2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


hamileligimi ilk ögrendigimizde esimin yanimda uyumasini hic unutmayacagim, sanki kirilacakmisin gibi, butun gece hic kipirdamamis, hatta ben rahat yatmisim ama beni rahatsiz etmemek icin kenarda kiyida uyumasi gerekmis, butun gece beni kollamis falan, zaten gözlerinden belliydi beni sakindigi :) sonra alistirdim onu tabii cekinecek bir sey olmadigi,bunlarin hepsinin normal oldugu konusunda :) ama uyudugumuz ilk gece cok guzeldi, sabahinda gunluk tutmaya basladim zaten :)

istersek hepimizin gucu vardir eminim o tarz bir araba almaya. ama ben nasil desem ihtiyaci oldugu icin, gerekli oldugu icin, olmazsa olmaz oldugu icin almak istiyorum. moda oldugu icin ya da begendigim icin ya da guzel durdugu icin degil. mesela bir arkadasim var, cok gucu olmamakla beraber stokke almak icin esini zorlayip duruyor. ama ben az ve öz almak istiyorum her seyi, abartmamak son derece dogal gidishat icinde esimi ve cocugumu yasamak istiyorum. su an icin gerekli görmüyorum o yüzden erteledim ama almak istedigim seylerde fiyata bakmiyorum. gerekli olduguna inaniyorsam esimle beraber(ki genelde ayni dusunuyrouz) o zaman gozumuz kapali aliyoruz. bence icinden geleni yapmalisin. ama bebek arabalarina o kadar para veripte bebegim icin bebegim icin demeye karsiyim, 2.500 tl yi bebek icin veriyor olamayiz, kendimiz icin veriyoruz :) ama istiyorsak da kesinlikle almaliyiz, sadece su fedakar anne rolune kiziyorum(sizi degil hayatimdaki örnekleri kastediyorum).
 

süpersin valla arkadaşım tamamen katılıyorum bende şu fedakar mükemmel anne pozlarına çok sinir oluyorum herkes anne nihayetinde herkesin hayatının merkezi çocukları ama bunu sürekli başkalarının gözüne sokmak çok matıksız kime ne yani sen ne kadar fedakarlık yapıyorsun
 

Sağol canım,inşallah öyle olur benimki de... sen de iyi haberlerle dönersin inşallah.
Geçiştirme yok canım merak etme, yani adamcağız herbiyerini söyledi, gösterdi...Bizim kızımız da saklamadı sağolsun, pozisyonu iyiydi uğraştırmadı hiç.
Canım, hazırlanman bilgilerini alması, sonuçlarına bakması fln derken en az 30 dk tutuyor tabi.
Bu arada yanında ikili / üçlü test sonucunu ve ilk ultrason görüntünü götür, onlara bakmak istiyor.
 

ben cocugum icin sunlari sunlari yaptim, fedakarlik yapiyorum dedigimizde aslinda guzel bir sey söylemis olmuyoruz. cunku fedakarlik aslinda yapmak istemedigimiz ama mecbur oldugumuz icin yaptigimiz seyleri ifade ediyor. Hem butun anneler cocuklarini dusunur, onlar icin en iyisini yapmaya calisir ve de ellerinden gelenin en iyisini yapar. ama yasadigim bir kac örnek var, kadin toplantilarinda falan ben cocugum icin sunu yaptim sunu yaptim , onun icin sunu aldim diye konusan kadinlara icten ice kiziyorum. belki yasadiklarim yuzundendir bilmiyorum ama onlarin yaptiklari zaten yapilmasi gerekenler, onlari yaptilar diye daha iyi anne olmuyorlar ki ya da anlatinca herkes aaa sen cok iyi bir anneymissin demiyor ki .... herkes hemen hemen ayni seyleri yapiyor ve yasiyor zaten, sanki bir tek onlar fedakar, bir tek onlar cok cabalamis bak simdi yine kizdim aldim gazi gidiyorum :)
 
mgokberk canım inşallah yarın ki kontrolun çok iyi geçer. talihsizlik olmuş doktorunun izinli olması ama sonuç iyi olsun da..

sdhkn doktorlar sööliycek bişey buluyolar mutlaka .. eminim bebişin çok iyidir. beslenmene biraz dikkat ettin mi gerisi gelir..

buarada kızlar bizde daha başından beri eşimle kardeş gibiyiz. doktor bişey demedi ama biz yasak koyduk. bnm daha önce yaşadıklarımın bun la hiç ilgisi yoktu ama kafamız rahat etsin diye düşündük . söz konusu bebiş olunca insan herşeyi bi kenara bırakabiliyo
 

bir de yapip yaptigini soylemek kadar kotusu yoktur,
hele cocuk iuyudugunde, resmen basa kakmak olur
cocugun icin bisey yapiyorsan onu dile getirmemelisin

benim erkek kardesim var,
onun lise sona kadar cogu masrafini ben ustlendim (evlenene kadar ) abim de cok az seyine destek olmustur,
onlari da surekli tekrarlar, kardesim abimden sogudu resmen bu konusmalari yuzunden, bense hic dillendirmem,
bisey yaptiysan yaptin cocugun icin, kardesin, annen-baban vs icin
konusunca degerini yitiriyor ki
 

birde cocuk uzerinde baski kurmak icin bunlari dile getirmeleri var ki en kizdigim da bu. ben senin icin zamaninda sunlari sunlari yaptim, sen simdi nasil davraniyorsun ,ben sana hayatimi verdim oysa ki tarzinda... kucucuk cocugun secim sansi yoktu ki dunyaya gelmek icin ve sana muhtacti, tabiki de yapman gerekenleri yaptin ebeveyn olarak, kardes olarak. ama yaptiktan sonra da sunlari yaptim sana hayatimi verdim sen nasil davraniyorsun diye baski kurmaya cok karsiyim. yapmayin o zaman ... gunluklerime de yaziyorum, eger ileride cocugumun karsisina gecip bu cumleleri kurarsam esim ya da cocugum beni uyarsin, yuzume vursunlar ayibimi. ben onun icin yaptigim her seyi karsilik beklemeden yapacagim ve bunu ona birakacagim gunluklerime de yaziyorum, akisini yaparsam uzerinde baski kurarsam yuzume vursun
 
hasta olan arkadaslar gecmıs olsun ayrıntılı ultrasonları ıyı gecen arkadaslar gözunuz aydın
 

Hehe! Teşekkür ederim bu gerçekten çok hoş bir paylaşım. Akşam d&r a gideyim bende alayım bu kitabı.


Ya benim daha önce en büyük kaygım acaba hamile kaldığımda bu konuda eşim nasıl bir tepki gösterecek. acaba isyankar ve ısrarcı mı olacak diyordum. Bunları önceden konuşsanızda bilemiyorsunuz çünkü. Ama gerçekten hamileliğimin başından beri bana karşı o kadar anlayışlı ki. Ya gerçekten sinir toğu gibi oluyorum bazen ve gerekli gereksiz bağırıp duruyorum. sonradan pişman oluyorum ama o an elimde olmuyor. Hiç sesini çıkarmyor ve sürekli beni sakinleştirip güldürmeye çalışıyor. Bu hamilelik döneminde daha çok anladık birbirimizi ne denli çok sevdiğimizi. :))))


Saol canım, umarım bana da güzel şeyler söyler :))) ama rahatladım sen yazınca
 

ne kadar haklısınız.. ben kendimden biliyorum sağolsun annem ben seni şööle zorlukla büyüttüm bööle okuttum diye diye bezdirdi beni. halbuki özel bişey yoktu bütün annelerin yaptığı fedakarlık.. şimdi birisinden yardım almaya çekinen, herşeye minnet gözüyle bakan biri oldum. anne olursam yapmıycam dediğim en başta gelen şey bu... umarım sözümü tutarım..
 

Söyler canım merak etme, öyle boşuna endişelendirecek şeyler söylemiyo en azından, gereksiz tetkiklerden kaçan bir insan zaten... gönül rahatlığıyla git; iyi haberlerle dön.
 

benimde esimin annesi öyleydi ve beni bezdirdi her anlatmaya basladiginda sanki benim ailem bunlari yapmadi diyesim geliyor, neyseki benim yerime esimin babasi cevap veriyor :) benim annem bir kez olsun ben senin icin bunu yaptim dememistir. hep dedigi suydu, arada beni görmeye gelirseniz mutlu olurum ama kendinizi mecbur hissetmeyin. esimin annesi ise tam tersidir ama sagolsun cok iyi kadindir :) tabii cevap vermemek icin zor tutuyorum kendimi :) ya bebegim uzerinde de hak iddia ederse diye cok korkuyordum dogumdan önce, simdi o kadar gucluyuz ki ben ve oglum :) herkese karsi gelebiliriz :)
 


aynen bende bebeği istiyoruz diye birbirimize itiraf ettiğimizde uyuduğumuz ilk gün çok güseldi.
 
kizlarr

daha once de sormustum yine sorayim,

ayrintililarinizi nerde ve kaca yaptirdinizz

canım ben mecidiyeköyde profilonun karşısında perinatolog dr.fehmi yazıcıoğluna yaptırdım, 200 tl,+10 tl resim+35 tl dvd


canım ya, bana da seninkilerin hemen hemen aynısını söledi perinatolog, bende önce çok endişelenmiştim, hatta bide recep hasa mı gitsem diye baya düşünmüştüm, kalp kasında kireçlenme için, sonra kendi doktorumla konuşunca o epey rahatlattı beni, önemli bi bulgu olmayacağı konusunda da içim biraz daha ferah şimdi, yoksa kur allah kur nesıkıntı yapmıştım, ayrıca ultrasona göre iki gün gerideymiş bebiş, bence bu küçük büyük hallerine de fazla takılmamak lazım, napalım sağlıklı olsunlarda, dünyaya gelince alırlar kilolarını:80:
 
mrb arkadaşlar alışverişten geldi.çok şey almadım ama bilgi vereyim dedim...c&a nın bebek ürünlerini çok beğendim kaliteli..daha önce yeğenimede ordan almıştım..bence bu günlerde gidip gezmanizi öneririm..indirim reyonları var...bizim bebekler daha çok kışlık kıyafet giyecekleri için...kışlıkları indirimli aldım..3-6 aylık ince fitilli krem kadifeden bahçıvan var içinde penyeside var normal fiyatı 35miş12ye inmiş.yine 3-6 ay içinde çok tatlı yünlü içi polar şapka aldım oda 15ten 5e düşmüş.siyah ince fitilli kadifeden pantolon aldım 30dan 9a düşmüş..birde 12den 5e düşen tulum aldım.mutlaka gidip görmenizi isterim..ıkeadada güzel ürünler bebek küveti hem güzel hemde 15 tl...bebek yorganları yastıkları nevresimnleri perdeleri dolapları hem uygun hem güzel..tavsiye ederim...almadım ama duruma göre ilerde alcam..bu arada halılarda var...
 

C&A'nın fiyatları iyiymiş gerçekten:) Aldıklarının resmini bekliyoruz tabii D
 
Son düzenleme:
kizlar konu ile alakasiz olacak ama bana camasir makinasi önerebilir misiniz?

Biz sülalecek Simens kullanıyor ve şaşmıyoruz çok da memnunuz. Annem ve teyzem yaklaşık 30 yıldır kullanıyorlar hiç birşey olmadı. Ben 6 yıldır kullanıyorum bir sıkıntım yok çok mutluyum ama fonksiyonlarına iyi bak alırken. Mesela benimkinde bebek çamaşırı yıkama fonksiyonu yok. o zaman alırken hiiiçççç aklıma gelmemişti sen şimdi alırken bu fonk. olan bir modelini seçebilirsin.



Şimdiden hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın :)))
 
tamam canim bende siemens dusunuyordum zaten, zaman erteleme ve kisa surede yikama fonksiyonlari olsa yeter diyordum ama bebek giysilerini yikama fonksiyonu hic aklima gelmemisti. cok sagol
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…