontrolu var persembe onun icin gidicem..rota hala doktora soramadigim icin bilemiyorum ne gibi bir yol izliycem..onun disinda emzik hala tutmuyor bende recelle denedim uyanik sekerini alip gerisini salliyor..
hanimlar bebislerinizie ii bakin tr cok sogukmus ben sicaktan gecen gece klimayi actim yattim hem bebek hem biz uyuyamadik ..bende giyindirdim astranot tulumunu yatirdim valla misil misil yatti klimada carpmadi cok sukur..sabaha kadar ay hasta olacak diye cok huzursuz yatmistim,
banyosunuda ben yaptiriyorum kuveti bide su ayakli alt degistirme apartlarindan vardi banyoda dolduruyorum suyu kuvete odaya itiyorum yatak odasinda yikiyorum tekrar banyoya itip tipasini cekip bosaltiyorum acayip kolaylik oldu benim icin....