tamam öyleyse demir kullanimina baslayayim ben , aklim karismisti kullansam mi kullanmasam mi diye :)
hmm buradaki araba koltuklarinda, bel kisminda bir parca ile destek vermisler, bende forumlarda okumustum, ilk dogdugunda bir parca satin alarak beline destek vermek iyi olabiliyor diye. ucgen gibi bir parca, tam anlatamadim simdi ama bel kismindaki cukurlugu bir nebze de olsa azlatmak icin sanirim.
kizlarr
hastane cantasi icin de bi zoet liste hazirlasak birlikte ne dersiniz.
sdhkn cnm ayrintilin iyi gecmis sevindim..
ufak tefek biseyler cikacak illa ki, nasil mukemmel olsun ki.
canini uzme..
sen somon baligini bol ye cnm, bebegin buyur o zaman
2 hafta sonra da benim yaptirmam gerekiyor.
canım aklına kötü şeyler getirip de üzme kendini olumsuz bir durum olduğunu sanmıyorum .hep olumlu düşün tatlım bi dahaki kontrolde arayı kapattığını görürsün inşallah
bu arada bizimde detaylımız yarın heyecandan hop oturup hop kalkıyoruz kızlarne kadar sürüyo acaba ortalama ?
merhaba kızlar dün bacak ağrımı yazmıştım bugün sabah erkenden doktora gittim kadın doğumcum magnezyum eksikliği kasılma tarzı olur senin tek bacak başka bişey olabilir dedi ortopediye yönlendirdi bizde gittik muayene etti doktor ciddi bir durum görünmüyor kas ağrısı gibi geldi ama bir de pıhtılaşma için ultrason veriyorum dedi öğleden sonra randevum o en önemli olan umarım kötü bişey çıkmaz sadece kas ağrısıdır bugün iyiyim ama tam geçmedi ama dün ağladım saatlerce üstüne hiç basamadım ama bebeğimin hareketleri hissedince aman o iyi oolsun ona zarar vermesin dedim
merhaba kızlar dün bacak ağrımı yazmıştım bugün sabah erkenden doktora gittim kadın doğumcum magnezyum eksikliği kasılma tarzı olur senin tek bacak başka bişey olabilir dedi ortopediye yönlendirdi bizde gittik muayene etti doktor ciddi bir durum görünmüyor kas ağrısı gibi geldi ama bir de pıhtılaşma için ultrason veriyorum dedi öğleden sonra randevum o en önemli olan umarım kötü bişey çıkmaz sadece kas ağrısıdır bugün iyiyim ama tam geçmedi ama dün ağladım saatlerce üstüne hiç basamadım ama bebeğimin hareketleri hissedince aman o iyi oolsun ona zarar vermesin dedim
merhaba kızlar dün bacak ağrımı yazmıştım bugün sabah erkenden doktora gittim kadın doğumcum magnezyum eksikliği kasılma tarzı olur senin tek bacak başka bişey olabilir dedi ortopediye yönlendirdi bizde gittik muayene etti doktor ciddi bir durum görünmüyor kas ağrısı gibi geldi ama bir de pıhtılaşma için ultrason veriyorum dedi öğleden sonra randevum o en önemli olan umarım kötü bişey çıkmaz sadece kas ağrısıdır bugün iyiyim ama tam geçmedi ama dün ağladım saatlerce üstüne hiç basamadım ama bebeğimin hareketleri hissedince aman o iyi oolsun ona zarar vermesin dedim
Ben bebek filesi almayı düşünmüyorum canlar. Annem dışarıda durur ben küvetin içinde yıkarım anneme veririm.
Canım sanki uçakla gitsen daha iyi değil mi? 7. aydan sonra uçak yasak. Sen 1 ay sonra uçağa binebilirsin. Söyleyeyim ben 1 ay önce araba ile bursa - istanbul arası gittim kuyruk sokumum sanki kanca şeklini alıp bana battı. 2,5 saat dayanamadım.
Ben de kanguru taraftarı olanlardanım ve erkek bebekler için sakıncası yokmuş. Çocuk dr. arkadaşıma sordum. Babybjörn ün kangrulara kılıfı var kışın kullanmak için.
Ben de modokoyu merak ediyordum saol bilgi verdiğin için. Bursa ile aynıymış fiyatlar boşuna gelmeme gerek kalmadı. :)) Dün babamızla sanayiye gittik ben eşyalaraı masif olsun istiyorum. Bebek odasını yaptırmaya karar verdik. Mimar bir arkadaş da dekora yardımcı olacak.
İçine sindiyse al bence
Canım öncelikle gözün aydın sonunda öğrendin cinsiyetini. Ben ayrıntılımı prof. dr. recep has a yaptıracağım 300 TL fiyatı cd de verio. Sdkhn aslında dün gidecekti yazdı mı acaba? Ben denk gelmedim yazdıysa.
Sdhkn neredesiiin bilgi ver bizeeeee :))
benim ebem şöyle bir şey söyledi, emzirirken bizim bebeğe ihtiyaç olandan ilk zamanda sütümüz daha fazla geliyormuş, ondan şu pompayla fazlasını toplayıp sonra deep freeze koyurmuşsun yada buzdolabına. sonra 24 saat içinde o sütü kullanıyormuşsun. böylecelikle dışarıya bir yere çıkarken başkası bebeğini emzirebilirmiş. yani bebeğin yanında ne kadar olursan ol bazen bir durum çıkar çocuğu birisine bırakmak zorunda kalırsın, o zaman işine çok yarar.
ayrıca grip falan olduğunda bebeği emziremiyormuşsun. işte o zaman hep yedek süt bulundurmak gerekiyor. onun için yine bu makinaya ihtiyaç olur.
ama sen istersen şimdi direk alma, çocuk olduktan sonra ihtiyaç duyarsan alırsın, bence:)
zaten baktığım her dükkanda vardı.
ismi tam olarak Elektrikli Madela Swing olarak geçiyor. fiyatı tabloda verdiğim gibi 150 tl.
p.s. bu arada, kızlar şunu unutmayın, mikrodalgada veya direk ısıtması yasakmış, o zaman tüm besinler ölüyormuş, onun yerine süt dolu biberonu kaynar suyun içinde bekletiyormuşsun. bunu emzirme kursunda söylediler
Bu arada kızlar buğün dükkanda gördüm şu kuvvet için 2009 annelerin tavsiye ettikleri SeviBebe 3 pozisyonlu mindar baya kullanışlı geldi. kesinlikle file almaktan vazgeçtim, direk bunu alacağım.
bide eczanedeyken şu burun için olanAğızdan olanı Otribebe aspiratörü aldım. umarım annelerin tavsiye ettikleri kadar kullanışlı gelir. ordaki anneler pompalıyı hiç tavsiye etmediler. bende hiç pompalıya bakmadım direk bunu aldım. zaten sistemde karışık gelmedi:)
kızlar yaa benden pembe leke geliyo yinee
durumu şöyle yazayım
ben 2 haftadır eşimden ayrıydım. plasenta previadan kaynaklı geçirdiğim kanama sebebiyle ilişki yasaktı zaten. 1 ay önceki kontrolde dr plasenta problem çıkarmayacak gibi duruyor demişti. ilişkinin yasak olduğunu tekrarlamadı. ama biz yine de yapmadık bişi. bu gece eşim tam içime girmedi ama biraz girdi. fakat biz son 2 aydır ilişkiye girmediğimizden canım yandı. wc de de pambe leke geliyo. ama tahminimce tahrişten kaynaklı. eşim askerden gelince de olmuştu. akıntım pembe diil kesinlikle. ordan anladım rahimden gelen bi kanama olmadığını
aranızda böyle uzun zaman sonra ilişkiye girince kanaması olan var mı. yarın kontrolüm zar zaten dr a tekrar sorcam aama içim rahat etmedi
bu arada kiloduma falan gelen bi kan yok. sadece wc de çok silinince geliyo ama canım da yanıyo. tahriş olmuş galiba :)
gunaydin kizlarrr
eyeszay cnm benim doktorum da bag.cadd. fetus'u onerdi
int.de bulamadim
sen de int.adresi, telefonu var mi? ozelden yazabilir misin bana ??
taptazehamile gecmis olsun cnm
bebegin iyiymis, bi sorun olmamasina sevindim
kizlar valla biz de bi sorun olmamasina ragmen esim de ben de psikolojik olarak ekiniyoruz iliskiye
yani bebege bi zarar gelecekmis gibi hissediyoruz,
ama boyle de cok mutluyuz, inanin mutlulugmuzu zerre etkilemiyor bu durum ;-))
ben dun bir karisim bulmustum onu denedim, anadolu sagliktan bir doktorun önerisi sanirim ama siteyi bulamadim simdi. bulunca yazarim incelersiniz.
sut, yulaf,ceviz,siyah uzum,kuru kayisi karistirilip yeniliyor, denedim hemen kabizligim gecti. biliyorum hemen etki etmesi imkansiz ama gecti. bir sure bunu denemeyi dusunuyorum. su icme isi beni cok zorluyor yaaa :) her gun 2 lt su ececegim diye canim cikiyor:)
Kızlar yazacağım dedim ama, haftasonu giremedim nete.
Cumartesi günü ayrıntılı randevum vardı, beklediğimden kısa sürdü 20-25dk. fln. Gitmeden de incelemede esnasında sorun yoksa bu kadar süreceğini söylemişlerdi zaten.
Recep Has ile ilgili yorumlarım;
1.Biraz aceleci gibi, hızlı hızlı anlattı; ama aklımızda da bir soru işareti kalmadı açıkçası. Sorulacak sorularınız varsa kağıda yazıp gidin, yoksa onun hızıyla unutabilirsiniz
2.İşinden, kendinden emin bir adam. Şaklaban doktorlardan değil, espri fln yapmıyor (beklemiyoruz da zaten) Ama öyle suratsız bir doktor hiç değil; işim bitti gidin diyen bir tavrı yok tabiiki..
3.Bebişin her yerini inceledi, kendisi bakarken size de anlatıyo, kalbi, aort damarı, dört kapakçığı normal, bağırsakları, idrar torbası normal, beyin gelişimi iyi. Kan akışları senin de bebeğin de iyi gibi gibi...
4.Kalpte beyaz bir lekelenme var dedi, kireçlenme gibi birşey dedi. Önemli birşey değil, her sağlıklı 100 bebeğin 6'sında oluyor dedi, takip etmemizi gerektirecek birşey yok, geçmesini de beklemiyoruz dedi.
Ama bazı kitaplarda bunu down sendromu riskini arttırır diye yazarlar dedi, down sendromlu bebeklerin hepsinde bunun olduğunu iddia ediyorlar, ama sağlıklı bebeklerin çoğunda da var dedi. Yani belirteç olabilecek major bir bulgu değil, sizin ikili testleriniz ve diğer belirteçler gayet iyi, size amniyosentez önermiyorum dedi. Biz de endişelenmedik açıkçası. İnşallah herşey yolundadır.
4. Muayene ücreti 300TL; CD ve 4D resimlerini veriyor. Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Yeri Osmanbey metro durağına çok yakın. Araba ile gidecekler, arka paralel sokakta otopark var hemen
Yalnız kızlar bizde çıkan tek sorun; bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Yani ben 22+0'da gittim, bebişin kilosu 395 gr. çıktı. Doktorda bebek ultrasona göre 21 haftalık dedi, tam bir hafta geride. Bunun takip edilmesi önemli dedi. Yani şimdilik 1 haftalık fark önemli değilmiş, hatta arayı kapatmasada doğuma kadar böyle devam etse de olur; ama önemli olan bundan sonraki kontrollerinde bu arayı açmaması lazım dedi.
Sizler de dua edin ne olur?? Bebişim büyüsün, küçük kalmasın, gelişmiyo demesinler; allah korusun aklıma getirmemeye çalışıyorum o ihtimali. Siz de dua edin
tabikide eskisi gibi olamıyoruz hormonların verdiği etkiden dolayı canım . annesi gibi görme değilde bebişimize zarar vereceğinden korkuyodu ilk zamanlar ama şimdi geçti tabikide ilk aylarda olabiliyo böyle şeyler sanırım ,şimdi eskiye döndük çok şükür bu aylar çok güzel her şey
size okudugum bir seyi anlatmak istiyorum, su an okudugum kitapta vardi, bir doktorun basindan gecen bir deneyim. bebek ilk dogdugunda anneye emzilmesi icin verildiginde, ne zaman annenin gogsune yaklastirsalar basini ceviriyormus, doktor önce hasta oldugunu dusunmus ve mama denemisler ama mamayi yemis. tekrar anneye vermisler ama bebek yeniden basini cevirmis, bunun uzerine doktor yeni dogum yapmis bir anneden bebegi emzirmesini rica etmis ve bebek emmeyi kabul etmis ancak ne zaman ki tekrar kendi annesine verilmis,yine basini cevirip emmeyi reddetmis. bunun uzerine doktor anne ile konusmus, hamileliginde bir sorun yasayip yasamadigini sormus... anne saglikli bir hamilelik gecirdiginden bahsetmis, biraz daha konustuklarinda anne bebegi aldirmak istedigini ama esi istedigi icin dogurmayi kabul ettigini anlatmis. yani bebek ana rahmindeyken reddeildigi icin, o da dogumdan sonra kendince annesini reddetmis. bizi hissetmesi ne ilginc degil mi?
merhaba kızlar dün bacak ağrımı yazmıştım bugün sabah erkenden doktora gittim kadın doğumcum magnezyum eksikliği kasılma tarzı olur senin tek bacak başka bişey olabilir dedi ortopediye yönlendirdi bizde gittik muayene etti doktor ciddi bir durum görünmüyor kas ağrısı gibi geldi ama bir de pıhtılaşma için ultrason veriyorum dedi öğleden sonra randevum o en önemli olan umarım kötü bişey çıkmaz sadece kas ağrısıdır bugün iyiyim ama tam geçmedi ama dün ağladım saatlerce üstüne hiç basamadım ama bebeğimin hareketleri hissedince aman o iyi oolsun ona zarar vermesin dedim
iyi baren bir şeyin yokmuş, dün akşam baya telaşlanmıştın. zaten dediğim gibi bir şey olsaydı sadece lekeyle kalmazdı. geçmiş olsun yinekızlar çok sağolun
doktordan geldim şimdi
oğlum çok şükür iyi yüzünü de gördüm 4 boyutluda :)
doktor ilişkiye girebilirsiniz bi problem yok dedi. yani dünkü kanamanın zedelenmeden tahrişten olduğu ortaya çıktı. bu sefer dr izin verdi ama benim heryanım acıdığından yine bekleyecez
eşimin son 5 ayı beklemekle geçti.. ama inan onu o kadar çok seviyorum ki.. siz iyi olun nolcak diyo yapmasak ölmeyiz ya..
bu akşam da mecburen bekleyecez yani :)
500 gramı geçmiş oğlum.. kalbi pıt pıt atıyoduuu.. yüzünü görünce gözlerim doldu yine..
Allah hepimize sağlıkla kucaklamayı nasip etsinn
canım, hiç merak etme. zaten bu ultrasyon doktordan doktora değişiyor, kim hangi açıdan bakıyorsa. ben, mesela, ilk başta başka doktora gidiyordum, sonra öbürüne geçtim, ikiside başka zamanlar söyledi, aralarında bir 4 gün fark vardı. hele bir tane ultrasyonda doktor bana 18 haftalık dedi, halbuki daha 16 haftalıktım. bende zaten bu çocuk benim içimde kendi kendine mi büyüyor dedim benden bağımsız:) ama sonra fazla açıdan aldığını fark etti. ondan sen hiç endişelenme. arkadaşımızın dediği gibi bol bol balık ye...Kızlar yazacağım dedim ama, haftasonu giremedim nete.
Cumartesi günü ayrıntılı randevum vardı, beklediğimden kısa sürdü 20-25dk. fln. Gitmeden de incelemede esnasında sorun yoksa bu kadar süreceğini söylemişlerdi zaten.
Recep Has ile ilgili yorumlarım;
1.Biraz aceleci gibi, hızlı hızlı anlattı; ama aklımızda da bir soru işareti kalmadı açıkçası. Sorulacak sorularınız varsa kağıda yazıp gidin, yoksa onun hızıyla unutabilirsiniz
2.İşinden, kendinden emin bir adam. Şaklaban doktorlardan değil, espri fln yapmıyor (beklemiyoruz da zaten) Ama öyle suratsız bir doktor hiç değil; işim bitti gidin diyen bir tavrı yok tabiiki..
3.Bebişin her yerini inceledi, kendisi bakarken size de anlatıyo, kalbi, aort damarı, dört kapakçığı normal, bağırsakları, idrar torbası normal, beyin gelişimi iyi. Kan akışları senin de bebeğin de iyi gibi gibi...
4.Kalpte beyaz bir lekelenme var dedi, kireçlenme gibi birşey dedi. Önemli birşey değil, her sağlıklı 100 bebeğin 6'sında oluyor dedi, takip etmemizi gerektirecek birşey yok, geçmesini de beklemiyoruz dedi.
Ama bazı kitaplarda bunu down sendromu riskini arttırır diye yazarlar dedi, down sendromlu bebeklerin hepsinde bunun olduğunu iddia ediyorlar, ama sağlıklı bebeklerin çoğunda da var dedi. Yani belirteç olabilecek major bir bulgu değil, sizin ikili testleriniz ve diğer belirteçler gayet iyi, size amniyosentez önermiyorum dedi. Biz de endişelenmedik açıkçası. İnşallah herşey yolundadır.
4. Muayene ücreti 300TL; CD ve 4D resimlerini veriyor. Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Yeri Osmanbey metro durağına çok yakın. Araba ile gidecekler, arka paralel sokakta otopark var hemen
Yalnız kızlar bizde çıkan tek sorun; bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Yani ben 22+0'da gittim, bebişin kilosu 395 gr. çıktı. Doktorda bebek ultrasona göre 21 haftalık dedi, tam bir hafta geride. Bunun takip edilmesi önemli dedi. Yani şimdilik 1 haftalık fark önemli değilmiş, hatta arayı kapatmasada doğuma kadar böyle devam etse de olur; ama önemli olan bundan sonraki kontrollerinde bu arayı açmaması lazım dedi.
Sizler de dua edin ne olur?? Bebişim büyüsün, küçük kalmasın, gelişmiyo demesinler; allah korusun aklıma getirmemeye çalışıyorum o ihtimali. Siz de dua edin
umarım herşeyin iyi olur canım. geçmiş olsunmerhaba kızlar dün bacak ağrımı yazmıştım bugün sabah erkenden doktora gittim kadın doğumcum magnezyum eksikliği kasılma tarzı olur senin tek bacak başka bişey olabilir dedi ortopediye yönlendirdi bizde gittik muayene etti doktor ciddi bir durum görünmüyor kas ağrısı gibi geldi ama bir de pıhtılaşma için ultrason veriyorum dedi öğleden sonra randevum o en önemli olan umarım kötü bişey çıkmaz sadece kas ağrısıdır bugün iyiyim ama tam geçmedi ama dün ağladım saatlerce üstüne hiç basamadım ama bebeğimin hareketleri hissedince aman o iyi oolsun ona zarar vermesin dedim
Eyeszay, ben küvvetlere çok bakmadım, çünkü bir sürü ve çokda uygun fiyattalar. ancak şu 3 pozisyonlu SeviBebe yorumlardan çok merak ettiğim için baktım, onuda zaten bir yerde 20 tl dediler, bir yerde 26 falandı. ama bir yer çok kazıkçıydı:) direk 35 diyince hiç bakmadan dönüp gittim o dükkandan. ama kuvvetin içine koyuluyor. hem yarım yatarak pozisyonda, hem tam yatarak, hemde oturarak oluyor. yani, bence 10liraya file almaktansa direk bunu alıp geçeceksin. çünkü çoğu 2009 anneleri bu filerin kışın kullanılmadıktan şikayetçiydiler. hep suyun üstünde bebek kaldığı için üşüyebilirmiş.
zaten direk alacaktım fakat sonra eşim askerden gelince beraber topluca herşeyi alıp gideriz dedim.
bide kızlar sizden bir şey soracaktım, dükkandaki eleman bana bide su derecesini ölçmek için bir ördek gösterdi:) sizce buna ihtiyacımız var mı? yani, suyun ılığını kendimiz anlayamaz mıyız?
fiyatını sormadım çünkü satıcı baya yapışkanlı bir şeydi:) bide aldırır diye korkudan sormadım:) ama bildiğimiz banyo ördeklerine benziyor. hem odanın hem suyun derecesini ölçüyormuş. zaten ev doğal gaz olduğu için termometriye ihtiyaç olmazda, su için bilemedim. eleman kesinlikle temel ihtiyaçtır falan deyip durdu ama bana yine gereksiz geldi.fiyati ne kadardi suyun derecesini ölcmek icin kullanilan seyin?
bence anlayabiliriz, en uygun dereceyi anneler bilirler :)
canım zor bir hafta ve hafta sonu geçirmişsin,çok geçmiş olsun.geçici bi dönemdesin sanırım umarım çabuk atlatırsın.bebeğine ilk parçayı al gerisi gelmeye başlar zaten merak etme.hem daha dört aydan çok vaktimiz var.merhaba kızlar, herkes iyidir inşallah... hasta olanlara da acil şifalar diliyorum..
benim canım cok sıkkın..... dr.um son 10 gündür izinli. bu sabah aradım gene bir 10 gün daha izin almış(( benim ayrıntılı ultrasonumu geçen hafta içinde yapması gerekiyordu.. bana mutlaka gel demişti ama kendisi yok piyasada... malum burası küçük bir şehir.. ayrıntılı için başka bir özel hastanede daha dr. var ama ama ona gitmeme de bazı sebeplerden dolayı eşim izin vermiyor... bu kocalar herşeye karışmasa ne olur sanki...... ((( bu sabah sinir bozukluğundan ağlaya ağlaya tıp fakültesini aradım oradan da randevu almak çok kolay değil ama Allah yardım etti yarın saat ikiye bi boşluk varmış. bakalım yarın randevu saatinde dr.un bi işi çıkmasın diye dua ediyorum artık... bu haftayı da geçirirsem yani (23.haftayı) herhalde bir daha yapılamaz..
bu arada, hafta sonu görevli olduğum sınav sırasında sınıfın arka tarafındaki yükseltilmiş bölümü farketmediğim için yere düştüm kızlar.... elimdeki kalem-sınav evrakı falan bi tarafa ben bi tarafa feci düştüm.. ama Allah'tan karnımı yere çarpmadım. üstelik çok sivri mermerimsi bir köşenin dibine kapaklandığım halde Allah korudu. şu sağ bacağımda dizimde kocaman çürük var.. acısından dokunamıyorum..
sizlerin bebek alışverişleri için planlarınızı okudukça kendime hayret ediyorum... daha bir çöp bile almadım.. aslında planlara yavaş yavaş başlamak lazım sizler gibi ama bende nedense hiç öyle bir istek yok..bi tuhafım bugünlerde vesselam.... hayrolsun bakalım...
ay, ne yaptın sen. ben şimdi daha bir heyecanlandım:) bak kalbim bebeğin kalp hızına yetişiyor artık:)kizlar bir arastirmaya gore heyecanli kadinlar sakin kadinlara gore cok daha uzun surede dogum yapiyormus. kadin rahat kendinden emin ve cocugunun dogumunu heyecanla bekliyorsa buyuk ihtimalle dogumda zorluk cekmiyormus.
ay, ne yaptın sen. ben şimdi daha bir heyecanlandım:) bak kalbim bebeğin kalp hızına yetişiyor artık:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?