2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada mesaj kutumu boşalttım sanırım:KK9:

arkadaslar bebısımınn 6 aylık olmasına 1 hafta kaldı ve ben aksamları yatmaddan bı sıgarra ıcıyorum napııım bılıyorumm cok fena ......

ogretmenım artık haftaya annem bakmaya baslıcak ve ek gıdaya gecıcez doktordanmı alıuyosunuz yemek lıstelerını...
bu arada ıstanbul anadolu yakasında bı bulusma daha yapalım tatıllre denk geldı.

ARKADASLAR SU FACE MUHABBETINIDE ANLAMADIM NASIL TANIDIKLERI ALIYOSUNUZ EN BASINDAN BERI BERABERIZ BU AYRIMLARA NE GEREK VARDI.....BI ACIKLAMA YAPARSANIZ SEVINIRIM
hepınız bebıslerını ıssırdım bal yanaklarındannnn

Arkadaşlar her güzel şey gibi tatilde bitti.Hoteldende çok memnun kaldım.Bol bol yüzüm ve gezdim.Assos,güre,akçay,altnoluk,küçükkuyu,cunda adası,ayvalık..Anlıycanız balıkesiri çanakkaleyi alt üst ettik.Tatili dinlenerekten ziyade eglenerek gezip görerek geçirdik.Bogazlarım şişti son gün.Soguk su içmiştim.Ihlamur içiyoru..m sabahtan beri.Öööö geldi artık.Cuma günü kontrolümüz ve 3 tane aşımız var.Bakalım ek gıdaya geçicez mi?Face olayına anlam veremedim.Sonradan gelenleri almııyorsunuz anladıgım dogruysa yanlış buldum açıkçası.Özlemin ciddi ciddi
kırıldıgını düşünüyorum.Keşke yaşanmasaydı böyle bir durum.İstanbulda buluşmalar oluyormuş ama hiç haberim olmadı.Yoksa bende aranıza sonradan katıldıgım için olabilir mi?

Arkadaşlar her güzel şey gibi tatilde bitti.Hoteldende çok memnun kaldım.Bol bol yüzüm ve gezdim.Assos,güre,akçay,altnoluk,küçükkuyu,cunda adası,ayvalık..Anlıycanız balıkesiri çanakkaleyi alt üst ettik.Tatili dinlenerekten ziyade eglenerek gezip görerek geçirdik.Bogazlarım şişti son gün.Soguk su içmiştim.Ihlamur içiyoru..m sabahtan beri.Öööö geldi artık.Cuma günü kontrolümüz ve 3 tane aşımız var.Bakalım ek gıdaya geçicez mi?Face olayına anlam veremedim.Sonradan gelenleri almııyorsunuz anladıgım dogruysa yanlış buldum açıkçası.Özlemin ciddi ciddi
kırıldıgını düşünüyorum.Keşke yaşanmasaydı böyle bir durum.İstanbulda buluşmalar oluyormuş ama hiç haberim olmadı.Yoksa bende aranıza sonradan katıldıgım için olabilir mi?

canım ne güzel bir tatil geçirmişsiniz gittiğiniz yerlerde güzel yerler asosa gitmedim çok merak ediyorum sanırım büyük yanlış anlaşıldı face konusu hiçbir şekilde aktif olmayanlar çıkarıldı özel paylaşımlar olduğu için...sen sonradan katılmadınki canıım yorumlarınle hep vardın özlemide ben çok severim keşke faceniz olsaydı sizlerinde

benimkide almıyor artık memeyi sadece uykudayken anlamıyor em,iyor oda ne kadar çocuğu doyuracakki ondan dolayı bizde çokdan ek gıdaya başladık hemşirelere kalsa hiç ek gıda verdirmicekler siz onlara bakmayın çocuk emmezken az bırqakmanaya çocuğa yazık etmeyede gerek yokki değilmi yani?:KK47:

benim küçük ayşemde mart 18 de 6 ayını dolduracak..2-3 hafta önce sütüm yetmemeye başladı, bebek adeta zayıfladı..bende şeftali suyu ve pirinçli ömamaya başladım..şimdi daha iyi gibi..yaklaşık 7.5 kilo..dün sebze çorbasına da başladım..sebze çorbasını simbonun ucu plastik olan çubuk blendırı ile çektim ama içim hiç rahat değil..sizler nasıl püre yapıyorsunuz acaba?
aslında netten bulduğumuz faydalı yazıları bu konuya eklesek ne iyi olur..

bir de çocuğu emzirirken sanki omiriliği elime geliyor..acaba erken oturtmaya başladım (kucağımda ya da bebek arabasında) da omiriliği mi eğrildi diye düşünmeden edemiyorum:KK43:

mesela ben bir yazı buldum bile:)

EK BESİNLERE BAŞLANMASI

Bebeğinizi 4-6 ay sadece anne sütü ile besleyiniz. Bu dönemde ona ek gıda vermeyiniz. Bebek 4-6 aydan önce ek gıda almaya hazır değildir ve bu dönemde ek gıda başlanmaması için çok önemli sebepler vardır:

Bu dönemde ağzına verilen yiyecekleri dili ile dışarı atar. Bu aslında bebeğe erken dönemde ek gıda verilmesini önleyici doğal koruyucu bir reflekstir.

-4-6 aydan önce ısırma, çiğneme-yutma hareketlerini koordineli olarak yapamaz.
-Tam olarak başını dik tutamaz, oturamaz.
-Böbrekleri ek gıda ile alınan proteinlerin artıklarını ve mineralleri yeterince atamaz.
-Nişastalı besinleri sindirmekte güçlük çeker.
-Barsağın yeterli olgunluğa ulaşmadığı bu dönemde verilen yiyecekler besin hassasiyeti ve allerjilere yol açar.

4-6 ay arasında her bebeğin ek gıda almaya hazır olduğu zaman farklıdır. Bunun için bebeğinizin ek gıda almaya hazır olduğunu gösteren ipuçları bekleyin.

Bu ipuçları şunlardır:
-Ağıza verilen yiyecekleri dil ile dışarı atma refleksinin kaybolmaya başlaması (dudaklarına kaşık değdiğinde ağzını açmasıyla beraber dilini dışarı doğru çıkarmaması)
-Başını tamamen rahatça dik tutarak oturabilmesi
-Isırma, çiğneme-yutma koordine hareketlerinin başlaması -Herhangi bir nesneyi parmakları ile tutabilmesi
-Başlangıçtaki emme şeklinin daha olgunlaşması ve emmenin adeta bir sıvı içiyormuşçasına güçlenmesi
-Parmakları ile tuttuğu nesneyi ağzına götürebilmesi
-Diş çıkarmaya başlaması
-Yiyeceği gözleri ile takip edebilmesi ve yiyecek verilince ağzını açması

Anne sütünden ek gıdalara geçişte esas problem ne zaman ve hangi gıdaların başlanması gerektiğidir.Erken ek gıdalara başlanması sindirim sisteminin tam gelişmemiş olması nedeni ile ishal ve besin alerjilerinde artmaya neden olmaktadır. Emmede azalmaya bağlı anne sütünün azalması, ishalli hastalıklar, doğru ve yeterli besinlerin verilmemesi nedenleri ile de yetersiz beslenme gelişir.
Annenin erken ek gıdaya başlamasının en önemli nedenleri ise annenin sütünün yetmediğini düşünmesi, annenin yanlış bilgilendirilmesi, bebeğin büyüme izleminin yapılmamasıdır. Ek gıdalara geç başlanması ise anne sütünün yetersiz kalması ile büyümede yavaşlama, immün yetmezlik ve yetersiz beslenmeye neden olacaktır.Uygunsuz besin seçimi protein enerji yetersiz beslenme ve eser element eksikliği ile sonuçlanacaktır.

Anne sütünden ek gıdalara geçişte gelişim basamakları yanında çevrenin etkisi de vardır. Ek gıdalara başlama yaşı annenin süt üretme kapasitesi ve bebeğin besin ihtiyacını karşılayacak besinlerin olup olmamasına göre de değişir. Genel olarak doğum ağırlığını iki katına çıkmış çocuk ek gıdalara başlamak için hazırdır.Ek gıdaya başlanması altı aydan sonraya geciktirilmemelidir. Altıncı aydan sonra bebeğin ek gıdaları kabul etmesi güçtür.

Bebeğe ek gıda vermemizin amacı bebeği doyurmaktan çok onu yeni tatlara alıştırmak. Bu nedenle ilk ek gıdaya başlarken bir kaç çay kaşığı ile başlayıp daha sonra arttırarak tam bir öğüne geçilmesi öneriliyor.

Uzmanlar bebeği ilk ek gıdaya alıştırmak için şunlara dikkat etmenizi öneriyorlar.

•İlk püreler yumuşak ve akışkan olmalı. Bu nedenle bir miktar su ile hazırladığınız püreleri sulandırın.
•Bebek çok açken ek gıda vermek yerine önce onu biraz emzirip sakinleştirin.
•Bebeğe yedirirken küçük çay kaşığı kullanın
•Ek gıdayı öyle yemeği sırasında vermeye çalışın

http://www.kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk/ek_besin_baslama.html

Son düzenleme:
Günaydın anneler..Nasılsınız..Bebişler nasıl..

Uyku düzenleri değişti mi..? Benim ki alt üst oldu normal mi değil mi çözemiyorum..Kendimce yorumlar yapıyorum ama ama işte..Bayramda gündüz uykusu die bişey kalmadı..O zamandan beri düzen felan hepsi yalan oldu..Gündüzüm geceye karıştı gece de gündüze pufsssssssss:84::84::84:

Merhaba Arkadaşlar,
Facebook hesabı olmayan arkdaşlarınız kötü içerik butonuna basarak artık bu konu kabak tadı verdi facebook ise gidip orada konuşsunlar ama burada konu dışı paylaşım yapmasınlar diye şikayette bulunmaya başladı. 1-2 mesajı dikkate almadık ama artık yapılan konu dışı mesaj şikayetleri artmaya başladı.

Bilginize

merhaba canım. öncelikle şunu söyleyeyim benim bebeğim artık hiç emmiyor. çok üzgünüm ama yapacak bişey yok. memeyi görünce bile çığlığı basıyor. şimdiye kadar bebeğim ya 600 ya 700 gr alıyordu. sadece anne sütü verdiğim zamanlarda. hele en son 15 günde 200 gr aldığını duyunca delirdim. ebe hala emzir bekle bakalım diyordu. o sıra rotavirüs aşısı için özel dr.a götürdük. dr. illa anne sütü alacak diye bebeği aç bırakıp eziyet etmenin ne anlamı var bu ne kadar sağlıklı dedi. hemen mamaya başladık. bebişimde hemen toparlandı. ben sağmadığım için farketmemiştim. demek ki benim sütüm yetmiyordu. 4. ayda mama aldığı için ek gıdaya başlayalım dedi. sabahları 6 adet bebe bisküvisi (ben şimdi armutlu bisküviye başladım) bebe bisküvisinin içine, 1 çay kaşığı labne peyniri, 1 çay kaşığı pekmez koyuyorum aptamil 1 bebek sütü ile eziyorum. bu kahvaltısı. arada meyve filesiyle şeftali kavun tarzı şeyler veriyorum yada püre yaparak fark etmez. öğlen duruma göre sebzelerden sebze çorbası yapıyorum. mesela pirinç mercimek kabak patates havuç genelde standart içine bazen 3-5 adet bamya yada 3-5 taze fasulye yada 3-5 yaprak ıspanak gibi. iyice haşlayıp blenderdan geçiriyorum ama asla su gibi değil. baya pütürcüklü olacak. su gibi olan yiyeceklere alışan bebek ileride çiğneme zorluğu çekiyormuş. öğle yemeğinden sonra duruma göre sabah vermemişsem meyve falan veriyorum. bundan sonra genelde geceye kadar tüm öğünlerde bebek sütü yada kavanoz mamalarından gece ise tahıllı özel kaşık mamaları var ya gece için olan ondan veriyorum. şimdilik bu şekilde. tabi aralarda bol bol suyu da unutmamak lazım. bu ay kaç kilo aldığını ve verdiklerimin fazla yada az olup olmadığını tekrar yazarım kontrolden sonra. ebeye soracağım çünkü yemek düzenimin iyi olup olmadığını doğru şeyler yapıp yapmadığımı falan. çünkü bunları da ben bebek sahibi arkadaşlarımdan öğrendim. umarım yardımcı olmuşumdur sana. aslında bu yazdığım 2. mesaj biraz önce bu mesajın yarıdan fazlasını yazmıştım bilgisayar kapandı bende tekrar yazdım:KK9: sana ve bebişine mutlu günler dilerim umarım toparlanır bebişin hemen. bu arada benim efem geçen ay 7 kilo idi bu ay ne oldu çok merak ediyorum.

canım çok teşekkürler o kadar detaylı anlatmışsın ki:)) 2.kez yazma konusunda da benim de bazen başıma geliyor bilgisayara öyle bir kızasım geliyor ki :)
benim kız diyorum ya o kadar iştahsız ki dün akşam yoğurt vereyim dedim hani herkesin söylediği şu babymixlerden onu da beğenmedi off belki de kendi yiyeceği zamanı bekliyordur ben de böyle pütürlü şeyler vermek istiyorum dediğin gibi sonra alışmakta zorlanmasın diye ama sulu şeyi alıyor, dün ilk defa üzüm suyu sıktım verdim şapur şupur içti, normalde silikon kaşığıyla verirdim denemek için metal kaşıkla verdim zaten almaz diye bir aldı yedi ben de sonuna kadar onla verdim bu an'ı kaçıramazdım:))

bu arada mesaj kutumu boşalttım sanırım:KK9:

benim de dolu olduğu zaman sağolsun Handancığım uyarıyordu:))

artık buradan keyif alamıyorum kimse gelmiyor geldiğinde de ne bileyim üzülüyorum burayı böyle gördükçe eskiden böyle değildi :KK43:

artık buradan keyif alamıyorum kimse gelmiyor geldiğinde de ne bileyim üzülüyorum burayı böyle gördükçe eskiden böyle değildi :KK43:

:)))

İlk günlerdeki hareketliliği bekleyemeyiz ki hayat akışı var beklentiler değişti bebekler büyüyor artık iyice hareketlendiler. Dönem dönem hareketlenmeler olup dönem dönem azalacaktır. Bu sebeple üzülmeyin :)

Sevgiler saygılar

vallahi neden gelinmiyor deniyor işte bu yüzden geliyoruz geliyoruz kimsecikler yok ee olanda cevap yazmıyor :KK20:

X