• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

kıyamam çiğdemciğim Allah yardımcınız olsun canım inş. damlanız işe yarar.. Allah beterinden sakınsın tüm bebişleri..
Kızlar doğum izinlerinin sonuna geldik benim pazartesi bitiyor biraz rapor biraz izin bi süre daha idare edecem ama sayılı gün çabucak geçer ve ayrılık vakti gelir. çok zor olacak Mert'i nasıl bırakacam kara kara düşünüyorum bi bebek annesi olmadan kaç saat durabilir ki aklıma geldikçe ağlıyorumm:2: sizler ne yapacaksınız?? bebişlerini kendileri büyüten annelere imreniyorum Allah bozmasın maşallah..dunedain ve ırmak işi bırakmıştı zaten hatırladığım kadarıyla diğer arkadaşlar sütünüzü nasıl verdireceksiniz biberon mu kaşık mı?? şimdiden yavaş yavaş alıştırmak lazım dimi..

Doktoro goturduk gözü icin masaj yapin dedi zaten yapuyorduk ama daha farkli gosterdi damlada verdi gecmezse ameliyat edilit dedi :(( damlada alerji yapti gozleri kipkirmizi oldu biraktik.. Dunedain kafasinida carpmadik ama peki napikiyor sizinn oralarda boyle olunca?

Bende oyleyim dunedain en ufak bizeyde bende doktordayim :)) yani gerci hep bisey cikti bizim tahlildi gozuydu derken hep doktordayiz olsun buna sukur... Yarin ultrasonumuz var cok kustugu icin bakalim dedi doktor... Zaten bisey olmasada her ay kontrolu var o yuzden benmi panigim diye dusunme acemi annleriz biz :)))

Bugun yeni bir damlaya basladik biogaia diye bir dahttp://www.kadinlarkulubu.com/newreply.php?do=newreply&p=23034696
***** 2011 Mart Hamileleri ***** - Cevaplamla 2 gundur evde cigliklsr yukseliyor dun gece hic uyumadi bu damla iyi gelir insallah...

http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-...bakin-lutfen-bebeklerde-goz-capaklanmasi.html capak icin bilgim yok en azindan annem neler yapardi bilmiyorum netede gelmedigi icin gormedim ama senin icin sorarim yine ne varsa turkiyede var ...sana bir link gonderdim burada kk kadinlar ayni problemden cozum bulmuslar umarim isine yara seninde...iii cok sukur gecer insallah ufak tefek sikintilarida bebisinin...

diger bayanlar nerdeler ya benimde bebegim var niye gelmiyorsunuz nete benmi cok bilg basindayim acaba :))) :53::53::53::53::53:

kıyamam çiğdemciğim Allah yardımcınız olsun canım inş. damlanız işe yarar.. Allah beterinden sakınsın tüm bebişleri..
Kızlar doğum izinlerinin sonuna geldik benim pazartesi bitiyor biraz rapor biraz izin bi süre daha idare edecem ama sayılı gün çabucak geçer ve ayrılık vakti gelir. çok zor olacak Mert'i nasıl bırakacam kara kara düşünüyorum bi bebek annesi olmadan kaç saat durabilir ki aklıma geldikçe ağlıyorumm:2: sizler ne yapacaksınız?? bebişlerini kendileri büyüten annelere imreniyorum Allah bozmasın maşallah..dunedain ve ırmak işi bırakmıştı zaten hatırladığım kadarıyla diğer arkadaşlar sütünüzü nasıl verdireceksiniz biberon mu kaşık mı?? şimdiden yavaş yavaş alıştırmak lazım dimi..

aaa valla uzuldum hee keske biraz daha evde kalipta bebeklerinizi baksaymissiniz empati kurdumda zor valla...ne kadar cabuk gecmis zaman...benimde 18 kayinvalidem gidiyor cok zor degildir insallah tek basima bakmak...valla bakamazsam getiricem turkiyeye mayisin ortasina dogru 2 ay bakarim insallah kendim..tek gozum acik uyuyorum valla..

kaan ben olamayin yaninda 10 dak duruyor aglamaya basliyor beni gorunce gulleri aciyor sanki cocugun..bende onu hayal ettim simdi birakirsam beni ozlermi dedim..ablamda ilk oglunda calisiyordu..ikinci cocuguna kendi bakti mesela 2 sinin arasinda cok fark var..ama calismakta gerekiyor off cok zor bir durum..allah yardimciniz olsun valla....

Merhaba kizlar

nadiren girebiliyorum nete yazamiyorum her seferinde. simdi yine gecenin bi vakti girdim uyudu Emir gunduzleri neredeyse hic acamiyorum. 4 ayimiz bitti bu hafta ek gidaya basliyoruz yogurt ve elma suyuyla.. haftasonu anneme gidicem yogurt yapmasini ogrenmek icin 4-5 gun kalicaz. Emir yaklasik 1 aydir geceleri 6 ile 10 saat arasinda uyuyor gaz sancilarida bitti 3,5 ayin sonunda cok sukur. Bio gaia isimli damlayi bizde kullanmistik iyi gelmisti. uyku konusunda buyume skalasinda herhangi bir dusme olmadigi icin doktorumuz uyandirmayin dedi acikinca uyanir zaten uykuda buyume hormonlari salgilanir bolmeyin dedi. birde aklinizda olsun buyume hormonlari en iyi gece zifiri karanlikta salgilanirmis sabahlari trt 1 de gulbenin programini kesfettim dogumdan beri izliyorum bebeklerle ilgili uzmanlar cikiyor surekli prof. pedagog vs orada dinledim gece lambasi bile yakmayin diyorlar..

Selemi benimde dogum iznim bitti simdi biraz ucresiz aldim ondan sonra sut izinlerimi birlestirip kullanicam birazda gecen seneden kalan yillik izinlerim vardi derken iste mayis gibi ise baslicam . emirde 7 aylik olmus olucak. birakip ise gitmek gercekten cok zor olucak :s bizimki dogdugundan beri biberonla birlikte memeyide aldigi icin kasik vermicem.

goz capaklanmasi bizdede oldu iki gozundede yesil yesil akinti oldu hatta yavrum uykusunda akinca ki surekli akiyordu kuruyup uyaninca gozunu acamaz haldeydi cok fenaydi. doktorumuz bi damla verdi adini hatirlayamadim simdi yesil beyaz kutulu bir damla 5 gun kulandik gunde 3 sefer o gecirmisti bir dahada olmadi. yalniz simdide tek gozunde akinti var. oyle yesil iltihap gibi degilde gozyasi gibi akiyor bazen, birde uyandiktan sonra hani bizdede olur ya goz pinarinda ve gozun bitim yerinde oyle oluyor ama tek gozunde sadece digerinde olmuyor. Onuda demlenmis cayla siliyorum hergun iyi geliyor doktora kontrole gittigimizde sorucam. demlenmis cayi tavsiye ederim onuda doktor soylemisti bana zaten bilinen bisi.

birde biz rota virusunun ilk doz asisini yaptirdik. onu saglik bakanligi yapmiyor biraz pahali oldugu icin asi programina alinmamis ama cok onemli bir asi doktorunuzda soyler mutlaka ama ben yinede yazmak istedim. benim ablamin oglunda oldu o zamanlar asisi olmadigi icin yaptiramamislardi tabi ve cok agir ishal gecirdiishalle birlikte kusmada oluyormus ve hastanelik oluyormus allah korusun. kusmada oldugu icin serum veriliyormus. asi olunca yine olabiliyormus ama o derece agir gecmiyormus ishal allah korusun tehlikeli. bu asiyida 4 ve 6. aylarda yaptirabiliyormusuz sadece ondan sonra yapilmiyormus.

malesef dunedain izinler bitti ne yapalım sağlık olsun.. icebreezer maşallah ek gıdalarada başlıyorsunuz emir'imiz büyümüş :nazar::emir_bebek: biz rota-1 i bu hafta yaptıracağız fiyatı 165 falan her halde hemşiremiz öle demişti..bişey daha soracam süt izinlerini nasıl birleştiriyorsun böle bişey oluyor mu?? kaç ay ücretsiz izin aldın ücretsiz izin hakkımız ne zamana kadar devam ediyor acaba ben yazın alabilir miyim ki :26:

simdi hatirladim bende goz akintisi icin ablam cocugun gozlerinde capak olmustu hep anne sutu damlati gogsunden cocugun gozu iyilesmisti...onunki tirnagi ile gozunu beyaz kismini cizmisti..

zifiri karanlikta yatmasini bende duydum ama ben zaten kendim karanlikta yatmiyorum vicdanimda sizliyordu isikta yatiriyorum diye denemeye calisim ama kaanda benim gibi karanliktan hoslanmiyor nasil olacak bakicas artik.,..

rota virusu nedir ben burada asilani yaptiriyorum ama kanli ishal degil dimi bu asi...yaptirilmasi gerekiyormu acaba tedirgin oldum arastirim simdi...

Doktoro goturduk gözü icin masaj yapin dedi zaten yapuyorduk ama daha farkli gosterdi damlada verdi gecmezse ameliyat edilit dedi :(( damlada alerji yapti gozleri kipkirmizi oldu biraktik.. Dunedain kafasinida carpmadik ama peki napikiyor sizinn oralarda boyle olunca?

Bende oyleyim dunedain en ufak bizeyde bende doktordayim :)) yani gerci hep bisey cikti bizim tahlildi gozuydu derken hep doktordayiz olsun buna sukur... Yarin ultrasonumuz var cok kustugu icin bakalim dedi doktor... Zaten bisey olmasada her ay kontrolu var o yuzden benmi panigim diye dusunme acemi annleriz biz :)))

Bugun yeni bir damlaya basladik biogaia diye bir damla 2 gundur evde cigliklsr yukseliyor dun gece hic uyumadi bu damla iyi gelir insallah...

Annem göğsün gözlerine değmesin sütten çapak olur demişti bana. Dunedain in ablasıda sütle geçirmiş tam tersi. Göz için çayın iyi olduğunu bende duymuştum.

Benim kızımda çok kustuğu için merak ediyorum ultroson sonuçlarınızı burda paylaşırsan sevinirim. Bizim kontrolümüz ve aşımız ayın 22 sinde sanki 2. ayımızda düzgün kilo alamadı gibi geliyor bana. Midesinde emdiği durmuyorki vucuduna faydası olsun :(

Dunedain tesekkur ederim ilgin icin konuyu okuycam.. Bugun ultrasonla bakildi tahlillerin sonuclarinida aldik ultrasonda bosey cikmadi idar yollarinda iltihap varmis oda kusma yapsrmis 2tane igne verdi birini orda bacagindan yaptilar hemen digerinide yarin yapicaklar kuzucum cok agladi yarin birde 2.ayda yapilan asilarimiz var 2 tane 3tane igne vurulcak yani bugun bile igneden dolayi huysuz yarin napicaz bilmem :(( bir hafta sonra yine kontrole getirin dedi duzelir insallah...

Gozu icinde goz damlasi alerji yapti baska bir damla verdi buyuk kutu disi yesil beyaz İcerbeezer senin degidin damla heralde adi netria miydi plastik tek tek siselerde dimi ? Kizlar cay denedim sutu sıktım ama banamisin demiyor hala yemyesil icerbeezeer seninki gibi uyaninca gozunu bile acamiyor hep yas akiyor bu damla iyi gelir insallah... Patka bizimde hemen kilosuna bakti o yuzden kilosu iyi dedi o yuzden sikinti yapma dedi idrar yolu enfeksiyonuda kusturur dedi senin besinde kilosuna bakar mutlaka sikinti yapma boyle bioyle buyutcez hastanelerdeyiz biz hep :(((

malesef dunedain izinler bitti ne yapalım sağlık olsun.. icebreezer maşallah ek gıdalarada başlıyorsunuz emir'imiz büyümüş :nazar::emir_bebek: biz rota-1 i bu hafta yaptıracağız fiyatı 165 falan her halde hemşiremiz öle demişti..bişey daha soracam süt izinlerini nasıl birleştiriyorsun böle bişey oluyor mu?? kaç ay ücretsiz izin aldın ücretsiz izin hakkımız ne zamana kadar devam ediyor acaba ben yazın alabilir miyim ki :26:

sut izinlerini birlestirmek tamamen calistigin yere bagli Selemi calistigin yer kabul ediyorsa yapilabiliyor. bizim sirkette siklikla yapiliyor cocuk 1 yasina gelene kadar gunluk saat uzerinden hesaplanip tek seferde kullanabiliyorsun hepsini. Ucretsiz izinde sgk icin 6 aya kadar alma hakkimiz varmis ben 1,5 ay kadar aldim malum 6 ay pek istenen bir durum degil ozel sektorde ki yine Emir 7 aylik oldugunda ise baslamis olucam ozel sektor icin gayet iyi bir sure bu. yalniz tabi bu izinlerin kullanma siralamasi varmis once ucretsiz izin kullanicaksan o sonra sut izni sonrada yillik izin seklinde gidiyor ama bu siralamada tabi sut izinlerini topluca birlestirmen gerekiyor. sonradan ucretsiz izin alinamiyormus. Bizim personelden bana verilen bilgi bu sekilde. Rotanin tek dozu 140 diye biliyorum...

Dunedain tesekkur ederim ilgin icin konuyu okuycam.. Bugun ultrasonla bakildi tahlillerin sonuclarinida aldik ultrasonda bosey cikmadi idar yollarinda iltihap varmis oda kusma yapsrmis 2tane igne verdi birini orda bacagindan yaptilar hemen digerinide yarin yapicaklar kuzucum cok agladi yarin birde 2.ayda yapilan asilarimiz var 2 tane 3tane igne vurulcak yani bugun bile igneden dolayi huysuz yarin napicaz bilmem :(( bir hafta sonra yine kontrole getirin dedi duzelir insallah...

Gozu icinde goz damlasi alerji yapti baska bir damla verdi buyuk kutu disi yesil beyaz İcerbeezer senin degidin damla heralde adi netria miydi plastik tek tek siselerde dimi ? Kizlar cay denedim sutu sıktım ama banamisin demiyor hala yemyesil icerbeezeer seninki gibi uyaninca gozunu bile acamiyor hep yas akiyor bu damla iyi gelir insallah... Patka bizimde hemen kilosuna bakti o yuzden kilosu iyi dedi o yuzden sikinti yapma dedi idrar yolu enfeksiyonuda kusturur dedi senin besinde kilosuna bakar mutlaka sikinti yapma boyle bioyle buyutcez hastanelerdeyiz biz hep :(((

bizim damlanin kutusu kucuktu ve damla tek bir sisedeydi ayri ayri degildi ama adi netria olabilir tanidik geldi. kutunun ustu yesil beyaz evet ama kucuk kutuyu nasil diyim devit var ya onun kutusu gibi. o derece gozunde kuruyup acamayacak hale gelince cayla gecmez muhtemelen biz o siralarda goz doktorunada goturmustuk oda ayni damlayi vermisti 5 gun duzenli kullandik bir daha tekrarlamadi cok sukur. cok gecmis olsun insallah iyi gelir netria.

Cnm Googleden baktim netiranin kucuk Kutuda olanida var ayni damladan bahsediyoruz buyuk ihtimalle bizede iyi gelur insallh...

kızlar herkese selamlar sanırım bizde yavaş yavaş düzene giriyoruz:)
4 günden beri oğlumu ayakta sallamıyorum. uykusu gelince hafifce kolumda uyutuyorum sonrada yüzüstü yatırıyorum. gerçekten uykusu varsa 1,5 saat uyuyor şaşırdım valla hiç böyle uyumazdı yüzüstü rahat ediyor. akşamlarıda uyku vaki gelince park yatağına koyuyorum iki sallıyorum uyuyor inşallah birdaha ayağımda sallamam:) yaza doğruda odasına atmaya düşünüyorum. tek başına alıştırabilmek için ama bakalım becerebilecekmiyim??? bu arada evet ben artık işe gitmicem gitseydim zor olurdu kimseye bırakmaya elvermez yüreğim çalışacaklara şimdiden kolaylıklar diliyorum. bu arada bebişler kilo ve boyları ne oldu???

slm kızlar bugün tetenoz aşımın 3.dozonu yaptırdım, mert'inde rota-1 aşısı yapıldı.. maşallah mertim 64 cm, 6490 gr olmuş :nazar::nazar::emir_bebek:...kolum biraz ağırıyor inş. hemen geçer..sizde durumlar nasıl???

maşallah selemi ne güzel bebekler büyüyor bizde salı günü kontrole gittiğimizde 6060 gr 61 cm olmuştu:) üstelik oğluşum bu ay çok hastalandı doktor ona göre iyi maşallah dedi.

Selam kızlar.Giremedim birkaç gündür ben de.
Öncelikle çiğdem çok geçmiş olsun canım.Çok çoook üzüldüm.Umarım en kısa zamanda geçer bebişinin rahatsızlığı.Güzel haberlerini bekleyeceğim.
Benim de doğum sonrası iznim bu cuma bitiyor.Ne kadar da çabuk geçti.Daha sizlerle bu ekranda bebişlerimize kavuşmak için gün saydığımızı hatırlıyorum.Şimdi izinleri yediğimizi konuşuyoruz.Derler ya doğan çabuk büyüyor diye valla öyle.Yavrularımız günbegün büyüyor.Ben devlette çalıştığım için 40 gün rapor hakkım var.Kullanabildiğim kadarını kullanacağım sonrada ücretsiz izin alacağım.Eylülde okul açıldığında başlayacağım ama okula.Yani Öykü Nazım yaklaşık 10 aylık olacak.O zaman artık bakıcı ayarlamaya çalışacağım.Allahtan öyle sabah 8 akşam 6 falan değil öğretmenlik.Az ders alarak çalıştığım süreyi en aza indireceğim ilk başta kızım biraz daha büyüyene kadar.
Bugün bizim de kontrolümüz vardı.Kızım 6100 gr ve 62 cm olmuş.Boyu çok güzel de de bu ay biraz az kilo almış.Yaklaşık 600 gr kadar.Rota virüs aşımızı da yaptırdık.Özel hastane de yaptırdım ben.Özel sağlık sigortamız olduğu halde 25 tl verdik aşıya.Demek ki gerçekten pahalı bir aşı.

mavibebek maşallah :nazar: kuzucuğuna 600gr alması da iyi önemli olan sağlıklı olmaları, gerçekten zaman nasılda çabucak geçti insan inanamıyor..biz aşıyı özel hastanede 142,5 tl ye yaptırdık..bende bugün itibariyle rapor hakkımı kullanmaya başladım,sonra biraz yıllık izin derken bu sayılı günler çabucak geçecek ve işe gideceğim çok zor olacak farkındayım çok üzüleceğim ama her şey yavrularımız için...işlerimi ayarlayabilirsem sadece yarım gün 4-5 saat iş yerinde olacam kendimi öyle avutuyorum oğluşum uyuyup uyanana kadar gider gelirim inş.

oglum uyumadigi icin geziniyorum bende verdim babaanesine..oda gidecek cuma aksami kalcaz oglumla basbasa ilk defa kendi basima bakacagim heyecanliyim valla...kizlar bebeklerinize kendinizmi bakiyorsunuz banyosunu falan nasil yaptiriyorsunuz..aksam kaca kadar en gec yikiyorsunuz yanlizmi yikiyorsunuz..valla kendime guveniyorum bakarimda iste bir an panikledim..oglum icin cilgin gibi dolaniyorum herseyi en iyi olsun diye..asiri annelikte iyi degil sanirim...poposu hafif kizarik olsa kafama takiyorum..babasi ile ik dese ayaktayis..birde teyzeleri artik ufaldi kiyafetleri 4 tane artik giyinmedigi tulumu var cok sukur saglikla eskittik artik...

rota icinde doktoruna soracagim yaptiricam bu ay yegenim hastanede yatti bunun icin ogrendim.10 gun gecmiyormus ve cok hasta ediyormus..bana hasta dedi annesi ama rota oldugunu yeni soyledi..valla siringalarla besledim dedi yedigini ya kustu yada ishal oldu dedi yani baya onemliymis..

dunedain aşı gerçekten çok önemli ihmal etme sakın gerekirse türkiyeden istetin ağızdan veriliyor zaten şapur şupur hemen yutu veriyorlar :) maşallah canım kıyafetler artık küçük geliyor bizim paşalara ben bi hurç doldurup kaldırdım..hem küçük geliyor hem öyle yeni doğan kıyafetleri yakıştıramıyoruz paşamıza :)) eşofman takımları, pantolan ve kazaklara giriş yaptık :nazar::nazar: :)) ben 10 günlükken bebeğime kendim bakmaya başladım sadece yıkamaları eşimle beraber yapıyoruz o tutuyor, ben yıkıyorum. bence sen de mükemmel bir anne olarak bu işi çok güzel başarırsın kolay gelsin şimdiden :))

kızlar bikaç resim daha ekledim bakarsınız ..biz tutmayı öğrendik dişlik ve çıngırakla işe başladık :)) :nazar::emir_bebek:

Back