Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim kızımda 18 mart doğumlu...2-3 gün önce kendimiz tarttık dijitalde..fark alarak tabii..7.5 kilo..sadece emzirdiğim için babanne zayıf bulduğundan iki hafta önce başladık ek besine..şeftali suyu, elma suyu, sebze çorbası, ev yapımı yoğurt veriyorum bebişime..
bu arada tecrübesi olanlara bir sorum olacak..sebze çorbasına pateteste katıyorum ben doğru yapıyormuyum acaba? bir de geçen çok az kırmızıbiber(sebze olan) doğradım içine..çok hoş tat verdi çorbaya..tavsiye ederim..dün şapır şupur yedi bebişim çorbasını:) kıvamını da biraz koyu yaparsanız ve yatarak yedirirseniz daha kolay oluyor yedirmesi..onunla konuşmayı da ihmal etmeyin tabii yedirirken..yemek yemeyi sevsin ki iler de sorun yaşamasın:) bu arada sebze çorbasını 3 gün yediriyorum ben sonra yenisini yapıyorum siz nasıl yapıyorsunuz? ölçü olarakta yaklaşık bir küçük kahve fincanı veriyorum..acaba daha fazla kadar versem dokunur mu onu da bilmiyorum çünkü daha fazlasını versem yer yani:)
Bebeğinize Ek Besinler Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Ek besinler verirken emzirmeye mutlaka devam etmelisiniz.
Besinin bebeğinizin boğazına kaçmasını önleyebilmek için başının altına yastık koyarak
yarı oturur pozisyona getirmelisiniz.
Ek besinleri bebeğinize tatlı kaşığı ya da fincan ile vermeli, biberon kullanmamalısınız.
Ek beslenmeye her zaman tek bir gıda çeşidi ile başlamalısınız. İlk kez verdiğiniz diğer gıdalara en az üç gün, tercihen yedi gün arayla başlamalısınız. Böylece bebeğinizin yeni besine alışması için zaman tanımış olur ve alerjik reaksiyon gelişirse hangi besinden kaynaklandığını anlayabilirsiniz.
Bebeğiniz ek besin aldıktan sonra alerjik reaksiyon gösterirse besini kesmeli, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Yeni bir besine başlarken bebeğinizin aç olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizi istemediği besinleri yemesi için zorlamamalı, aradan vakit geçtikten sonra yeniden denemeli ya da sevdiği başka bir besin ile karıştırarak şansınızı denemelisiniz.
Bebeğiniz için hazırladığınız ek gıdaların her zaman taze olmasına, hazırlarken hijyenik koşullara dikkat etmelisiniz.
Dondurulmuş yiyeceklerden, katkı maddesi içeren hazır besinlerden, kızartmalardan ve konserve gıdalardan kaçınmalısınız.
Yemeklere tuz ve şeker eklememeli, acı ve baharat koymamalısınız.
12. aydan itibaren bebeğinize özel bir besin hazırlamanıza gerek yoktur. Ailenin diğer üyeleri için hazırlanan besinler, bebeğiniz için de uygundur.
canım üzülme inşallah geçici bir süreçtir yaşadığınızkuzucum çok iştahsız hişbişey yemiyor çok üzülüyorum zorla biberonu veriyorum ağlata ağlata yediriyorum. ne yapıcam ben işede başladım çok mutsuzum
umarım annelik çok güzel gidiyordur Allah bebişşlerimizin 6 aylarını gördüğümüz gibi 6. yıllarınıda 60. yıllarınıda görmemizi nasip etsin dicem ama o biraz zor bizim ömür yetmicekkk...
Bebeğinize Ek Besinler Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Ek besinler verirken emzirmeye mutlaka devam etmelisiniz.
Besinin bebeğinizin boğazına kaçmasını önleyebilmek için başının altına yastık koyarak
yarı oturur pozisyona getirmelisiniz.
Ek besinleri bebeğinize tatlı kaşığı ya da fincan ile vermeli, biberon kullanmamalısınız.
Ek beslenmeye her zaman tek bir gıda çeşidi ile başlamalısınız. İlk kez verdiğiniz diğer gıdalara en az üç gün, tercihen yedi gün arayla başlamalısınız. Böylece bebeğinizin yeni besine alışması için zaman tanımış olur ve alerjik reaksiyon gelişirse hangi besinden kaynaklandığını anlayabilirsiniz.
Bebeğiniz ek besin aldıktan sonra alerjik reaksiyon gösterirse besini kesmeli, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Yeni bir besine başlarken bebeğinizin aç olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizi istemediği besinleri yemesi için zorlamamalı, aradan vakit geçtikten sonra yeniden denemeli ya da sevdiği başka bir besin ile karıştırarak şansınızı denemelisiniz.
Bebeğiniz için hazırladığınız ek gıdaların her zaman taze olmasına, hazırlarken hijyenik koşullara dikkat etmelisiniz.
Dondurulmuş yiyeceklerden, katkı maddesi içeren hazır besinlerden, kızartmalardan ve konserve gıdalardan kaçınmalısınız.
Yemeklere tuz ve şeker eklememeli, acı ve baharat koymamalısınız.
12. aydan itibaren bebeğinize özel bir besin hazırlamanıza gerek yoktur. Ailenin diğer üyeleri için hazırlanan besinler, bebeğiniz için de uygundur.
kızlar merhaba...geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir...buraya yazmıştım okuyan olmuştur belki oğlum çok huysuz diye ateşifalan da vardı doktora götürdük diştendir dendi...bu 1 hafta sürdü ateş huysuzkluk falan...dün sabah üzerini değiştiriken bir de baktım vücudu kızrmızı kırmızı kabarmış hemen doktora götürdük götürdüğümüz doktor ilgisiz geldi alerji olmuş atarax içirin geçmezse gelin birdaha bakalım dedi...ben çok tatmin olmadımm..sonra ankara sami ulus çocuk hastanesine götürdük dermatoloji,enfeksiyon,bölümünde dokrtorlar baktı sıkı takibe alındı kan alındı yavrumdan çok zormuş ya bebekelrden kan almak...6.hastalık teşhisi kondu bu aylarda ki süt bebeklerinde görüşürmüş deride döküntü oluşmuş...geçirdiği ateşşş huzursuzluk bu yüzdenmiş,bir yerlerden enfeksiyon kapmışş,bayramda millet şapır şupu öpüyordu düşüncesizce birilerinden geçti sanırım...çok şükür kan sonuçlarında kötü birşey çıkmadı...vücudundaki döküntüde bir haftaya kadar geçermiş...çok şükü Allahım dermanı olmayan dertler vermesin çocuklarımıza...bu arada oğlluşuma hamak aldık uyumuyordu hamakta uyuyor tavsiye ederimm.öpüyorum kızlra benim oğlan beni çağırıyorrr....
kızlar merhaba...geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir...buraya yazmıştım okuyan olmuştur belki oğlum çok huysuz diye ateşifalan da vardı doktora götürdük diştendir dendi...bu 1 hafta sürdü ateş huysuzkluk falan...dün sabah üzerini değiştiriken bir de baktım vücudu kızrmızı kırmızı kabarmış hemen doktora götürdük götürdüğümüz doktor ilgisiz geldi alerji olmuş atarax içirin geçmezse gelin birdaha bakalım dedi...ben çok tatmin olmadımm..sonra ankara sami ulus çocuk hastanesine götürdük dermatoloji,enfeksiyon,bölümünde dokrtorlar baktı sıkı takibe alındı kan alındı yavrumdan çok zormuş ya bebekelrden kan almak...6.hastalık teşhisi kondu bu aylarda ki süt bebeklerinde görüşürmüş deride döküntü oluşmuş...geçirdiği ateşşş huzursuzluk bu yüzdenmiş,bir yerlerden enfeksiyon kapmışş,bayramda millet şapır şupu öpüyordu düşüncesizce birilerinden geçti sanırım...çok şükür kan sonuçlarında kötü birşey çıkmadı...vücudundaki döküntüde bir haftaya kadar geçermiş...çok şükü Allahım dermanı olmayan dertler vermesin çocuklarımıza...bu arada oğlluşuma hamak aldık uyumuyordu hamakta uyuyor tavsiye ederimm.öpüyorum kızlra benim oğlan beni çağırıyorrr....
zaten sorun orda..senin mutsuzluğunu hissediyor o da mutsuz oluyor iştahi kaçıyor:)kuzucum çok iştahsız hişbişey yemiyor çok üzülüyorum zorla biberonu veriyorum ağlata ağlata yediriyorum. ne yapıcam ben işede başladım çok mutsuzum
dikkat! topikte koç burcu olabilir..mesela ben bu arada peygamberimiz de koç burcudur....o beğenmediğimiz inatçı kişiliğimiz istediğimizi söke söke almamıza yarar..:) yeterki koç olsun bebeğimiz değil miSaliha verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım, faydalanıyorum ben de:) bu arada benim kız doğum kilosunun 2 katına ulaşmadı. 3.590 doğmuştu şimdi 6.250 offf ben de veriyorum elma suyu, şeftali püresi, yoğurt( babymix: doktor kendiniz yapın vermeyin öyle dedi ama) havuç suyu, üzüm suyu hepsini de reddediyor, hemen ağlamaya başlıyor emzirmeyi bırakacağımı mı zannediyor ne offf, patatesli-havuçlu tatsız çorba yapıyoruz( tatsız olması hani tuz yok yaa az zeytin yağı içinde ben de olsam yemem:)) onu da ağlaya ağlaya zorla yemeye çalıştırıyorum, ben de aslında böyle yapmamalıyım sonra hepten yemeyecek, koç burcu yaa inatçı yaa bu, ben de tam onu soracaktım yaptığınız yemeği bir öğünlük mü yapıyorsunuz 2-3 güne de veriyormusunuz diye 1 patates, 1 havuçtan gene de çok yemek çıkıyor her defasında yapsam heder oluyor yemek yaa, zaten yemiyor off, Maşşallah seninkinin iştahı var galiba şapır şupur yediğine göre, bizim kız çook iştahsız yaw. tarifini yazar mısın bir daha bir de onu deneyeyim:)) teşekkürler şimdiden.
Yukarıda yazdıklarını kendimce yorumlayacam:))
1.Ediyorum ama sadece emmek istiyor ek besini reddediyor.
2. tam yatırdığımda ancak ağzına yemeği sokabiliyorum, ikide bir de beni korkutuyor ağzında biriktiriyor cimcime yutmuyor eee bu seferde sırta vurma faslı ayyy.
3.besinleri silikon kaşıkla veriyorum damağı acımasın diye,
4. 5. tek bir gıda çeşidi ile başlamadım, o gün iki defa denediğim şeyler oluyor alerji olup olmadığını umarım anlarım
6. bu konuda çok zorluyorum bunun sonucunda da yedirme-yememe konusunda inatlaşıyoruz kazanan o oluyor, ağlama silahı var yaaa. yoğurdun içine şeftali püresini karıştırdım bak onu sever gibi oldu. Aç tok farketmiyor benim için ne zaman aklıma gelse aç yesin kilo alsın mantığıyla elimde kaşık hücuuum ediyorum.
7. gıdalar taze ( dolap sağolsun) hijyene de dikkat ediyorum ama nereye kadar.
8. hazır gıdalar derken içine kavanoz mamaları da giriyor mu şayet 48 saat içinde tüketilmeli ama benim kız yemiyor ki o kadar hooop o da çöpe. 2 defa böyle oldu, 2.sinde bari kavonuzu kurtarayım dedim, içine yoğurt falan koyarım diyee.
9. yemeklerine tuz, baharat koymadığımız için belkide yemiyor eee bebişlerimizin de damak tadı var valla yemeğin tadına bakıyorum benim bile yiyesim olmuyor yani.
Saliha sen biber doğrayarak çocuğunun belkide iştahını açtın biz de mi öyle yapsak nee:))
Sevgiler, teşekkürler......................
biz iki günde anlaşalım bencepzatates koymakla iyi yapıyorsun canım çünkü patatesi hep koyduruyor birde çorbayı 3 gün boyunca yedirme hep taze yapın diyor az az taze taze yapıp yedirin diyor günde 2 sefer yediriyorsan günlük yap çorbanı 2 sefer yedir 1 sefer yediriyorsan her seferinde taze yap yedir canım
sende sağolpaylaşımın için sağol
maşallah bebişine..bende tarttırcam aşısına gidince..benimki diğer aşılarda fazla ağlamadı ve sorun yaşamadı..inşallah yine öyle olurbugün mertin aşıları vardı çok ağladı vurulurken hatta katıldı ağlamaktankilomuz 8300 boyumuzda 71 cm olmuş ayy nasıılda büyüyorlar gözlerimizin önünde
alerjileri ek besinlerden olabilir belki..neler veriyorsun bebişine?kızlar merhaba...geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir...buraya yazmıştım okuyan olmuştur belki oğlum çok huysuz diye ateşifalan da vardı doktora götürdük diştendir dendi...bu 1 hafta sürdü ateş huysuzkluk falan...dün sabah üzerini değiştiriken bir de baktım vücudu kızrmızı kırmızı kabarmış hemen doktora götürdük götürdüğümüz doktor ilgisiz geldi alerji olmuş atarax içirin geçmezse gelin birdaha bakalım dedi...ben çok tatmin olmadımm..sonra ankara sami ulus çocuk hastanesine götürdük dermatoloji,enfeksiyon,bölümünde dokrtorlar baktı sıkı takibe alındı kan alındı yavrumdan çok zormuş ya bebekelrden kan almak...6.hastalık teşhisi kondu bu aylarda ki süt bebeklerinde görüşürmüş deride döküntü oluşmuş...geçirdiği ateşşş huzursuzluk bu yüzdenmiş,bir yerlerden enfeksiyon kapmışş,bayramda millet şapır şupu öpüyordu düşüncesizce birilerinden geçti sanırım...çok şükür kan sonuçlarında kötü birşey çıkmadı...vücudundaki döküntüde bir haftaya kadar geçermiş...çok şükü Allahım dermanı olmayan dertler vermesin çocuklarımıza...bu arada oğlluşuma hamak aldık uyumuyordu hamakta uyuyor tavsiye ederimm.öpüyorum kızlra benim oğlan beni çağırıyorrr....
kızlar herkese iyi akşamlar.okul açıldı.yoğunluk hat safhada...nete pek giremiyorum...kızımın uyku düzeni kaçık.dünde her bezi kakalıydı ama ishal değildi.nedendir bilmem.benim kız herşeyin tadına bakmak istiyor..bugün karnıyarık suyundan bile yedi...ama hala zayıf.boya gidiyor.ancak 7buçuk kg dr galiba.pzt aşımız var.çok korkuyorum.bu arada dukan diyetini duyan var mı?yapmayı düşünüyorum da
çok sağol canım kpss.ye çalışmam imkansız tatlım annem ankarada biliyorsun kayınvalidemde eltimin çocuğuna bakıyor eee annem gelse nekadar süre olcak gidip gelmeli olcak budurumda kpss felan hikaye..inşallah sen atanırsınçoook geçmiş olsun kıvırcık06 dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin. Amiin.
Biz de salıncak aldık kızıma Johnsons marka 80 tl, onda da uyuyor şık ve güzel bir şey, 5 yaşına kadar kullanılabilrmiş, o kadarını bilemem ama, sizin de hamağınız hayırlı olsun oğluşun mışıl mışıl uyusun:))
Damlacım, Mert'e geçmiş olsun canım artık büyüyorlar acı kavramını anlamaya mı başladılar ne, okulda aşıdan kaçmasınlar da oyy kuzucuklar. Bu arada sen öğretmenlik işini ne yaptın, KPSS ye hazırlanmaya başlıyor musun, benim de çalışmam gerek bebek küçükken atandım atandım, hayırlısı tabiki.
maşallah annesikızlar herkese iyi akşamlar.okul açıldı.yoğunluk hat safhada...nete pek giremiyorum...kızımın uyku düzeni kaçık.dünde her bezi kakalıydı ama ishal değildi.nedendir bilmem.benim kız herşeyin tadına bakmak istiyor..bugün karnıyarık suyundan bile yedi...ama hala zayıf.boya gidiyor.ancak 7buçuk kg dr galiba.pzt aşımız var.çok korkuyorum.bu arada dukan diyetini duyan var mı?yapmayı düşünüyorum da
herkese merhabalar
sweetdropcum: ben taşınamadım ama yine de gelemiyorum buluşmaya, ev yeni tutuldu temizlik işleri var bi yığın
hiperaktifcim: canım tabiki paylaşırım vereceğim ek besinleri, bu aralar doktora gidicez zaten 6 aya yaklaştı artık bebiş bakalım neler yedircez,bu aralar taşınma işim var taşınıp iyice yerleştikten sonra işe başlamayı düşündüğümden yemeklere alışsın istiyorum. inşallah bütün bebişler iştahlı olurlar. bu arada anladığım kadarıyla annenle iyi olmuş aranız sevindim adına:)
saliha67:canım doktorumuz demir damlasını gereksiz buldu, sağlık ocağından verdiler ama ben kullanmıyorum. dvit kullanıyorum ama 1 yaşına kadar kullanılıyodu galiba
kıvırcık06: size de çok geçmiş olsun arkadaşım