• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
linpe hoş geldin aramıza. temizlik yapıyorum şöyle bir okuyup çıkayım dedim dayanamadım sana cevap yazmak istedim. seni o kadar iyi anlıyorum ki. hatta geçmişi okuduysan bende aynı durumdan bahsetmiştim. benim oğlumda öyle, biraz önce yine 5 dk emdi emmedi uyuya kaldı, ve 3.ay kontrolünde 500 gr almıştı. anne yüreği işte daha iyi beslenmesini istiyoruz niyeyse. inşallah düzelir bu süreç. ben bu durumu kendime bağladım biraz, kendi yöntemlerimi sorguladım. hatta can tuğba yorum yapmıştı, vermişsin çocuğun eline ekmeği geveleyip duruyor diye. benim oğlum 2 kere soğuk algınlığı geçirdi, o yüzden sık sık emzirdim. uzun süre emen bebekler sanırım daha uzun süre aç kalıyorlar ondan.birde yediklerimi kontrol ettim, belki tolere edemediği bir gıda vardır diye. benim birde bir kızım var emerken falan oğlanın çok dikkatini dağıtıyor, çocuk tam başlıyor emmeye o gelince bırakıyor hemen. sanki yarı uyur pozisyonda ve uyaranın az olduğu ortamlarda daha iyi oluyor. umarım düzelir seninki de benimki de. ben geçici bir süre diye düşünüyorum. sıkma canını yalnız değilsin, bir de allah dermansız dert vermesin, tek sorunumuz bu olsun:)

teşekkür ediyorum kemece kolay gelsin sana. benim oğlum zaten küçük doğmuştu 2700 dünyayageldi 3. ayda 5400 oldu anca bakıyorum çoğu bebiş bu ayda 6-7 kilo civarında benimki küçük geliyo gözüme bide emme aralıkları çok kısa değil aslında 2,5 -3 saatte bir emiyor ama yinede 5 dakika sürüyor. napalım sağlığı yerinde olsunda artık az emsin mama vermek istemiyorum hiç.

teşekkür ederim nehirada hepimizinkini allah bağışlasın...benim oğlum artık çok kısa süre emiyor 5 dakika emip bırakıyor ne kadar uğraşsam da bi daha almıyor sizinkilerde durumlar nasıl kilo alımıda çok iyi değildi zaten oğlumun böyle devam ederse daha da düşer alımı napcağımı bilmiyorum:(

hoşgeldnnnnn öncelikle cnm. biz de aynı sıkıntıları donem donem yasadık ve bu durumlar anne için cok can sıkıcı oluyr.
benm kızımn kılo alımı cok guzeldi her ay 1200 gr alıyor. ama biz 40 gunlukken idrar yolu enfk. geçrmstk. o zaman da kızım 2 dk emiyrdu bırakyrdu. dr enfeksıyon gecren bebeler iştahtan kesilir demişti. ve bz tesadfen öğrenmstk enfeksyn gecrdını ve hemen mudahale etmstk ve kızım o ıkı haftada sadece 200 gr almştı neyseki atlattk hemen toprladı. yani dmk istdgm herhangı bır hastalık gecryr mu acaba? gerci bebeğin senn hep ole anladgm kadarı ıle....

br de sutunu emzrmdn once sagmayı denesene. belk yeteri kadar sut gelmyrdur.

hoşgeldnnnnn öncelikle cnm. biz de aynı sıkıntıları donem donem yasadık ve bu durumlar anne için cok can sıkıcı oluyr.
benm kızımn kılo alımı cok guzeldi her ay 1200 gr alıyor. ama biz 40 gunlukken idrar yolu enfk. geçrmstk. o zaman da kızım 2 dk emiyrdu bırakyrdu. dr enfeksıyon gecren bebeler iştahtan kesilir demişti. ve bz tesadfen öğrenmstk enfeksyn gecrdını ve hemen mudahale etmstk ve kızım o ıkı haftada sadece 200 gr almştı neyseki atlattk hemen toprladı. yani dmk istdgm herhangı bır hastalık gecryr mu acaba? gerci bebeğin senn hep ole anladgm kadarı ıle....

br de sutunu emzrmdn once sagmayı denesene. belk yeteri kadar sut gelmyrdur.

hoşbulduk canım. sütüm var canım emdikten sonra sıkıyorum fışkırıyor çünkü zaten boşaltmıyor memeyi emiyor hala şiş oluyor göğüslerim ama enfeksiyon olayını bi baktırmak lazım pazt sağlık ocağına gideceğim orada tartılır kilo alımı çok az ise doktorumuza gideriz idrar testi isteriz bakalım. ilginize çok teşekkür ediyorum insanı anlıyan birilerinin olması çok güzel kafamda sürekli bir sürü soru ile dolşaıyorum doğrumu yapıyorum yanlışmı yapıyorum sürekli sorguluyorum kendimi zor işmiş annelik......

canım benim bebeğim de 2940 doğdu ilk aylarda çok güzel kilo aldı 3.ay bi götürdük doktor ölçtü sadece 350 gr almış sütüm az geliyor diye düşündü dedim her göğsümü sıktığımda süt geliyor olsun dedi süt yapıcı şeyler önerdi sonra o sırada çocuk kustu aaa hep kusuyor mu kustuğu için de almamış olabilir dedi bi ilaç verdi hiç bi işe yaramadı ama bir hafta sonra gittiğimizde neyseki iyi almıştı ablamın da iki tane çocuğu var o da bana bazı aylarda çok kilo alır bazı aylarda az alır öncekiler o ayları telafi eder demişti yani çocukların kimisi iri bebek olcak kimisi minyon :) benimki dün akşam hasta diye götürdük 6200 çıktı 3 hafta önce tam 6 kloydu yine bu ay az aldı galiba ama napalım sağlıklı olsun da az kaldı şu 2 ayı da atlatsak da mamaya öyle geçsek bence de iyi olacakbu arada benim bebiş de herkes 20-25 dk emiyor dediklerinde 10-15 dk emiyordu şimdi 5-10 dk falan sürüyordur ama bayağı göğsümün tekini boşaltıyor çok doluyken hissedersin ya belki hızlı da emiyor olabilir.

hoşbulduk canım. sütüm var canım emdikten sonra sıkıyorum fışkırıyor çünkü zaten boşaltmıyor memeyi emiyor hala şiş oluyor göğüslerim ama enfeksiyon olayını bi baktırmak lazım pazt sağlık ocağına gideceğim orada tartılır kilo alımı çok az ise doktorumuza gideriz idrar testi isteriz bakalım. ilginize çok teşekkür ediyorum insanı anlıyan birilerinin olması çok güzel kafamda sürekli bir sürü soru ile dolşaıyorum doğrumu yapıyorum yanlışmı yapıyorum sürekli sorguluyorum kendimi zor işmiş annelik......

canım en güzeli baktırtman evet insan bazen soruların cevabını bilse bile burdan paylaşmak daha iyi oluyor içi rahatlıyor benım kızım dün hastaydı(hala hasta)burdan anlattım arkadaşlar sağolsunlar hemen bişeyler yazdılar içim rahatladı biliyorum ki iyileşecek ama insan sıkıntı yapıyor yani

canım en güzeli baktırtman evet insan bazen soruların cevabını bilse bile burdan paylaşmak daha iyi oluyor içi rahatlıyor benım kızım dün hastaydı(hala hasta)burdan anlattım arkadaşlar sağolsunlar hemen bişeyler yazdılar içim rahatladı biliyorum ki iyileşecek ama insan sıkıntı yapıyor yani

kızlar kesinlikle haklısınız insan içindekileri paaylaşmak istiyor birileriyle helede sizi anlıyan sizinle aynı şeyleri yaşayan birileri olunca... bende eşimde miyon insanlarız benim oğlumda minik olacak sanırım zaten hamileliğin son ayındada da herşey normalken inatla kilo almamıştı benim minik oğlum böyle gidecek sanırım. aranızda istanbul anadolu yakasında olan varmı acaba?

bende 5 aylık hamilelikten beridir sizleri takip ediyorum fakat aranıza bi türlü katılamadım benimde 3 kasım doğumlu ecrin deniz adlı badlı bir kızım var eğer bizide kabul ederseniz çok sevinirim gerçi ben sizlerden baya bir büyüğüm ama size ayak uydurabilceğimden hiç şüpeniz olmasın birde yazım kötü olabilir telden yazıyorum deniz benim 3. çocuğ*m bu arada

selam kızlar ben geldim...yeni gelen arkadaslar hosgeldinizzz.benim oğlumda 2 kasım doğumlu deniz...bizimkiler topiüin abisi,ablası galiba:16::16:

hoşgeldiniz sizlerden de öğreneceğimiz şeyler var büyük ve deneyimli olmanız da iyi bence ben de avrupa yakasındayım

teşekkür ederim nehirada hepimizinkini allah bağışlasın...benim oğlum artık çok kısa süre emiyor 5 dakika emip bırakıyor ne kadar uğraşsam da bi daha almıyor sizinkilerde durumlar nasıl kilo alımıda çok iyi değildi zaten oğlumun böyle devam ederse daha da düşer alımı napcağımı bilmiyorum:(
biz de 1 buçuk ay önce aynı problemle karşı karşıyaydık sonra sadce gece emdi gündüz emmedi.kontrollerinde hiçbirşey çıkmadı.kilo alımı yavaşladı tabiki.ben emmeyi bırakmasın diye inatlaştıkça o da inatlaştı.sağarak vermeye çalıştım.elle çok zor oluyor.benim şimdi 2 yaşını bitirecek bir kızım daha var o da emmedi 9 aya kadar makineyle sağpdığım içim nerdeyse uçları düşecek makine kullanmaya cesaretim yok.kanlı sağıyorum ama artık süt azalmaya başladı az miktarda mama veriyoruz mecburen.1 hafta önce kontrolünde 6.100 gr.dı.ne kadar çok heves ettim emmeleri için ama olmadı .bana yakında düşecek olan göğüs uçlarına neden olacak bu heves o kadar.umarım senin kaderin bana benzemez canım.bebeğin emer senin için de onun için de iyi olur inş.

bende 5 aylık hamilelikten beridir sizleri takip ediyorum fakat aranıza bi türlü katılamadım benimde 3 kasım doğumlu ecrin deniz adlı badlı bir kızım var eğer bizide kabul ederseniz çok sevinirim gerçi ben sizlerden baya bir büyüğüm ama size ayak uydurabilceğimden hiç şüpeniz olmasın birde yazım kötü olabilir telden yazıyorum deniz benim 3. çocuğ*m bu arada
hoş geldin canım tecrübeli annemizsin o halde hayırlı olsun yeni bebeğin

teşekkür ederim akıl yaşta deği baştadır gerçi ama yaşanmışlıklar + tecrübemle yardım edebilirsem ne mutlu bana:)

biz de 1 buçuk ay önce aynı problemle karşı karşıyaydık sonra sadce gece emdi gündüz emmedi.kontrollerinde hiçbirşey çıkmadı.kilo alımı yavaşladı tabiki.ben emmeyi bırakmasın diye inatlaştıkça o da inatlaştı.sağarak vermeye çalıştım.elle çok zor oluyor.benim şimdi 2 yaşını bitirecek bir kızım daha var o da emmedi 9 aya kadar makineyle sağpdığım içim nerdeyse uçları düşecek makine kullanmaya cesaretim yok.kanlı sağıyorum ama artık süt azalmaya başladı az miktarda mama veriyoruz mecburen.1 hafta önce kontrolünde 6.100 gr.dı.ne kadar çok heves ettim emmeleri için ama olmadı .bana yakında düşecek olan göğüs uçlarına neden olacak bu heves o kadar.umarım senin kaderin bana benzemez canım.bebeğin emer senin için de onun için de iyi olur inş.

ne diyeyim canım çok çok geçmiş olsun inşallah dediğin gibi olmaz seninde düzelir göğüs uçların en kısa zamanda inşallah

Back