2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

:) dıkkat ne kelıme a canım.bu arada tereddut etmyrm ne bu kedımıyım ben zırtta hamıle kalayım dımı canım.bıde dedın ya bende okudum cok gec adet goruldgnu yumurtalrn calısmadgnı ıcım rahat.bnm adama bu durumu elbette soylıcmıcem.varsın yumurtalarım calısıyor sansın ha hayyyy

ayy cnm zormus senın ya.ALLAH kolaylık versın.bı kanguru al sen kucagında dolassın dursun tabı evin tum odaları sıcaksa.benım değil mesela.bırtek oğlumun yattg odada klıma var.bızde onunla aynı odada yatyrz.henuz yalnz bırakmk ıcın erken oldgn dusunuyorum.bıde bnmkındede kusma problemı var yalnız bırakmamız mumkun deıl

aman bu kocalara bişey demeye gelmiyo boşver en iyisi bişey deme sağlama al kendini:)))

ben ilkinde 6 ay sonra ikincide 3 ay sonra hamile kaldım demekki bende zırt diye hamile kalamıyorum hahahahhaaaa
ama yinede tırsıyorum biraz bakarsın 3 no çıkıverir birden aman Allah korusun

ohh..hadı bakalım havalar soğudu artıkk evıınızdesınız.tatıl yavrunada yaramıstır.

aaa yaramazmı hiç yaradı yavrucazımada :) yanlız o fırtınada yağmurda uçağa bindikya bebeğimde tırstı sanırım.. türbülansa girdiğimizde baktım gözlerini pörtletmiş kaşları çatmış bakıyodu etrafa :)))

3 numara çıkıverse yine iyi :) düşünsene 3 4 numralar geliyomş :)))

anneee noluyorrr demıstır yavrum.gozumde canlandı sımdı tarıfın:)kız masallah tatılınıde yaptın.bız evden cıkıp 2 carsı gezmesı yaparken bınkez dusunuoruz.bıde bana destek cıkacak kmse yok arkads komsu anne falan.bu boktan memlekette yapayalnızım.annecım babacım cok uzaktalar.kocada dukkanda hep.carsıda gezmeyı sevmez gezılecek bırtarafıda olmadıgından.sehır dısında gezerdk bz hep eşimle bebısımızlede bunu yapamıyoruz.gunler sonra bugun evden cıktım oda bakkala ekmek almaya

:) bnm sımdı merak ettgm bugunden ıtıbaren adetmı gorucem ben.hanı bu kanama haptan onu bılyrm.4aya kadar adet gorulmezmıs ya eee ben bu hapla hormonlarımımı bozdum artık adetmı gorucem bılemedım yaaa

valla biz leyleği havada gördük sanırım paso geziyoruz :)) geldiğimiz günün ertesi günü yani dün de bebek arabamıza atladık geze geze alışveriş merkezine gittik :) bugünde halası çağırdı ama çocuğu gripmiş o yüzden gitmedik

0 - 4 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler

Bebeğinizi eve henüz getirdiniz. Ona etrafındaki dünyayı eğlenceli bir şekilde öğretmek ve aynı zamanda beyin gelişimini desteklemek için yollar aramaya başladınız. İşte size 0-4 ay arasındaki bebeğinize uygulayabileceğiniz beyin geliştirici aktiviteler.

* Bebeğinize hafif rahatlatıcı masajlar yapın.

* Gerinme hareketleri yaptırın. Kolları ve bacakları yavaşça doğrultun. Başlarda tamamen esnetmeyin, bu acı verici olabilir. Yumuşak olursanız hem onun hem de sizin için eğlenceli olacaktır.

* Bebeğinizi taşırken ya da altını değiştirirken onunla konuşun. Yaptığınız her şeyi ona anlatın. Konuştuğunuz dili ve nasıl konuştuğunuzu bu yolla öğrenecektir.Cümlelerin sonunda biraz duraklayarak ona konuşma ve sohbet örnekleri vermiş olursunuz.

* Bazı anne babalar heyecanlı bir şekilde yüksek perdeden konuşurlar. Bu beyni uyarır ve dil becerilerini daha hızlı öğrenmelerini sağlar.

* Bebeğinize şarkı söyleyin. Aynı şarkıların tekrar edilmesi sayessinde tahmin edebilmeyi öğrenir.

* Bebeğinize basit resimli kitaplar gösterin. Parlak renkli olmalı ve bir sayfada iki veya üç objeden fazlası bulunmamalı.

* Ce-e oyunları bebeğinize nesnelerin sürekliliğini öğretecektir ve sizi göremese bile orada olduğunuzu bilecektir.

* Yüz ifadelerini ve bebek seslerini taklit edin. Bu şekilde çevresini etkileyebileceğini öğrenecektir.

Uyanık olduğunda en az yarım saatte bir pozisyonunu değiştirin. Dizinize oturtun, yüzüstü yatırın ve sonra sırt üstü. Bu çevresindeki farklı alanları keşfetmesini sağlar, aynı zamanda sıkılmasını engeller.

* Duyma alıştırmaları yapmak için bir çıngırak alın ve bir yanında veya arkasında sallayın. Nesnenin nerede olduğunu bulmak için odaklanmaya başlayacaktır.

* Dokunması için pek çok farklı şey verin. Farklı kumaş ve dokumaları keşfetmesini sağlayın.

* Sırt üstü yattığında oyuncakları yüzünden 30-45 cm yukarı asın. Böylece gözleri ile nesneye odaklanmayı öğrenecektir ve bu bir süre eğlenmesini sağlayacaktır.

* Bebeğinizi dizlerinizin üzerine oturtun veya çok küçükse yüzüstü bacaklarınızın üzerine yatırın. Yavaşça aşağı yukarı hoplatın.Bu ona hareketi öğretecektir.

* Bebeğinize ağzı ile keşfedeceği bir kaç güvenli oyuncak verin, bu oyuncakları gün içinde değiştirin.

* Bebeğiniz büyüdükçe el çırpma oyunları ve hareketli şarkılar eğlenceli olacaktır.

* Çevredeki hayvanları işaret edin ve isimlerini söyleyin. Bebekler bazen, henüz isimleri söyleyemeselerde seleri çıkarmaya başlarlar.

* Bazen bebeklere bunlar fazla gelebilir. Her gün küçük bir sessiz zaman ayırmak iyi olacaktır. Odayı biraz karartın, sallanabileceğiniz bir yere oturun, yumuşak bir şarkı mırıldanın veya sadece sessizce oturun. Bu birlikte gevşeme zamanı her ikinize de sakinleşme tekniklerini öğretecektir.

* Temiz hava almak için bebeğinizi yürüyüşlere götürün ve onu yeni ortamlarla karşılaştırın.

* Bebeğinize tekerlemeler ve ninniler söyleyin.

* Bebeğinize onu sevdiğinizi söyleyin, bunun ne anlama geldiğini yakında öğrenecektir ve size karşılık vermesi çok uzun sürmeyecektir.

ciğdemcım tesekkurler henuz okumadım okucam sımdık:) bu arada mısafırım geldı 6 kısı.bıde kayınvalıdem 7.aksam 5bucukta aradılar bız sana gelıoruz dıye.9da geldıler 11 de kalktılar.gelenlerden koca kadınlar.kayınvalıdemn apartman komsuları.onları ağırladım tabı onlar gelcez dıe aradklarında ben yarı uykuluı yatagmdaydm oğlumla.yanı aksam oturmasına gldıler gunduz agırlamaktan daha kolaymıs aksam agırlamak:)ama tabı borek kek yıne yapıldı.yoksa kınarlar vallaa

kızlar günaydın bebeğim 2 gündür hırıltılı uyanıyor burnu dolmuş balgamı var gibi ne yapmalıyım bide sanki dişlerini kaşıyor elini ağzına götürüyor benimki gibi olanınız var mı

serum fizyolojik sık burnuna ve aspiratörle ( en iyisi otribebe) çek. benim bebegimi çok rahatlatıyor.

elini ağzına götürme sebebi de parmağını emmeyye başlıcak olabilir.

herkese mrb bebeğim 20 günlük 10 gün sonra kontrolmüz var kalça usg var nasıl oluyo çektirmrk şart mı hiç bi bilgim yok sizler ne yaptınız yardımcı olur musunuz

selam kızlar uzun zamandır internete giremiyorum bebiş yüzünden işimi gücümü zor yapıyorum birşey soracağım size bebeğim şimdi 48 günlük bir haftalıkken felan gözünde bi çapaklanma oldu ve geçmediği gibi arttı şimdi iki gözünde de var dr damla verdi ama geçmedi bu durumu yaşayan var mı çayla pansuman da yapıyorum ama geçmedi yavrumun gözü ya

herkese mrb bebeğim 20 günlük 10 gün sonra kontrolmüz var kalça usg var nasıl oluyo çektirmrk şart mı hiç bi bilgim yok sizler ne yaptınız yardımcı olur musunuz

çektirmek şart değilmiş ben sormuştum ama her dr çektir diyor yine de ben daha çektirmedim

canım;bende doktoruma sordum çektirirsen iyi olur dedi ama ilk ay kontrolümüzde çektirmeyelim,tam sonuç vermiyo sonra tekrarlamak zorunda kalıyoruz dedi biz ikinci ay kontrolümüzde çektireceğiz.

benim bebegime de olmustudoktor deniz suyu vermişiti damla.arada damlatıyorum.eli benimkinin agzından hiç çıkmıyo ki emzikle kandırıyorum ben yoksa el sürekli ağzında.

Allah yardımcın olsun:)) ben gurbetteyim kimse gelmez bana sadece okuldan arkadaslar veya esimn arkadasları.onlarda sıralarını savdı. yani birilerrnn gelip gitmesi belki yorucu ama yalnız kalmak kadar kötü olmasa gerek(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…