2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar merhaba sizi fazla takip edemiyorum ama dün akşam kanguru ile ilgili bişeyler yazmıştınız bu topikteydi diye hatırlıyorum cici topiğinde de olabilir ama ben buraya yazayım yine de.
kanguru almak isteyenler için bir alternatif sunmak istiyorum bebekler için daha sağlıklı ve doğumdan itibaren kullanılabiliyor SLİNG diye aratırsanız karşınıza çıkar zaten. 2010 ocak annelerinden çok kullanan oldu hepsi de çok memnun kaldı ben kızıma almamıştım ama oğluma almayı düşnüyorum iki çocukla dışarı çıkmam da daha kolaylaşır :)) bizim gruptaki arkadaşlar BABASLİNG diye bir marka almışlardı ocak anneleri grubunda bununla ilgili başlık da açılmıştı linkini vereyim
http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-anneleri/353182-babasling-kullananlar.html

bir de bebek arabası alırken hafif olmasına açılıp kapanmasının pratik olmasına mümkünse tek elle açılıp kapanmasına ve katlandığında az yer kaplamasına dikkat edin ben maxi cosi taxi almıştım şimdi 2. bir araba daha alıcam çok ağır taşıyamıyorum artık quinny buzz ve mura bakmıştık iyiki onları almamışım

Demir seviyesi normal olsa da gebeliğin belli ayından sonra demir takviyesi veriyorlar, rezervler boşalmasın diyeymiş galiba.

Canım otokoltuğu-anakucağı olarak geçenler (travel setlerde olanlar) ilk doğduğundan beri kullanılabiliyor. Zaten onun o şekilde çukur olması gerekiyormuş, cenin pozisyonuna uygunmuş. Ablamlar da çok çukur olduğunu düşünüp, içine ek, yumuşak yastık gibi bir şey koyuyorlardı, doktorları çıkarın onu, o pozisyon 0yaş için en uygun olanı demişti. evde de onu kullanmıştı hep, rahat etmişti.

kızlar slmmm
ya bebişlerinizin hareketlerini göbeğinizin neresinde hissediyosunuz.sanki beim bebiş çok aşşagıda hareket ediyo gibi geliyo bana.göbek deliğimin 4-5 parmak aşşağısında.

Canım herkesin ki bu aralar orda, doktor ultrasonlar bakarken hep göbeğin altında bakıyor. Ama cumartesi gittiğimde ayaklarına bakmak istediğinde göbek hizama çıktı. Merak etme yani altta hissediyorsan normal, henüz ordalar çünkü.

Bence şimdiden almana gerek yok, çok ucuz bir şey değil çünkü. Doğum yaptıktan sonra da alabilirsin. Gerçekten ihtiyacın olup olmadığını anlarsın, boşa para vermezsin. Hem ne marka alacağını ve nerden alabileceğini netleştirirsen, eşini yollarsın yarım saatlik iş alıp gelebilir yani, şimdiden almaya hiç gerek yok bence.

bununla ilgili SlingoMOM ...anne, çoluk-coluk ve diğerleri sitesinde bilgi var sanirim. ben kisin da kullanabilmek icin babybjörn marka active model kanguruyu tercih ettim, bebegin belini destekledigi gibi annenin de belini destekliyor ve bu markanin kanguru kisin da kullanilabilmesi icin kilifi mevcut.

ikinci bir araba almak gerekiyor sanirim cunku hafif arabada ilk alinan ve bebegin yatmasina da olanak tasiyan arabalarin ozelliklerini tasimiyor oluyor. ben ilk aylari kanguru ve araba koltugu ile gecirmeye karar verdim, dogumdan bir ay sonra gidishatimizi yeniden degerlendirecegim, eger araba bizi rahatacaksa sanirim bugaboo alirim. ama gerek gormezsem, hafif bir puset almayi planliyorum. söyle en basitlerinden, katlaninca semsiye gibi olanlardan :) cunku biz apartmanda yasiyoruz, yuruyus disinda bebegimi cikartip gezmem de cok kolay degil, alisverise gitmem falan... istanbul kalabalik bir sehir sonucta, kisa ve babasiz gezmelerimizi kanguru ile hallederim diye dusundum.

gecen bolume yeni dogum yapmis bir bayan geldi, hocalarla konusmak icin, bebek kangurusunda etrafi izliyordu, annesi arasira basini oksadi,elinden tuttu konusurken ve toplantiya bu sekilde devam ettiler. bebek arabasi ile gelseydi bir kere onca merdiveni cikip kapilardan gecip bölume ulasmasi tek basina cok zor olacakti ve konusurken kucaginda tutmasi gerekecekti, muhtemelen kollari yorulurdu. bebek halinden cok memnun gorunuyordu.

birde alisveris merkezinde su manzara ile karsilastim, yeni yurumeye baslamis erkek bir cocuk, kocaman arbasina binmeyip babasindan kacmak icin her yolu denedi :) birde kizil sacli cok tatli bir seydi :) babasi koca göbegiyle cocugun arkasindan kosuyor, tam yakaliyor yeniden kaciyor :) sanirim yeni yurumeyi ögrenmis :) cok tatli bir halleri vardi. sonuc cocuk yurudu, alisveris cantalari bebek arabasina konuldu. böyle hinzir bir cocugumuz olursa o kadar para verip aldigimiz bebek arabasi da kullanilmadan rafa kaldirilacak, o yuzden ilk 3 aydan sonra almam gereken araba konusunda cok kararsizim. en zor konu bu sanirim, beni cok ugrastirdi sonunda pes edip erteledim :) kanguruyu aldim bu arada, simdilik cok memnunum :):)

Son düzenleme:
canım ben bu seti gördümde 20 parça yazmıştın sanırım ....birde 2 renk ya bunlar başka set sandım..

Canım mor-beyaz olanlar hastane çıkışı. Bütün parçaları eklemedim.

Diğerlerini farklı yerlerden aldım.

Birde hafta sonu çok cici şeyler aldım. Yarın eklerim onları da

kızlar ya ben wc ye oturunca geçen hafta vajinamda ağrı oluyodu danki geriliyo gibiydi. bu hafta yok ama sanki vajinamda şişlik oluyo gibi. acaba bu doğuma vücudun kendini hazırlamasıyla ilgili olabilir mi. aranızda böyle şeyler yaşayan var mı

Canım bende de tuvaletimi yaparken karnımda azıcık ağrı oluyor. Ama tuvaletimi çok tutarsam...

merhaba kızlar
haftasonu üstüne pzt.nin de boş olması müthiş yaa...nasılsınız bakalım?
biz yorulmuşuz dün gezmekten...gene tembel bir moddayız kızımla...size bi bakiyim dedim:)

canım bende de oluyor arada...3 kadın doğumcu da aynı ilacı önerdi bana dupha... akşam yemekten bikaç saat sonra içiyorum 10cc sabah çok rahat çıkıyorum ama sürekli içip alışkanlık yapmaman lazım...ama doktorum gebelik boyunca rahat rahat kullanabileceğimi söyledi..tabi bunun yanında bol su içip kabız yapan yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor....

biz kaçtık...görüşürüz sonra...
herkese mutlu bir hafta diliyoruz kızımla

tamam öyleyse demir kullanimina baslayayim ben , aklim karismisti kullansam mi kullanmasam mi diye :)

hmm buradaki araba koltuklarinda, bel kisminda bir parca ile destek vermisler, bende forumlarda okumustum, ilk dogdugunda bir parca satin alarak beline destek vermek iyi olabiliyor diye. ucgen gibi bir parca, tam anlatamadim simdi ama bel kismindaki cukurlugu bir nebze de olsa azlatmak icin sanirim.

ben dun bir karisim bulmustum onu denedim, anadolu sagliktan bir doktorun önerisi sanirim ama siteyi bulamadim simdi. bulunca yazarim incelersiniz.

sut, yulaf,ceviz,siyah uzum,kuru kayisi karistirilip yeniliyor, denedim hemen kabizligim gecti. biliyorum hemen etki etmesi imkansiz ama gecti. bir sure bunu denemeyi dusunuyorum. su icme isi beni cok zorluyor yaaa :) her gun 2 lt su ececegim diye canim cikiyor:)

Kızlar yazacağım dedim ama, haftasonu giremedim nete.

Cumartesi günü ayrıntılı randevum vardı, beklediğimden kısa sürdü 20-25dk. fln. Gitmeden de incelemede esnasında sorun yoksa bu kadar süreceğini söylemişlerdi zaten.

Recep Has ile ilgili yorumlarım;
1.Biraz aceleci gibi, hızlı hızlı anlattı; ama aklımızda da bir soru işareti kalmadı açıkçası. Sorulacak sorularınız varsa kağıda yazıp gidin, yoksa onun hızıyla unutabilirsiniz
2.İşinden, kendinden emin bir adam. Şaklaban doktorlardan değil, espri fln yapmıyor (beklemiyoruz da zaten ) Ama öyle suratsız bir doktor hiç değil; işim bitti gidin diyen bir tavrı yok tabiiki..
3.Bebişin her yerini inceledi, kendisi bakarken size de anlatıyo, kalbi, aort damarı, dört kapakçığı normal, bağırsakları, idrar torbası normal, beyin gelişimi iyi. Kan akışları senin de bebeğin de iyi gibi gibi...
4.Kalpte beyaz bir lekelenme var dedi, kireçlenme gibi birşey dedi. Önemli birşey değil, her sağlıklı 100 bebeğin 6'sında oluyor dedi, takip etmemizi gerektirecek birşey yok, geçmesini de beklemiyoruz dedi.
Ama bazı kitaplarda bunu down sendromu riskini arttırır diye yazarlar dedi, down sendromlu bebeklerin hepsinde bunun olduğunu iddia ediyorlar, ama sağlıklı bebeklerin çoğunda da var dedi. Yani belirteç olabilecek major bir bulgu değil, sizin ikili testleriniz ve diğer belirteçler gayet iyi, size amniyosentez önermiyorum dedi. Biz de endişelenmedik açıkçası. İnşallah herşey yolundadır.
4. Muayene ücreti 300TL; CD ve 4D resimlerini veriyor. Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Yeri Osmanbey metro durağına çok yakın. Araba ile gidecekler, arka paralel sokakta otopark var hemen

Yalnız kızlar bizde çıkan tek sorun; bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Yani ben 22+0'da gittim, bebişin kilosu 395 gr. çıktı. Doktorda bebek ultrasona göre 21 haftalık dedi, tam bir hafta geride. Bunun takip edilmesi önemli dedi. Yani şimdilik 1 haftalık fark önemli değilmiş, hatta arayı kapatmasada doğuma kadar böyle devam etse de olur; ama önemli olan bundan sonraki kontrollerinde bu arayı açmaması lazım dedi.
Sizler de dua edin ne olur?? Bebişim büyüsün, küçük kalmasın, gelişmiyo demesinler; allah korusun aklıma getirmemeye çalışıyorum o ihtimali. Siz de dua edin

Son düzenleme:
aynen canım yaa bana arada takılıyo kanka nasılsın diye :)) geçicek nasılsa bu günler dimi :)

sanirim bizi eslerinden cok anne pozisyonunda görmeye basliyorlar, bu hicde saglikli bir durum degil. ben elimden geldigince sirnasiyorum, hala sevgili oldugumuzu, cocugun hicbir seyi degistirmeyecegini anlatmaya calisiyorum ona.

kizlarr

hastane cantasi icin de bi zoet liste hazirlasak birlikte ne dersiniz.

sdhkn cnm ayrintilin iyi gecmis sevindim..
ufak tefek biseyler cikacak illa ki, nasil mukemmel olsun ki.
canini uzme..

sen somon baligini bol ye cnm, bebegin buyur o zaman

2 hafta sonra da benim yaptirmam gerekiyor.

hayirli olsun canim :) en önemli sey annenin bebegi kabul etmesi, sevmesi, basina ne gelirse gelsin ne yasarsa yasasin bebeginden vazgecmemesi imis, cunku ana rahminde bile bunu hissediyorlarmis. sen bebegini sev , onunla hep konus, insallah her sey de yolunda gider, cok saglikli bir bebegin olur. endiselenecek bir durum olsa doktor bunu belirtirdi zaten, esinde sende olumlu dusunun, Allah'in izniyle bebeginiz de cok saglikli dogar insallah...

sanirim bizi eslerinden cok anne pozisyonunda görmeye basliyorlar, bu hicde saglikli bir durum degil. ben elimden geldigince sirnasiyorum, hala sevgili oldugumuzu, cocugun hicbir seyi degistirmeyecegini anlatmaya calisiyorum ona.

tabikide eskisi gibi olamıyoruz hormonların verdiği etkiden dolayı canım . annesi gibi görme değilde bebişimize zarar vereceğinden korkuyodu ilk zamanlar ama şimdi geçti tabikide ilk aylarda olabiliyo böyle şeyler sanırım ,şimdi eskiye döndük çok şükür bu aylar çok güzel her şey

Selam kızlar...
peppermit hayırlı olsun kızın bende perşembe günü ayrıntılıya giricem medicana çamlıca da ilkine de orada bakmışlardı inş.temiz çıkar 200 TL ye maloluyor ama sanırım cd filan yok çünkü ilkinde vermemişlerdi....
bizim de hastane çıkışını babaannemiz ödiyor görümcem de almış zevklidir ilkini de almışlardı saolsunlar
o işde bitmiş oldu zaten çoğu şeyimiz evde var eskimedi 2,5 sene ara olunca )

canım aklına kötü şeyler getirip de üzme kendini olumsuz bir durum olduğunu sanmıyorum .hep olumlu düşün tatlım bi dahaki kontrolde arayı kapattığını görürsün inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…