• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

bizdede yapılmıyor diş buğdayı bende yapmam yeter artık diycek insanlar bıktık size hediye taşımaktan diye :)) dunedain sen uzaktın ama mevlütünde olmadı sanırım yap acısını çıkar :) bende telden girince sık yazıyordum ama şu sıralar bilgisayardan yazınca pek fırsat bulamıyorum... ek gıdaya geçmeyi sabırısızlıkla bekliyorum bende sütüm gitmesin yetiyormu şunu yiyim bunuda yiyeyim bitsin diye :)) bende fırsat buldukça araştırma yapıyorum devam sütünden yapılıyormuş yogurt mesela bu konuda araştırmalarım sürüyor 1 yaşından önce inek sütü vermeyi düşünmüyorum...

patka Allah yardımcımız olsun benimkide öyle ben varken bile zor sakinleşiyorda 2 gün kurs sonrada sınava gidicem o arada derin çıldırcak ama iyi düşünmeye çalışıyorum mecburuz onların geleceği için :D

Selam anneler ve tatlı bebişlerimiz.Giremedim ben de 4-5 gündür.Aslında 2 gün önce girdim.Yazdıklarınıza uzunca bir mesajla cevap vermiştim ama yayınlanmadan sistemden atıldım ben de üşenip bir daha yazmadım.
Umarım hepiniz iyisinizdir.Bebeklerinizin rahatsız olduğunu yazmıştınız iyileşmişlerdir umarım.Maşallah benim minik kuzum sağlıklı.Şimdilik aylık rutin kontrolleri ve aşıları dışında bir şeyimiz olmuyor.:nazar::nazar::nazar:
Bizde bebek mevlüdü yok ama diş buğdayı yapılır.Hatta biz şimdi haftaya İzmire gideceğiz annem inşallah çıkar dişi de ordayken yaparız demeye başladı.Bakalım çıkacak mı.Elleri hep ağzında Öykünün.O kadar çok da salyaları akıyor ki dişleri erken çıkabilir diyoruz.
Şimdilik bizden bu kadar öptüm hepinizi...

Yoğurdu toz mamadanda yapıyorlarmış valla nasıl olur bilemedim....birde aptamilin huzursuz kolik bebekler için gece cayı varmış gece rahat yatmasın sağlıyormuş gecen markete gördüm geldim nette baktım...papatya ve rezenede var ayrıca...

Bugün arkadasım Kaan'ı görmeye geldi neyse hediye getirmiş...şaştım kaldım kız rahat 3 yasına kadar giyeceği kıyafetlerin hepsini almış...15 parça pantolon tshirt esofman mont dedim ne yaptın sen o kadar çok hediye geldiki burada bende kimsem yok gelmez dedim şimdi yarısını ayırdım..

selam hanımlar oh ne güzel dunedain bol bol giydirirsin
bizim dertlerimizde bitmiyor bebeğime cuma günü bi aşı yaptırdım keşke yaptırmasaydım cumadan beri çok huysuz ateşi düşmüyor. dün doktora gittik bakteri bulamadı tahliller temiz çıktı ama ateş devam ediyor. şuruptanmı nedir bilmem suratında ve vucudunda kırmızı lekeler çıktı şimdi birde öksürmeye başladı niye böyle oluyor anlamıyorum. gözünün içine baktıkça hep birşeyler oluyor canım sıkkın çok. nerden oluyorsa dışarı çıkmıyoruz artık kimsede çok gelmiyor. ama işte oluyor.

selam hanımlar oh ne güzel dunedain bol bol giydirirsin
bizim dertlerimizde bitmiyor bebeğime cuma günü bi aşı yaptırdım keşke yaptırmasaydım cumadan beri çok huysuz ateşi düşmüyor. dün doktora gittik bakteri bulamadı tahliller temiz çıktı ama ateş devam ediyor. şuruptanmı nedir bilmem suratında ve vucudunda kırmızı lekeler çıktı şimdi birde öksürmeye başladı niye böyle oluyor anlamıyorum. gözünün içine baktıkça hep birşeyler oluyor canım sıkkın çok. nerden oluyorsa dışarı çıkmıyoruz artık kimsede çok gelmiyor. ama işte oluyor.

çok geçmiş olsun Irmak. Umarım en kısa zamanda şifa bulur bebeğin. Bebeğine 2-3 kaşık nane çayı yada papatya çayı mı versen acaba onlarda iyi gelir.Bizim doktorumuz verem zatüre ve karma aşısını beraber yapmıştı ve fitil ermişti eve gidince ve akşam yatmadan önce yarım vermek için bende kullandım ateşimiz çok şükür çıkmadı. 3. ayımız bittiğinde rota virüs aşısı var omu yapıyor acaba ateş. İnşallah bebeğim bana benzer bu konuda benim hiç ateşim çıkmaz öle nekadar hasta olursam olayım. Şu süt iltihaplanmasında ilk defa yaşadım ateşi.

Birde sizin sütünüzdede ilk günlere göre azalma oldumu ? Önceden süt dolup sertleşirdi göğüslerim ama artık öle olmuyor :( Gerçi belli bir süre sonra bebeğin ihtiyacı kadar vücut süt üretmeye başlıyormuş ama emin olamıyorum :/

Gecmis olsun ırmak aptamilin rezen papatya karışık çayları var bebekler için onlardan versene bebeğe gece yatarken iyi gelir hemde iyileşmesine yardımcı olur doğumdan itibaren her ay verilebilirmiş...:28:

Bende bugün oğlumda sahile gittim eve çok yakın deniz kokusu alsın diye...3 saat yaklaşık Park'ta sahilde geçirdik vaktimizi..:56:sütunu bezini falan hep orada verdim ..kedilere baktık..ben oğlumu sıkıca giyindirdim gecenki gibi ateşi çıkmasın dedim Arap bir kadın corapsiz tshirtle bide vermiş hizmetçiye mamasında vermiş kendisinde nargile iciyordu...bende Kaan'ı battaniyeye sarılı gezdirdim..sonra düşündüm benim yanlışım böylemi giyindirmak lazım..hemen hemen yaslarında aynı...

Birde kızlar ben asırı derecede tatile gitmeye ihtiyacım var sizimde aynımi..valla burada bize uzak bir yerde otel baktım en azından 2gun için sanki evden uzaklaşmak rahatlatacak gibi geliyor eşimde 3 saat kim araba kullanacak diyor bebek var uzun yola banada vermez aracı kendinden baskasına güvenmiyor......burj Arap bile baktım valla ama fiyatını görür görmez anında vazgeçtim..3.500 tl gecelik fiyatı...:53::53:öküz alırım o parayla be...:52::52:

Rezene çayı veriyorum ama pek yardımcı olmuyor sanırım. Işin güzel yanı iyileşti oğluşum şöyle rahat bir nefes aldım. 4 gün ateşli geçti vücudu pul pul oldu. Geçiyor cildide şükür ama kötü tarafı bir ağlamak tutturuyor ne olduğunu anlamıyorum. Düzeni kaçtı malesef çocuğum doğacağına pişman oldu 3 ayda iğneler hastaneler ilaçlar v.s birde emmiyor artık çok sık 2-3 saatte bir 5 dk oda zorla. Biberonda almıyor ne yapacağımı şaşırdım. Ne güzel ayakta uyutmuyordum gene mecbur çare yok ayakta uyutmaya başladım.
Valla dunedain ne güzel olur imkanın varsa git tatile benimde imkanım olsa kaçsam diyorum ama benim bu oğluşumla çok zor hiç düzenimiz yok çünkü ama kısmetse haziranda gidicez tatile o zaman 6,5 aylık olacak aranızda yazın tatil yapmayı düşünen yada düşünmeyenler varmı hanımlar. Birde sizin meme alma durumları nasıl. Nasıl besleniyorsunuz.
Acaba diyorum sütün tadımı kötü geliyor.

Yatarak emzirmeyi dene ben artık hiç sallamıyorum çok şükür yan yatırıyorum arkasına yastık bende yatıyorum sonra onun üstünü battaniye ile kapatıyorum emerek uyuyor kalıyor ilk bir kaç gün zorlandı ama bende rahat ettim...her yerim ağrıyordu valla kaçasın geliyordu meme vakti gelince...:26: artık 3 saat ara ile beslemek lazimmis zaten yada 3.5 çünkü artık ek gıdaya başlayacağı için gelecek aylarda memeye cokta düşmesin diyor doktorlar...eger ağlarsa oyalayın yazıyordu...sutu hemen boşalttıkları için 3 saate anca süt toparlanıp yaglaniyormus... Yoksa su içerlerimiz sadece...birde artık renkli oyuncakları göstermeye başlayın adını daha çok hitap edin birde ayna karşısında çıkardığı sesleri taklit edin ve uzuvlarını tanıtın yazıyordu...valla bende başladım İngilizce türkce hitap etmeye umarım karışmaz kafası...ufak tefek eller parmaklar burun bunları tanıtmaya başladım Allah utandirmasin egitim sürecinde zor valla....

Birde kayınvalidem gitti ben gittiği günden itibaren 1 kilo verdim çok sükur demek o kilo aldırıyordu...sebze yemeği haslama et tavuk ve bulgur pilavı yiyorum genelde akşamları sabah 1 kasa ballı cornfleks denk gelişede 1 yumurta ..aksama kadar 8 bardak yeşil çay ictim iki bir menüm olmasına rağmen verdim valla...çok mutluyum...

şimdilerde 2-2,5 saatte acıkırmış bebekler zaten 5 dak. içindede alıcanı alıyormuş. Bizimki saat başı emiyor birdünyada kusuyor midesinde yer olmadığından heralde. Doktorda oyala demişti bana ama maalesef oyalamak mümkün değil kıyameti koparıyor uğunucak gibi oluyor mecbur veriyorum bende. Sık emip kustuğunda evet çok afedersiniz kusmuğu su gibi oluyor sanki su vermişimde ağzından geri püskürtmüş gibi. Çok huysuz oldu zaten kızım bazen benmi bakmayı beceremiyorum diye düşünüyorum. Uyanıkken birşey yapmak mümkün değil.

Tatile gitmeyi bırakın karşımdaki parka bile gitmeye can atıyorum. Kızımın şansına bu sene kışta bitmek bilmedi hala kar yağıyor. Yaz gelsin tabikide gidicez tatile ozaman 6 ayıda bitmiş olcak inşallah.

ya benim kızımda çok kusuyor sen 2 saatte bir kaç dakika emziriyorsun ? Bugün doktora gittik verem zatüre ve karma aşısını oldu birde kontrolü vardı. Ben 1 saatte bir 10 dak. emziriyordum kusuyor diye doktor bu şekilde emzirmeme fazla olur ondanda kusabilir dedi. Normalde 2-2.5 saat de bir istemesi gerekiyormuş ve zaten artık daha kuvvetli emdiği için 5 dak. da alması gerekeni emebiliyormuş. Birde arada öksürüyor onu söledim öksürüğün arkasından yutkunur gibi dudaklarını oynatıyormu dedi bende evet dedim ozaman reflü var dedi :( İlaç verdi ama kusması çok artmadığı sürece vermeyin dedi. Artık oyalamak için gündüz normal zamandada emziğe alıştırmam gerekicek :/

valla bu ara pek bakmıyorum en fazla 10 dakkadır ama. iki saatte bir emziriyorum.uyanık kaldıysa bazen 1.5 saatte emmek istiyo.derin uyuyorsa 3 saati buluo. geceleri 5-6 saati buluyor.
ya kustuğu için boynuyla başedemiyorum sürekli ıslak.kızarıyor. kulağına doğru kusuyor oraları pişik oluyor.piişik kremi sürüyorum bu sefer fazla kurutuyor pul pul oluo. bıktım valla kusmasından. bazen fışkırarak kusuyor.korkuyorum.rota virüs aşısı vurdururken baktırıcam.artık ultrasonla mı bakarlar neyle bakarlarsa. bıktım yani. neyse allah hastalık vermesin yaa.

Gecmis olsun ırmak aptamilin rezen papatya karışık çayları var bebekler için onlardan versene bebeğe gece yatarken iyi gelir hemde iyileşmesine yardımcı olur doğumdan itibaren her ay verilebilirmiş...:28:

Bende bugün oğlumda sahile gittim eve çok yakın deniz kokusu alsın diye...3 saat yaklaşık Park'ta sahilde geçirdik vaktimizi..:56:sütunu bezini falan hep orada verdim ..kedilere baktık..ben oğlumu sıkıca giyindirdim gecenki gibi ateşi çıkmasın dedim Arap bir kadın corapsiz tshirtle bide vermiş hizmetçiye mamasında vermiş kendisinde nargile iciyordu...bende Kaan'ı battaniyeye sarılı gezdirdim..sonra düşündüm benim yanlışım böylemi giyindirmak lazım..hemen hemen yaslarında aynı...

Birde kızlar ben asırı derecede tatile gitmeye ihtiyacım var sizimde aynımi..valla burada bize uzak bir yerde otel baktım en azından 2gun için sanki evden uzaklaşmak rahatlatacak gibi geliyor eşimde 3 saat kim araba kullanacak diyor bebek var uzun yola banada vermez aracı kendinden baskasına güvenmiyor......burj Arap bile baktım valla ama fiyatını görür görmez anında vazgeçtim..3.500 tl gecelik fiyatı...:53::53:öküz alırım o parayla be...:52::52:

ay çok güldüm.harbiden ne pahalıymış öyle.

benim bebiş de artık gülüyor oyun yapıyor.ona netten oyun halısı aldım bi de çıngıraklı kuklalar aldım.daha gelmedi bugün yarın gelir. mama vermiyorum ben.imnu malt kahve içiyorum işe yarıo sanırım.sütüm yetio çok şükür. yalnız sol göğsümü bi süre emio emio sonra bırakıp bırakıp ağlıyor neden çözemedim.süt bitio mu acaba?

dunedain her zamanmı yatarak emziriyorsun. bende yatarak emzirmek orta kulak iltihabı yapar diye duydum. ama bende 1-2 geceden beri yanıma alıyorum resmen göğsüm açık yatıyorum çünkü anca uyuyor öyle kapatınca uyanıyor ağlıyor ama gündüz 2-3 saatte bir zorla 5 dk emiyor o da yetiyordur inşallah.biberendo almıyor emmiyorda önceden 1 saat ayrılmazdı göğsümden böyle katılırcasına ağlıyor derdini anlamıyorum acaba biryerimi ağrıyor diyorum bulamıyorum.
allahtan kusma huyu yok bizimkinin o da olsaydı napardım bilmiyorum ben

dunedain her zamanmı yatarak emziriyorsun. bende yatarak emzirmek orta kulak iltihabı yapar diye duydum. ama bende 1-2 geceden beri yanıma alıyorum resmen göğsüm açık yatıyorum çünkü anca uyuyor öyle kapatınca uyanıyor ağlıyor ama gündüz 2-3 saatte bir zorla 5 dk emiyor o da yetiyordur inşallah.biberendo almıyor emmiyorda önceden 1 saat ayrılmazdı göğsümden böyle katılırcasına ağlıyor derdini anlamıyorum acaba biryerimi ağrıyor diyorum bulamıyorum.
allahtan kusma huyu yok bizimkinin o da olsaydı napardım bilmiyorum ben

Sadece geceleri yatarak birde çok uykusu varsa oda çok nadir...ben kontrol ediyorum sürekli zaten ağzında süt damlası bırakmıyorum siliyorum kurulunca gerildiği için..ama iltihap yaptığını bilmiyordum araştırdım..emzirme pozisyonlarında var kulağına süt veya kusmuk gitmeyecek sekilde olmalıymış..kusan bebeklere pek önerilmez sanırım...birde ben uyumuyorum bakıyorum uykum gelecek hemen çekiliyorum o bulamayınca ağlıyor bende ağlamasına uyanıyorum ....ama genelde uyumuyorum...baktım uyuyor hemen yastığı arkasından çekiyorum düz yatıyor...yatağımızda uyuyor ama kendi yerine alıştırırsam yoksa bırakmayacak yakamızı...bide kendi kendine nasıl alışacak uyumaya acaba...

Biz biberonu almamıştı doğduğunda doktor bize siringayla verdirmisti mama veriyorduk o sıra sarılıktan dolayı biberon bir türlü almadı sutude almiyordu göğsümden pompa ile çekip sirinda ile direk ağzına değil dilinin kenarına sıkıyordum boğazına kaçmasın diye her 2 saate bir...bunuda dene istersen birde kilosu normalse cokta dert etme....he biberon almayan bebeklere kasıklar verin diyorlar...

selamlar

pazartesş işe başlicam :( öğleye kadar çalışıcam allahtan süt izni var.
bi öğün bensiz geçicek. onda da annem kaşıkla verir artık sütümü.benimkinin emme refleksi çok kuvvetli.biberonun rahatlığını görürse memeyi istemez die korkuyorum. bebişlerin kaka düzeni nasıl sizde.benimki bi sabah yapıyor dolu dolu. bi de akşam.bazen günde bi defa dolu dolu yapıyor.bi daha yapmıyor. yapmadığı zaman ıkınıp duruyor kıvranıyor yazık. metsil veriyorum fayda etmio galiba.

selamlar

bi öğün bensiz geçicek. onda da annem kaşıkla verir artık sütümü.benimkinin emme refleksi çok kuvvetli.biberonun rahatlığını görürse memeyi istemez die korkuyorum. bebişlerin kaka düzeni nasıl sizde.benimki bi sabah yapıyor dolu dolu. bi de akşam.bazen günde bi defa dolu dolu yapıyor.bi daha yapmıyor. yapmadığı zaman ıkınıp duruyor kıvranıyor yazık. metsil veriyorum fayda etmio galiba.

ben hala disari gezmeye gittigimde biberona koyuyorum sutumu termal cantam var aventin icine koyuyorum sicakligini muhafaza ediyor..sonra bir tanede yedek aliyorum bazi zamanlar icinde 48 saat sut saklanabiliyor ama tabi en fazla 3 4 saat bekletiyorum yedekte varsa en fazla 5 hemen veriyorum cokta rahat oluyor...su aralar sadece emmek istiyor biberonda istemiyor ama..memeyi unutmazlar artik buyuduler cevrenin farkindalar 2 aya kadar bebekler unuturmus memeyi..bana oyle soylediler..ama yinede annenin kasikla vermesi daha iyi olacak ek gidaya baslayinca zorluk cekmezsin..ben simdi bile 1 2 damla ne yiyorsam meyve agzina damlatiyorum..

ise gitsen aklin evde kalacak dusundumde bende zor olurdu..allah kolaylik versin...

selamlar

Nuk un birde chicco nun anne göğsüne uyumlu biberonları var. Onlardan deniyebilirsin. Arkadaşım ondan kullanıyor memesinide bırakmadı. Bende aldımda daha deneyemedim. Fırsat bırakmıyorki kızım biraz süt biriksinde sağayım :/

Ya ben şimdi bu bebegin ayını karıştırıyorum şimdi Kaan 4 ayına girmismi oluyor malum kan damlasına başlamam gerekiyor..bugün rotayı yaptırdım ateşi falan çıkmadı...doktor bebekler için verilen çaylardan günde 1 sefer içeriler bir sorun olmaz dedi..birde süt emdikten sonra d vitamini hemen vermeyin 1 saat sonra genelde iki mama saatinin arasında olması gerekiyormuş..Bugün d vitaminine devam dedi..kilosu boyu normal dil üstü beyazlık icinde anne sütünden dedi...dişleri 2 hafta sonra baslar dedi artık kaşınmaya çıkmaya...sizler baslarınızı kan damlasına falan..

Selam kızlar nasılsınız.
Biz kızımla dün İzmire geldik tatil için.Valla çok iyi geldi.1 ay kalacağız burda.Babamız biraz özleyecek ama ne yapalım.
Ben 4 aylık diyorum artık.sanırım öyle de olmalı.11 inde 4. ayı bitecek.Daha başlamadık biz demir damlasına.Sanırım bu ay verirler Öyküye de.
Black demek işe başlıyorsun.Sana da bebeğine de kolay gelsin.ilk başta zorlanırsın senırım ama ne yapalım.eninde sonunda olacak.

kızlar selam herkese bizde daha başlamadık kan ilacına. doktor yazdı aldık ama 4 aylık olunca dedi şu an 4 ayın içindeyiz ama 4 aylık dedikleri sanırım 4 ayı bitince tam 4 aylık diyoruz. ben öyle anladım yani.
oh ne güzel izmire tatile bizde gitsekya biryerlere. ben korkumdan dışarı çıkamıyorum tekrar hasta olacak diye.
bu arada işe başlıycaklara allah kolaylık versin. ben dün 2 saat gittim işyerinden çıkışımı almak için. 2 saat bile bıraksam döndüğümde acayip huysuz oluyor devamlı ağlıyor. bırakmaya gelmiyor yani hep bırakcak olsam suratıma bakmıcak sanırım.

Selam anneler

bizimde doktor 4 ayimiz dolunca demir icin kan damlasina baslatti ferrum verdi. Benim bildigimde kacinci ayi bitirdiyse bebek o kadarlik oluyor.
Bende mayista ise baslicam insallah cok zorlanmayiz :S gecen hafta bakici basladi ise. annemin bi arkadasinin akrabasi tanidik vasitasiyla oldu simdilik yarim gun ogleden sonralari geliyor tam gun istemedim gerek yok. hep boyle giderse insallah gayet iyi ev islerindede bana cok yardimci oluyor ben soylemeden goruneni yapiyor hemen zaten yerinde duramiyor is gorunce. EMiride cok gulduruyor konuskan baya hemsireymis aslen hijyenede cok dikkat ediyor izliyorum 2 tane torununu buyutmus filan cocuk ruhundan anliyor gordugum kadariyla. insallah hep boyle iyi giderizde bende ise daha rahat giderim. Kayinvalidemde gelicek ben ise baslamadan bi sure bakiciyla kalicak oda. Benimde elim hafifledi kendime biraz daha vakit ayirabiliyorum artik. Allahim insallah EMir buyuyene kadar boyle devam ederiz.

slm kızlar nasılsınız blackrose işe başlama nasıl bir duygu bende çok tedirginim daha başlamadım, rapor, yıllık izin vs. idare ediyoruz şimdilik sabah:8-öğlen:12, 4 saat ayrı kalacağız :(( şu süt izinleri sağolsun ağustosa kadar bu şekilde..ama herkes hemen işe başla diye başımın etini yiyor gün geçtikçe mert bana daha çok bağlanacağı için ayrılmak daha zor olurmuş :(
icebreezer gözünaydın canım valla en güzelini yapmışsın erken erken bakıcıyı işe almakla hemde rahatlamışsındır emirimde bakıcıya alışmış olur. merak ettim canım bakıcıya aylık ne kadar veriyorsunuz???? 11 kasım da mertim doğdu, 11 martta 4 aylık olacak diye hesaplıyorum yanlışmı?? 12 martta dr kontrolüne gideceğiz o zaman kan ilacına ve hafif hafif ek gıdaya başlarız gibime geliyor drumuz bakalım ne diyecek :) 13 ünde de karma aşı off çok korkuyorumm inş. rahatça atlatırız..
mavibebek size iyi tatiller eminim bu tatil sizeçok iyi gelecek bizde yaz tatilini iple çekiyoruz :) eve hapsolduk sıkıldık valla, mert uslu durursa işe gitmek bile beni mutlu eder diye düşünüyorum alışkın değilim öyle evde oturmaya evde oldukçada herşey gözüme batıyor işler hiç bitmiyor :)
dunedain oğluşum büyor teyzesi yeni resimlerinide eklerim en kısa zamanda sizde ekleyin bebişlerimizi görelim :)

Back