***** 2011 Mart Hamileleri *****

Günaydın Herkese

Bişi sorucam acılı yemenin bebeğe bi zararı var mı ? Ben dün akşam yedimde biraz şimdi Selemi'de az acılı ya da acısız yiyorum deyince aklıma takıldı.
Çok çok acı degildi ama yine yanında cacıkla yiyebildim o olmasa yiyemezdim yani biraz orta karar acıydı

GÜNAYDIN CANIM..Herhangi bir etkisi yok ben Hataylıyım ve sanırım benim kadar kimse acı yemiyordur her hangi bir etkisi olmuyor bebee aksine benim bağırsaklar onun sayesinde çalışıyor )

günaydın kızlar...

ya dünden beri çok halsizim, kolumu kıpırdatacak halim yok... bir de karnımın altında çok baskı hissediyorum, sizde de oluyor mu? sanki bebek aşağıya inmiş gibi...

GÜNAYDIN CANIM..Herhangi bir etkisi yok ben Hataylıyım ve sanırım benim kadar kimse acı yemiyordur her hangi bir etkisi olmuyor bebee aksine benim bağırsaklar onun sayesinde çalışıyor )

Günaydın Dilekcim çok teşekkürler bilgi için. Benim eşimde İskenderunlu (hemşehriymişsiniz :) akşamda İskenderunlu arkadaşlarla yemek yemiştik, tabi yemek malum acılıydı bende severim aslında ama hafif yiyebiliyorum. Yalnız dediğin gibi bagırsak konusuna çok faydalı olur tıkır tıkır çalışan bagırsaklarım hamilelik sebebiyle eskisi gibi degil tembelleşti biraz.. Off birde bu kırmızı et çok kilo aldırıyo yaa yemekte lazım bebiş için severimde ama hiç balık gibi degil tartıyı attırıyo hemen bir kaç kademe !!

günaydın kızlar...

ya dünden beri çok halsizim, kolumu kıpırdatacak halim yok... bir de karnımın altında çok baskı hissediyorum, sizde de oluyor mu? sanki bebek aşağıya inmiş gibi...

Bende bazen çok gergin hissediyorum patlayacak gibi sanırım rahim büyürken oluyor ama karnımın altında baskı gibi olmadı. Başka birşey olmasın seninde rahimdeki kaslar büyümeden dolayı gerilmiş olabilir mi çünkü bu dönemde artık rahim her hafta 1 cm yukarı cıkıyormus o nedenle henüz bebegin aşağıya inmiş olacagını sanmam yinede içinin rahat etmesi anlamında doktorunu arayıp sorabilirsin sebebini.

açıkçası ben pek yemiyorum kırmızı et genelde tavuk ve balık yiyiyorum belki haftada bir kere et yiyiyorumdur..

aydacım geçmiş olsun..Bende aşağı inme vs gibi bir his yok dr na danış istersen yakın mı muayene zamanın?

günaydın kızlar...

günayıdn herkesee :)

bende bazen vajinama doğru baskı hissediyorum. ama doktor kontrolünde bi anormallik yok. herhalde bebek hareket edince baskı oluoyor. e şimdi artık daha büyük. daha çok hissediyoruz herhalde.

bende geçen doktora acı konusunu sordum. hamileliiimden beri ara a ra çok canım çekiyor acılı çipköfte yiyorum valla yana yana :)) doktor bi sakıncası yok dedi.

saolun kızlar...karnımda gerilme hep oluyordu göbek bölgesinde, sanki iki taraftan tutup çekiyorlarmış gibi, ama bu seferki daha pelvise doğru ve sanki ağır bir şey koymuşsun gibi... Allah'tan doktor randevum cumartesi... o güne kadarda çok sakin duracağım... adım atarken bile yavaş atıyorum.. zaten elimi kolumu kaldıracak halim olmadığı için hareketlerim hep ağır...

ya bu arada bu acıda ne var bilmiyorum ama hiç acı yemek adetim yokken ben de herbişeye pul biber atmaya başladım... demekki vücut bi sebepten ihtiyaç duyuyor...

:) benim esimde iskenderunlu masallah bu iskenderun erkekleride toplamis bayanlari...himm demekki bizim bebeklerimizde hemseri oluryorlar :))..
ben acili yemekleri hic kesmedim hep yedim valla benim bunyem alisik boyle seylere bebekte alissin..arada bir kasinti yapiyordu ozamanlar azalttim...
valla ben ette yiyorum ama kiloda cok oynama olmadi ama mesela et yediysem yada ekmek makarna gibi urunler bir sonraki gunu abartmadan hafifi seylerle geciriyorum..

mesela bugun 2 tepsi borekle geldim santiyeye kiymali -patatesli ..istediler diye yaptim cokta sevmem hamur isi birer dilim yedim biraktim..buradakiler sicaktan oruc tutamiyor bende isten ayrilicam diye son somurulerini yaptilar yani:)))

Slm kızlar günaydın herkese:)
bende acıyı seviyorum ve normal bir şeklide devam ediyorum. Ne zararı olabilirki. Sonuçta bebek kandaki vitaminlerden besleniyor.
Bu arada 2 günder sinirlerim ve moralim bozuk. Işyerinde gerizekalı müşterilerle uğraşmakta zor. Gerildim anlıycağınız 2 gündür. Kıpır kıpır oynayan bebeğim 2 gündür yavrucağım telef oldu sanırım çok az kımıldıyor. Ona da sıkıldım şimdi neyse cumartesi kontrolüm var bekleyeyim diyorum.

aynen dikkat ediyorum kafama bi şeyi takınca bebek daha az kıpırdıyor. geçen böbreklerimi üşüttüm. sancılandım iki gün. hiç kıpırdamadı yavrucak. sinir olldum nerden çıktı şimdi bu üşütme die.

ne zaman ayrılıyorsun gelecek ay mı?

yok ekimin sonuna kadar burdayım daha. ekimin başında 10 gün bir izmin var onu kullanırım. sonra gelir 2 hafta daha çalışırım. sonra kısmetse biter gider

günaydın kızlar...

benim hep öyleydi zaten , karnım büyüdükçe daha da hissedilir oldu , böyle aşağı doğru çekiyor hep korkuyorum valla her an çıkıcakmış gibi geliyor.Doktor normal dedi aşağıda filan değil dedi ama bana öyle geliyor.Benim de enerjim yok sanırım sıcaklardan

ay evet sanki böyle iki elimle karnımı alttan tutp desteklesem rahatlatacakmış gibi, yoksa aşağı doğru gidiyor gibi..ay Allah korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…