• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar bebeklerinizi memeden ayırdınızmı.ayırdıysanız hangi yöntemler denediniz.benmki 19 aylık.ama hiç bir şey yemiyor.sadece meme emiyor

arkadaşlar bebeklerinizi memeden ayırdınızmı.ayırdıysanız hangi yöntemler denediniz.benmki 19 aylık.ama hiç bir şey yemiyor.sadece meme emiyor

canım ben 16. ay doldu. Kestim. çalışıyorum. akşam 5 te 9 da ve sabah emiyordu. önce 5 i kaldırdım sonra sabahı sabah 1-2 gün biberon verdim 3. gün istemedi. en son akşam emmesini kestim biberon verdim. 2. gün sızı oldu ama geçti. hala sırf süt içsin diye 9 civarı devam sütü veriyorum sonra uyuyor..

Bende 2yaşında kesmeyi düşünüyorum.Ama çok alıştı memeye bi yere gidiyoruz gelip açmaya çalışıyor:)yalnız sizinkiler nasıl bilmiyorum ama memeden kesenler rahat ediyormuş.Hem uyku yönünden hemde yemesi yönünden.Bizimkide çok sık uyanıyor ama biraz daha emziricem ben artık.

Kızlar çiş eğitimine ne zaman başlıcaksınız.Bana yazın alıştır diyorlar ama daha bizim kız anlamıyorki bişeyden olmaz gibi geliyor.

ben 17 aylıkken kestim yani geçen ara tatilde olayı bitirdim, ama 4 ay sürdü, önce saydım 2 gün günde kaç defa içiyor diye, sonra haftada 1 tane azalttım, önce 8 kere emiyordu gündüz, onu 7 indirdim, saonra altı derken gündüz emmesini bitirdim, sonra geceye başladım gece 4 defa kalkıyordu onu 2 düşürüdüm ama son ikiyi kesemedim bir türlü bide çalışıyorum gece o kadar dayanamıyordum diretemiyordum baktım olmuyor eski usule döndüm, gögüs ucuna yara bandı yapıştırdım annem yara oldu süt bitti falan dedim 2 gece uykusuz kaldım 3 gece ağlamadı artık, am ahla gece kalkıyor yemeside pek değişmedi ama kızım zaten sık sık az az yer, bide bunları yaparken hep anlatttım ona anneciğim sen artık büyüdün meme emmene gerek yok, diye hep söylüyorumdum azalıtırkende azaltacağım öğünü hep söylüyordum ik zmaanlar zor oldu ama başardımmm, şimdi bazengeliyor pat pat gögsüme vuruyor anne meme diyor sonra gidip geziniyor
Kızlar çiş eğitimine ne zaman başlıcaksınız.Bana yazın alıştır diyorlar ama daha bizim kız anlamıyorki bişeyden olmaz gibi geliyor.

bende kararsızım o konuda aslında 2,5 yaşından önce başlamamk lazım ama yaza bizimkiler 2 yaşında olacaklar, bencede erken sanırım biz kışa yada öbür yaza bırakacağız, bide bazen çocuklar kendileri, söylemeye başlarmış, o zaman hazır olmaları anlamına geliyor, erken kesmek bir çok pisikilojik soruna neden oluyormuş, cimrilik, obsesif takıntılar, ve aşırı temizlik gibi......

bende kararsızım o konuda aslında 2,5 yaşından önce başlamamk lazım ama yaza bizimkiler 2 yaşında olacaklar, bencede erken sanırım biz kışa yada öbür yaza bırakacağız, bide bazen çocuklar kendileri, söylemeye başlarmış, o zaman hazır olmaları anlamına geliyor, erken kesmek bir çok pisikilojik soruna neden oluyormuş, cimrilik, obsesif takıntılar, ve aşırı temizlik gibi......

bende bu yaz başlamayı düşünüyorum ama çişinin geldiğini anlarsa başlarım. büyüğünü yaparken fark etmeye başladı şimdiden.onun için zorlamam oğlumu çünkü büyük oğlumda çok sorun yaşamıştım.

emme konusu bizde zaten 3 aylıkken bitmişti
tuvalet eğitiminede yazın başlamayı düşünüyorum ama çokta korkuyorum başaramazsak diye
bakalım hayırlısı
mesela büyük tuvaletini yaptığını anladığım zaman git kızım tuvalete yap diyorum koşa koşa tuvalete gidiyor ama yapmış oluyor o ana kadar

Hanımlar tuvalet eğitimine başlayan varmı? Varsa durumlar nasıl? Çok istiyorum bende artık tuvalete yapsın ama henüz bir girişimde bulunmadım.

kimseler uğramaz olmuş buraya :50:

Merhaba canım ,altta bebegin 3 aylık oldugunu gösteren takvimi görünce yazmak istedim, ben 2013 agustos annesi olarak keşfettim KK yi, ve bebeğim 2,5 aylık , hemde 2011 agustos annesiymisim ama ozaman topikten hbrim yoktu :)
Neyse bebeklerin arası az olması cok zorluyor mu , nasıl basediyorsun ?

Merhaba canım ,altta bebegin 3 aylık oldugunu gösteren takvimi görünce yazmak istedim, ben 2013 agustos annesi olarak keşfettim KK yi, ve bebeğim 2,5 aylık , hemde 2011 agustos annesiymisim ama ozaman topikten hbrim yoktu :)
Neyse bebeklerin arası az olması cok zorluyor mu , nasıl basediyorsun ?

canım zorlukları var ama ben beraber büyümelerini istedim. ilerisi daha güzel olacak diye düşünüyorum. işleri planlıyorum, yemeği 2 günlük yapıyorum bir gün çocukların banyosu, ütü diğer gün temizlik çamaşır gibi.. Kızım oğlumu hiç kıskanmadı. Bebek uyuduğunda onunla dolu dolu vakit geçirmeye, etkinlik yapmaya çalışıyorum, ikisine sevgiyi ayrı ayrı sunmaya çalışıyorum, bebekle beraber ilgileniyoruz banyoda alt almada kendince yardım ediyor, çam. asıyor, bulaşık makinası beraber boşaltıyoruz, dışarı çıkmayı çok seviyor o zaman zorlanıyorum ama eşim sağ olsun dışarı parka köye markete götürür onu.. ücretsiz izindeyim seneye birini kreşe diğerini bakıcıya bırakmayı planlıyorum.. Allah yardımcımız olsun..

canım zorlukları var ama ben beraber büyümelerini istedim. ilerisi daha güzel olacak diye düşünüyorum. işleri planlıyorum, yemeği 2 günlük yapıyorum bir gün çocukların banyosu, ütü diğer gün temizlik çamaşır gibi.. Kızım oğlumu hiç kıskanmadı. Bebek uyuduğunda onunla dolu dolu vakit geçirmeye, etkinlik yapmaya çalışıyorum, ikisine sevgiyi ayrı ayrı sunmaya çalışıyorum, bebekle beraber ilgileniyoruz banyoda alt almada kendince yardım ediyor, çam. asıyor, bulaşık makinası beraber boşaltıyoruz, dışarı çıkmayı çok seviyor o zaman zorlanıyorum ama eşim sağ olsun dışarı parka köye markete götürür onu.. ücretsiz izindeyim seneye birini kreşe diğerini bakıcıya bırakmayı planlıyorum.. Allah yardımcımız olsun..

Sagol canım
Allah kolaylık versin hepimize

Selam arkadaşlar
Uzuuuunnn zaman sonra herkese hayırlı günler bebişler nasıl kocaman oldular dimi 😊
Hadi yone hareketlendirelim burayı paylaşımları beklıyoruuuzzzzz😊

Hanımlar benim kız biberonu bırakmıyor. Dişlerini etkileyeceğini düşünüyorum bıraktırayım diyorum ama istemiyor. Suyu falan bardaktan içiyor ama sütü içmiyor. Sizinkilerde durum nedir?

çocuklarınızı erken yatırabiliyor musunuz.bizimki uykuyu hiç sevmiyor ve ben ne yapcağımı şaşırdım.bi de tuvalet eğitimine başlınız mı.ben başlayalı 10 gun oldu ama hala soylemiyor.bu konularda fikirlerinize ihtiyacım var

Aaaa ne güzel gene yazışmalr başlamış....biberon bizde de sorun.suyu bile bardaktan içmiyo. Bende çok tskmıyorum. Tuvalet eğitimini haziranda vermeye başladıl... Çok şükür hallettik. Hala arada küçük kazalar oluyo tanbiii.... Uyku problemi hat safhada.. Asla yatıramıyorum... Hergece dokuzda uyuyan çocuk gitti yerini ufak bi canavar aldı

slm kızlar şansa bi bakayım dedim yazanlar varmış..
nasıl kuzular gelişimleri nasıl?
biraz canlandıralım burayı konuşalım
iştahları nasıl emzik kullanıyorlarmı (biz kullanıyoruz) mesela
gece uykuları nasıl
arkadaş ortamında davranışları nasıl?

Back