• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

bayanlar ogrendigim yeni seyleri size yaziyorum

bebekleri 4.5 aylikken hafif gidalara baslatmak gerekiyormus...onceleri kasikla sadece 2 cay kasigi meyve sulari yada hazirlanan gidalarla beslemek gerekiyormus simdi arastirmasini yapiyorum neler verebilirim diye bir dosya olusturdum..kayinvalidemden yogurt yapmasini ogrendim...bilmeyen varsa merak ederse yazarim..ayrica besleyici bebek mamalari nasil yapiliyor..bir dosyada tutuyorum hep...:55::55::55::55::55::55::55:

meyve sulari sebzeler hakkinda simdi bilgi toparliyorum tabi doktorunuzada danisabilirsiniz yemek konusunda erkenmi diye ama herkes oyle baslatmis az az ki bebek tadkara acik olsun yoksa sukun tadindan vazgecmeyip anne gogusunden uzaklasmiyormus...:18::18::18::18:

birde esim bana bir dosya olusturttu tum aldigimiz ilaclar ve yapilan tum bakimlarinin bebegin dosya icerisine koyduk aldigimiz ilacin neye yaradigini ne zaman kullanildigini yaziyoruz..tum prospektuslerini dosyaya koyduk..birde bilgisayar masasinin ustunde panomuz var bebegimiz resimlerini astigimiz tum doktor kontrolleri gerekli tum bilgileri sari yapiskan kagitlarla yazip asiyoruz..bilincli ailenin dibine vurduk anlayacaginiz :))):52::52::52::52::52:

bize doğumda hastaneden taburcu olurken bebeğimizle ilgili küçük bir kitapçık vermişlerdi. İçinde bebekle ilgili pratik bilgilerin olduğu aynı zamanda aşılarının takibinin yapıldığı,doktora gittiğimizde doktorun bütün ölçümlerini koyduğu teşhisleri ilaçları vs. yazdığı alanların ve işte başını nezaman dik tutmaya başladı nezaman anlamlı güldü gibi şeyleride not alabiliceğimiz bir kitapçık. En arkasınada kızımın ayak izlerini basmışlar hatıra olsun diye :) Anlıcanız kıymetli bir kitapçık oldu bizim için bebeğimin çantasından hiç çıkarmıyorum. Doktorumuz her gittiğimizde gerekli yerleri doldurup bir sonraki adımda neler olacağını da kitapçığın üzerine bir not kağıdıyla yazıp geri veriyor.

Selam kizlar kac gundur hastanelerdeyiz derinden alinan topuk kani icin geri donduler degerler yuksek cikti diye panikle gittik hastaneye tahliller yapildi tekrar kizimin minik elleri delik tesik oldu 2 yasindan sonra kafasini tutamaz konusamaz dediler birde yuksek cikarsa baska biryere sevkedicez dediler tahlul sonuclarini beklerken ölduk öldük dirildik neyseki bisey cikmadi degerler normal dediler ama derin kac gundur huzursuz surekli kusuyor agzindan sular akiyor beni emmiyor emdiginide cikariyor yada cok agliyor refluden suphelendik arastirma hastanesinde bi profosor dojtor varmis yarin ona goturucez insalah bir cozum bulunr cok agliyor emmiyorda onu oylr gordukce cik kötü oluyorum simdi zor zahmet uyuttum bu arada yaziyim hemen dedim... Bu arada 1.2kisiyi gorebildim resimde konustugumuz kisileri hayal ediyorduk hep simdi tanimis olduk derinden firsat bulursam bende yukliycen en kisa zamanda...

Selam kızlar.
Çiğdem çok geçmiş olsun canım.Zor zamanlar geçirmişsiniz.Ama sonuçlar temiz çıkmış ne güzel.
Biz de evde tıkıldık kaldık.Havalar malum çok soğuk hiç dışarı çıkamıyoruz.Yazın ya da en azından baharın gelmesini dört gözle bekliyorum.Kızımla doya doya dışarı çıkmak gezmek ne güzel olacak.Umarım sizler de iyisinizdir.

saol mavi kelebek çok kötü bir duygu rabbim kimseye yasatmasın bugünde hiç durmuyor yarın inşallah doktor bir çare bulur şimdi annem sallıyor biraz fırsat bulunca resim yükledim ama resimler yamuk yumuk birde boyutu büyük geldi digerlerini yüklüyemedim bir ara derin uslu durursa tekrar denerim :))

selamlar

ya kızlar size verilen vitaminleri verio musunuz bebişlere. benim veresim gelmio valla hiç zaten anne sütü içio. doktorların ilaç pazarlaması gibi gelio bana. geçende bi yerde monovit ve devitin zeka geriliği yaptığını bi ara toplatıldığını okudum.zaten bedava dağıtıolar şüphelenmiştim. şimdi hiç vitamin vermiorum valla.anne sütünden alıodur zati vitaminin fazlası da zarar bence siz napıosunuz yanlış mı yapıorum acaba?
çiğdemcim gördüm fotolarını bebiş de sende ne kadar güzelsiniz maşallah. allah kızına hayırlı uzun ömür versin. bu arada bugün kandıl mübarek olsun :)

bi de benim kız fazla kusuo bıktım artık yaa.kilo alıo ama doktora gitmeme gerek var mı ya? sürekli üstbaş deiştirmekten boynunu kulaklarının arkasını kuru tutmaya çalışmaktan bıktım artık:(

Selam kizlar kac gundur hastanelerdeyiz derinden alinan topuk kani icin geri donduler degerler yuksek cikti diye panikle gittik hastaneye tahliller yapildi tekrar kizimin minik elleri delik tesik oldu 2 yasindan sonra kafasini tutamaz konusamaz dediler birde yuksek cikarsa baska biryere sevkedicez dediler tahlul sonuclarini beklerken ölduk öldük dirildik neyseki bisey cikmadi degerler normal dediler ama derin kac gundur huzursuz surekli kusuyor agzindan sular akiyor beni emmiyor emdiginide cikariyor yada cok agliyor refluden suphelendik arastirma hastanesinde bi profosor dojtor varmis yarin ona goturucez insalah bir cozum bulunr cok agliyor emmiyorda onu oylr gordukce cik kötü oluyorum simdi zor zahmet uyuttum bu arada yaziyim hemen dedim... Bu arada 1.2kisiyi gorebildim resimde konustugumuz kisileri hayal ediyorduk hep simdi tanimis olduk derinden firsat bulursam bende yukliycen en kisa zamanda...

çok geçmiş olsun çiğdem.Neyse ki herşey normal çıkmış. Umarım yeni doktorun önerileri işe yarar da seni emmeyi bırakmaz.
selamlar

ya kızlar size verilen vitaminleri verio musunuz bebişlere. benim veresim gelmio valla hiç zaten anne sütü içio. doktorların ilaç pazarlaması gibi gelio bana. geçende bi yerde monovit ve devitin zeka geriliği yaptığını bi ara toplatıldığını okudum.zaten bedava dağıtıolar şüphelenmiştim. şimdi hiç vitamin vermiorum valla.anne sütünden alıodur zati vitaminin fazlası da zarar bence siz napıosunuz yanlış mı yapıorum acaba?
çiğdemcim gördüm fotolarını bebiş de sende ne kadar güzelsiniz maşallah. allah kızına hayırlı uzun ömür versin. bu arada bugün kandıl mübarek olsun :)

bi de benim kız fazla kusuo bıktım artık yaa.kilo alıo ama doktora gitmeme gerek var mı ya? sürekli üstbaş deiştirmekten boynunu kulaklarının arkasını kuru tutmaya çalışmaktan bıktım artık:(

Anne sütünde devid-3 deki vitamin yok ama ver bence onu. Diğer vitaminler ne bilmiyorum doktor bana birtek bu vitamini verdi bende hergün vermeye çalışıyorum. Benim kızımda çok kusuyor. Gaz vardır ondan kusuyordur diyorlar ama alakası yok isterse 10 kere gaz çıkarsın yine kusuyor yine kusuyor. Doktora danıştım kilo aldığı için kusması bir problem oluşturmaz doyduğunu anlamadığından fazla emiyor demekki fazlasını da çıkarıyor demişti. Büyümüş kusan bebeklerin anneleride bu kusmanın 6-7 ay sürdüğünü sölüyorlar maalesef :(

Bende 2 gündür perişan oldum. Sağ göğsümde süt yolu iltihabı olmuş. Üşüttüm felan sandım evde oturduğum yerde ama değilmiş. Ateşim 39 lara felan çıktı titreme üşüme halsizlik felakettim. Vakit ilerledikçede göğsüme dokunmak mümkün değildi. Kızardı şişti. Doktor antibiyotik ağrı kesici felan verdi bugün daha iyiyim çok şükür. Kızımı bile sadece emmeden emmeye alabildim hiç ilgilenemedim :( Allah kimseye vermesin. Ne kadar zor bişiymiş.

Tesekkur ederim kizlar sabahtan beri doktordayiz idrar tahlili kan tahlili istediler ultrasona gun verdiler derine idrari bir turlu yaptiramadik.. Blackrose benim kizimda oyle kusuyor giydirdigimizi aninda cikariyoruz profosore goturdum kiko aliyorsa normal dedi surekli fiskirir tarzda kusuyorsa onemsiyorlar bebeklerde reflude normal dedi kiloyu etkilemiyorsa endiselenme dedi sonuclari almadik daha bakalim ne olucak

hasta olan bebişlere allah şifa versin inşallah. bizde zor atlattık gibi giribi ama hala hapşırıyor ve eskisi kadar olmasada öksürüyor. aklım çıkıyor hasta olacak diye. bu arada kulaktan ateş ölçer almayı düşünüyorum siz ateş ölçeri nasıl kullanıyorsunuz. ve gaz ilacı ne kullanıyorsunuz??

merhaba bayanlar allah hepinize sifalar versin..kusan bebek zor valla benimde kuzenim kusardi annesi bikmisti valla cocuk 1 yasina kadar kusmustu..sagliginda sorun yoksa o kadar dert etmeyin sadece rahatsizlik kusmak olsun...cigdem insallah sonuclari bebegin iyi cikmis hep iyi cikar...hayirlisi ile atlatir insallah..black d vitaminin ben doktora gittim ozellikle sordu ben burada olmama ragmen tr ucretsiz dagitiyorlar ama burada hatri sayilir bir ucreti var kullaniyormusun ihmal etme dedi....kusma icinde tekrar mide uzerine bir esarp baglamayi dene faydasini gorursun insallah..irmak ates olcer icin braun aldim ben cok iyi cokta kullanisli her yasa hitap ediyor valla..ben bile kullaniyorum..metsil kullaniyorum ama bu aralar rezene demleyip anasonla veriyorum az seker atip iyi geliyor...

çok geçmiş olsun çiğdem.Neyse ki herşey normal çıkmış. Umarım yeni doktorun önerileri işe yarar da seni emmeyi bırakmaz.

Anne sütünde devid-3 deki vitamin yok ama ver bence onu. Diğer vitaminler ne bilmiyorum doktor bana birtek bu vitamini verdi bende hergün vermeye çalışıyorum. Benim kızımda çok kusuyor. Gaz vardır ondan kusuyordur diyorlar ama alakası yok isterse 10 kere gaz çıkarsın yine kusuyor yine kusuyor. Doktora danıştım kilo aldığı için kusması bir problem oluşturmaz doyduğunu anlamadığından fazla emiyor demekki fazlasını da çıkarıyor demişti. Büyümüş kusan bebeklerin anneleride bu kusmanın 6-7 ay sürdüğünü sölüyorlar maalesef :(

Bende 2 gündür perişan oldum. Sağ göğsümde süt yolu iltihabı olmuş. Üşüttüm felan sandım evde oturduğum yerde ama değilmiş. Ateşim 39 lara felan çıktı titreme üşüme halsizlik felakettim. Vakit ilerledikçede göğsüme dokunmak mümkün değildi. Kızardı şişti. Doktor antibiyotik ağrı kesici felan verdi bugün daha iyiyim çok şükür. Kızımı bile sadece emmeden emmeye alabildim hiç ilgilenemedim :( Allah kimseye vermesin. Ne kadar zor bişiymiş.
Ayyy o iltahaptan ben de olmuştum daha önce yazmıştım felaket bir şey.geçmiş olsun canım.Okuyunca o gün geldi benim de aklıma ben de 3 saat hastanede kalmıştım.

hasta olan bebişlere allah şifa versin inşallah. bizde zor atlattık gibi giribi ama hala hapşırıyor ve eskisi kadar olmasada öksürüyor. aklım çıkıyor hasta olacak diye. bu arada kulaktan ateş ölçer almayı düşünüyorum siz ateş ölçeri nasıl kullanıyorsunuz. ve gaz ilacı ne kullanıyorsunuz??
ben de aeg nin kulaktan ölçeri var.memnunum.Allahtan çok işim olmuyor inşallah hiç de olmaz ama evde olması önemli bence.Gaz sorunumuzda yok allaha şükür.O yüzden ilaç falan kullanmıyoruz.
Bu arada ben d vitaminini hiç ihmal etmiyorum.Hiç araştırmadım zararı falan var mıdır diye ama doktorumuz da önerdiği için şüphe duymadım hiç.

Patka cok gecmis olsun... Kizlar benim bur sorunum var derin sallanarak uyumaya cok alisti cok aglak bir kizim oldugu icin annemde dogdugu gunden beri bizde durmuyor diye hep salladi simdi saliyarak uyuyor birakinca basiyor cigli aciyor gozleri aninda uyu artik birakiyim deme sansin yok malesef ama evse ikimiz kalinca felaket oluyor birak yemek yemegi cok affedersiniz tuvalete gidip gelemiyorum ac kaliyorum hic bir is yapamiyorum bu boyle nereye kadar napicam ben bi akil verebilirmisiniz kizlar.... :((( suandada bir elimle besigi salliyorum bir elimlede size yaziyorum durum bu kadar vahim :(((

slm kızlar Allah tüm annelere yardım etsin bebek büyütmek çok zor valla sırf sussunlar, emsinler ve uyusunlar diye yapmadığımız şey kalmıyor..bizde her türlü yolu deniyoruz gerek sallamak gerekse müzik hatta çoğu kez kucakta her işimizi yapmaya çalışıyoruz...

benimde kucagimda simdi vallahi benden baskasinda durmuyr oglum aksama kadar kucagimda bazen uyutuyorum 1 saat yatmadan uyaniyor sanirim sallanmayada alisti hic ole kendi kendine yatan bir bebek degil salliyorum ole uyuyor...bir kac gundurde kokrkuyor bir yere bakiyor sonra aglamaya basliyor...evde hatim indiriyorus resmen okuyorus falan... ama iste klasik bebek sanirim hepimiz ayni durumdayiz..

arastirdim cogu bebek ayni seyi yapiyor hep 2 sene sonra biraz daha buyuk daha farkli olur diye ona sartlandirdim kendimi bebek anlamiyor yapiyor diye... nese yanliz degilmisim en azindan :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Patka cok gecmis olsun... Kizlar benim bur sorunum var derin sallanarak uyumaya cok alisti cok aglak bir kizim oldugu icin annemde dogdugu gunden beri bizde durmuyor diye hep salladi simdi saliyarak uyuyor birakinca basiyor cigli aciyor gozleri aninda uyu artik birakiyim deme sansin yok malesef ama evse ikimiz kalinca felaket oluyor birak yemek yemegi cok affedersiniz tuvalete gidip gelemiyorum ac kaliyorum hic bir is yapamiyorum bu boyle nereye kadar napicam ben bi akil verebilirmisiniz kizlar.... :((( suandada bir elimle besigi salliyorum bir elimlede size yaziyorum durum bu kadar vahim :(((

al bendende o kadar çevremden aldığım deneyimlere göre 4-5 aylık olunca düzene giriyorlarmış benimde avuntum bu inşallah öyle olur. yoksa başka türlü alıştıramıyorum malesef tek başına taş çatlasın 15 dk uyuyor işte...

Hepimiz ayniymisiz meger korlermsagirlar birbirini agirlar :)) neyseki biraz moralim yerine geldi yanliz olmadiima sevindim ayaklarimi agritiyor resmen artik yerine birakinca benimkide en fazla 15dakika iste gelip salliycaksin yine onu ama gozun acip bana guluncede ne yorgunluk ne sinir kaliyor annelik boyle birsay iste mesaimiz hic bitmiyor en zor meslek :)) benimde tek temennim 4ay gelince hepsinin bitmesi...

Benim kizim cok gazli metsil kullandik bizde cok ise yaramadi bizde omx xiye bir damla var o biraz daha iyi geldi sanki boyle boyle sancili gazli hoplata salata buyutucez artik Allahin izniyle...

Birde gozleri cok cabaklaniyor Derin'in sulaniyor yemyesil oluyor damla krem kullandik ama gecmedi goz doktoruna yonlendirdi doktor boyle bir sorun yasiyan varmi kizlar aranizda?

Dunedain bizimde bu siralar oyle birden dudak bukup agliyor hep okuyoruz bizde esim hoca tanidigina dua yazdirmis astik ustune korkuturlarmis oyle belli bir yasa kadar...

Hepimiz ayniymisiz meger korlermsagirlar birbirini agirlar :)) neyseki biraz moralim yerine geldi yanliz olmadiima sevindim ayaklarimi agritiyor resmen artik yerine birakinca benimkide en fazla 15dakika iste gelip salliycaksin yine onu ama gozun acip bana guluncede ne yorgunluk ne sinir kaliyor annelik boyle birsay iste mesaimiz hic bitmiyor en zor meslek :)) benimde tek temennim 4ay gelince hepsinin bitmesi...

Benim kizim cok gazli metsil kullandik bizde cok ise yaramadi bizde omx xiye bir damla var o biraz daha iyi geldi sanki boyle boyle sancili gazli hoplata salata buyutucez artik Allahin izniyle...

Birde gozleri cok cabaklaniyor Derin'in sulaniyor yemyesil oluyor damla krem kullandik ama gecmedi goz doktoruna yonlendirdi doktor boyle bir sorun yasiyan varmi kizlar aranizda?

Dunedain bizimde bu siralar oyle birden dudak bukup agliyor hep okuyoruz bizde esim hoca tanidigina dua yazdirmis astik ustune korkuturlarmis oyle belli bir yasa kadar...

bende artik tr gelince okutucam bir hocaya ole koruturlarmis evi sirkeli sularla siliyorum valla.:14::14::14::14::14:..neyse artik allaha sigindik..:2::2::2:.cocugun kafasini bir cere carparsan gozleri cirpit olur derler bizim orada oyle birseyde olabilir...ama doktora goturmekte fayda var...

sizde benim gibi hicbirseyi yokkende sadece kontrol icin doktora goturuyormusunuz benmi abartiyorum...:1::1::1::1::55::55::55:

Doktoro goturduk gözü icin masaj yapin dedi zaten yapuyorduk ama daha farkli gosterdi damlada verdi gecmezse ameliyat edilit dedi :(( damlada alerji yapti gozleri kipkirmizi oldu biraktik.. Dunedain kafasinida carpmadik ama peki napikiyor sizinn oralarda boyle olunca?

Bende oyleyim dunedain en ufak bizeyde bende doktordayim :)) yani gerci hep bisey cikti bizim tahlildi gozuydu derken hep doktordayiz olsun buna sukur... Yarin ultrasonumuz var cok kustugu icin bakalim dedi doktor... Zaten bisey olmasada her ay kontrolu var o yuzden benmi panigim diye dusunme acemi annleriz biz :)))

Bugun yeni bir damlaya basladik biogaia diye bir damla 2 gundur evde cigliklsr yukseliyor dun gece hic uyumadi bu damla iyi gelir insallah...

Back