2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tekrardan merhaba

Bizim yememiz pek iyi değil. Doğum kilomuz/ boyumuz 3.350 gr. 50 cm 17 Ağustos ta Normal doğdu. 10 ay emzirdim kendi kendine bıraktı emmeyi. 5. ayında ek besine başladık. Çok seçici baştan beri az az yiyor. Şimdilerde kilomuz 11 kg civarı boyumuz 80 cm.

Günlük beslenme planımız şöyle:
Sabah 7 de uyanıyor 7.30 da kahvaltı yapıyor (kahvaltılık herşeyı yıyor diyebilirim, pekmezli şerbet içiyor taze sıkılmış meyve sularını sulandırarak veriyorum)
9 gibi uyuyor (120 ml çocuk sütü içiyor) 12 de uyanıyor 12.30 da çorba içiyor yada sulu yemeklerden yiyor öğlen yemeğine ne hazırladıysam onlardan yani.
sonra saat 15.30 gibi kendi yaptiğim kek vs gibi atıştırmalıklardan yiyor ve uyuyor 1 saat kadar.
Akşam yemeğini 17.30 da yiyoruz hep birlikte. Yemekten sonra meyve yiyoruz saat 19 da gece uykusuna yatıyor, eğer akşam yemeğini iyi yediyse yatarken çocuk sütünü vermiyorum kendim yatacağim zaman veriyorum. sabah 7 ye kadar uyuyor.
Yürümeye 11 aylık başladı. Dişlerimiz 8 tane, 4 altta 4 üstte..

Son düzenleme:
selam arkadaşlar

bende katılmak istiyorum sizlere

24 ağustos doğumlu bir oğlum var 3600 gr 52 cm doğdu kilomuş şuan 11 kılolu bir bebk değil ama allaha şükür sağlıklı
inanılmaz hareketli şuan uyuyor biz yemek saatlerimizi uykusuna göre ayarlıyoruz dr tavsiyesiyle şimdi uyanınca çorba vericem koyu kıvamlı yemek gibi akşama doğru yoğurt sonra bizimle bişeyler atıstırıyo yemezse yatmadan mama verıyorum yada tarhana gece ya 1 ya 2 kere kalkıyo süt veriyorum
şuan 7 diş birden çıkıyo durumumuz vahim yani a
rabbim hepimizin kilere sağlık versin

yinede güzel beslenmesi...maşallah iyelim yinede...
erken uyuyor ne güzel maşallah ama çokta erken kalkıyor desene,bizdede 8 diş var aynen dediğin gibi azılarda pek bi şiş
gece uykusu nasıl deliksizmi?ve nerede yatıyor sizinle aynı odadamı ayrı odadamı?
hoşgeldin sende araamıza...maşallah bebeğine..7 diş hangileri çıkıyor?
amin amin sağlıklı sıhhatli büyüsünler inş sizin bebiş nerede uyuyor gece kaçta yatıyor sabah kaçta kalkıyor ve gece uykusu nasıl deliksizmi?

Son düzenleme:
Bize bişey demedi doktor hala kullanıyoruz d vitaminide öyle.Birde bizim kan değeri düşük çıktı.Damla olarak değilde kaşık olarak veriyoruz.Kullanan yokmu şimdi aranızda.

Maşşallah seninkini okuyunca benimki hiç birşey yemiyormuş gibi geldi.Gayet güzelmiş senin bebişin durumu.Erkenden uyuyor az uyanıyormuş.Yormuyordur senin kuzu.

Hoşbuldum
Evet yanımızda yatıyo ama kendi yatağında kış bıtınce gecırıcem odasına cok ustunu acıyo cunku balık gıbı bı atıyo ayakları battanıye kayboluyo ustunden bıde o yatakta dort donuyo sanırım dişlerden gece calpol verdım bıkackez pek ıse yaramadı
2 defa fılan uyanıyo gece bazen 1
Sabah degısıyo 8-9 gıbı uyanıyo kalktıktan yarımsaat sonra kahvaltı verıyorum bazen karısık bazen domatesli peynirli yumurta ve mutlaka ceviz 12 den sonra uykusu gelıyo bazen meyve bazen sur ıcıyo uyuyo uykusu degısıyo 1 2 saat bazen 15 dk o gun nasıl eserse oğluşa uyanunca corba böle işte
Dişler alt ve üst azılar köpek dişleri ve alt ortadan bır dil cıkıyo cnm

Bize bişey demedi doktor hala kullanıyoruz d vitaminide öyle.Birde bizim kan değeri düşük çıktı.Damla olarak değilde kaşık olarak veriyoruz.Kullanan yokmu şimdi aranızda.

Biz de d vitaminikullanıyoruz 18 aylığa kadar kullanıcaz değerleri sınırda cıktı dr devam edın dedı

Deliksiz uyuyor genelde. Uyandığı da oluyor tabi arada. Doğduğundan beri kendi odasında uyuyor hiç yanımızda yatırmadık. Biz d vit e devam ediyoruz birde balık yağı veriyorum. Beslenme konusunda söyle ki, yiyor ama miktar olarak az. Birde bizimki hep kendi yemek istiyor e bu da tabi sıvı seylerde sorun oluyor. Çok mizmiz bir cocuk değil kendi kendine oynuyor üzmüyor bize ama ablanın pesinden ayrılmıyor :)

Selam arkadaşlar
Uzun zamandır girememiştim güzel paylaşımlar olmuş,maaşallah tüm bebişlere
Benim kızım da 15 ay itibariyle 11600gr ve 81 cm,11.ayından bu yana kilo almıyor ya da ayda 100gr falan alıyor,beslenmesi genelde ii ama diş çıkarma dönemleri çok iştahsız.2 ay önce 4 tane azı dişi çıkmıştı son 10 gündür de alttaki iki köpek dişi çıktı ama ne çıkmak ailece perişanızne uyku kaldı ne iştah,calpol,dolven hiçbiri fayda etmiyor yavrucuk gece kıvrana kıvrana ağlıyor,gündüz de huzursuz ve mızmız,çok şükür bugün biraz daha ii çünkü dişler göründü
Beslenmemiz ise şu şekilde,kahvaltı bulamaç tarzında,bazen omlet,menemn,bunları yemediği zamanlarda ballı süt 180cc kadar,sonrasında ara öğün meyve(mandalina,muz,elma),öğlen çorba ve yanında ya havuç,ya da domates,veya komposto,yoğurt,öğleden sonra ara öğün kek,bisküvi,kraker,bazen gene meyve,uyumadan önce 150 cc kadar mama,akşam da ana yemek ne varsa ve gece yatmadan evvel gene 150 cc mama,tabi bu düzen çoğu zaman değişiyor,bazen sadece 2 çubuk krakerle 10 st durduğu oluyor,
Biz hiçbir ilaç kullanmıyoruz,doktorumuz dvit,demir bunları 12 aylıkken kesti ve herhangi bir vitamine gerek yok,gelişimi ii dedi,çok şükür çok hastalık da yaşamadık
Benim kızım 11.aydan bu yana günde tek sefer uyuyor ve son bir aydır da bazen hiç uyumuyor gündüz,gece 12,1 de uyuyor ve sabah9 buçuk 10 da kalkıyor,geceleri diş çıkarma dönemleri sürekli uyanıyor ancak diğer zamanlar bazen deliksiz uyuyor bazen bir kez uyanıp mama diye ağlıyor ve içip tekrar uyuyor,bizde de durumlar böyle,
Öptük tüm bebişleri

MAŞALLAH BEBİŞLEREEE..
bizim kız 1 yaşına kadar yatak odasındaki beşiğinde yattı ona sığmamaya başlayınca park yatak aldık yatak odasına ayrıca evimizde onun odasıda var
odasına yatırmaya gönlümüz razı olmayınca park yatağı aldık ona koymaya başladık fakat onu hiç sevmedi ve böylelikle aramızda yatmaya alıştı
bizimde şimdiki mücedelemiz odasına alışması bu gece 5. gecemiz bende onun odasındaki koltukta yatıyorum alışana kadar ve gece sıksık uyanıyor yanıma almamaya çalışıyorum ve almadımda 4 gecedir,böyle oluncada saat başı kalkıyor pışpışlanıp uykuya dalıyor 2 gece ayakta sallattı kendini gece yarısı öyle daldı...uyku düzeni değişti sabah daha erken uyanıyor bazen gündüz tek uykusu erken kalktığı için 2ye çıkıyor,odasına alışınca uyku düzeni eskiye döneceğini düşünüyorum..
inş alışacak ama sık sık uyanması beni zorluyor bu seferde..
sizin tavsiyeniz varmı bana?

Bence yılmadan devam et,odasında yatırmaya,taviz verdiğinde başa dönüyorsun çünkü,alışacaktır

kızlarrr uzun zamandır kimse uğramamış buralara,, e bebekler büyümeye başlayınca işgüçte olunca pek kl,mse gelmiyor sanırımm
benim kızımda yumurta beyazı alerjisi çıktı, bu tuhaf bir alerji bu alerjini görülgüğü çocuklar çok alerjik oluyormuş, yani ilerleyen yaşlarda başka alerji çeşitleri olabilirmiş, umarım olmazzzzzzzz

Canım benim kızımdada çıkmıştı. Bir ay kadar bir süre hiç vermedim beyazını. Sonra hergün ufak bir parça vererek alıştırdım. Şimdi ne alerji kaldı nede bişi😊 tabi dr soyledi böyle yapmamı.

Geçmiş olsun nasıl anladınız peki belirtisi neydi?

saol, aslından ben farketmedim, kızım sık sık hasta oluyor, bronşit, üçüncüde biraz uzun sürdü, bizde araştırdık bir çocuk gögüs uzmanı bulduk ona götürdük, o bazı tesesler yaptı, gıda alerjisi çok yüksek çıktı daha ayrıntılı yapıncada yumurta beyazına alerjiisi olduğu anlaşıldı, bronşitin altında da bu yatabiliyormuş çünkü bu alerjş üst solunum yollarını zayıf düşürüyormuş buda sık hasta olamya neden oluyormuş,

yoksa kızım yumurta yemiyor kahvaltı yapmıyor çünkü, o yumurta yemiyor diye bende çorbaları terbiyeli yapıyordum keke falan yapıyordum bol bol, şimdi nisanın ortalarına kadar diyetteyiz, tavuk falanda yemiyecek, sonra kontrolde bakacak artık dr, bu geçebilen bir alerjiymiş ilerleyen yaşlarda

sizde geçmiş olsun, umarım bizimkide kısa zamanda geçer

artık kimse uğramıyor buraya aslında çok merak ediyorum burdaki arkadaşları bebekler nasıl vs. kızımın uyku problemi dışında çok şükür bir sorunumuz yok ama uyumuyo tabi buda beni çok yıpratıyor birde çalışınca çok zorlanıyorum ama sağlığı yerinde çok şükür

Benim kızımda uyumuyor büyüyünce düzelir dediler ama 4 5 kez uyanıyor yinede.Ben çalışmadığım halde zorlanıyorum.Allahım sağlıklarını versin yinede bir gün düzelcek ama bakalım bekliyoruz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…