Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bu arada mesaj kutumu boşalttım sanırım
Arkadaşlar her güzel şey gibi tatilde bitti.Hoteldende çok memnun kaldım.Bol bol yüzüm ve gezdim.Assos,güre,akçay,altnoluk,küçükkuyu,cunda adası,ayvalık..Anlıycanız balıkesiri çanakkaleyi alt üst ettik.Tatili dinlenerekten ziyade eglenerek gezip görerek geçirdik.Bogazlarım şişti son gün.Soguk su içmiştim.Ihlamur içiyoru..m sabahtan beri.Öööö geldi artık.Cuma günü kontrolümüz ve 3 tane aşımız var.Bakalım ek gıdaya geçicez mi?Face olayına anlam veremedim.Sonradan gelenleri almııyorsunuz anladıgım dogruysa yanlış buldum açıkçası.Özlemin ciddi ciddi
kırıldıgını düşünüyorum.Keşke yaşanmasaydı böyle bir durum.İstanbulda buluşmalar oluyormuş ama hiç haberim olmadı.Yoksa bende aranıza sonradan katıldıgım için olabilir mi?
merhaba canım. öncelikle şunu söyleyeyim benim bebeğim artık hiç emmiyor. çok üzgünüm ama yapacak bişey yok. memeyi görünce bile çığlığı basıyor. şimdiye kadar bebeğim ya 600 ya 700 gr alıyordu. sadece anne sütü verdiğim zamanlarda. hele en son 15 günde 200 gr aldığını duyunca delirdim. ebe hala emzir bekle bakalım diyordu. o sıra rotavirüs aşısı için özel dr.a götürdük. dr. illa anne sütü alacak diye bebeği aç bırakıp eziyet etmenin ne anlamı var bu ne kadar sağlıklı dedi. hemen mamaya başladık. bebişimde hemen toparlandı. ben sağmadığım için farketmemiştim. demek ki benim sütüm yetmiyordu. 4. ayda mama aldığı için ek gıdaya başlayalım dedi. sabahları 6 adet bebe bisküvisi (ben şimdi armutlu bisküviye başladım) bebe bisküvisinin içine, 1 çay kaşığı labne peyniri, 1 çay kaşığı pekmez koyuyorum aptamil 1 bebek sütü ile eziyorum. bu kahvaltısı. arada meyve filesiyle şeftali kavun tarzı şeyler veriyorum yada püre yaparak fark etmez. öğlen duruma göre sebzelerden sebze çorbası yapıyorum. mesela pirinç mercimek kabak patates havuç genelde standart içine bazen 3-5 adet bamya yada 3-5 taze fasulye yada 3-5 yaprak ıspanak gibi. iyice haşlayıp blenderdan geçiriyorum ama asla su gibi değil. baya pütürcüklü olacak. su gibi olan yiyeceklere alışan bebek ileride çiğneme zorluğu çekiyormuş. öğle yemeğinden sonra duruma göre sabah vermemişsem meyve falan veriyorum. bundan sonra genelde geceye kadar tüm öğünlerde bebek sütü yada kavanoz mamalarından gece ise tahıllı özel kaşık mamaları var ya gece için olan ondan veriyorum. şimdilik bu şekilde. tabi aralarda bol bol suyu da unutmamak lazım. bu ay kaç kilo aldığını ve verdiklerimin fazla yada az olup olmadığını tekrar yazarım kontrolden sonra. ebeye soracağım çünkü yemek düzenimin iyi olup olmadığını doğru şeyler yapıp yapmadığımı falan. çünkü bunları da ben bebek sahibi arkadaşlarımdan öğrendim. umarım yardımcı olmuşumdur sana. aslında bu yazdığım 2. mesaj biraz önce bu mesajın yarıdan fazlasını yazmıştım bilgisayar kapandı bende tekrar yazdım sana ve bebişine mutlu günler dilerim umarım toparlanır bebişin hemen. bu arada benim efem geçen ay 7 kilo idi bu ay ne oldu çok merak ediyorum.
artık buradan keyif alamıyorum kimse gelmiyor geldiğinde de ne bileyim üzülüyorum burayı böyle gördükçe eskiden böyle değildi