Canım linkini gönderiyorum...
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...lerinin-meleklerine-aldiklari-ciciler-18.html
aynisi bana da oldu,tum gece kasik agrisi vardi ve bas donmesiyle uyandim, sonra butungun basim dondu,uzandim bende.ic camasirimsa da sari bir sey vardi. kan ve idrar tahlili yapikdi bana ama sanirim normal. ebe bana demir hapi verdi ama demir seviyem normal kullanmam lazim mi degil mi anlamadim, haftaici kendi ebeme soracagim. cok su icmiyorsun heralde dediler bana. bir sey ogrenirsen yazarsin canim.
ne duymuş.özelden yazabilirsin.bileyim ki ona göre alayım ben de..bebefix te yağmur ormanı var titrşimli a nakucağı o hoişuma gitti ama kararsızım yaa..düşebilr bundan Allah korusun..bakarım olmazs a öne arkaya salalnan klasik anakucağı alırım.araştırmalarıma göre ; otokoltuğu + anakucağı olanları bebek hemen kullanamıyormuş.çukurmuş çünkü..onu eledim hemen.oto koltuğu 5. ayda alıcam.anakucağı kalsik alayım diyorum birde ayrıca oyun halısı deniliyor.ondan alırım oytucaklı.ama net d eğil bakıyorum hala.. :)
bebk arabasına gelince onu almıcam şimödi.bi doğsun bakalım..baston alabilirim sonra ama hemen ihtiyaç görürsem doğunca alırım artık.normal olanlardan..bence de sen a l kriz varsa hem sitediğin gibi bulamayabilirsin yeni mal girişid e pek olmuyordur sanırım bu ara..daha onu araştırmadım ..
kızlar slmmm
ya bebişlerinizin hareketlerini göbeğinizin neresinde hissediyosunuz.sanki beim bebiş çok aşşagıda hareket ediyo gibi geliyo bana.göbek deliğimin 4-5 parmak aşşağısında.
kızlar bişi sorucam şimdi size.şu medela elektrikli pilli süt pompası çok önerilmiş.ben ilk yıl izne ayrılıcam inş bi aksilik olmzsa.yani bebeğin hep yanında olucam sizce gerek var mı bunu almama ?
kızlar merhaba sizi fazla takip edemiyorum ama dün akşam kanguru ile ilgili bişeyler yazmıştınız bu topikteydi diye hatırlıyorum cici topiğinde de olabilir ama ben buraya yazayım yine de.
kanguru almak isteyenler için bir alternatif sunmak istiyorum bebekler için daha sağlıklı ve doğumdan itibaren kullanılabiliyor SLİNG diye aratırsanız karşınıza çıkar zaten. 2010 ocak annelerinden çok kullanan oldu hepsi de çok memnun kaldı ben kızıma almamıştım ama oğluma almayı düşnüyorum iki çocukla dışarı çıkmam da daha kolaylaşır :)) bizim gruptaki arkadaşlar BABASLİNG diye bir marka almışlardı ocak anneleri grubunda bununla ilgili başlık da açılmıştı linkini vereyim
http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-anneleri/353182-babasling-kullananlar.html
bir de bebek arabası alırken hafif olmasına açılıp kapanmasının pratik olmasına mümkünse tek elle açılıp kapanmasına ve katlandığında az yer kaplamasına dikkat edin ben maxi cosi taxi almıştım şimdi 2. bir araba daha alıcam çok ağır taşıyamıyorum artık quinny buzz ve mura bakmıştık iyiki onları almamışım
canım ben bu seti gördümde 20 parça yazmıştın sanırım ....birde 2 renk ya bunlar başka set sandım..
kızlar ya ben wc ye oturunca geçen hafta vajinamda ağrı oluyodu danki geriliyo gibiydi. bu hafta yok ama sanki vajinamda şişlik oluyo gibi. acaba bu doğuma vücudun kendini hazırlamasıyla ilgili olabilir mi. aranızda böyle şeyler yaşayan var mı
muhtemelen öyle bir seydir ama ben catlak farkedemiyorum.
Bu arada kabizlik yasayan var mi? Sanirim ben hemoroid oldumkanama olmadi ama 2 gece önce cok agridi, cok kotuydu. Ilac kullandim(en zararsizini aldim ama sanirim butun ilaclarin bebege zarari oluyor), simdi kabizliktan korunmanin yollarini arastiriyorum
Demir seviyesi normal olsa da gebeliğin belli ayından sonra demir takviyesi veriyorlar, rezervler boşalmasın diyeymiş galiba.
Canım otokoltuğu-anakucağı olarak geçenler (travel setlerde olanlar) ilk doğduğundan beri kullanılabiliyor. Zaten onun o şekilde çukur olması gerekiyormuş, cenin pozisyonuna uygunmuş. Ablamlar da çok çukur olduğunu düşünüp, içine ek, yumuşak yastık gibi bir şey koyuyorlardı, doktorları çıkarın onu, o pozisyon 0yaş için en uygun olanı demişti. evde de onu kullanmıştı hep, rahat etmişti.
Canım herkesin ki bu aralar orda, doktor ultrasonlar bakarken hep göbeğin altında bakıyor. Ama cumartesi gittiğimde ayaklarına bakmak istediğinde göbek hizama çıktı. Merak etme yani altta hissediyorsan normal, henüz ordalar çünkü.
Bence şimdiden almana gerek yok, çok ucuz bir şey değil çünkü. Doğum yaptıktan sonra da alabilirsin. Gerçekten ihtiyacın olup olmadığını anlarsın, boşa para vermezsin. Hem ne marka alacağını ve nerden alabileceğini netleştirirsen, eşini yollarsın yarım saatlik iş alıp gelebilir yani, şimdiden almaya hiç gerek yok bence.
Canım çok geçmiş olsun. Umarım kötü bişey değildir.
Biz korkudan eşimle kardeş olduk resmen
aynen canım yaa bana arada takılıyo kanka nasılsın diye :)) geçicek nasılsa bu günler dimi :)
Kızlar yazacağım dedim ama, haftasonu giremedim nete.
Cumartesi günü ayrıntılı randevum vardı, beklediğimden kısa sürdü 20-25dk. fln. Gitmeden de incelemede esnasında sorun yoksa bu kadar süreceğini söylemişlerdi zaten.
Recep Has ile ilgili yorumlarım;
1.Biraz aceleci gibi, hızlı hızlı anlattı; ama aklımızda da bir soru işareti kalmadı açıkçası. Sorulacak sorularınız varsa kağıda yazıp gidin, yoksa onun hızıyla unutabilirsiniz
2.İşinden, kendinden emin bir adam. Şaklaban doktorlardan değil, espri fln yapmıyor (beklemiyoruz da zaten) Ama öyle suratsız bir doktor hiç değil; işim bitti gidin diyen bir tavrı yok tabiiki..
3.Bebişin her yerini inceledi, kendisi bakarken size de anlatıyo, kalbi, aort damarı, dört kapakçığı normal, bağırsakları, idrar torbası normal, beyin gelişimi iyi. Kan akışları senin de bebeğin de iyi gibi gibi...
4.Kalpte beyaz bir lekelenme var dedi, kireçlenme gibi birşey dedi. Önemli birşey değil, her sağlıklı 100 bebeğin 6'sında oluyor dedi, takip etmemizi gerektirecek birşey yok, geçmesini de beklemiyoruz dedi.
Ama bazı kitaplarda bunu down sendromu riskini arttırır diye yazarlar dedi, down sendromlu bebeklerin hepsinde bunun olduğunu iddia ediyorlar, ama sağlıklı bebeklerin çoğunda da var dedi. Yani belirteç olabilecek major bir bulgu değil, sizin ikili testleriniz ve diğer belirteçler gayet iyi, size amniyosentez önermiyorum dedi. Biz de endişelenmedik açıkçası. İnşallah herşey yolundadır.
4. Muayene ücreti 300TL; CD ve 4D resimlerini veriyor. Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Yeri Osmanbey metro durağına çok yakın. Araba ile gidecekler, arka paralel sokakta otopark var hemen
Yalnız kızlar bizde çıkan tek sorun; bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Yani ben 22+0'da gittim, bebişin kilosu 395 gr. çıktı. Doktorda bebek ultrasona göre 21 haftalık dedi, tam bir hafta geride. Bunun takip edilmesi önemli dedi. Yani şimdilik 1 haftalık fark önemli değilmiş, hatta arayı kapatmasada doğuma kadar böyle devam etse de olur; ama önemli olan bundan sonraki kontrollerinde bu arayı açmaması lazım dedi.
Sizler de dua edin ne olur?? Bebişim büyüsün, küçük kalmasın, gelişmiyo demesinler; allah korusun aklıma getirmemeye çalışıyorum o ihtimali. Siz de dua edin
sanirim bizi eslerinden cok anne pozisyonunda görmeye basliyorlar, bu hicde saglikli bir durum degil. ben elimden geldigince sirnasiyorum, hala sevgili oldugumuzu, cocugun hicbir seyi degistirmeyecegini anlatmaya calisiyorum ona.
Kızlar yazacağım dedim ama, haftasonu giremedim nete.
Cumartesi günü ayrıntılı randevum vardı, beklediğimden kısa sürdü 20-25dk. fln. Gitmeden de incelemede esnasında sorun yoksa bu kadar süreceğini söylemişlerdi zaten.
Recep Has ile ilgili yorumlarım;
1.Biraz aceleci gibi, hızlı hızlı anlattı; ama aklımızda da bir soru işareti kalmadı açıkçası. Sorulacak sorularınız varsa kağıda yazıp gidin, yoksa onun hızıyla unutabilirsiniz
2.İşinden, kendinden emin bir adam. Şaklaban doktorlardan değil, espri fln yapmıyor (beklemiyoruz da zaten) Ama öyle suratsız bir doktor hiç değil; işim bitti gidin diyen bir tavrı yok tabiiki..
3.Bebişin her yerini inceledi, kendisi bakarken size de anlatıyo, kalbi, aort damarı, dört kapakçığı normal, bağırsakları, idrar torbası normal, beyin gelişimi iyi. Kan akışları senin de bebeğin de iyi gibi gibi...
4.Kalpte beyaz bir lekelenme var dedi, kireçlenme gibi birşey dedi. Önemli birşey değil, her sağlıklı 100 bebeğin 6'sında oluyor dedi, takip etmemizi gerektirecek birşey yok, geçmesini de beklemiyoruz dedi.
Ama bazı kitaplarda bunu down sendromu riskini arttırır diye yazarlar dedi, down sendromlu bebeklerin hepsinde bunun olduğunu iddia ediyorlar, ama sağlıklı bebeklerin çoğunda da var dedi. Yani belirteç olabilecek major bir bulgu değil, sizin ikili testleriniz ve diğer belirteçler gayet iyi, size amniyosentez önermiyorum dedi. Biz de endişelenmedik açıkçası. İnşallah herşey yolundadır.
4. Muayene ücreti 300TL; CD ve 4D resimlerini veriyor. Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Yeri Osmanbey metro durağına çok yakın. Araba ile gidecekler, arka paralel sokakta otopark var hemen
Yalnız kızlar bizde çıkan tek sorun; bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Yani ben 22+0'da gittim, bebişin kilosu 395 gr. çıktı. Doktorda bebek ultrasona göre 21 haftalık dedi, tam bir hafta geride. Bunun takip edilmesi önemli dedi. Yani şimdilik 1 haftalık fark önemli değilmiş, hatta arayı kapatmasada doğuma kadar böyle devam etse de olur; ama önemli olan bundan sonraki kontrollerinde bu arayı açmaması lazım dedi.
Sizler de dua edin ne olur?? Bebişim büyüsün, küçük kalmasın, gelişmiyo demesinler; allah korusun aklıma getirmemeye çalışıyorum o ihtimali. Siz de dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?