2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayy canim benim hiç üzülme biliosun banada ne sölediler. ayrica gene senin bebisin 21. haftadaysa büyük benimki 368 grdi normal dedi doktor.

Doğru canım işte ben 22+0'dım, ölçüler 21+0 ile uyumluydu. 21. hafta için normal tabi senin ölçülerin

Çok geçmiş olsun canım yaa dikkat etmek lazım, ama işte görünmez kaza, her zaman herşeyi kollayamıyoruz. Allah bebeklerimiz koruyor. Ciddi yaralanmamışsın allahtan.

Canım benim bildiğim oda termometresini doktorlar öneriyor. Odanın ideal ısısında olması için. Ne serin de çok sıcak ortamı önermiyorlar. Bu yüzden ben oda termometresi alacağım.
Su sıcaklığı için olanlar, çok şart değil bence ama fiyatları 7-8 TL gibi bişi, uğraşmayayım, tereddütte kalmayayım dersek alınabilir de. Kişiye kalmış...

eyeszay

erkekler çok korkuyo emin ol senin eşin de ondan dokunmamıştır sana
bize 1 aydır herhangi bir kısıtlama yapılmadığı halde eşim korkudan yaklaşmıyodu bana
dün gece de ben gaz verdim biraz :) plasenya yukarı çıktı biliyorum çünkü. bi de ben aşimin yanında değilim 1 hafta sonra tekrar gidicem. yani istediğimiz an yapma gibi bi şansımız da yok.

bu arada uçaktan korkma hiç. ben cumartesi bindim 1.5 saat sürdü. ama hiç problem yaşamadım. sadece su iç bolca kaılman olmasın. gözlerini kapat dalmaya çalış. benim uçak sabahtı bi önceki gece de az uyumuştum. o yüzden biraz daldım biraz kalktım geçti yol çabucanak. kara yolundansa kesinlikle çok daha rahat.

kizlar bisey diycem ya,,

biz herseyin dogrusunu alalim, eksigimiz kalmasin, listeler yapalim vs derken
birbirimizi daha cok strese mi sokuyoruz diye dusundum h.sonu

valla ben panik durumdayim,

hangi sut pompasi, hangi banyo filesi, kanguru mu, ana kucagimi, travel ste mi,
bodysini nerden alsak,i emzik kaucuk mu olsun bilmem ne mi

kafayi yicem kizlar yaaa

:18:

napicaz biz boyle

mgokberk
h.sonu icin uzuldum cnm,
dikkat et kendine

ayrintilini yarin yaptirirsin ins.

ben de daha yer bulamadim ayrintili icin bakalim,
gerci 2 haftam var daha

cnm sen gecen bi yazi kopyalamistin ben okuyamamistim
"hamilelere sorulmayacak sorular" gibi biseydi

duruyo mu sen de, merak ettim

ben daha öyle hiç bişeye bakmadım. eşimle alayım diyorum eşim de başka şehirde olunca nasip olmuyo. doğum iznine ayrılınca alacam İNŞALLAH.
Sadece bi kaç parça kıyafet aldım. bi tane de çorap

annem külotla atlet almış.. yiyesim geldiii.. çok tatlılardı

bence de dogdugu anda her seyinin hazir olmasi gerekmiyor, zaten önümüzde 4 ay zamanimiz var. dogum yaklastikca icgudusel olarak bunun mutlaka alinmasi lazim ya da kapiyi pencere tekrar tekrar silerken bulacagiz kendimizi. icimizden nasil geliyorsa oyle yapmaliyiz, eger alirsak kendimizi daha rahat ve guvende hissedeceksek almaliyiz ama zamana yaymak daha rahat hissettiriyorsa oyle yapmaliyiz. hastaneden cikacak ve bir haftasina yetecek kadar esyasi olmasi beni rahatlatmaya yetiyor,yavas yavas onlari aldim. daha cok okumaya vakit ayiriyorum, o yazdiklarimizi istersek bir gunde bile alabiliriz ama ayrintilarda cok fazla bogulursak bebege enerjimiz kalmazmis gibi geliyor bana. inanin ne yatacagi yatak, ne binecegi bebek arabasi, ne icinde tasinacagi kanguru... hicbirinin bir önemi yok onlar icin, genelde kendi begendiklerimizi aldigimizi dusunuyorum bazen, bir nevi kendi icimizi rahatlamak icin. ben mesela bugaboo bebek arabasi alacagim alirsam ama pekala daha uygun fiyatli bir araba icinde de rahat edebilir, bazen acaba kendim icin mi aliyorum o arabayi diyorum :)

onlarin tek ama tek ihtiyaci olan sey sevgi dolu anne-baba kucagi bence..

sağolasın canım, inşallah yarın yaptırabilirim...
senin için tekrar yazıyı kopyaladım canım...

Bir Hamileye Sorulmaması ve Söylenmemesi Gerekenler

1. Planlı mıydı?

Fark eder mi? Yani gerçekten... yapmışız işte öyle ya da böyle. Hayır, planlamamıştık; pat diye hamile kaldım desem ne olacak ki? Bebeğe bakamayacağımızı düşünüp evlatlık mı alacaksın? Bu bilginin kime ne yararı var?

2. Kız mı istersin, erkek mi?
Ben sadece sağlıklı bir çocuk isterim. Hadi kızım olsun istiyorum. Sonra? Hediye almak için soruyorsa birisi, garanti renklerde bir hediye alsın. Mesela üst baş, battaniyeyi beyaz alabilir ki ben bayılırım bebeğin beyaz giymesine. Onun dışında anneye yardımcı, bebekli hayatı kolaylaştıracak bir şeyler de alınabilir. Aslında en güzeli 'sağlıkla gelsin' demek. Cinsiyet tercihi de sorulmasın.

3. Düşük yaptın mı daha önce?
Şimdi bu soruya verilecek cevap 'evet' olursa her iki taraf için de sarsıcı olur. Düşük yaşamış bir anne adayına o sıkıntılı, bol göz yaşı ile geçirdiği günlerin hatırlatılmasının kimseye yararı yok. Öğrendin de ne oldu ki zaten.

4. Nasıl doğuracaksın?
Elbette bazı hamileliklerin henüz başında belirlenmiş olabilir bu. Anne adayı zaten bilir ve kararını vermiştir. Doktorun yönlendirmesiyle de fikirler değişebilir tabi. Ben de normal doğum taraftarı biri olarak, yine de bu tip bir sorunun gereksiz olduğunu ve sezeryan doğumu tercih edenleri yargılayıcı bir yanı olduğunu düşünüyorum.

5. Kaç kilo aldın?
Bir kadına değil hamileliğinde hayatı boyunca sorulmayacak soruların başında kilosu gelir. Anne adayı isterse zaten söyler. Gerçi hamilelikte alınan kilolar daha kolay açıklanıyor sanki. Yine de sormamak en akıllıcası.

6. Emzirecek misin?
Ee herhalde yani... sütüm olacak ve ben emzirmeme ihtimalini düşüneceğim!?! Olabilir mi böyle bir şey!

7. Çalışan hamileye: ''Doğurduktan sonra çalışacak mısın?''
Sağ ol ya, yarama tuz bastın gerçekten. Genelde hamileliğin başlarında 'çalışacağım' denir. Sonlara doğru, bebeğin tekmeleriyle insan daha bir bağlanır bebeğine. Kararsız kalır, işin içinden çıkamaz. Eğer çalışmak zorundaysa veya bırakmaya göze alamayacağı iyi bir işi varsa içi içini kemirir, hele ki doğumdan sonra. Çember daraldıkça huzursuzlanır, eninde sonunda zor kararı verecektir.

8. Bebek kime benzesin?
Gözleri Brad Pitt'e, ağzı Johnny Depp'e, kulakları Matt Damon'a... oldu mu? Olmadı tabi. Kime benzeyebilir ki? Anne, baba veya birinci dereceden yakın akrabalara. İnsan genelde çocukları kendine benzesin istermiş. Ben, erkek olduğunu öğrendiğimde 'dayısına benzesin ama gözlerini dedesinden alsın' demiştim. Eh öyle de oldu. Dayısına benzer yerleri var gibi, saçı başı gözü ise dedesinin tıpkısının aynısı.

9. Normal doğumdan korkuyor musun?
Birisi söyleyene kadar korkmaz kimse. Korku genlerimizde yok ki sonradan öğrenilir. Çocuklarımızdan biliyoruz. Doğum korkusu nedir ya? Kim çıkarmış? Sancıdan mı korkacağız? Canımızın yanmasından mı? Dünyaya bebek getiriyoruz; biraz zahmetli olması doğal ki hiç de öyle korkunç değil. Aksine tarifi imkansız bir deneyim. Muhteşem, insan üstü bir duygu.

10. Seks hayatınız nasıl?
Sana ne! Tam meraklı, dedikoducu insan sorusu. Çok yakın bir arkadaşın bile sormaya çekinebileceği bir soruyu merak eder bunlar.

11. Hamilelik evliliği bayağı etkiliyor değil mi?
O değil de bu sorular cidden etkiliyor. Bu sorunun asıl amacı seks hayatını öğrenmektir çoğu zaman. Doğrudan sormaya utanırlar, sizin açılmanızı ümit ederler.

12. Çatlak var mı?
Şimdi bu soru da ne? Ne yapacaksın? Bir önerin mi var. Ben söyleyeyim. Oluşmuş olan çatlaklar geçmez. Bazı cilt bakım ürünleriyle belki biraz renginin açılması sağlanabilir. Hamileliğin başından itibaren kullanmaya başlayacağınız çatlak kremleri de kesin sonuç değildir.Aslına bakarsanız cildin yapısıyla ilgilidir. Bazı kadınlar 20 kilo alsalar da çatlak oluşmaz; bazıları 9 kilo aldıkları hamileliklerinden sayısız çatlakla çıkarlar. Yine de siz bol bol nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

13.İlk seferde hemen hamile kaldın mı?
Sorma işte. Ya 2 senelik yoğun ve sıkıntılı bir sürecin sonucuysa bu hamilelik. Bu merak niye? Bu sorulara verilecek olan cevapların insana nasıl bir getirisi olabilir, bir türlü çözemiyorum.

14. Doğal mı tüp mü?
Sormayın, sormayın. Amaç ne? Kısırsın sen etiketi mi yapıştırmak derdiniz?

15. Yardımcın var mı?? Yok mu?!? ?Aaa tek mi bakacaksın, çok zor !
Teşekkür ederim, çok moral verdin.

16. Allah kurtarsın!?
Nasıl yani? Hapiste miyiz? Bunu o kadar çok duydum ki ben. Hamilelik en kolay dönemdi üstelik. Son bir iki hafta sıkılıyorsunuz gerçekten de fakat bu kurtulmak isteyeceğiniz bir şey değil, elbette sağlıklı ve rahat bir hamilelik geçiriyorsanız.

17. Annenin hamileliği nasılmış?
Sana neeeeeee ???? Gen haritası da çıkarsın bari bunu soran da hep beraber ne neymiş öğrenelim.

18.Elleyebilir miyim?
Yakın dostlar istemez ve sormaz bile bunu. Anne adayı, arkadaşının elini tutar ve 'bak burada, hissediyor musun?' der. Bazı dış kapının mandalları da dan diye sorarlar. Hayır desen olmaz ama ellemesini de istemiyorsundur.

19.ilk mi? Düşüğün var mı yani?
Amaçsız, ortalığı karıştırmak için sorulmuş sorular.

20.Kız mı? Olsun üzülme ikinci erkek olur inşallah.
Üzülmez normal olan kimse zaten. Önce sağlıklı olsun. Oturup dua etmeli sağlıklı bebek dünyaya getirmek için.

21.Ee doğurmadın mı sen hala?!?
Yok ben tutucam biraz daha karnımda!

22.Karnı biraz büyük veya kilolu hamilelere: "İkiz mi?"
Bu soruya verilecek olan 'hayır, tek bebek' cevabıyla soruyu soran ne hisseder bilmem ama yarım dünya şeklinde gezen anne adayının sinirleri iyice bozulur. Dikkat edin kafa atabilir.

23.İkiz bekleyenlere: "Tüp mü?"
Allah allah... normal yollardan da ikiz sahibi olunabilir. Ya da evet, tüp bebek. Rencide etmeye çalışmaktan başka bir şey değil bunu sormak. Rencide olunacak bir şey var mı? YOK. Modern tıbbın nimetlerinden biri aşılama ve tüp bebek. Eskiden belki de hala kırsal kesimlerde kadınlar, hamile kalamadıkları için kapının önüne konuyormuş hatta intihar vakaları bile görülüyormuş. İyi ki var şu tedaviler.

24.Şunu yemen doğru mu?
Bilmem. Düşünmedim hiç. Kafam çalışmıyor. Doktor kontrolünde hamileliğini geçiren, konuyla ilgili biraz kitap okuyan internette gezinen her anne adayı ne yiyip içmesi gerektiğini, hangi besinlerden uzak durması gerektiğini bilir. Ukalalık yapmayalım lütfen.

25.Umarım doğumun kolay geçer. Ay biliyor musun, benimki çok kötüydü.
Rahatlatacağına daha da korkut. İyi böyle gerçekten de. Bir kıskançlık mı var bunlarda? Bulundukları iyi dileklerde de samimi olduklarını düşünmüyorum. Ben çektim, herkes çeksin kıvamında insanlardan uzak durmalı her an.

-

Ya işte böyle meraklıyız. ..:)))))))

eyeszay

evet korkabiliyorlar :) esin bence yapmasi gerekeni yapmis :) dusunsene seninle yasamak istiyor hayatinin geri kalaninda, ev tutmayi planliyor, böyle bir adam artik seni begenmiyor ve bunu sadece cocuk icin yapiyor olamaz bebege zarar vermek istememistir,bence cok guzel davranmis :) aferin ona, duygusal olmalari da guzel aslinda bir yerde,bizi ve bebegi dusunuyorlar:) ama uzun vadede kanaman olmadiysa ve doktor izin veriyorsa, bebege zarar vermeden de birlikte olunabilir. bence kardes gibi olunmamali, esinle bir butun olmanin,tamamlanmanin yolu o. tabiki de yapmadan da ayni sekilde mutlu oluyoruz ama saglikli bir iletisim/iliski icin dogru olan birlikte olmak. esim bana baslarda hic dokunmuyordu bebege zarar verecek diye, bende senin gibi artik beni begenmedigini dusunmus ve uzulmustum. konusunca cozuldu tabii sorun, onunla da paylasiyorum artik okuduklarimi. eger hamileliginizde bir engel yoksa birlikte olmak bebek icin bile iyiymis, hemde kadini doguma hazirliyormus diye okumustum.

Canım ellerine sağlık çok yararlı oldu bu yazı.

Bende medelanın elektirkli süt pompasını almayı düşünüyorum. Tüm arkadaşlarım çok memnun. Yanında olsan bile eğer memeyi tam boşaltamazsan çok ağrı çekiliyormuş. O yüğzden almakta fayda var.

Canım panik yapma ilişkide tahriş olunca pembe pembe akıntıda gelebilirmiş demişti dr. um ama gerek kalmamış dr. a gitmişsin. Geçmiş olsun :))

Şu sıralar bende çok sık erken doğum yaptığımı görüyorum. Birde ben nezaman rüyamda bebeğimi görsem hep kız doğuruyorum halbuki dr. erkek dedi. Acaba yanlış mı gördü diye şüphe etmeye başlayacağım.

Gözün aydın! Bebişinde bir sorun çıkmamış. Ben de dört gözle yazmanı bekliyordum malum ben de recep bey e gideceğim. Yalnız bana sekreteri en az 30 dk. sürüyor demişti. Acaba haftasonu yoğun diye mi hızlı anlattı. Gerçi geçiştirme tarzında değil di diyorsun ama.... Off çok pimpirik olmaya başladım.

Benim de 1 hafta geriden gidiyordu oğluşum. Dr. geç yumurtlamışsın ondan demişti. en son 2 hafta önce gittiğimde 1 hafta ileri geçmişti. İlk başlarda bende çok takıldım bu duruma ama demek istediğim birden öne de geçebiliyor. Hiç kafanı takma :))))

Resmen tüylerim diken diken oldu. Bizim böyle birşeyimiz olmadı ama ben çok asabi ve sürekli ağlayan bir insan oldum hamileliğin başından beri. Zaten acaba nasıl etkileniyor, bebeğimi çok mu üzüyorum derken bunu okuyunca ürperdim resmen.

Canım çokk geçmiş olsun. Yarın umarım kontrolünde sorun çıkmaz.

kizlar bir arastirmaya gore heyecanli kadinlar sakin kadinlara gore cok daha uzun surede dogum yapiyormus. kadin rahat kendinden emin ve cocugunun dogumunu heyecanla bekliyorsa buyuk ihtimalle dogumda zorluk cekmiyormus.

Hehehehe! Ben 4 günde doğururum herhalde. Acayip heyecanlı bir yapım vardır.

inşallah canım yaa... teşekkür ederim,sağolasın, şu ayrıntılıyı atlatsam rahatlıycam ben de ... burada ayrıntılıya girip sonuçları sevinçle yazan arkadaşlara özeniyorum... aman kimseye nazar değmesin... Allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun..

valla ben de bi atlet-don takim
bi tane h&m e gitmistim dayanamadim pandali takim
mothercareden bodyler aldim

eblam annem diyorlar ki, para olduktan sonra 1 gunluk is, cikar alisverise hepsini topluca alir donersiniz diyorlar

ben de hak veriyorum, fazla takmicam artik

katiliyorum cnm sonuna kadar

biryerde okumustum,
anne-babalar cocuklari icin degil kendi egolari icin alisveris yapiyorlar diye
bu asamaya gelmemek lazim

ben de temel ihtiyaclarini almak, abartmamak istiyorum,

ama icine giyecegi kiyafetleri pamuklu olsun, hassas tenini tahris etmesin, rahat yatacagi yatagi olsun, araba koltugu enun ergonomisine uysun vs.de istiyorum,
o yuzden az ve oz, kaliteli seyleri secmek istiyorum
bakalimm

kizlar ya ben resim yükleyemiyorum ayni sorunu yasayan var mi bilgisayar üstündeki resimleri yüklemeye calisiyorum ama bi türlü olmuyooo

Kız mı? Olsun üzülme ikinci erkek olur inşallah.
Üzülmez normal olan kimse zaten. Önce sağlıklı olsun. Oturup dua etmeli sağlıklı bebek dünyaya getirmek için.

cok guzel bir yaziymis...
cinsiyeti ögrenmeden önce icimden erkek olacakmis gibi geciyordu hep ve cevremdeki herkes kiz olarak tahmin ediyor ve ardindan bu cumleyi soyluyorlardi. niye uzuleyim ki, tek istegim saglikli olmasiydi zaten. icimden gelen sesi bile rahat rahat soyletmediler

aynen, cok guzel ifade etmissin, o asamaya gelmeyi istemiyorum. arastiriyorum en saglikli hangisi ise abartmadan onu yapiyorum. kendim icin degil, onun icin yapmaya calisiyorum. gercekten cok guzel ifade etmissin

8. haftada ufak bir knamam olmuştu ki o kanama olmadan önce eşimle ilişkiye girecektik tam ki arkadaşlar falan geldi biz kaldık öyle ve hemen 10 dk. sonra kanmam olunca dr. ilişkiyi yasakladı. Düşük riski var dedi. 12. haftaya kadar yapmayın birşey dedi. Eşim o kadar korktu ki '' eğer ilişkiye girsek ve kanaman olsa kendimi asla affetmezdim'' dedi. 12. hafta oldu dr. 16. haftaya kadar hala yasak dedi. 16. hafta oldu dr. artık sıkıldı yasaktan '' yani yapmasanız iyi olur ama yaparsanız da çok dikkat edin. Hafif pembemsi birşeyler gelebilir korkmayın '' dedi ama nafile eşim o kadar korkuyor ki '' dr. kesinlikle birşey olmaz, rahatça ilişkiye girebilirsiniz demezse imkanı yok 3 yılda olsa girmem'' dedi . Gerçi bu durum da beni korkutuyor. Sanırım sonunda klavuz ihtiyacı hissedeceğim :)))))

heheeee

supermiss

ayy saolun valla içimi rahatlattiniz. yani bi kere strike yapmistim grev 3 gün uzak durdum ondan diye bunalima girmisti etmediğini birakmamisti. tabi o zaman hamile değildim. simdi diorum ne oluyor yani korktum birden. uyurken bile kimildamadi. kolunun üstüne yatmistim bi kalktim kolu donmus resmen morarmis. bikere kucağina oturdum aman aman dikkat et diye bağirdi. bide simdi o aliskin değil hiç sizin esleriniz sizi sürekli görüyor. o ilk defa gördü beni kocaman karinla ne biliyim ama yinede insan bi korkuyor cidden korktumu diye ben hiç bilmiorumki erkeklerin verdiği tepkileri.

kesinlikle haklisin. su bugaboo yu bende istiorum travel system. sorada diorum çokmu gereksiz ve pahali acaba

aa ben kuvet sandim onu canim. küvet ne alsak acaba.

hahahahahha valla koptum iki saattir mesajina ama içimi rahatlattin demek korkabiliolarmis. bu arada bende hamilelikten sonra kesin tekrar hamile kalma korkusu olucak kizlar( çünkü ben 2 korumayla hamile kaldim. artik nasil korunuruz bilmiorum

kizlar bir arastirmaya gore heyecanli kadinlar sakin kadinlara gore cok daha uzun surede dogum yapiyormus. kadin rahat kendinden emin ve cocugunun dogumunu heyecanla bekliyorsa buyuk ihtimalle dogumda zorluk cekmiyormus.

hehhe ben su an rahatim ama doğum yaklasinca kesin inanilmaz panik biri olurum. yaa su sanci nasil bir sanc bide onu anlasam.

yine bir arastirmaya göre bahsettigin gibi endiseli ruyalar goren annelerin dogumlari iyi geciyormus :)
kisa sureli duygu degisimleri, kaygilar ya da stres bebegi olumsuz yönde etkilemiyormus, hatta bu bazen yararli bile oluyormus, sonucta degisimlere tepki verirken gelisiyorda. ama genel olarak anneye hakim olan duygu olumsuz, bebegi kabul etmeyen, istemeyen yönde ise ya da dogumdan sonra yapamayacagini falan dusundugu bir duygu durumu surekli hakimse bu durum bebege zararli olabiliyormus. hepimiz zaman zaman kaygi duyuyordur yoksa, acaba yapabilir miyim diye bile dusunuyordur, önemli olan genel olarak bebegi sevmek, sahiplenmek ve onunla konusmak, oksamak...

ben ilk ögrendigimde hamileligimi aglamistim, hem cok mutlu olmustum hemde nasil yapacagim demistim esime :) sonra 14. haftaya kadar hamile degilim heralde diye dusunmeye baslamistim cunku ne ultrason ne de kan tahlili sonucumu gordum, karnim da buyumuyordu ve hic agrim sizim olmadi(insllah da olmaz). 14. haftada ben artik psikoljik olarak iyi degilim bana bebegimi dinletin dedim ama bu da etkili olmadi :) ama zorla da olsa kalp atislarini dinlemeyi basardim :) ciktigimda esime hamileyiiimmm dedigimi hatirliyorum. 18+3 te ultrasona girdimmmmm ( gecen hafta oluyor ) ve karnimdaki bebegi ekranda görunce cok sasirdim, inanamadim :) butun bu surecte hicbir zaman bebegimi aldirmayi dusunmedim ama zaman zaman kariyerim ne olacak, iyi bir anne olabilecek miyim kaygilari yasadim. isim bazen cok stresli oldu ve geceleri beni uyutmadi. bazen ufak da olsa esimle de tartistik ama hicbir zaman bebegime yansitmadim, basima ne gelirse gelsin normal yasam icinde yasadigim olumsuzluklardi hepsi, hicbiri dogrudan onunla ilgili degildi cunku. bence bunu da hissediyorlar. tabii ki tek basina etken degildir hamilelikteki hislerimiz ama ileriki yasamina etkisi oluyordur, kelebek etkisi gibi... önemli olan onu kabullenmek ve sevmek...

bu arada bu arastirma sonuclarini okudugum "dogmamis cocugun gizemli yasami" isimli kitaptan yaziyorum.

esin sana destek oluyor iste, bence cok guzel bir davranis. doktor dediyse doktoru dinlemek lazim bence de. ama eminim bunun da paylasilacak guzel yanlari vardir, insanin esinin yaninda olmasi, destek vermesi hamilelikte cok onemli ve cok guzel. eskisinden daha cok guluyorsundur, gozlerinin ici parliyordur eminim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…