• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayy saolun valla içimi rahatlattiniz. yani bi kere strike yapmistim grev 3 gün uzak durdum ondan diye bunalima girmisti etmediğini birakmamisti. tabi o zaman hamile değildim. simdi diorum ne oluyor yani korktum birden. uyurken bile kimildamadi. kolunun üstüne yatmistim bi kalktim kolu donmus resmen morarmis. bikere kucağina oturdum aman aman dikkat et diye bağirdi. bide simdi o aliskin değil hiç sizin esleriniz sizi sürekli görüyor. o ilk defa gördü beni kocaman karinla:D ne biliyim ama yinede insan bi korkuyor cidden korktumu diye ben hiç bilmiorumki erkeklerin verdiği tepkileri.

kesinlikle haklisin. su bugaboo yu bende istiorum travel system. sorada diorum çokmu gereksiz ve pahali acaba:D

hamileligimi ilk ögrendigimizde esimin yanimda uyumasini hic unutmayacagim, sanki kirilacakmisin gibi, butun gece hic kipirdamamis, hatta ben rahat yatmisim ama beni rahatsiz etmemek icin kenarda kiyida uyumasi gerekmis, butun gece beni kollamis falan, zaten gözlerinden belliydi beni sakindigi :) sonra alistirdim onu tabii cekinecek bir sey olmadigi,bunlarin hepsinin normal oldugu konusunda :) ama uyudugumuz ilk gece cok guzeldi, sabahinda gunluk tutmaya basladim zaten :)

istersek hepimizin gucu vardir eminim o tarz bir araba almaya. ama ben nasil desem ihtiyaci oldugu icin, gerekli oldugu icin, olmazsa olmaz oldugu icin almak istiyorum. moda oldugu icin ya da begendigim icin ya da guzel durdugu icin degil. mesela bir arkadasim var, cok gucu olmamakla beraber stokke almak icin esini zorlayip duruyor. ama ben az ve öz almak istiyorum her seyi, abartmamak son derece dogal gidishat icinde esimi ve cocugumu yasamak istiyorum. su an icin gerekli görmüyorum o yüzden erteledim ama almak istedigim seylerde fiyata bakmiyorum. gerekli olduguna inaniyorsam esimle beraber(ki genelde ayni dusunuyrouz) o zaman gozumuz kapali aliyoruz. bence icinden geleni yapmalisin. ama bebek arabalarina o kadar para veripte bebegim icin bebegim icin demeye karsiyim, 2.500 tl yi bebek icin veriyor olamayiz, kendimiz icin veriyoruz :) ama istiyorsak da kesinlikle almaliyiz, sadece su fedakar anne rolune kiziyorum(sizi degil hayatimdaki örnekleri kastediyorum).

hamileligimi ilk ögrendigimizde esimin yanimda uyumasini hic unutmayacagim, sanki kirilacakmisin gibi, butun gece hic kipirdamamis, hatta ben rahat yatmisim ama beni rahatsiz etmemek icin kenarda kiyida uyumasi gerekmis, butun gece beni kollamis falan, zaten gözlerinden belliydi beni sakindigi :) sonra alistirdim onu tabii cekinecek bir sey olmadigi,bunlarin hepsinin normal oldugu konusunda :) ama uyudugumuz ilk gece cok guzeldi, sabahinda gunluk tutmaya basladim zaten :)

istersek hepimizin gucu vardir eminim o tarz bir araba almaya. ama ben nasil desem ihtiyaci oldugu icin, gerekli oldugu icin, olmazsa olmaz oldugu icin almak istiyorum. moda oldugu icin ya da begendigim icin ya da guzel durdugu icin degil. mesela bir arkadasim var, cok gucu olmamakla beraber stokke almak icin esini zorlayip duruyor. ama ben az ve öz almak istiyorum her seyi, abartmamak son derece dogal gidishat icinde esimi ve cocugumu yasamak istiyorum. su an icin gerekli görmüyorum o yüzden erteledim ama almak istedigim seylerde fiyata bakmiyorum. gerekli olduguna inaniyorsam esimle beraber(ki genelde ayni dusunuyrouz) o zaman gozumuz kapali aliyoruz. bence icinden geleni yapmalisin. ama bebek arabalarina o kadar para veripte bebegim icin bebegim icin demeye karsiyim, 2.500 tl yi bebek icin veriyor olamayiz, kendimiz icin veriyoruz :) ama istiyorsak da kesinlikle almaliyiz, sadece su fedakar anne rolune kiziyorum(sizi degil hayatimdaki örnekleri kastediyorum).

süpersin valla arkadaşım tamamen katılıyorum bende şu fedakar mükemmel anne pozlarına çok sinir oluyorum herkes anne nihayetinde herkesin hayatının merkezi çocukları ama bunu sürekli başkalarının gözüne sokmak çok matıksız kime ne yani sen ne kadar fedakarlık yapıyorsun

Gözün aydın! Bebişinde bir sorun çıkmamış. Ben de dört gözle yazmanı bekliyordum malum ben de recep bey e gideceğim. Yalnız bana sekreteri en az 30 dk. sürüyor demişti. Acaba haftasonu yoğun diye mi hızlı anlattı. Gerçi geçiştirme tarzında değil di diyorsun ama.... Off çok pimpirik olmaya başladım.

Benim de 1 hafta geriden gidiyordu oğluşum. Dr. geç yumurtlamışsın ondan demişti. en son 2 hafta önce gittiğimde 1 hafta ileri geçmişti. İlk başlarda bende çok takıldım bu duruma ama demek istediğim birden öne de geçebiliyor. Hiç kafanı takma :))))

Sağol canım,inşallah öyle olur benimki de... sen de iyi haberlerle dönersin inşallah.
Geçiştirme yok canım merak etme, yani adamcağız herbiyerini söyledi, gösterdi...Bizim kızımız da saklamadı sağolsun, pozisyonu iyiydi uğraştırmadı hiç. :10:
Canım, hazırlanman bilgilerini alması, sonuçlarına bakması fln derken en az 30 dk tutuyor tabi.
Bu arada yanında ikili / üçlü test sonucunu ve ilk ultrason görüntünü götür, onlara bakmak istiyor.

süpersin valla arkadaşım tamamen katılıyorum bende şu fedakar mükemmel anne pozlarına çok sinir oluyorum herkes anne nihayetinde herkesin hayatının merkezi çocukları ama bunu sürekli başkalarının gözüne sokmak çok matıksız kime ne yani sen ne kadar fedakarlık yapıyorsun

ben cocugum icin sunlari sunlari yaptim, fedakarlik yapiyorum dedigimizde aslinda guzel bir sey söylemis olmuyoruz. cunku fedakarlik aslinda yapmak istemedigimiz ama mecbur oldugumuz icin yaptigimiz seyleri ifade ediyor. Hem butun anneler cocuklarini dusunur, onlar icin en iyisini yapmaya calisir ve de ellerinden gelenin en iyisini yapar. ama yasadigim bir kac örnek var, kadin toplantilarinda falan ben cocugum icin sunu yaptim sunu yaptim , onun icin sunu aldim diye konusan kadinlara icten ice kiziyorum. belki yasadiklarim yuzundendir bilmiyorum ama onlarin yaptiklari zaten yapilmasi gerekenler, onlari yaptilar diye daha iyi anne olmuyorlar ki ya da anlatinca herkes aaa sen cok iyi bir anneymissin demiyor ki .... herkes hemen hemen ayni seyleri yapiyor ve yasiyor zaten, sanki bir tek onlar fedakar, bir tek onlar cok cabalamis bak simdi yine kizdim aldim gazi gidiyorum :)

mgokberk canım inşallah yarın ki kontrolun çok iyi geçer. talihsizlik olmuş doktorunun izinli olması ama sonuç iyi olsun da..

sdhkn doktorlar sööliycek bişey buluyolar mutlaka .. eminim bebişin çok iyidir. beslenmene biraz dikkat ettin mi gerisi gelir..

buarada kızlar bizde daha başından beri eşimle kardeş gibiyiz. doktor bişey demedi ama biz yasak koyduk. bnm daha önce yaşadıklarımın bun la hiç ilgisi yoktu ama kafamız rahat etsin diye düşündük . söz konusu bebiş olunca insan herşeyi bi kenara bırakabiliyo

ben cocugum icin sunlari sunlari yaptim, fedakarlik yapiyorum dedigimizde aslinda guzel bir sey söylemis olmuyoruz. cunku fedakarlik aslinda yapmak istemedigimiz ama mecbur oldugumuz icin yaptigimiz seyleri ifade ediyor. Hem butun anneler cocuklarini dusunur, onlar icin en iyisini yapmaya calisir ve de ellerinden gelenin en iyisini yapar. ama yasadigim bir kac örnek var, kadin toplantilarinda falan ben cocugum icin sunu yaptim sunu yaptim , onun icin sunu aldim diye konusan kadinlara icten ice kiziyorum. belki yasadiklarim yuzundendir bilmiyorum ama onlarin yaptiklari zaten yapilmasi gerekenler, onlari yaptilar diye daha iyi anne olmuyorlar ki ya da anlatinca herkes aaa sen cok iyi bir anneymissin demiyor ki .... herkes hemen hemen ayni seyleri yapiyor ve yasiyor zaten, sanki bir tek onlar fedakar, bir tek onlar cok cabalamis bak simdi yine kizdim aldim gazi gidiyorum :)

bir de yapip yaptigini soylemek kadar kotusu yoktur,
hele cocuk iuyudugunde, resmen basa kakmak olur
cocugun icin bisey yapiyorsan onu dile getirmemelisin

benim erkek kardesim var,
onun lise sona kadar cogu masrafini ben ustlendim (evlenene kadar ) abim de cok az seyine destek olmustur,
onlari da surekli tekrarlar, kardesim abimden sogudu resmen bu konusmalari yuzunden, bense hic dillendirmem,
bisey yaptiysan yaptin cocugun icin, kardesin, annen-baban vs icin
konusunca degerini yitiriyor ki

bir de yapip yaptigini soylemek kadar kotusu yoktur,
hele cocuk iuyudugunde, resmen basa kakmak olur
cocugun icin bisey yapiyorsan onu dile getirmemelisin

benim erkek kardesim var,
onun lise sona kadar cogu masrafini ben ustlendim (evlenene kadar ) abim de cok az seyine destek olmustur,
onlari da surekli tekrarlar, kardesim abimden sogudu resmen bu konusmalari yuzunden, bense hic dillendirmem,
bisey yaptiysan yaptin cocugun icin, kardesin, annen-baban vs icin
konusunca degerini yitiriyor ki

birde cocuk uzerinde baski kurmak icin bunlari dile getirmeleri var ki en kizdigim da bu. ben senin icin zamaninda sunlari sunlari yaptim, sen simdi nasil davraniyorsun ,ben sana hayatimi verdim oysa ki tarzinda... kucucuk cocugun secim sansi yoktu ki dunyaya gelmek icin ve sana muhtacti, tabiki de yapman gerekenleri yaptin ebeveyn olarak, kardes olarak. ama yaptiktan sonra da sunlari yaptim sana hayatimi verdim sen nasil davraniyorsun diye baski kurmaya cok karsiyim. yapmayin o zaman ... gunluklerime de yaziyorum, eger ileride cocugumun karsisina gecip bu cumleleri kurarsam esim ya da cocugum beni uyarsin, yuzume vursunlar ayibimi. ben onun icin yaptigim her seyi karsilik beklemeden yapacagim ve bunu ona birakacagim gunluklerime de yaziyorum, akisini yaparsam uzerinde baski kurarsam yuzume vursun

hasta olan arkadaslar gecmıs olsun ayrıntılı ultrasonları ıyı gecen arkadaslar gözunuz aydın

yine bir arastirmaya göre bahsettigin gibi endiseli ruyalar goren annelerin dogumlari iyi geciyormus :)
kisa sureli duygu degisimleri, kaygilar ya da stres bebegi olumsuz yönde etkilemiyormus, hatta bu bazen yararli bile oluyormus, sonucta degisimlere tepki verirken gelisiyorda. ama genel olarak anneye hakim olan duygu olumsuz, bebegi kabul etmeyen, istemeyen yönde ise ya da dogumdan sonra yapamayacagini falan dusundugu bir duygu durumu surekli hakimse bu durum bebege zararli olabiliyormus. hepimiz zaman zaman kaygi duyuyordur yoksa, acaba yapabilir miyim diye bile dusunuyordur, önemli olan genel olarak bebegi sevmek, sahiplenmek ve onunla konusmak, oksamak...

ben ilk ögrendigimde hamileligimi aglamistim, hem cok mutlu olmustum hemde nasil yapacagim demistim esime :) sonra 14. haftaya kadar hamile degilim heralde diye dusunmeye baslamistim cunku ne ultrason ne de kan tahlili sonucumu gordum, karnim da buyumuyordu ve hic agrim sizim olmadi(insllah da olmaz). 14. haftada ben artik psikoljik olarak iyi degilim bana bebegimi dinletin dedim ama bu da etkili olmadi :) ama zorla da olsa kalp atislarini dinlemeyi basardim :) ciktigimda esime hamileyiiimmm dedigimi hatirliyorum. 18+3 te ultrasona girdimmmmm ( gecen hafta oluyor ) ve karnimdaki bebegi ekranda görunce cok sasirdim, inanamadim :) butun bu surecte hicbir zaman bebegimi aldirmayi dusunmedim ama zaman zaman kariyerim ne olacak, iyi bir anne olabilecek miyim kaygilari yasadim. isim bazen cok stresli oldu ve geceleri beni uyutmadi. bazen ufak da olsa esimle de tartistik ama hicbir zaman bebegime yansitmadim, basima ne gelirse gelsin normal yasam icinde yasadigim olumsuzluklardi hepsi, hicbiri dogrudan onunla ilgili degildi cunku. bence bunu da hissediyorlar. tabii ki tek basina etken degildir hamilelikteki hislerimiz ama ileriki yasamina etkisi oluyordur, kelebek etkisi gibi... önemli olan onu kabullenmek ve sevmek...

bu arada bu arastirma sonuclarini okudugum "dogmamis cocugun gizemli yasami" isimli kitaptan yaziyorum.

Hehe! Teşekkür ederim bu gerçekten çok hoş bir paylaşım. Akşam d&r a gideyim bende alayım bu kitabı.

esin sana destek oluyor iste, bence cok guzel bir davranis. doktor dediyse doktoru dinlemek lazim bence de. ama eminim bunun da paylasilacak guzel yanlari vardir, insanin esinin yaninda olmasi, destek vermesi hamilelikte cok onemli ve cok guzel. eskisinden daha cok guluyorsundur, gozlerinin ici parliyordur eminim :)

Ya benim daha önce en büyük kaygım acaba hamile kaldığımda bu konuda eşim nasıl bir tepki gösterecek. acaba isyankar ve ısrarcı mı olacak diyordum. Bunları önceden konuşsanızda bilemiyorsunuz çünkü. Ama gerçekten hamileliğimin başından beri bana karşı o kadar anlayışlı ki. Ya gerçekten sinir toğu gibi oluyorum bazen ve gerekli gereksiz bağırıp duruyorum. sonradan pişman oluyorum ama o an elimde olmuyor. Hiç sesini çıkarmyor ve sürekli beni sakinleştirip güldürmeye çalışıyor. Bu hamilelik döneminde daha çok anladık birbirimizi ne denli çok sevdiğimizi. :))))

Sağol canım,inşallah öyle olur benimki de... sen de iyi haberlerle dönersin inşallah.
Geçiştirme yok canım merak etme, yani adamcağız herbiyerini söyledi, gösterdi...Bizim kızımız da saklamadı sağolsun, pozisyonu iyiydi uğraştırmadı hiç. :10:
Canım, hazırlanman bilgilerini alması, sonuçlarına bakması fln derken en az 30 dk tutuyor tabi.
Bu arada yanında ikili / üçlü test sonucunu ve ilk ultrason görüntünü götür, onlara bakmak istiyor.

Saol canım, umarım bana da güzel şeyler söyler :))) ama rahatladım sen yazınca :10:

birde cocuk uzerinde baski kurmak icin bunlari dile getirmeleri var ki en kizdigim da bu. ben senin icin zamaninda sunlari sunlari yaptim, sen simdi nasil davraniyorsun ,ben sana hayatimi verdim oysa ki tarzinda... kucucuk cocugun secim sansi yoktu ki dunyaya gelmek icin ve sana muhtacti, tabiki de yapman gerekenleri yaptin ebeveyn olarak, kardes olarak. ama yaptiktan sonra da sunlari yaptim sana hayatimi verdim sen nasil davraniyorsun diye baski kurmaya cok karsiyim. yapmayin o zaman ... gunluklerime de yaziyorum, eger ileride cocugumun karsisina gecip bu cumleleri kurarsam esim ya da cocugum beni uyarsin, yuzume vursunlar ayibimi. ben onun icin yaptigim her seyi karsilik beklemeden yapacagim ve bunu ona birakacagim gunluklerime de yaziyorum, akisini yaparsam uzerinde baski kurarsam yuzume vursun

ne kadar haklısınız.. ben kendimden biliyorum sağolsun annem ben seni şööle zorlukla büyüttüm bööle okuttum diye diye bezdirdi beni. halbuki özel bişey yoktu bütün annelerin yaptığı fedakarlık.. şimdi birisinden yardım almaya çekinen, herşeye minnet gözüyle bakan biri oldum. anne olursam yapmıycam dediğim en başta gelen şey bu... umarım sözümü tutarım..

Hehe! Teşekkür ederim bu gerçekten çok hoş bir paylaşım. Akşam d&r a gideyim bende alayım bu kitabı.

Ya benim daha önce en büyük kaygım acaba hamile kaldığımda bu konuda eşim nasıl bir tepki gösterecek. acaba isyankar ve ısrarcı mı olacak diyordum. Bunları önceden konuşsanızda bilemiyorsunuz çünkü. Ama gerçekten hamileliğimin başından beri bana karşı o kadar anlayışlı ki. Ya gerçekten sinir toğu gibi oluyorum bazen ve gerekli gereksiz bağırıp duruyorum. sonradan pişman oluyorum ama o an elimde olmuyor. Hiç sesini çıkarmyor ve sürekli beni sakinleştirip güldürmeye çalışıyor. Bu hamilelik döneminde daha çok anladık birbirimizi ne denli çok sevdiğimizi. :))))

Saol canım, umarım bana da güzel şeyler söyler :))) ama rahatladım sen yazınca :10:

Söyler canım merak etme, öyle boşuna endişelendirecek şeyler söylemiyo en azından, gereksiz tetkiklerden kaçan bir insan zaten... gönül rahatlığıyla git; iyi haberlerle dön.

ne kadar haklısınız.. ben kendimden biliyorum sağolsun annem ben seni şööle zorlukla büyüttüm bööle okuttum diye diye bezdirdi beni. halbuki özel bişey yoktu bütün annelerin yaptığı fedakarlık.. şimdi birisinden yardım almaya çekinen, herşeye minnet gözüyle bakan biri oldum. anne olursam yapmıycam dediğim en başta gelen şey bu... umarım sözümü tutarım..

benimde esimin annesi öyleydi ve beni bezdirdi her anlatmaya basladiginda sanki benim ailem bunlari yapmadi diyesim geliyor, neyseki benim yerime esimin babasi cevap veriyor :) benim annem bir kez olsun ben senin icin bunu yaptim dememistir. hep dedigi suydu, arada beni görmeye gelirseniz mutlu olurum ama kendinizi mecbur hissetmeyin. esimin annesi ise tam tersidir ama sagolsun cok iyi kadindir :) tabii cevap vermemek icin zor tutuyorum kendimi :) ya bebegim uzerinde de hak iddia ederse diye cok korkuyordum dogumdan önce, simdi o kadar gucluyuz ki ben ve oglum :) herkese karsi gelebiliriz :)

aynen bende bebeği istiyoruz diye birbirimize itiraf ettiğimizde uyuduğumuz ilk gün çok güseldi.

kizlarr

daha once de sormustum yine sorayim,

ayrintililarinizi nerde ve kaca yaptirdinizz

:54:
canım ben mecidiyeköyde profilonun karşısında perinatolog dr.fehmi yazıcıoğluna yaptırdım, 200 tl,+10 tl resim+35 tl dvd

Kızlar yazacağım dedim ama, haftasonu giremedim nete.

Cumartesi günü ayrıntılı randevum vardı, beklediğimden kısa sürdü 20-25dk. fln. Gitmeden de incelemede esnasında sorun yoksa bu kadar süreceğini söylemişlerdi zaten.

Recep Has ile ilgili yorumlarım;
1.Biraz aceleci gibi, hızlı hızlı anlattı; ama aklımızda da bir soru işareti kalmadı açıkçası. Sorulacak sorularınız varsa kağıda yazıp gidin, yoksa onun hızıyla unutabilirsiniz:1:
2.İşinden, kendinden emin bir adam. Şaklaban doktorlardan değil, espri fln yapmıyor (beklemiyoruz da zaten:9: ) Ama öyle suratsız bir doktor hiç değil; işim bitti gidin diyen bir tavrı yok tabiiki..
3.Bebişin her yerini inceledi, kendisi bakarken size de anlatıyo, kalbi, aort damarı, dört kapakçığı normal, bağırsakları, idrar torbası normal, beyin gelişimi iyi. Kan akışları senin de bebeğin de iyi gibi gibi...
4.Kalpte beyaz bir lekelenme var dedi, kireçlenme gibi birşey dedi. Önemli birşey değil, her sağlıklı 100 bebeğin 6'sında oluyor dedi, takip etmemizi gerektirecek birşey yok, geçmesini de beklemiyoruz dedi.
Ama bazı kitaplarda bunu down sendromu riskini arttırır diye yazarlar dedi, down sendromlu bebeklerin hepsinde bunun olduğunu iddia ediyorlar, ama sağlıklı bebeklerin çoğunda da var dedi. Yani belirteç olabilecek major bir bulgu değil, sizin ikili testleriniz ve diğer belirteçler gayet iyi, size amniyosentez önermiyorum dedi. Biz de endişelenmedik açıkçası. İnşallah herşey yolundadır.
4. Muayene ücreti 300TL; CD ve 4D resimlerini veriyor. Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Yeri Osmanbey metro durağına çok yakın. Araba ile gidecekler, arka paralel sokakta otopark var hemen

Yalnız kızlar bizde çıkan tek sorun; bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Yani ben 22+0'da gittim, bebişin kilosu 395 gr. çıktı. Doktorda bebek ultrasona göre 21 haftalık dedi, tam bir hafta geride. Bunun takip edilmesi önemli dedi. Yani şimdilik 1 haftalık fark önemli değilmiş, hatta arayı kapatmasada doğuma kadar böyle devam etse de olur; ama önemli olan bundan sonraki kontrollerinde bu arayı açmaması lazım dedi.
Sizler de dua edin ne olur?? Bebişim büyüsün, küçük kalmasın, gelişmiyo demesinler:43:; allah korusun aklıma getirmemeye çalışıyorum o ihtimali. Siz de dua edin

canım ya, bana da seninkilerin hemen hemen aynısını söledi perinatolog, bende önce çok endişelenmiştim, hatta bide recep hasa mı gitsem diye baya düşünmüştüm, kalp kasında kireçlenme için, sonra kendi doktorumla konuşunca o epey rahatlattı beni, önemli bi bulgu olmayacağı konusunda da içim biraz daha ferah şimdi, yoksa kur allah kur nesıkıntı yapmıştım, ayrıca ultrasona göre iki gün gerideymiş bebiş, bence bu küçük büyük hallerine de fazla takılmamak lazım, napalım sağlıklı olsunlarda, dünyaya gelince alırlar kilolarını:80:

mrb arkadaşlar alışverişten geldi.çok şey almadım ama bilgi vereyim dedim...c&a nın bebek ürünlerini çok beğendim kaliteli..daha önce yeğenimede ordan almıştım..bence bu günlerde gidip gezmanizi öneririm..indirim reyonları var...bizim bebekler daha çok kışlık kıyafet giyecekleri için...kışlıkları indirimli aldım..3-6 aylık ince fitilli krem kadifeden bahçıvan var içinde penyeside var normal fiyatı 35miş12ye inmiş.yine 3-6 ay içinde çok tatlı yünlü içi polar şapka aldım oda 15ten 5e düşmüş.siyah ince fitilli kadifeden pantolon aldım 30dan 9a düşmüş..birde 12den 5e düşen tulum aldım.mutlaka gidip görmenizi isterim..ıkeadada güzel ürünler bebek küveti hem güzel hemde 15 tl...bebek yorganları yastıkları nevresimnleri perdeleri dolapları hem uygun hem güzel..tavsiye ederim...almadım ama duruma göre ilerde alcam..bu arada halılarda var...

mrb arkadaşlar alışverişten geldi.çok şey almadım ama bilgi vereyim dedim...c&a nın bebek ürünlerini çok beğendim kaliteli..daha önce yeğenimede ordan almıştım..bence bu günlerde gidip gezmanizi öneririm..indirim reyonları var...bizim bebekler daha çok kışlık kıyafet giyecekleri için...kışlıkları indirimli aldım..3-6 aylık ince fitilli krem kadifeden bahçıvan var içinde penyeside var normal fiyatı 35miş12ye inmiş.yine 3-6 ay içinde çok tatlı yünlü içi polar şapka aldım oda 15ten 5e düşmüş.siyah ince fitilli kadifeden pantolon aldım 30dan 9a düşmüş..birde 12den 5e düşen tulum aldım.mutlaka gidip görmenizi isterim..ıkeadada güzel ürünler bebek küveti hem güzel hemde 15 tl...bebek yorganları yastıkları nevresimnleri perdeleri dolapları hem uygun hem güzel..tavsiye ederim...almadım ama duruma göre ilerde alcam..bu arada halılarda var...

C&A'nın fiyatları iyiymiş gerçekten:) Aldıklarının resmini bekliyoruz tabii :DD

Son düzenleme:
kizlar konu ile alakasiz olacak ama bana camasir makinasi önerebilir misiniz?

Biz sülalecek Simens kullanıyor ve şaşmıyoruz çok da memnunuz. Annem ve teyzem yaklaşık 30 yıldır kullanıyorlar hiç birşey olmadı. Ben 6 yıldır kullanıyorum bir sıkıntım yok çok mutluyum ama fonksiyonlarına iyi bak alırken. Mesela benimkinde bebek çamaşırı yıkama fonksiyonu yok. o zaman alırken hiiiçççç aklıma gelmemişti sen şimdi alırken bu fonk. olan bir modelini seçebilirsin.

Şimdiden hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın :))):49:

tamam canim bende siemens dusunuyordum zaten, zaman erteleme ve kisa surede yikama fonksiyonlari olsa yeter diyordum ama bebek giysilerini yikama fonksiyonu hic aklima gelmemisti. cok sagol ;)

Back