• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bakalım allahtan saglıklı bır bebıs dılıyorum ERKEK KIZ farketmez ama kocam aılede son erkek onların aılede erkek olmasını bana dıle getırmeselerde cok arzu ettıklerını hıssedıyorum ama bız kadınlarla bu ısın hıc bır ılgısı yok hersey erkekte bıtıyor

ben yavastan cıkıyorum bebısımle bulusmak ıcın bı dus alım guzel gıyım annesını guzel gorsun
ınsallah sıze ıyı haberlerle donucem dualrınızı eksık etmeyın
optum hepınızı:1:

sağlıklı haberlerini bekliyoruz canım :nazar:

kızlar bakalım allahtan saglıklı bır bebıs dılıyorum ERKEK KIZ farketmez ama kocam aılede son erkek onların aılede erkek olmasını bana dıle getırmeselerde cok arzu ettıklerını hıssedıyorum ama bız kadınlarla bu ısın hıc bır ılgısı yok hersey erkekte bıtıyor

ben yavastan cıkıyorum bebısımle bulusmak ıcın bı dus alım guzel gıyım annesını guzel gorsun
ınsallah sıze ıyı haberlerle donucem dualrınızı eksık etmeyın
optum hepınızı:1:

Dularımız seninle arkadaşım..
Güzel haberlerle dön inşallah :)

Kızlar boşverin kızı erkeği , sağlıklı olsun da gerisi boş... Ben bir süre uğraştım ve hemen olmadı çoçuğum ama su an Allaha sükürü hamileyim , böyle senelerdir uğraşan bir sürü de insan var çevremde , o yüzden boşverin ....Hayırlısı diyelim ...Ayrıca ben hamile kaldığımdan beri sağlıklı mı diye düşünmekten acaba kız mı erkek mi diye hiç düşünmedim nerdeyse , Allah hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin ....

canım zaten bizde aynı şeyi düşünüyorz.sadece konu açıldı ve böyle paylaşımda bulunduk.tabi ki sağlıklı olması en önemlisi bunu ben çok iyi biliyorum .2 kez bebek keybettim.bu 3.sü..cinsiyet seçme gibi bir lüksüm yok zaten.hiç bir zamanda aklımdan geçirmedim.ama dr. bana söylediklerini paylaştım sadece.....

Canım sık ve az yiyeceksin , canın bişiler istiyrsa bile onları az az, tadımlık , ara öğün gibi yemeye çalış , bende hamilelik için kilo vermiştim 20 kg kadar , hamilelikten 1 hafta önce 3 kilosunu geri almışım tam bayram haftasıydı bende azcık salmıştım , peşine de hamile kaldığımı öğrendim , evet çok kilo biraz sıkıntı yaratır gebelikte ama Allahtan boyun uzunmuş , sabahları kahvaltıda közlenmiş biber yemeni ( tok tutuyor ) haftalık protein , karbonhidrat dağılımı yaparak yemeni tavsiye ederim , umarım en az kiloyla kurtulursun ....

çok teşekkür ederim canım tavsiyelerine uymaya çalışıcam bakalım:) zaten bu aralar bulantıdan yiyemiorum ama bu hep böle dewam etmez sanırım o zamanda bunları denerim artık:))))

canım hemen hemen aynı durumdayız.ben diyetisyenden program almıştım oyüzden devam ediyorum..ama dr.um gitmesende ben sana neler yapman gerektiğini söylerim dedi.diyetisyen hamilelikte neler yememiz gerektiğini söylüyor.az ve dengeli..yani sadece bebeğin ihtiyacı olan şeyleri bizim değil :D

canım benimde akapuntura gitiğimde verilen bi diyet vardı 1500 kalorilik acaba bende onamı devam etsem sana verilen diyet nasıldı kaç kaloriydi

Selam Ağustos anneleri nasılsınız bugün. Ben cuma gününden beri hep yatıyorum. Bugün işe geldim herkes şişmişsin demeye başladı. Midemde sürekli bir ekşime var. Yemek yemek istemiyorum zorluyorum. Yemek yemeyince kan şekerim düşüyor galiba iki gündür titremeye başladım.

Onu ben de duymuştum. Bir arkadaşımın doktoru öyle bir tavsiyede bulunmuş. vücut sıcaklığı 36 derece olursa kız, 37 derece olup da ilişki olursa erkek demiş. Ama bana göre saçma gelmişti. Çünkü bazı insanların vücut ısısı sürekli yüksek oluyor. Bazılarının da düşük. Mesela ben. :1: Allah hayırlısını versin.

Bende kilolardan muzdaripim. Evlendikten sonra bende 12 kilo aldım. Geçen sene ikizlerime hamile kaldığımda tam 70 kiloydum. Dört buçuk ayda 5 kiloda üstüne almıştım. Gebeliğim sonlanınca yine 70 oldum. Faka 10 aydır 1gram vermeden hamile kaldım. Bende sonuna kadar nasıl az kilo alcam diye merak ediyorum. En azından senin boyun var benim boyum da164 ne yapcam bilmiyorum:18:

sende bendensin ...benimde hep kaybedilen 2 gebeliğimden kaldı zaten bu kilolar benim dengemi acaip bozdular:((ama bebişlerimiz sağlıklı olsunda tek derdimiz kilo olsun ama cokda almayız insallahh:))))

canım benimde akapuntura gitiğimde verilen bi diyet vardı 1500 kalorilik acaba bende onamı devam etsem sana verilen diyet nasıldı kaç kaloriydi

kaç kalori bilmiyorum canım.ama çok işe yaramıştı.10 -11 kilo verdim
gerçi son zamanlarda kilom sabit.hem benim diyetisyen artık çok yoğun sıra bulamıyorum.hamile olduktan sonra gidemedim daha bir sonraki randevumda daha 3 ocakta.sen nerdesin canım?

femedas canım az ve sık ye .bana göre ekmekten unlu şekerli yiyecekler uzak dur.mesela sahab tam buğday ekmeğiyle sıkı bir kahvaltı yap.arada meyve ye öğlen seze salata yoğurt tarzı öğleden sonra kuruyemiş yada süt akşamda et yada baklagil ye bence kilo almanda faydalı olackatır.haftaa 2 gün balık bol salata ...

saol canım zaten çavdar ekmeği yiyorum bu aralar ama salataydı süttü yogurtu pek sevmem ama bebiş için katlancam.))

gerçi son zamanlarda kilom sabit.hem benim diyetisyen artık çok yoğun sıra bulamıyorum.hamile olduktan sonra gidemedim daha bir sonraki randevumda daha 3 ocakta.sen nerdesin canım?

Ben diyetisyene gittim gebelik başlayınca 200-2300 arası bir diyet veriyorum dedi , 1500 zayıflamak için verilen diyetlerin kalorisi değil mi ?? Biraz az olabilir sanki...

ben ankarayım ya sen?

Öncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın.. benimde sabah kalktığımda midem inanılmaz bulanıyor..
Kasıklarımda çok ağrıyordu ama çok şükür o biraz dindi..
Transferden 4-5 gün sonra başladı mide bulantılarım..
Tatlı kesinlikle yiğemiyorum çok itici geliyor..
Canım hep turşu çekiyor ama çok tuzlu ve hamilelikte ödem yaptığı için tuz önerilmiyor..
Bende o hakkımı ekşi elmadan yana kullanıyorum..

Yemek yedikten sonra biraz sindirene kadar yarı oturur pozisyonda uzanıyorum çünkü söylemesi ayıp yediklerim ağzıma geliyor.. Sonra geçince uyku pozisyonuna geçiyorum artık..
Pregestoron hormonu kullanıyorum, normal yolla hamilelikte var mı bilmiyorum tüp bebekle hamile kalanlar kullanırlar bunu.. Bebeğin tutunmasına yardımcı oluyor.. O ilaçda uyku yapıyor ve yataktan kalkası gelmiyor insanın ..

Canım bende de öyle yediklerim ağzıma geliyor hep. Yemek yemek istemiyorum bu yüzden. Progestanı düşük tehlikesi olan tüm hamilelere veriyor doktorlar. Tüp bebekte istisnasız hep veriyorlar biliyorum.Progestan bebeğin tutunmasını ve rahimin yumuşayarak kasılmasını engelliyor. Bende kullanıyorum.

Ben diyetisyene gittim gebelik başlayınca 200-2300 arası bir diyet veriyorum dedi , 1500 zayıflamak için verilen diyetlerin kalorisi değil mi ?? Biraz az olabilir sanki...

canım benim 1500 kalori değil.femanusun 1500 kalorimiş.ben şuan kaloriyi hatırlamıyorum ama hamile dğilken verdiği diyetle gebelikte verdiği diyet değişiyor tabi...

hamilelikten önce 1200 kalorilik diyetim vardı onu yapıyordum. Step,yüzme yapıyordum. Vücudum kitlenmiş sanki hiç kilo vermiyordum. Yarım kilo sudan gidiyordu sonra yine alıyordum. Troit falnda çıkmamıştı ama. Tam ünv. hastanesine endokrolojiye gitcekken hamile kaldım

Ay canım nasıl diyetin. Merak ettim.

canım ben hamile kaldıktan sonra henüz gidemedim ama ben diyete mayısta başlamıştım.tam başladıktan 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim.o dönem hamileik diyeti verdi.bulursam birazdan yazarım ama şöyle bir durum var bana her hafta değiştirip veriyordu ayrıca odönem gizli şeker vardı ve kolestorl vardı...şuan düşmüşte olabilir epey kilo verdim henüz ölçtürmedim gizli şekeri.oyüzden diyetimiz aynı olmayabilir.bana göre verilen bir diyet..

canım ben hamile kaldıktan sonra henüz gidemedim ama ben diyete mayısta başlamıştım.tam başladıktan 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim.o dönem hamileik diyeti verdi.bulursam birazdan yazarım ama şöyle bir durum var bana her hafta değiştirip veriyordu ayrıca odönem gizli şeker vardı ve kolestorl vardı...şuan düşmüşte olabilir epey kilo verdim henüz ölçtürmedim gizli şekeri.oyüzden diyetimiz aynı olmayabilir.bana göre verilen bir diyet..

canım yaw bendede kolestrol ve vücutta seker depolaması vardı hamilelik diyetinden hiç haberim yoktu bende hamile olunca gitmemiştim acaba tekrar gitsemmi?bide diyeti bulursan bende çok merak ettim

canım yaw bendede kolestrol ve vücutta seker depolaması vardı hamilelik diyetinden hiç haberim yoktu bende hamile olunca gitmemiştim acaba tekrar gitsemmi?bide diyeti bulursan bende çok merak ettim

tamam canım şimdi bakarım ama dediğim gibi hem bana göre verilmiş bir diyet. çünkü çapada araştırılmıştım..hemde her hafta farklıydı.sabit olmuyor.sadece 1 haftalığı yazayım.bi bakayım önce.ve o dönem kilomda çok fazlaydı belki şimdi bu şekildede vermeyebilir. 3 ocakta gidicem tekrar

verdiğim diyet 1 haftalık ama tekrar belirtiyorum.bana göre verilmiş bir diyet..kötü şeylere sebep olmak istemem.istediğiniz için paylaşıyorum:

Sabah kalkınca 1küçük paket yağsız süt

Kahvaltı:2dilim yağsız peynir.1 adet haşlanmış yumurta.3-4 zeytin.2dilim çavdar yada tam buğday ekmeği.bol yeşillik ve şekersiz salata

Öğle yemeği:6çorba kaşığı etli yada etsiz sebze yemeği.4 çorba kaşığı baklagil yemeği.1 kase yoğurt yada cacık.1dilim esmer ekmek.yağsız salata yada bol yeşillik.

Ara öğün:2porsiyon taze meyve.

Ara öğün 2dilim esmer ekmek 2dilim yağsız peynir.

Akşam yemeği:3-4 adet köfte..yada tavuk yada balık.yağsız salta yada bol yeşillik ekmek yok.

Ara öğün : 2porsiyon taze meyve...

ara öğün öncesi veya sonrası mümkünse 2 bardak su. bu arada bu öğünler ve saatleri yine bana göre ayarlanmıştı.mesela 2 ara öğün üst üste çünkü akşam yemeği erken yiyemiycem için akşam yemeği ile ara öğünün yerini değiştirmişti.

Back