• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar biliyomusunuz merdiven hamilelere zararlımı bana daha önce kuyruk sokumum için gittiğim fizik tedavi dru çok çıkmak iyi değil demişti ama şmdi okulada bazı derlerim ki haftada 8 saatım en üst katta mecbur çıkıyorum ama yavaş yavaş hatta bazen molayla nefesim yetmiyor ziraaa benim kıl kuyruk mdr. asansörü yaptırmıyoda bide beni görünce asansör aklına geliyomuşta drma sorabilirmişimde benim için çok fgaydalıymışda çocuk kandıracak sanki yürüyüş okde merdiven önermiyolar sanırım
ne dersiniz daha dikkatlimi olmalıyım yada sınıflarımı asagıyamı taşımalıyım ders saatlerimde ???????????

bende yoğunluk olarak çıtçıtlı body aldım ... uzun kollu ayaklı, kolsuz, yarım kollu, uzun kollu ayaksız, 1 tane de pijama takımı var tatlişkomun... kafam karıştı şimdi :)) neyse artık napiimmm yaa bi de mevsim değişcek 2 aylıkken o yüzden de almıorum başka şey çünkü şimdi piyasada hep yazlık şeyler var... gezme kıyafetlerini yazın alırım dedim çünkü o zmn çıkıcak sonbaharlık kışlıklar :)))

bencede yaaa 0-3 ayı tamamladım gerisini yaşadıkça alıcam valla ne alıcamızıda tam bilmiyoruz hem y eksiğim penye yelekler falan işte bide battaniye çok alın diolar bnede 2 tane var 1 penye 1 triko daha almam gerek bide ben hastane çıkışı almadım daha onuda kappuladan organik alcam valla ilk zamanlar onu gidirirm 2 takım bide mothercereden paketlitulum la body takımı aldım yenidoğan diğerleri 0-3 bikaçtanede 3-6 aldım alırım dahada saçmalık olur sanırım almıycam valla :))
starchild shoes dan aldım ama ben 12-18 ay aldım cünkü birisi bana yürürken yumuşak ayakkabı giymeli sonra serte gecer demişti bende ona istinaden öyle aldım :))

Son düzenleme:
ben daha almadım canım ama magazada ınceledım cok hosuma gıttı bunu alıcam kesın mayısta alırım heralde çok kullanışlı hafif ben manisada oturuyorum ya burada pirre kardın var orada ama cok guzel fıyatıda uygun canım 650 tl

hem güzel hem uygun canım..

benimde 14 agustos ama bakalım ben daha önce doğumla ilgili sordum ancak 38 haftada belli olur dedi normal benim için daha kolay herşey sana düşüyor ben cekip alıyorum sadece ama bebeğin agırlığı dönmemesi gibi durumlarda sezeryana döneriz dedi daha bişey söylemez yani :( bende normal istiyom ama korkuyorumda açıkçası :(
benimde özel sigortam hamilelik için yok ama doğum baya bi fiyat sanırım arkadaşım maslakta yaptıda epeey tuttu bende telefonda fiyat aldım çokfena yanii eltim mayısta hizmet hastanesinde yapacak 1800 sezeryan fiyatı yenidoğan bakımı falan da var ama ben hastane ve dr değiştirmiycem artık ama içime oturmuyo değil ben daha önce de bi ameliyatımı orda geçiridim çok ememnun kalmıştım neyse yaaa hayırlı sı artık ne diiim :)

aynen senin gibi benimde korkularım var doğumla ilgili... ama bu çocuk bişekilde çıkıcak öle ya da böle die düşünüp kendimi sakinleştirmeye çalışıorum :))
doğum fiyatları konusunda daha görüşmedim ama muayene ve tahlil ücretleri zaten fikir verio doğumla ilgili... ben de memnunum ve kesinlikle değiştirmeyi düşünmüorum yapcak bişey yok diim ... güzel kızıma herşey değer :))) bizimki şemsiye meselesine benzedi :P dediğin gibi herşeyin hayırlısı :))

kızlar biliyomusunuz merdiven hamilelere zararlımı bana daha önce kuyruk sokumum için gittiğim fizik tedavi dru çok çıkmak iyi değil demişti ama şmdi okulada bazı derlerim ki haftada 8 saatım en üst katta mecbur çıkıyorum ama yavaş yavaş hatta bazen molayla nefesim yetmiyor ziraaa benim kıl kuyruk mdr. asansörü yaptırmıyoda bide beni görünce asansör aklına geliyomuşta drma sorabilirmişimde benim için çok fgaydalıymışda çocuk kandıracak sanki yürüyüş okde merdiven önermiyolar sanırım
ne dersiniz daha dikkatlimi olmalıyım yada sınıflarımı asagıyamı taşımalıyım ders saatlerimde ???????????

naaptın şekerim sen yaa ... benim bunu iice bi araştırmam lazım şöleki yatak odası ve yaşam alanı arasında 45 basamak var sen düşün artık çektiğimi ... sabah inerken telefon şarj fln ne gerekiosa toplayıp iniorum ama yine de gün içinde 2 kere en az inip çıkıorum mutlaka yanmışım ben... hamileliğim ilerleyince artık yaşam alanına bi yatak koycaz gibi gelio eşimlee :)))

bende hep yenidoğan ve 0-3 aylık aldım... ama tüm giysileri mothercare den aldım, onunda kalıbı biraz büyük diolar zaten benim gözüme de büyük geldi... daha 3 aylıktan büyük hiçbişey almadım acaba benmi küçük aldım herşeyini??
yenidoğan 4,5 kg ya kadar giyebilir
0-3 aylık 6,5 kg ya kadar giyebilir etiketleri var kıyafetlerin üzerinde...

canım ben de 0-3 aylık mothercare den aldım hep. bi doğsun da gelişimine göre oğlumuzla beraber çıkar alırız dedik:)

Canım ben aldım. Anadolu Sağlık Merkezinden...

Normal:4500 TL
Epidural Normal: 4750 TL
Sezeryan: 5500 TL
Epidural Sezeryan :5750 TL

canım kendi doktorları girerse mi bu fiyat ... Ben hacettepe çalışan doktorumun özel muayenehanesine gidiyorum.. Hastaneye ayrı para veriliyomuş, kendisine ve ekibine ayrı para veriliyomuş diye duydum .. Bööle 5 milyarı bulcak sanki pofff.. Ya da hacatepedeki ekibine devrediyoomuş o da 1-2 milyar arası galiba.. Bu ay gittiğmde konuşmayı düşünüyorum..

kızlar bu nee yaaa harfıyat mı alıyolar 5 mılyar cok pahalı yaaa
üzerine bı 5 daha koysanız kotu bı araba alırsınız gezersınız cocuklarınızla
yanı benım suan gıttıgım hastane ozel 750 tl normalde sezerde epidural farkı 450 tl
anammm napcaz bizz yaaa
annem benı ne guzel evde dogurmus karnım agrıyo derken ben cıkıvermısım
bızde ole yapabılsek :))))))))))

bencede yaaa 0-3 ayı tamamladım gerisini yaşadıkça alıcam valla ne alıcamızıda tam bilmiyoruz hem y eksiğim penye yelekler falan işte bide battaniye çok alın diolar bnede 2 tane var 1 penye 1 triko daha almam gerek bide ben hastane çıkışı almadım daha onuda kappuladan organik alcam valla ilk zamanlar onu gidirirm 2 takım bide mothercereden paketlitulum la body takımı aldım yenidoğan diğerleri 0-3 bikaçtanede 3-6 aldım alırım dahada saçmalık olur sanırım almıycam valla :))
starchild shoes dan aldım ama ben 12-18 ay aldım cünkü birisi bana yürürken yumuşak ayakkabı giymeli sonra serte gecer demişti bende ona istinaden öyle aldım :))

neredeyse herşeyi aynı almışız bi tek ben henüz 3-6 aya girmedim henüz :)) şu starchild ları eşime de gönderdim şimdi çok hoşuma gitti aklıma da yattı 0-6 ay bi patik aliim diorum sonra geri kalanına bakarım artık kullandığımızda hoşuma giderse :))

canım dün gecden beri görüşemdik:9:sen nerde öğretmenlik yapıyorsun? bu ev yenimi taşındınız? merak ettim seni:9:

arkadaşl r ıkeadaki bebek yorgan yastık ve nevresimleri güzel.fikriniz olsun...gerçi çok dolaşmadım henüz.

bu havuzlu hanı cok duydum nasıl biryer kızlar.. markalı bebek kıyafetleri varmı.. ?? piyasaya göre dahamı uygun güsel kıyafetler varmı :))

evet bana çok uygun geldi.hemde çok tatlılar..ben gerçi normal fiyatları bilmiyorum........yastık aklımda kaldı 7 milyon

iyiymis gercekten ,
olmazsa yorgan yastik kismini da ikeadan bakarim ben de.
zaten saklama kutulari almak icin gidecektik bebegin dolabinin icine, coraplarini falan ayirmak icin.

kızlar bugün sağlıklı takıldım öğlen balık yedim azda olsa , yürüyüş yaptım 20 dakika bi de faydalı kuruyemiş aldımm..

geçerken dayanamdım bebe çorabı aldım ne zamn giydirceksem..
ben şunu şimdiden kabullendim aldığımız bazı şeyleri giyemiycek mevsim dönüşümü var, minik mi doğar çabuk mu büyür..bence de en iyisi 3-6 aylıklardan bikaç tane alıp, devamını bebişi büyüttükçe almak..

bide kızlar bazı bebişlerin göbeği geç düşüyomuş, o dönemde beli lastikli alt-üst takımları pek kullanılmıyomuş.. bol bol önden çıtçıtlı tulum alın diyolar.. sadece altı çıtçıtlı olanları giydirmek zor oluyomuş, altı sık temizlendiğinden.. ben daha bi tulum aldım onda da dikkat etmemişim..

Son düzenleme:
Bizde kadıköye bıraktık arabayı vapurla geçmiştik,
havuzluhanda cnm marka pek yok küçük küçük mağazalar var 5-6 katlı ama bir sürü mağaza var
ben giyim için gitmedim süsler için gittim kapı süsü ve oğluşuma doğumgünü süsleri filan
orada da bolbol yarım ve uzun kollu bodyler aldım...
Ben çorap aldım annem ilkinde de kızmıştı küçükcük bu olmaz diye ama benim oğluş 2.900 doğunca iyi olmuş demişti malum ayakları sıcak tutmak gerek patikler ayakta durmuyo ayaklı tulumların içine çorap giydirdim ben hep, hst çıkışları küçük oluyor benim gibi küçük doğuracaklar için
15 günde bile büyüyorlar kocaman oluyorlar.
Yorgan annem yaptırdı hala hiç kullanmadım uyku seti takımının yorganını kullandım, birde küçük yastık çok almayın ben 1 senedir büyük yastık kullanıyorum oraya buraya tepiniyor iyi oluyor büyük yastık

slm cicişler nasılsınız...
ayy ne güzel valla derin derin bebek alışverişlerine geçmişsiniz
benim kociş hala erken deyip duruyo daha 4 ay var diyip duruyo
asla benden para esirgemez bebeği içinde öyle ama neden hala erken diyo anlamadım
bazen trip yapıyorum biz hala bişi almıyoruz bebeğe diye
oda beni sakinleştirmek için ya sen ben kendi bebeğime hiç bişi almıycağımımı düşünüyosun diye sakinleştiriyo
aslında almaya başlasa devamı kesilmez onu çok iyi tanıyorum ama neden bu sıra böyle çözemedim
bizim ananeler babaanneler alışveriş yapıyo bende bilaç bişler aldım tabi hiç yok değil ama
ne bilim kafam karışık...elimdekileri foto çekicem sizlere koyamadım daha
bide bizim bebk tüp bebekle oldu ilki tutmadı bu 2.si acaba onu kaybetmekten mi korkuyo yoksa ona göre erken ne ifade ediyo anlamadım
akşam yine ona karşı tripliydim ve bu bebek için alışveriş konusunda sadece sanırım dokunduki diyo bu hafta bebek odasına bakalım alışverişe başlayalım artık yeter diye...
anlam veremedim..
ona kalsa hepsini çıkıp bigünde halledicez pahalı ucuz onun için farketmiyo çünkü..

güle güle kullanın kızlar bebişlerinize bütün herşeyler harika ben son ayları bekliyorum bakalım ne takacaklar

Saol canım :))

bende düşündükçe sinir oluyorum....neyse canım aldıkların çok cici ..güle güle kullansın...

Teşekkür ederim :)))

bende de yok uç ucu geçtim göğüs bile yeni oluyo şu anda anca 80 dir belki belki o kadar bile yoktur yazık çocuğum aç kalmasın diye alayım diyorum bende

Ya benim 75 bedendi memelerim şimdi 95 oldular bir de mem ucum zaten destekli sütyenden bile çıkıyordu şimdi kafam kadar oldu geçen gün eşim dalga geçiyor '' sence çocuğun ağzına büyük gelmez mi bu meme uçları '' diye :1: Gerçi şimdiye kadar küçük meme ucuyla ilgili bir sürü şey duydum ama büyük olanla ilgili sorun olmaz inşallah.

günaydın kızlarrr

aranızda doğum için fiyat alan var mı?
ben 2 hastaneden aldım
çağ hastanesi 1800
medikana 2300

çok mu pahalı sizce, başka görüşen soran falan var mı

Sanırım ankara dasın. Dr. ücreti içindeyse uygun ama içinde değilse ankara ya göre pahalı. Benim arkadaşım çağ hastanesinde dış dr. ile doğum yaptı geçen sene 1800 TL verdi.

kizlar havuzlu han'i bu haftasonuna cekicez biz galiba.

havuzlu handan alinabilecekler neler? bir listesi falan olan var mi??

ben sunlari yazdim ama ???

Banyo kuveti
banyo filesi
banyo sungeri
havlu, bornoz
emzirme minderi
yastık
yorgan
nevresim takimi
ince penye battaniye
kalın battaniye
corap, patik
hastane cikis takimi ** (idilbebe varsa )
bebek şekeri, kapi susu
valiz-canta
Gecelik, pijama, sabahlık
oyun halısı
dönence
alt acma

Bu çok güzel fikir olmuş liste yapıp gitmek. Yoksa insan şaşırıp kalıyor ben ne alacaktım diye.. Ben de bir liste yapayım bari.

kesinlikle katılıyorum bende konyanın en iyi özel hastanelerinden birinde 750 liraya anlaştım 1 gün özel oda da dahil.

Canım konya da 750 TL normal ama batı ya doru gittikçe niyeyse fiyatlar artıyor.

Bir de gitmişken havuzluhanda gördüm ben başka yerde denk gelmedi herhalde
tulumlar var kendiliğinden eldivenli hani onu giydirince eldiven giydirmeye gerek yok nasıl anlatsam bilemedim :15:

Sanırım kolunu kıvırınca eldiven olanlardan bahsediyorsun. Ben de aldım onlardan.

Canım bildiğim kadarıyla inmek değil ama çıkmak sakıncalı. Hani 1 kat çıkıyorsan sorun olmaz ama 2 kat ve üzeri çıkmamaya çlış yada her katta mola vererek çık. Ben mümkün oldukça çıkmamaya çalışıyorum. Zaten 2. katı zorlarsam nefes nefese kalıyorum.

asla benden para esirgemez bebeği içinde öyle ama neden hala erken diyo anlamadım
oda beni sakinleştirmek için ya sen ben kendi bebeğime hiç bişi almıycağımımı düşünüyosun diye sakinleştiriyo
aslında almaya başlasa devamı kesilmez onu çok iyi tanıyorum ama neden bu sıra böyle çözemedim
bizim ananeler babaanneler alışveriş yapıyo bende bilaç bişler aldım tabi hiç yok değil ama
bide bizim bebk tüp bebekle oldu ilki tutmadı bu 2.si acaba onu kaybetmekten mi korkuyo yoksa ona göre erken ne ifade ediyo anlamadım
akşam yine ona karşı tripliydim ve bu bebek için alışveriş konusunda sadece sanırım dokunduki diyo bu hafta bebek odasına bakalım alışverişe başlayalım artık yeter diye...
anlam veremedim..
ona kalsa hepsini çıkıp bigünde halledicez pahalı ucuz onun için farketmiyo çünkü..

canım benim aynen bizim gibi bizim de tüp bebek ve biz ilkini de kaybettik üstelik o yüzden en başta bişey alamıyorduk ben biraz aldım ama hala biraz daha zaman geçse mi diye tereddüt var bakalım inşallah bu defa sağlıkla kucağımıza alacağız canım

anlam veremedim..

canım korkusundan öölee diyodur.. bizde de durum öyleee... daha önce olumsuz tecrübemiz var diye.. .. ben de korkuyla yaşanmaz ara ara alıcam bişeyler dedim.. ama işi ağırdan alıyorumm yine de..

Back