2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kizlar keyifler nasil???

dün giremedim nete hava cok güzeldi piknik yaptik arkadaslarla :)) ama beni biraz zorladi yerde oturmak belim agirdi biraz ayrica günes yordu bizi :)) hala kendimize gelemedik.

gecmisi okudum bebek arabasi kanguru ana kucagi bi sürü seyden bahsetmissiniz. kanguru bende almayi düsünmüyorum cünkü ben cok fazla tasiyamam kendim ufak tefek biriyim kamburum cikar esim de tasima taraftari degil pek sevmiyo ana kucagi dediginiz sey nasil bisey anlamadim ben onu bi de oyuncaklara falan asilir düser diye yorumlar olmus ben gecenlerde burda bi resim paylasmistim almayi düsündügümüz salincak onda da böyle oyuncaklar var ama kizlar onlarin zaten kemerleri var cocugu kemerlerle bagladiktan sonra düsme ihtimali olmaz ki ama ben su ana kucagi-puset konusunu anlamadim araba koltugu da mutlaka alinmasi gereken bisey bence bebekler arabada giderken kucakta tasimanin cok dogru oldugunu düsünmüyorum ben almayi düsündüklerimizin fotograflarini yine koyucam buraya

Evet canım destekleri var hafif, ama yine de çukurlar. Mesela ablamların ki chicco'ydu onun içinde ince koruyucu bir ek vardı, sanırım o çıkabiliyor da.

Sağol canım, sen de iyi haberlerini alırsın inşallah. Somon balığı da ithal ya güvenemiyorum, taze midir diye...Ama bundan sonra çok çok çok dikkat edeceğim beslenmeme

canım aklına kötü şeyler getirip de üzme kendini olumsuz bir durum olduğunu sanmıyorum .hep olumlu düşün tatlım bi dahaki kontrolde arayı kapattığını görürsün inşallah

İnşallah...

bu arada bizimde detaylımız yarın heyecandan hop oturup hop kalkıyoruz kızlar ne kadar sürüyo acaba ortalama ?

Hayırlı haberlerle dönersin inşallah, bir sorun yoksa canım 25dk fln sürüyor. 45dk fln sürenler riskli gebelikleri olan anneler, onlarda sorun gördüğünde daha detaylı inceliyormuş tabi sorun olan bölgeyi, o yüzden uzuyormuş.

size okudugum bir seyi anlatmak istiyorum, su an okudugum kitapta vardi, bir doktorun basindan gecen bir deneyim. bebek ilk dogdugunda anneye emzilmesi icin verildiginde, ne zaman annenin gogsune yaklastirsalar basini ceviriyormus, doktor önce hasta oldugunu dusunmus ve mama denemisler ama mamayi yemis. tekrar anneye vermisler ama bebek yeniden basini cevirmis, bunun uzerine doktor yeni dogum yapmis bir anneden bebegi emzirmesini rica etmis ve bebek emmeyi kabul etmis ancak ne zaman ki tekrar kendi annesine verilmis,yine basini cevirip emmeyi reddetmis. bunun uzerine doktor anne ile konusmus, hamileliginde bir sorun yasayip yasamadigini sormus... anne saglikli bir hamilelik gecirdiginden bahsetmis, biraz daha konustuklarinda anne bebegi aldirmak istedigini ama esi istedigi icin dogurmayi kabul ettigini anlatmis. yani bebek ana rahmindeyken reddeildigi icin, o da dogumdan sonra kendince annesini reddetmis. bizi hissetmesi ne ilginc degil mi?

peppermint

canim aldigim kitaplar:

Anneliğe İlk Adımlar (Cep Boy) Dr. William Sears/ U. H. Martha Sears MARTI KİTABEVİ
Baba Olmak Oya Güngörmüş Özkardeş REMZİ KİTABEVİ
Babalığa İlk Adımlar Robert W. Sears/ Dr. James W. Sears MARTI KİTABEVİ
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler Tracy Hogg/ Melinda Blau GÜN YAYINCILIK
Bezsiz Bebek Christine Gross-Loh NESİL YAYINLARI
Bilinçli Bebek Aletha Solter DOĞAN KİTAPÇILIK
Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı Dr. Thomas Verny/ John Kelly KURALDIŞI YAYINLARI
Mahallenin En Mutlu Yumurcağı Dr. Harvey Karp YAKAMOZ YAYINCILIK

merhaba kızlar dün bacak ağrımı yazmıştım bugün sabah erkenden doktora gittim kadın doğumcum magnezyum eksikliği kasılma tarzı olur senin tek bacak başka bişey olabilir dedi ortopediye yönlendirdi bizde gittik muayene etti doktor ciddi bir durum görünmüyor kas ağrısı gibi geldi ama bir de pıhtılaşma için ultrason veriyorum dedi öğleden sonra randevum o en önemli olan umarım kötü bişey çıkmaz sadece kas ağrısıdır bugün iyiyim ama tam geçmedi ama dün ağladım saatlerce üstüne hiç basamadım ama bebeğimin hareketleri hissedince aman o iyi oolsun ona zarar vermesin dedim

gecmis olsun canim , umarim ciddi bir sey degildir ...

Çok geçmiş olsun cnm, belki de kilo aldığın için bacağına baskı yapmıştır ondan olamaz mı ??

Geçmiş olsun, canım önemli birşey çıkmaz umarım.

canim benim yaa benim uçak fobim varya ondan dolayi korktum hamilelikte. normalde kendim 16 saat bile uçtum ama tabi ciddi anlamda kendimi sikmaktan yere indiğimde bacaklarim tutmuyordu. aslinda athina 1 saat ama ne biliyim korku bebeği çok etkilermi diye düsündüm. bide alicağimiz seyler var burdan.

evet bende ayse önerin kursuna gittiğimde fazla sütü sağak gerektiğini yoksa iltihap yapabileceğini söledi.

canim bu küvetin fiyatini öğrendinmi??

geçmis olsun canim dikkat edin. ben nerdeyse 5 aydir unuttuğum için bu konulari. böle bi problemden pek haberdar değilim maalesef.

gunaydin kizlarrr

eyeszay cnm benim doktorum da bag.cadd. fetus'u onerdi
int.de bulamadim

sen de int.adresi, telefonu var mi? ozelden yazabilir misin bana ??

canim bağdat cad. irfan bey-koçtas apartmani. no 216/21 kat 2 çiftehavuzlar
tel no 0216 360 85 85

ya ciddimisin sen( yani korkabiliyorlarmi gerçekten? bende esim geldiğinde bana hiç dokunmadi eskiden yani ilk hamile oldugumu öğrendiğimizde daha böyle rahatti. simdi karnimi görünce çok korkmaya basladi uyurken bile. ama ben bi an tabi çok kötü hissettim acaba gerçekten mi korkuyor yoksa beni istemiyormu diye. hatta biz yataktayken ben ters bi hareket yaptim bebiste dar biyerdeydi bi an böle bağirinca ben elimizi koyduk hani kafasi yine yukaridaydi ve hiç kipirdamiyordu. o kadar panik oldukki ikimizde. ondan sonra hatta uyuyakalmisiz bi an panikle uyandik birbirimize sorduk hareket ettimi diye. sora tam biz öle diyince bi tekme atti bi anda güldük sevindik birbirimize sarildik falan ondan sora iyice paranoyak oldu heralde. ama ben çok bozuldum da belli etmedim( o zaman gerçekten korkabiliomu esler?

canim su içmek bebeğin amniyon sivisi içinde çok iyi.

ayy canim benim hiç üzülme biliosun banada ne sölediler. ayrica gene senin bebisin 21. haftadaysa büyük benimki 368 grdi normal dedi doktor.

canim valla yukarida pepperment a da yazdim içime su serptiniz. bende çok üzülüyordum demekki korkulabiliomus.

yaaa çok etkilendim simdi. bizimde böle durumlar oldu. ben içsel olarak asla bebeğimi aldirmak istemedim mesela esimde öle. ama çevremizde benim annemde dahil herkes aldirmamizi söledi bebeği. yani bi kisi bile desteklememisti çok. bazen birilerine hak verir gibi ok ok dediğim oldu ama ben hiç düsünmedim mesela. acaba etkilenmismidir ondanda. ama ben hep konusuyorum onunla neleri göze alip onu dünyaya getireceğimi bilio. babasida çok seviyor hatta kavga bile ediodu ilk zamanlar aldirin diyenlerle.

canim çok geçmis olsun dikkat et.

iyi baren bir şeyin yokmuş, dün akşam baya telaşlanmıştın. zaten dediğim gibi bir şey olsaydı sadece lekeyle kalmazdı. geçmiş olsun yine

canım, hiç merak etme. zaten bu ultrasyon doktordan doktora değişiyor, kim hangi açıdan bakıyorsa. ben, mesela, ilk başta başka doktora gidiyordum, sonra öbürüne geçtim, ikiside başka zamanlar söyledi, aralarında bir 4 gün fark vardı. hele bir tane ultrasyonda doktor bana 18 haftalık dedi, halbuki daha 16 haftalıktım. bende zaten bu çocuk benim içimde kendi kendine mi büyüyor dedim benden bağımsız:) ama sonra fazla açıdan aldığını fark etti. ondan sen hiç endişelenme. arkadaşımızın dediği gibi bol bol balık ye...

umarım herşeyin iyi olur canım. geçmiş olsun

merhaba kızlar, herkes iyidir inşallah... hasta olanlara da acil şifalar diliyorum..

benim canım cok sıkkın..... dr.um son 10 gündür izinli. bu sabah aradım gene bir 10 gün daha izin almış(( benim ayrıntılı ultrasonumu geçen hafta içinde yapması gerekiyordu.. bana mutlaka gel demişti ama kendisi yok piyasada... malum burası küçük bir şehir.. ayrıntılı için başka bir özel hastanede daha dr. var ama ama ona gitmeme de bazı sebeplerden dolayı eşim izin vermiyor... bu kocalar herşeye karışmasa ne olur sanki......((( bu sabah sinir bozukluğundan ağlaya ağlaya tıp fakültesini aradım oradan da randevu almak çok kolay değil ama Allah yardım etti yarın saat ikiye bi boşluk varmış. bakalım yarın randevu saatinde dr.un bi işi çıkmasın diye dua ediyorum artık... bu haftayı da geçirirsem yani (23.haftayı) herhalde bir daha yapılamaz..

bu arada, hafta sonu görevli olduğum sınav sırasında sınıfın arka tarafındaki yükseltilmiş bölümü farketmediğim için yere düştüm kızlar.... elimdeki kalem-sınav evrakı falan bi tarafa ben bi tarafa feci düştüm.. ama Allah'tan karnımı yere çarpmadım. üstelik çok sivri mermerimsi bir köşenin dibine kapaklandığım halde Allah korudu. şu sağ bacağımda dizimde kocaman çürük var.. acısından dokunamıyorum..

sizlerin bebek alışverişleri için planlarınızı okudukça kendime hayret ediyorum... daha bir çöp bile almadım.. aslında planlara yavaş yavaş başlamak lazım sizler gibi ama bende nedense hiç öyle bir istek yok.. bi tuhafım bugünlerde vesselam.... hayrolsun bakalım...

Eyeszay, ben küvvetlere çok bakmadım, çünkü bir sürü ve çokda uygun fiyattalar. ancak şu 3 pozisyonlu SeviBebe yorumlardan çok merak ettiğim için baktım, onuda zaten bir yerde 20 tl dediler, bir yerde 26 falandı. ama bir yer çok kazıkçıydı:) direk 35 diyince hiç bakmadan dönüp gittim o dükkandan. ama kuvvetin içine koyuluyor. hem yarım yatarak pozisyonda, hem tam yatarak, hemde oturarak oluyor. yani, bence 10liraya file almaktansa direk bunu alıp geçeceksin. çünkü çoğu 2009 anneleri bu filerin kışın kullanılmadıktan şikayetçiydiler. hep suyun üstünde bebek kaldığı için üşüyebilirmiş.
zaten direk alacaktım fakat sonra eşim askerden gelince beraber topluca herşeyi alıp gideriz dedim.

bide kızlar sizden bir şey soracaktım, dükkandaki eleman bana bide su derecesini ölçmek için bir ördek gösterdi:) sizce buna ihtiyacımız var mı? yani, suyun ılığını kendimiz anlayamaz mıyız?

Son düzenleme:

fiyati ne kadardi suyun derecesini ölcmek icin kullanilan seyin?
bence anlayabiliriz, en uygun dereceyi anneler bilirler :)

kizlar bir arastirmaya gore heyecanli kadinlar sakin kadinlara gore cok daha uzun surede dogum yapiyormus. kadin rahat kendinden emin ve cocugunun dogumunu heyecanla bekliyorsa buyuk ihtimalle dogumda zorluk cekmiyormus.

fiyati ne kadardi suyun derecesini ölcmek icin kullanilan seyin?
bence anlayabiliriz, en uygun dereceyi anneler bilirler :)
fiyatını sormadım çünkü satıcı baya yapışkanlı bir şeydi:) bide aldırır diye korkudan sormadım:) ama bildiğimiz banyo ördeklerine benziyor. hem odanın hem suyun derecesini ölçüyormuş. zaten ev doğal gaz olduğu için termometriye ihtiyaç olmazda, su için bilemedim. eleman kesinlikle temel ihtiyaçtır falan deyip durdu ama bana yine gereksiz geldi.

canım zor bir hafta ve hafta sonu geçirmişsin,çok geçmiş olsun.geçici bi dönemdesin sanırım umarım çabuk atlatırsın.bebeğine ilk parçayı al gerisi gelmeye başlar zaten merak etme.hem daha dört aydan çok vaktimiz var.

kizlar bir arastirmaya gore heyecanli kadinlar sakin kadinlara gore cok daha uzun surede dogum yapiyormus. kadin rahat kendinden emin ve cocugunun dogumunu heyecanla bekliyorsa buyuk ihtimalle dogumda zorluk cekmiyormus.
ay, ne yaptın sen. ben şimdi daha bir heyecanlandım:) bak kalbim bebeğin kalp hızına yetişiyor artık:)

ay, ne yaptın sen. ben şimdi daha bir heyecanlandım:) bak kalbim bebeğin kalp hızına yetişiyor artık:)

ben sakin olmamiz icin yazmistim :) vucudumuzu doguma hazirlarsak ve heyecanla bebegin gelisini beklersek sorun olmaz zaten :) insallah boyle devam eder de bir tek sezeryandan korkuyorum, insallah normal dogum olur da rahat rahat giderim :)

eyeszay cnm korkabiliyorlar tabi..
benim esim cok cekiniyor, hele de birkez kanamam olmustu hatirlarsin, 1 hafta raporlu yatmistim evde.
ondan sonra iyice korktu, eger biz iliskide bulunsaydik da bu kanama olsaydi kendimi asla affetmezdim dedi
simdi de bisey yaparsak ardindan buna benzer kanama vs olursa ben cok kotu hissederim diyor, bebege zarar vericem gibi geliyor diyor
ayni benim psikolojim de esiminkiyle paralel

artik sessi gecelikleri camasirlari rafa kaldirdim napiim,, dogumdan sonra daha guzelleriyle birlikte giyer, eski yasantimiza donerizz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…