- 15 Aralık 2009
- 198
- 141
- 103
Benim kızım su içmiyor,kaşıkla veriyorum püskürtüyor,biberonla veriyorum bir yudum alıp da su olduğunu anlayınca bir daha almıyor.Su içmeyince de kabız oluyor ek gıdaya başladık çünkü,ne yapıcamı bilmiyorum,var mı aynı sorunu yaşayan?
Anne sütünü sabah sağıp 90 - 100 ml içine 3 adet petibör bisküvi , 1 çay kaşığı pekmez , 1 çay kaşığı zeytinyağı karıştırıp ilk kahvaltı olarak verdim. Doktorum dedi. Haftaya tuzu alınmış peynir , öbür haftada mercimek kadar yumurta sarısı ile devam edeceğim.
Anne sütü bisküvi ile verilebiliyor.Yada süt ile yapılır yazan kaşık mamalarıyla.
MERHABA kızım 4 aylık oldu ve demir takviyesine başladık ilk günlerden damlayı artırarak vericemde aç mı tok mu uygun zaaman için dr niz bir öneride bulundu mu bilgilendirirseniz sevinirim.
benim kızımda sevmiyor ılık verince bir kaç kaşık içiyor bide ılık dene istersen..
MERHABA kızım 4 aylık oldu ve demir takviyesine başladık ilk günlerden damlayı artırarak vericemde aç mı tok mu uygun zaaman için dr niz bir öneride bulundu mu bilgilendirirseniz sevinirim.
anne sütünü benmari usulu ısıtılması gerekiyor direkt ısıtılması vitaminini öldürüyormuş bu arada gece bebeğiniz kaçta yatıyor ve kaç kere emziriyorsunuz
bebeğim emmek istemiyor alınca 1 yada 2 dk sonra bırakıyor ek gıda vermeye başladım kilo alımı çok az zaten 2.140 gr dogdu iştahıda yok geçen ay 400 gr aldı diye üzülmüştüm bu ay 200 gr aldı derken 100 gr gitmiş ne yapacam bilmiyorum sabah 1 kase bebe bisküvisi yedirdim zorla akşam oldu hala birşey yemiyor o yemedikçe ben sinirleniyorum kafayı yiyecem artık...
şu anda 4 ay 24 günlük annem hep der yemeyenin kapısında hastalık beklermiş kilo almamasını bırak hastada olacak hem o hemde ben kafayı yiyeceğim offff.......
bebeğim emmek istemiyor alınca 1 yada 2 dk sonra bırakıyor ek gıda vermeye başladım kilo alımı çok az zaten 2.140 gr dogdu iştahıda yok geçen ay 400 gr aldı diye üzülmüştüm bu ay 200 gr aldı derken 100 gr gitmiş ne yapacam bilmiyorum sabah 1 kase bebe bisküvisi yedirdim zorla akşam oldu hala birşey yemiyor o yemedikçe ben sinirleniyorum kafayı yiyecem artık...
şu anda 4 ay 24 günlük annem hep der yemeyenin kapısında hastalık beklermiş kilo almamasını bırak hastada olacak hem o hemde ben kafayı yiyeceğim offff.......
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. bende ağustos 2011 annesiyim. 5 aylık bir kızım var. çalışan bi anneyim. bebeğimin 20 gündür heli hep ağıznda,suları akıyo,eline ne geçirse ağzına alıyo.damakalrı dişi hazırlıyo yakında çıkarcak sanırım. BENIM KIZIMI DOĞDUĞU GÜNDNE BERİ YÜZÜSTÜ YATIYORUM.GAZLI BİR BEBEK OLDUĞU İÇİN GAZINI KOLAY ÇIKARSIN DİYE. SON 2 HAFTADIR UYKUSUNDA YILAN GİBİ KIVRANIYOR BEBEĞİM.SANIRIM BAĞIRSAK GAZINDAN DOLAYI. ÖYLE ÇOK KIVRANIYOKİ KUCAĞIMA ALIYOM HEMEN BİRAZ PİŞPİŞ,BİRAZ AĞLIYO DERKEN SAKİNLEŞTİRİP YATIRIYORUM 20 DAKKA SONRA YINE AYNISI..SİİZN BEBEKELRİNİZDEDE BUAN BENZER ŞEYELR OLDUMU. BİLGİN,Z FİKRİNİZ VARMI BAĞIRSAK GAZI İÇİN NE YAPMAM GEREKIYOR??
son günlerde perişanları oynuyorum ya. ÇOK ZOR UYKUYA DALABILEN Bİ BEBEK.KUCAKTA PİŞPİŞLERLE SAATLERCE TUTUYOZ.ÖYLE YATIRIYOZ..BIDE BU GAZ OLAYINDAN DOLAYI GECELER KABUS OLDU IYICE. ORTAKAL MANDALİNAYI BIRAKTIM YEMIYORUM. NE YIYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM ZATEN..BENDE SAP SİMPLEKS DİYE Bİ DAMLA KULLANIYORUM.REFLÜ OLMAISNDAN KORKUYORUM ASLINDA. CUMA DR.GİTCEZ BAKALIM NE DICEK. SNEIN BEBEĞİNİN AGZ OLAYI BITTMI ARTIK.
Zor bir durum tabi,Allah yardımcın olsun canım ama artık emmek istemiyor demekki,bazı bebekler sebepsiz bırakabiliyormuş emmeyi,inşallah bırakmaz ama,biberonu dene istersen.Kendin de akışkan kıvamda pirinç unundan mama yapıp biberonla verebilirsin,ya da hazır mamalardan dene,zayıf kalmasın bebişin,çünkü kısır döngü hastalanırsa Allah korusun daha da zayıflar
benim bebeğimde bu aralar bi emiyo bi bakıyo etrafa doğru dürüst emmiyo gerçi kilo alımı iyi acaba diş çıkarıyo olabilirmi benim ki bugün dr daydı diş çıkarıcakmış huysuz da bide .Allah korusun hastalıktan hepimizin bebeklerini kötüyü çağırmamalı
biberon verince ağzında dolandırıyo su versem bile içmiyo kesinlikle biberon sevmiyor kaşık maması aldı babası ballı irmikli - tahıllı atmutlu - muzlu - biberon maması - bebe bisküvisi ne versem ögürüyor mememi verince 1 dk bile tutmuyor ağzında sadece tek sevdiği şey almalı armutlu püre bide çilekli yogurt bide az bişey ekşi ev yogurdu o kadar zaten prematüre doğdu 37 haftalık 1 ayda karnımda hiç kilo almadı damar tıkanıklığı oldu bende eğlencesi neşesi yerinde hep benimle ilğilen yanımdan ayrılma kilo vermese yine problem etmeyecektim ama kiloda veriyo yarın 17:30 randevu aldım bakalım doktor ne diyecek
benimki 3. ayından beri ağzında sallası var hep doktor dişi yok demişti tontiş bi kızım olsun istiyorum... suç mu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?