2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar
Aramıza katılan arkadaşlar olmuş hoşgeldiniz...
Kızlar dün 4 ay önce normal doğum yapan bir arkadaşımla buluştum inanılmaz güzel şeyler anlattı kesinlikle normal doğumdan korkma ve bunu şimididen arzu etmeye başla bebeğinin ve senin hayatını tümüyle olumlu yönde etkileyecek hayatında belkide 1 defa yaşayabileceğin mucizevi bir durum tadını çıkar dedi acayip motive oldum... 83 kilo ile doğuma girmiş ve 75 kilo ile doğumdan çıkmış 1 ay içinde 70 kiloya düşmüş ama hiçbir şekilde spor diyet vs. yapmamış çünkü doktor sütü olması için çok fazla enerji harcamaması gerektiğini ve her daim mutlu olmasını söylemiş.. arkadaşımda aynen hamileyken dikkat ettiği gibi doğum sonrasıda yediğine içtiğine dikkat etmiş kilolarım kalacak filan diye kaygıya düşmemiş bebeği anne sütünden başka birşeyle beslememiş maşallah kilosu falan çok iyi bebeğin, hiç hasta olmamış mesela gaz problemi yaşamışlar yavrum okadar tatlı ve güleryüzlüki- çok mutlu bir bebek olduğunu söylüyor annesi... Ayrıca bu arada arkadaşım nasılsa çatlayacağım mantığıyla lierac kullanmış ama sadece karnına sürmüş diğer taraflarına badem yağı ve bebe yağı kullanmış lierac kullandığı yerler hariç diğer tarafları çatlamış yani bazen badem yağıda işe yaramıyor demekki dikkat etmek lazım....
Neyse kızlar hepinize güzellikler dileri mutlu kalın görüşürüz....

Günaydın kızlar,

herkese günaydınnnnn
kızlar bana ankarada hamile kıyafeti bulabileceğim bi yerin adını verir misiniz ya.. bileniniz varsa..

eyeszay sanırım sen internetten bi site söylemiştin hangisiydi o bulamıyorum..

Canım Ankarada Cepa AVM de Gebe mağazası var, YKM de hamile reyonu var, Tüm LCW lerde de var ama pek bişey bulunmuyor, Selanik cad. Üst geçit altında İzgi giyim var, Ebru Maternity ve gebe'nin ürünleri var oradada birde Atatürk bulvarında Mine Mağazasına bakabilirsin. Aklıma gelenler bunlar.

valla ben içmek istemiyorum. çünkü kafeinin senin aldığın miktardan çok daha fazlası bebeğe gidiyor ve atılmasıda daha uzun süre oluyo. birde şöyle bir sebebim var benim. ben çok çay aşeriyorum mesela. yani aşermek oysa böle deli gibi canım istiyor. sora içiyorum bi bardak. şu anda hamilelikten dolayı kan basıncımız yüksek olduğundan bide onu içince hemen baş ağrısı yapıyor bende mesela. kahve hiç içmedim bi bardak ama oda yapar muhtemelen. bide hep iyi beslendiğim için hamilelik şikayetlerinin hiçbirini yaşamadım. ben beslenmenin bunu çok tetiklediğini düşünüyorum.

ağda ile aldım canım çünkü epilasyon aleti bebeğe zarar verebilir diye düşündüm elektrikli sonuçta bi dalga falan yayıyordur. valla şimdi bakmaya doyamıyorum iyiki almışım değdi:))) ama ben öle böle değil kıl yumağı olmuştum yani.

Gule gule kullan canim eminim psikolojik olarak seni rahatlatmistir, en cok degistirdigimiz sey saclarimiz!

Sorma, zaten bu aralar kendimi hiç güzel hissetmiyorum. Ne giysem yakışmıyor. Hamile kıyafeti giysem üst kısımlar bol, tam güzel durmuyo. Eski kıyafetlerim oluyor ama onlarda darlaştı tabi, kilolardan onlarda hiç hoş durmuyor. Biran önce havalar ısınsın, güzel ciciler alıp, kendimi güzel hissediyorum.

Sana da günaydın, 2-3 hafta önce benim doktorumda artık boyatabileceğimi söyledi ama bitkisel olsun falan demedi. Bende henüz boyatmadım ama kendi saçımın rengine boyatmayı düşünüyorum, diplere falan girmeden.

kizlar ben de sacimi hamile kalmadan once koyu renge boyatmistim, iyi ki boyatmisim.
simdi dipleriyle fazla fark yok arada.
tabi biraz parlakligi azaldi sacimin, (4 aydir boyanmiyor dile kolay ) renkten cok bu yuzden boyatmak istiyordum ama riske de atmak istemiyorum.
cok cok rengi solar da beni rahatsiz ederse gider bitkisel boyatirim o zaman napiimmm

tuy meselesine gelince,
ben de oyle aman aman bir tuylenme olmadi ancak eskisine gore fazla sanki
ozellikle kollarim. kollarimi almam normalde ama bu gidisle alicam..

bir de kizlar ben normalde epilasyon cihazi kullaniyorum, bikini bolgem de dahil.
ama hamilelikten beri cnm daha cok yaniyor, kullanamiyorum aleti.
napcami sasirdim.
hayatim da da disarda agdaya gitmedim, utanirim gidemem
jilete mahkum kaldim.

hamilelikte bikini bolg. epilasyon isini nasil halledicez ya, ozellikle ilerleyen aylarda , koca gobegimizle

internette okudugum kadariyla sac boyasinin fetus uzerinde etkileri ile ilgili yeterli calisma yokmus,
o yuzden kimi doktor boyatin bisey olmaz diyor,
kimisi de tedbir olarak doguma kadar boyatmasaniz iyi olur diyor

ben riske etmek istemiyorum acikcasi

kızlar tam çıkıyordum çok geç kaldım gene bişey takıldı gözüme stress oldum. kilo alacağıma son haftalarda sürekli veriyorum biliyorsunuz. çok dar bi montum vardı son giydiğimde karnımdan önü kapanmamıştı çok kolay şimdi kolayca kapadım. karnıma bi baktım sanki dahada küçülmüş. korktum yani. bi bakın sizde yükledim yeni fotomu göbiş şova(( korktum şimdi. kocaman bebek yani nerede anlamıyorum ben.

http://www.kadinlarkulubu.com/agust...eleri-gobek-sov-baslasin-27.html#post18352052

Son düzenleme:

Epilasyon aletinin yaydigi elektrik alandan cok kablosuz modem,cep telefonu ve mikrodalga firin gibi aletlerin yaydigi alan daha zararli olabilir.

ben hamilelikten önce boyattım 7 yıldır kullandığım sarı röfleli saçlarımı kendi saç rengimi unutmuşum bile..hala bu halime alışamadım o da ayrı ama değermiş anladım bilimsel olarak net bişey yok kanıtlanmış ama boyatmamak da fayda var diye düşünüyorum..ne kadar az müdahale edersek o kadar iyi olur diye bakıyorum

benim çay ve kahve tüketimimde çok az bir değişiklik oldu. neskafeyi hayatımdan çıkardım ama türk kahvesi hergün bir tane içiyorum içmezsem başım ağrıyo doktorum da sakınca bulmadı ikiyi geçme dedi o kadar..tabi doktorunuz tavsiyesi neyse onu uygulamak lazım..demir, kansızlık gibi sıkıntılar etkili. çiğ et yeme dedi bana da o kadar..sigrayı bıraktım aynı şekilde çok tüketmesem de ara sıra içtiğim alkol..bebeğimin iyi olması için elimden geleni yapıyorum ama kesinlikle katı kurallar uygulamıyorum kendime.

GUNaydın kızlar 20ncı haftadan sonra bebısın hareketlerı dısardan bellı ınanılmaz hareket edıyo aksamları felan ayrıca uzucu bı haber wermek ısterım bu 20ncı haftadan sonra karın kısmında asırı agrılar oluyo baskılar oluyo bebek buyudugu ıcın oluyomus kendınızı bu agrılara hazırlayın derım oturunca cok daha beter oluyo sureklı uzanmak gerekıyo

Benimki de seninki kadar canım merak etme, tabi ben senden daha kiloluyum ama, ileri doğru büyüyen göbek hemen hemen seninki kadar. Yolundadır herşey merak etme.
Bende de 1 haftada sanki daha hızlı büyüdü, daha yukarı çıktı ve biraz daha sertleşti sanki.
Bence bizim göbişlerimiz birden büyüyecek

canım parlaklığı için..duşun sonunda su dolu maşrapanın içine 5-10 damla menekşe yağı damlatıp saçına dök, parlaklık verir

herkese merhabalar......PELİİİİİİİİ kıssss bi geldin bi kayboldun.....konuşamadık uzun oldu.....

kizlar sac boyasi icin ne dusunuyorsunuzz ?

bana doktorum bitkisel boyayabilirsin dedi. ama bitkiseller 15 gunde akiyor, hic anlami yok boyatmamin. sanirim boyatmicam dogumdan sonraya kadar .

sizce?

cnm benim hamileliğim planlı olduğu için ben hamile kalmadan önce iyice tutsun die 2 ay öncesinden saçımı kendi rengine boyatmaya başlamıştım... hamile kaldığımda da artık benim saçlarımın rengi tutmuştu ve 5 aydır boyatmıorum hiç belli olmuo :))
ama bi çok arkadaşım hamilelii boyunca saçını bitkisel boyayla boyattı ve doktorlar da 3.aydan sonra bitkisel boyaya izin verio... hatta kuzenim 8 haftalık hamile geçen hafta kontrolü vardı ona da doktoru boyatabilirsin bitkiselle demiş...
hatta Alper Mumcu'nun sitesindeki şu topici okuyabilirsin:
Hamilelikte sa boyatlabilir mi ?-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

ben de aynı konudan muzdaripim... ben hamilelikten önce epilasyona gidiyordum ve inanılmaz memnundum ama şimdi malesef gidemiorum... jilete mahkumum ama böle olunca da haftada bi temizlemek gelio dünyanın bin türlü hali var daha kalıcı uzun süreli çözüm de ağda diolar ama ben hiç orama ağda yaptırmadım... gittiğim kuaför ben sana yaparım dio ama korkuorum acır fln sıkarım kendimi bişey olur offfff naapcam karar veremiorumm (

benim hafiften karnım da ağrılar başladı galiba ama çok yürüyünce hissediorum... ama bunların dışında sırt ağrısı başladı zaten genelde bi sırt ağrım vardı ezelinden beri şimdi naapcam bilmiorum yoga fln naapsam çare olurmu acaba??

herkese merhabalar......PELİİİİİİİİ kıssss bi geldin bi kayboldun.....konuşamadık uzun oldu.....

ay dun dedım ya hastayım usutmusum dıe sonra kotulestım karnımda acayıp sancılar oldu oda bebek buyudugunden oluyomus oturuyorum agrıyo yatırıyorum agrıyo herıf annemlere getırdı attı annemlerde kalacam bıraz toplanana kadar ama bu cocuk benı oldurcekkk ne zor anne olmak yaslı nenelere dondum gotum agrır basım agrır hergun bı tarafımdan bısı cıkıyo :)

walla canım benım 4 ay basında kalcamdan bı agrı kalktı kıranmıymıs neymıs hamılelıkte oluyomus ama acayıp bı agrı gırıyo kalcama kalkıp otururken zorlanıyorum bıde yurumemı engellıyo bu karındakı agrı 1 hafta once hafıf hafıf basladı ılerledı sımdı sureklı agrı oluyo mıdem kaburgalarımın hızası bebek yukarı cıkıyomus organlarımız yer degıstırıyomus ondan oluyomus bı ılac warmıs aslında doktora gıtmen yakınsa danıs yazdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…