• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

bizim sorunuuz kusma yaa.çok fena kusuyorüst baş deiştirmekten boyunlarııını kuru tutmaya çalışmaktan yoruldum artık valla.

bi de hala iki saatte bir mi emziriyosunuz? benimki hala iki saattte acıkıyor.arası uzamicak mı hiç?
geceleri de uykusu deişiyor yaa.bazen bi yatıo 4 te 5 te kalkıo bazen gene 3 te kalkıo. tam bir düzeni yok.dün çok yoruldu mesela.11 de bi yattı gece 5 buçukta kalktı.gündüz çok uyuduysa daha erken uyanıyor.,,

ya benim kızımda çok kusuyor sen 2 saatte bir kaç dakika emziriyorsun ? Bugün doktora gittik verem zatüre ve karma aşısını oldu birde kontrolü vardı. Ben 1 saatte bir 10 dak. emziriyordum kusuyor diye doktor bu şekilde emzirmeme fazla olur ondanda kusabilir dedi. Normalde 2-2.5 saat de bir istemesi gerekiyormuş ve zaten artık daha kuvvetli emdiği için 5 dak. da alması gerekeni emebiliyormuş. Birde arada öksürüyor onu söledim öksürüğün arkasından yutkunur gibi dudaklarını oynatıyormu dedi bende evet dedim ozaman reflü var dedi :( İlaç verdi ama kusması çok artmadığı sürece vermeyin dedi. Artık oyalamak için gündüz normal zamandada emziğe alıştırmam gerekicek :/

kızlar kablosuz net ve diğer elektronik eşyalarla kafayı çok kötü bozmuştum eşim çok kızıyordu haklıda ben ne kadar özen gösterirsem göstereyim modemi kapatayım vs. oturduğumuz sitede örümcek ağı gibi kablosuz ağ var malesef...yıkama konusunda malum havalar soğuk olduğu için ben henüz bonyoda yıkamadım banyo yaptırırken ekstra ufo çalıştırdığımız için ya yatak odasında ya da oturma odasında banyo yaptırıyorum kuvetini ve su kovasını malum sürüklüyoruz..az kaldı 2-3 aya kalmaz rahat ederiz havalar bi ısınsın bol bol gezmeler başlar evin her köşesini rahatça kullanırız..

hanımlar bebeklerinizde konak oldumu. benim oğlumun konağı var bayağıdır zeytinyağı yapıyorum tarıyorum. ama hala geçmedi aynı sorunu yaşayan varmı?birde 2 gündür yine düzenimiz bozuldu oğlum çok mız mız. sizinkilerde arasıra böyle huzursuzlanıyorlarmı?

selam kızlar uzun zamandır giremedim derinin tek gözü iyileşti tek gözü kaldı damla ve masaj iyi geldi blacrose dediğinide deniycem cayla siliyordum rezeneylede silerim zor birşey değil ya teşekkür ederim bilgin için...

Benim bebeğiminde burnu çok tıkanıyor doktorumuz normal dedi daha tam gelişmemiş oluyormuş ya üst solunum yolları ondanmış serum fizyolojik kullanıyoruz biz uzun zamandır birde günde 3 kez burun aspiratörüyle açabilirsin demişti bana ben bunları yapıyorum...

kızlar 4.5 saat uykulardan bahsetmişsiniz benimki geceleri 1 saatte yarım saatte bir kalkıyor ya doymuyor artık sanırım hep memede durmak istiyor çok sık uyanıyor sabah 5 tede ayaktayız 7 ye kadar zor oyalıyorum valla gülücükler saçmaya başlayıncada pes ediyorum artık :)) sizinkiler gece bu kadar sık uyanmıyor sanırım peki mama veriyormusun yani sadece sizimi emiyor ?Mamada almıyor ne biberona ne emziğe alışamadı hala pekmezle bende deniyim bari... 2 marttan sonra hafta sonu 2 gün sabah 9 akşam 9 kursum var derin mama yemezken nasıl duracak hala onu düşünüyorum sütümü sağdım verdim biberonla banamısın demedi hala memeyi istiyor en son koyucam çantaya götürücem heralde :D

çok şükür konak falan olmadı bizde...

bizimkinin sağı solu belli olmuyor bazen çok güzel uyuyor bazen uyumuyor mesela 2 günden beri yine huysuz hep kucak istiyor uykularından sıçrayarak uyanıyor. nazar değdi resmen oğluma ondan önce güzel uyumaya başlamıştık. geceleri genelde 5-6 saat uyuyordu ama bugünlerde uyumuyor tekim yoruldum bende artık yapcak birşey yok ama dediğin gibi o kadar şeyden sonra gülünce herşey geçiyor:)))

Benim oğlumda 2 gündür huzursuz ateşi çıkıyor bizde sabah kontrolü vardı götürdük ateşi olduğu için rotayı yapmadı doktor 10 gün sonraya tamamıyla hiç birşeyi kalmayınız damlatiriz dedi...bana devletin vurmadı ücretli vurulması gereken aşıların listesini verdi türkcelerini yazarım yanımda değil su anda isimlerini bilmiyorum ..bugünden beridir elim alnında ateş ölçerler dolanıyorum dün parka götürdüm orada usuttu herhalde ..esiyordu hafiften.gece beni yaklaşık 10 defa uyandırdı moralimde bozuldu ateşi olunca çok keyifsizdim..aksam hintli bir aile misafirliğe geldi aniden kadın benimle yaşıt 1- 3 yasinda 2 kizi var..sordum onada endişelenme dedi ama olmuyor iste bebeklerden falan konusuncada açıldım biraz...anne olmayınca yanında korkuyor insan...onlara söylesem gece bile ararlar artık geçsin haber veririm..daha ufacık ateşte ben kendimden geciyorum Allah baskası ile karşılaştırmasın...

bizimkinin sağı solu belli olmuyor bazen çok güzel uyuyor bazen uyumuyor mesela 2 günden beri yine huysuz hep kucak istiyor uykularından sıçrayarak uyanıyor. nazar değdi resmen oğluma ondan önce güzel uyumaya başlamıştık. geceleri genelde 5-6 saat uyuyordu ama bugünlerde uyumuyor tekim yoruldum bende artık yapcak birşey yok ama dediğin gibi o kadar şeyden sonra gülünce herşey geçiyor:)))

öyle cnm bir günleri bir günlerine uymuyor hergün yeni birşey keşfediyorlar :) bol bol oku cnm sen anne babanın nazarı daha çok değermiş sen bütün duaları 7 kez oku faydasını görürsün inşallah... benimki doymuyormudur sizce sık ondan mı uyanıyor acaba?

Kaan'ın dilinin ortasında beyazlikvar 1 ay oldu geçmedi doktor bugün ornek aldı gönderdi laboratuara bende merak ettim varmış sizin bebeklerinizdede..canını yakmıyor herhalde ondan üstüne çok düşmedim ama...

Son düzenleme:
dilinin ustunde degilde bizimkininde dil altinda olan bag var ya o kisaydi biraz gecen hafta cocuk cerrahina gosterdik acti onu dilini daha rahat hareket ettirebilmesi icin. Neyseki orada sinir yokmus acitmadi kanamadi bile. Sunnetinide 6. ayda yapalim dedi Nisan gibi insallah istiyoruz yaptirmayi.
dun 5 li karma ile zaaturenin 2. sefer asilari oldu. bu sefer 2 ay oncesine gore dunyanin daha bi farkinda oldugu icin daha cok agladi :s hafiften ates yapacak gibi oldu ates dusurucu verdim bende 6 saatte bir verebilirsiniz dedi doktor calpol baygin gibi uyudu dun erkenden oyle olunca gece duzen degisti tabi erkenden uyuyunca gece 3 te ve sabah 6 da kalkti. bugun aksam saati uyutmadim gece duzeni bozulmasin diye insallah rutine doneriz bu gece. Zaten uykusuda cok gelmis uyumayinca 20 dk da bayildi :)
Her donemleri farkli valla her ay baska bisi cikiyor. Emir bu aralar iyice hareketlenmeye basladi yatarken ayaklarindan kendini ittirip belini kaldiriyor sanki kalkmak istermis gibi. Yakinda donebilirde korkuyorum simdi rahat birakabiliyorum koltukta filan ama yakinda daha zor olacak. Kendisine konusulmasi cok hosuna gidiyor artik daha cok kikirdayarak guluyor ve gulucukleri artti onceden sadece sabah uykudan uyanincaydi simdi gunun her saati olabiliyor :)

Bizde konak olmadi. Cigdem derinin diger gozude iyilesir insallah bir an once . Dunedain cok gecmis olsun bende asidan dolayi 2 gundur pranoya yaptim aynen elimde ates olcer surekli tepesindeyim Emir'in. Illaki hasta olacaklar insallah minimumda atlatirlar bu hastaliklari ve ates durumlarini.

öyle cnm bir günleri bir günlerine uymuyor hergün yeni birşey keşfediyorlar :) bol bol oku cnm sen anne babanın nazarı daha çok değermiş sen bütün duaları 7 kez oku faydasını görürsün inşallah... benimki doymuyormudur sizce sık ondan mı uyanıyor acaba?

canım sık uyanıyorsa doymuyordur ozaman mama ver istersen yatmadan önce. Bizim doktorumuz öle demişti mamanın hazmı daha zor olduğu için hemen acıkmıyormuş. Bende azcık tombikleşsin diye mama vermek istiyorum ama doktorumuz gerek yok dedi :)

Bebeklerimizede geçmiş olsun inşallah. Benim kızımın dilinin üzerindeki beyazlık hiç gitmiyor kustuğu için gören pamukçuk olmuş diyor ama pamukçuk olsa durmaz öle sakin heralde. Kusmasının az olduğu günlerde beyazlıkta azalıyor ayrıca.

Herkeze selamlar bu endişeler ve dertler sanırım bitmiyor herkesde farklı farklı malesef aman allah daha büyük dertler vermesin inşallah. Bizde bugün doktora gittik normalde haftaya cumaya gidicektim ama kulağında böyle tıkanıklık vardı bizimki egzama olmuştu onlar kulağında birikti böyle kulağına bakınca orda birikmiş doktor almadı ama o zamanla geçer dedi kulağına baktı ilaç falanda vermedi bende bu sefer üstüne gitmeyeyim dedim yoksa kafayı yiyorum. Artık doktora güvenmeyi de öğrenmek gerekir herhalde. Sonra ayak başparmaklarında batma var onlar içinde ilaç aldık. Benim oğlumun cildi olsun kafası olsun tırnakları ollsun böyle problem işte benimde canım çok sıkılıyor şöyle hepsi bir geçiverseydi bende rahatlasaydım. Bu arada gitmişken rota virüs ve verem aşısını olduk inşallah ateş falan yapmaz.

canım sık uyanıyorsa doymuyordur ozaman mama ver istersen yatmadan önce. Bizim doktorumuz öle demişti mamanın hazmı daha zor olduğu için hemen acıkmıyormuş. Bende azcık tombikleşsin diye mama vermek istiyorum ama doktorumuz gerek yok dedi :)

Bebeklerimizede geçmiş olsun inşallah. Benim kızımın dilinin üzerindeki beyazlık hiç gitmiyor kustuğu için gören pamukçuk olmuş diyor ama pamukçuk olsa durmaz öle sakin heralde. Kusmasının az olduğu günlerde beyazlıkta azalıyor ayrıca.

cnm mamayı yemiyorki sıkıntım orda biberonu almadığı için mamayıda yemiyor her yolu denedim başarılı olamadım çok sık emmek istiyor bırakıp 1 saat bir yere gidemiyorum aç kalıyor çok hırcınlaşıyor 2 günde 9 a kadar olmıycam ne olucak acayip stres yaptım aklım hep onda kalıcak :((

Herkeze selamlar bu endişeler ve dertler sanırım bitmiyor herkesde farklı farklı malesef aman allah daha büyük dertler vermesin inşallah. Bizde bugün doktora gittik normalde haftaya cumaya gidicektim ama kulağında böyle tıkanıklık vardı bizimki egzama olmuştu onlar kulağında birikti böyle kulağına bakınca orda birikmiş doktor almadı ama o zamanla geçer dedi kulağına baktı ilaç falanda vermedi bende bu sefer üstüne gitmeyeyim dedim yoksa kafayı yiyorum. Artık doktora güvenmeyi de öğrenmek gerekir herhalde. Sonra ayak başparmaklarında batma var onlar içinde ilaç aldık. Benim oğlumun cildi olsun kafası olsun tırnakları ollsun böyle problem işte benimde canım çok sıkılıyor şöyle hepsi bir geçiverseydi bende rahatlasaydım. Bu arada gitmişken rota virüs ve verem aşısını olduk inşallah ateş falan yapmaz.

Irmak cok gecmis olsun sizede allah beterinden saklasin hepsi gecer insallah bir an once. Rota da verem asisida ates yapmiyor merak etme.

cnm mamayı yemiyorki sıkıntım orda biberonu almadığı için mamayıda yemiyor her yolu denedim başarılı olamadım çok sık emmek istiyor bırakıp 1 saat bir yere gidemiyorum aç kalıyor çok hırcınlaşıyor 2 günde 9 a kadar olmıycam ne olucak acayip stres yaptım aklım hep onda kalıcak :((

Akilli cocuk annesinin sutunu istiyor hep :) kimi bebekte mamayi tadinca biberonun kolayligini gorunce memeyi birakir her bebek cok farkli gercekten. Kursa basladiginda zor olucak evet baslamadan bi sekilde yedirebilmen lazim doktoruna bir danissana ne yapabilirim diye. mamayi kasikla versen oylede almiyor mu ? DOktor baska bir mama verir belki.

Selam bayanlar güzel bebekleriniz iyidir inşallah bir site var inceleyin isterseniz oradan bir kaç bilgi edindim sizde incelersiniz..ayrıca bir sürü bebek maması denenmiş yemek tariflerinde buldum hazırladım dosyada birde bebeklere kilo aldırın güzel yemekler var birde yeni öğrendim bebeklere anne sutu ile günlük yoğurt yapıp yediriyorlar..birde devam mamasindanda kaynağın soğutun yoğurt yapıyorlar...bebeklerkulubu diye bir site var güzel inceleyin...

Ayrıca çok şükür oğlumun atesi düştü dil üstü ise karbonatla sildim gecti sanki biraz..süt sıcak oluncaya yapabiliyormuş...bakıcım artık...

hanımlar günaydın herkese.

verem aşısı mı rota virüsmü bilmiyorum ateş yaptı bizde dün 3,5 ta kalktım baktım ateş 38,5 hemen bir fitil attım, 4 saat sonra baktım olmadı calpol verdim calpol daha iyi geldi sanırım. ilk defa ateşleniyor ne yapsam bilemedim şu anda ateşi bir iniyor bir çıkıyor dunedain seninkide ateşlenmişti ne kadar olunca ateş telaş yapmak gerekiyor yada ateş ne kadar düşmesse hastaneye gitmek lazım. üstünü soydum ince bıraktım birde soğuk bezlerle pres yapıyorum ara sıra.

hanımlar günaydın herkese.

verem aşısı mı rota virüsmü bilmiyorum ateş yaptı bizde dün 3,5 ta kalktım baktım ateş 38,5 hemen bir fitil attım, 4 saat sonra baktım olmadı calpol verdim calpol daha iyi geldi sanırım. ilk defa ateşleniyor ne yapsam bilemedim şu anda ateşi bir iniyor bir çıkıyor dunedain seninkide ateşlenmişti ne kadar olunca ateş telaş yapmak gerekiyor yada ateş ne kadar düşmesse hastaneye gitmek lazım. üstünü soydum ince bıraktım birde soğuk bezlerle pres yapıyorum ara sıra.

Sanırım doktor kaaninda ateşi çıkar diye vermedi rotayı...valla Kaan'ın ateşi 37.7 idi uzun bir süre öyle kaldı çıkacak diye aklım çıktı..bana bebekler için bir ağrı kesici verdi doktor bunu 38 olduktan sonra verin dedi..ama sen iyi dayanmışsan vs
Ben o ateşi görsem kendimi doktorda bulurdum..ama ben takip ettim ilacı verdikten sonra yavaş yavaş düştü ateşi..onun için panik yapmadım ama sabaha kadar uyuyamadim..bende üstündekileri çıkardım ince bir penye ile bıraktım..çok çıksa sirkeli su yapıp alnına koyacaktım..calpol 3 aydan büyük bebeklere verilir diye biliyorum ondan doktor çok hafif bir ateş düşürücü onuda dediğim gibi 38 sonra ver dedi...

Bende oğlumu sabaha kadar sagının üstüne yatırdım hemen uyanıyor diye elleyemedimde sabah gozu şişmiş..tek taraflı yattı diye..şimdi iyi indi ama aklınıza bulunsun sürekli yatış pozisyonun değiştirin...ben bir daha tonde uyansın yatırmam ..:53:

37.9 yada 7 falan düşerse normal olabiliyormuş sadece ara sıra takip et ama baktın hep 38 üstüne çıkıyor bekletme götür doktora...

Valla bu bebekler hasta olunca annelerin ömrü gidiyor valla....bana teselliyi normal bir bebek bu sekilde hasta olabilir canını sıkma bebekler hasta olacaktı bağışıklık kazansın dediler...bir aklıma yatıyor bir yatmıyor boş yere demediler karnındakin daha rahat bakabiliyorsun diye..ll

Irmak cok gecmis olsun sizede allah beterinden saklasin hepsi gecer insallah bir an once. Rota da verem asisida ates yapmiyor merak etme.

Akilli cocuk annesinin sutunu istiyor hep :) kimi bebekte mamayi tadinca biberonun kolayligini gorunce memeyi birakir her bebek cok farkli gercekten. Kursa basladiginda zor olucak evet baslamadan bi sekilde yedirebilmen lazim doktoruna bir danissana ne yapabilirim diye. mamayi kasikla versen oylede almiyor mu ? DOktor baska bir mama verir belki.

Aynen öyle ağzının tadınıda biliyor:)) aptamilimi sevmiyor acaba diye bebelac daha şekerli gibi dediler diye onu aldım onuda yemiyor ama mamadan değil palstiği istemiyor çünkü sütümü sağıpta denedim o zamanda emmedi kaşıkla denedim kahve fincanıylada denedim ama bir türlü yemiyor mamadan başka bir şey yedirmişlermi onu araştırıyorum şimdi annemde ben size yediriyordum pirinç unu arı mama verelim diyor dedim aç kalamsın diye ölürcez çocuğu allah korusun :(( şimdiden çok stres yaptım başım ağrıyor kaç gündür aklım hep onda kalıcak ağlıycak gibi oluyorum ama mecburum :((

Nerdeyiniz anneler kimse birşeyi yazmıyor...o bebekleriniz okalar,i meşgul ediyor sizi hoş bende çok meşgul oluyorum ama bir taraftan kansu salların bir taraftan iPad gazetemi okurum forumlarda dolaşıp bize bilgi topluyorum...valla simdiye kadar baya bilgi edindim oğlumun ilk dış çıkardığında buğday pisiriliyormus ist olursam yapıcım inşallah tam o doneme denk geliyor....hediyeler getiriliyormuş..kayınvalideler altın takiyorlar o daha güzel bir adet...:52:

kızımı 5 dak. boş bırakamıyorum sürekli ilgi istiyor kucağımda gezdirmekten başka şeylere fırsat yok sallanmayı felanda kabul etmiyor emziği canı isterse alıyor. İsteği yerine gelmezse uğunucak gibi ağlıyor gözlerinden boncuk boncuk yaşlar dökülüyor :( benimde martın 2.haftası sınavım var. Sınava nasıl giricem bilemiyorum korkuyorum ya ben sınavdayken böle ağlarsa diye bensiz susmuyor o an kimseyi kabul etmiyor çünkü :(

Diş buğdayını duymuştum ama bizim adetlerde yok öle birşey. Zaten doğum günü yapıcaz inşallah birde bebek görmeye gelindi hediyelerle birde diş buğdayı için milleti yormayı düşünmüyorum. Ama dunedain sen yap mutlaka Türkiye ye gelince sevdiklerini bir araya toplayıp güzel bir gün geçirirsiniz beraber :)

Back