- 21 Şubat 2009
- 969
- 1
dikkat! topikte koç burcu olabilir..mesela ben bu arada peygamberimiz de koç burcudur....o beğenmediğimiz inatçı kişiliğimiz istediğimizi söke söke almamıza yarar..:) yeterki koç olsun bebeğimiz değil mi
tekrar dikkat! kırmızı biber derken sebze olan varya o..taze olan biber..sebze çorbamın tarifine gelince..iki çrb kş pirinç, 1 çrb kş kadar doğranmış kabak, patates, havuç..kırmızı biber daha az..zamanla değişik sebzelerde atıyorum..mesela saksıda semiz otum var, -arsız oluyor öneririm- ondan katıyorum bir iki dal..ve yine saksımdan az bi maydanoz..ve üzerini geçecek kadar içme suyumdan doldurup kısık ateşte pirinçler iyice pişene kadar pişiriyorum..ılıyınca da çubuk blendıra çekiyorum (aman dikkat edin büyük parça patates kalmasın içinde) yine de çok fazla inceltmiyorum, burda okudum bebekler pürtüye de alışsın yazmış biri..birde bebeği kabız olanlar 1 ttl kş zeytinyağ koyabilir..püre haline getirmek için tel süzgeçte kullanabilirsiniz..
benimde bir sorum olacak..demir ilacı ve d-vit veriyor musunuz? bugün bebelac müşteri temsilcisini (0 800 2117088) arayıp sordum..düzenli sebze çorbasını veriyorsanız besinlerden alır dedi demiri..görümcemde illa ver akıllı olur diyor..çok kararsızım açıkçası..beslenme uzmanı kansızlık durumunda verilir dedi..ama nasıl anlıycazki kansız olduğunu
D-vit damlayı da ya meyve suyuna ya da sebze çorbasına damlatıp veriyorum..damlayı nasıl damlatacağımı keşfedene kadar da canım çıktı..
hımm evet bak bu bakış açısıyla bakmamıştım sağol rahatladım, tuttuğunu koparan bir kız olsun benim kızım ve sizlerin evlatları da:))
teşekkürler tatlım tarifin için:) maydanoz ve semiz otu da değişik bir fikirmiş bilmiyordum verilebileceğini:))
soruna gelince demir ilacını da devit'i de 1 yaşına kadar verecekmişiz gittiğim bütün doktorlar verin diyor aksini söyleyeni görmedim sen ver ihmal etme,
nasıl kansız olduğunu anlarız bilmiyorum ben de İnşallah öyle bir durumları yoktur.Hepsi sağlıklı olsun kuzucuklarımızın. 1 yaşından önce inek sütü kansızlık yaparmış ona dikkat dikkat! eee peki yoğurt veriyoruz yaa ee o da inek sütünden olmuyor mu bu da beni düşündürüyor hımmm
kızlar herkese iyi akşamlar.okul açıldı.yoğunluk hat safhada...nete pek giremiyorum...kızımın uyku düzeni kaçık.dünde her bezi kakalıydı ama ishal değildi.nedendir bilmem.benim kız herşeyin tadına bakmak istiyor..bugün karnıyarık suyundan bile yedi...ama hala zayıf.boya gidiyor.ancak 7buçuk kg dr galiba.pzt aşımız var.çok korkuyorum.bu arada dukan diyetini duyan var mı?yapmayı düşünüyorum da
bizim kız da günde 3 defa yapmaya başladı afedersiniz bazen sümüksü, bazen pütürlü, bazen fıştt diye sesli hem de ,ishal olduğunu nasıl anlarız ben de bilmiyorum bu demir şurubundan sonra kakası hep yeşil oluyor.
Maşşallah yemek istiyorsa ver bence de ooo karnıyarık yapılmış ben de isterem suyu bile yeterli bana da:))
benim kız 6,250 benimki kadar zayıf değil baak biz de ek gıda falan vermeye başladık aydaşlarından 1-1,5 kilo geride sanki. Üzülüyorum elimden bu kadarı geliyor en çok da doğum kilosu çok iyiydi niye böyle olduk anlamadım. Belki bizimki de boyuna veriyordur.
Dukan diyetini ilk defa duydum kilo fazlan mı var,(soruya bak hepimiz gibi benimde var ama 2 sene önce 1 ayda 8 kilo verdiren bir içeceğim olmuştu gene onu yapıp vücudumdan su kaybetmeden kilo vermeye çalışacam) ama bebek için olumsuz olmasın sonra diyete başlaman, sen bilirsin tabii de:)
aynennn kolay gelsin valla çok zor...bnde ogretmenım azartedı ıs bası yapcam kızımı hıcc bıseye alıstıramadımmama yemıyo devam sutu ıcmıyo sebze corbası yemıyooo naappcamm ben bılmıyorum
o defteri kapadım deme sakın benim üniv'den mezun olalı kaç sene geçti master da yaptım üstelik o yıllarıma çok üzülüyorum, kızım için atanmalıyım, sen de kapama, ebnim de kimsem yanımda yok biliyorsun yaşadığım kırgınlıkları falan da şimdi iyi gibiyim o yüzden kendimi vermem gerek derslere...çok sağol canım kpss.ye çalışmam imkansız tatlım annem ankarada biliyorsun kayınvalidemde eltimin çocuğuna bakıyor eee annem gelse nekadar süre olcak gidip gelmeli olcak budurumda kpss felan hikaye..inşallah sen atanırsın
herkese merhabalar
hiperaktifcim: canım tabiki paylaşırım vereceğim ek besinleri, bu aralar doktora gidicez zaten 6 aya yaklaştı artık bebiş bakalım neler yedircez,bu aralar taşınma işim var taşınıp iyice yerleştikten sonra işe başlamayı düşündüğümden yemeklere alışsın istiyorum. inşallah bütün bebişler iştahlı olurlar. bu arada anladığım kadarıyla annenle iyi olmuş aranız sevindim adına:)
o kadar ağladım hem de kaç defa yüzleştim yıprandıktan sonra şimdi anladı sanırım iyi yaklaşıyor bana, hatrımı sormalar falan, incindiğimi anladı heralde, yüzüne direkt söyledim yüzleşmekten kaçıyordu ben daha da öfkeleniyordum o zaman. Şimdi iyiyiz ama aklıma geldikçe kalbim bazen acıyor:9 Sevinmene çoook sevindim canım çok sağol umarım böyle şeyler yaşamayız helede sevdiklerimizle.
İnşallah taşınma işini hemen halladersiniz, bu bekleyiş ve evin o hali insanı geriyor, kolay gelsin yakın olsak yardıma gelirdim bak. 2 ay önce bizde taşındık hala yerleşmeye çalışıyorum. Eşyam o kadar olmadığı halde , ıvır zıvırım çokmuş benim onu anladım:))
Kolay gelsin çok yorma kendini tamam mı:)
günaydınlar inşallah herşey yolundadır
dün 6. ayımız bitti kızımın aşılarından sonra aile hekimize baktırdım kızımı, çok şükür çok sağlıklı dedi 7 kilo 67 cm olmuş bebişim aynen bu şekil beslemeye devam edin ne aşırı şişman nede çok zayıf tam kararında beslemişsiniz böyle devam edin dedi. çok sevindim ama kuzum aşılarında çok ağladı yaa 3 tane birden vurdular içim hala acıyooooo......
günaydııın, yolunda gibi gibi. Bizim kız da zayıf canım, geçmiş olsun aşı olmuşsunuz ayın 29 unda aşılar bizi de bekliyor offf.
günaydıııın Maşşallah siz epey büyümüşsünüz, diş perisi geldi mi bakalım:))herkese günaydınnnnn....
nasılsınız annecikler ve tatlı bebişleri...
biz artık 6.5 aylık olduk.... herşey yolunda çok şükür....
2 tane dişimiz bile var....
(bu arada ben face deki gruba katılmıştım ama artık giremiyorum nedennnn???????????????????????)
facede yokum o yüzden o sorunu cevaplayamayacağım, nurturiadayım bak oraya da gelebilirsin:))