• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kıslar ben hipp emzırme cayımı ıcmeye ara vermstım sutum cok oldgndan beze oluyordu kollarmn altı akıyrdu tum camasırıma ustume şıp şıp esofmanımın belıne bıe damlıyordu bakıyorumkı azalıyor artık..cay ıcmeye ara vermıstım buyuzden.ama tekrar baslıyorum bugun ıtıbarıyle.aslında hala sut fıskırıyor ama eskısı gıbı goguslrmtas gıbı olmyrlar.zaten oyle kalsalardı emzırmek işkence olurdu acısı sızısı ateşi dayanılmazdı.yoksaaaa gogusler normale döndüğü ıcınmı azaldıgını dusunuyorum nedersınız? annem duzene gırecek hep boyle acımıcak derdı de.(cunku oğlum emerken gerı cekıldıgınde fıskırdıgı oluyr yıne azalsa olmazdı dımı?))

evet canım göğüsler bi süre sonra normale dönüyor hep öyle sert ve ağrılı kalmıyo yani:) bu sütünün azaldığını göstermez sadece vücudun bebeğinin ihtiyacına göre süt miktarını ayarlamış artık, onu gösteriyo :) yani sana eziyet etmemek için:))bi iki yerde okumuştum, anneler göğüsleri yumuşadı diye sütüm yok sanmasınlar diyodu:) çünkü çoğu kadın göğüsleri sertleşinceye kadar emzirmeyip bekliyolarmış,sadece göğüsleri şişken süt var sanıyolarmış cünkü:) o yüzden uyarmışlar, kadınlar göğüslerinin yumuşamasının normal olduğunu bilmeli ve sütlerinin azaldığını düşünmemeliler diye:)) ben de seni uyarıyım da kafana bunları takıp gerçekten azaltma sütünü ortada bişey yokken:))sen bebeğini emzir yeteerrrrrr:)

kizlar 2. ay asilariniz ates yapti mi?

canım ateş yapabilir...beizimkine yapmadı şükür..11 gibi aşımızı olduk dr. akşam 6-7 gibi ağrıkesici fitil kullanın dedi...2. güne fitil kullandık..ağrı ateş olmadı şükür...

merhabalar.bende birşey sormak istiyorum.5 gün önce oğlumda pamukçuk olmaya başladı,onunla beraber emzirirken inanılmaz acı çekmeye başladım.bir iki yerde okudum pamukçuk bir mantar ve bu mantar annenin göğsünede geçebilirmiş.2 gün karbonatlı suyla sildim.daha sonra doktora gittik ve doktorumuzun verdiği ilaç sayesinde 2 günde oğlumun dilinde hiçbirşey kalmadı,aynı ilacı göğsümede sürüyorum ama ben hiçbir faydasını göremedim.dün gece de emdikten sonra kustu oğlum ve resmen bordo rengindeydi sanırım emerken göğsüm kanamış ve yavrum onu yutmuş sonra tabi kan midesini bulandırdı kustu..bende bunun üzerine o göğsümü sağıp biberonla vermeye başladım ama diğer göğsümü emiyor.şimdi biberona alışıp memeden soğumaz di mi? bir de göğüsteki pamukçuğu geçirmek için bildiğiniz başka bir yöntem var mı?emzirme saatleri yaklaştıkça korkuyorum.

cnm bak bu streste sutunu azaltır bıranda bıcak gıbı de keser ALLAH korusun.bol bol su ıceceksın benım tavsıyem bu.mamayı kusuyorsa markasını degıstır burda evelsı gun mama muhabbetı vardı eczanelerde satılan smar mı ne tam ısmını bulayımda onu bebekler cok sevıyorlarmıs kızlar burada hep ondan söz edıyordu.ben doğumum oldugu gunden 3 hafta oncesıne kadar hipp emzıren anneler cayını gunde 3 bardak ıcıyordum ve fazla fazla su yanı cok sıcaklar oldugundan ıster ıstemez su tuketılıyordu mesela emzırırken susar 1 bardak mutlaka her emzırmede su ıcerdım.sutum cok goguslerım buyuzden sızlıyor beze oluyor dıye çayı bıraktım.ee havalarda soğumaya baslayınca suyu farkında olmadan azalttım ve sutum ılk gunlere gore azaldı gözle gorulur sekılde.ama şükür yetıyor.o bol gunlerımde sağıp buzlug koydugum 50 ye yakın poset sutum var onları takvıye yaparım bır durum olursa.ALLAH muhtaç etmsın de o depoladıklarıma.ama bugun caya tekrar basladım ben

ayy masallah yaaa. cok imrendim; nazarim degmesin;

beni cuma ise cagirdilar 1 gunlugune;
4-5 poset sut birakmam lazim eve; nasil ayarlicam diye kara kara dusunuyorum; anca yetiyor cunku; simdiye kadfar hic buzluga atamadim:-(

cnm bak bu streste sutunu azaltır bıranda bıcak gıbı de keser ALLAH korusun.bol bol su ıceceksın benım tavsıyem bu.mamayı kusuyorsa markasını degıstır burda evelsı gun mama muhabbetı vardı eczanelerde satılan smar mı ne tam ısmını bulayımda onu bebekler cok sevıyorlarmıs kızlar burada hep ondan söz edıyordu.ben doğumum oldugu gunden 3 hafta oncesıne kadar hipp emzıren anneler cayını gunde 3 bardak ıcıyordum ve fazla fazla su yanı cok sıcaklar oldugundan ıster ıstemez su tuketılıyordu mesela emzırırken susar 1 bardak mutlaka her emzırmede su ıcerdım.sutum cok goguslerım buyuzden sızlıyor beze oluyor dıye çayı bıraktım.ee havalarda soğumaya baslayınca suyu farkında olmadan azalttım ve sutum ılk gunlere gore azaldı gözle gorulur sekılde.ama şükür yetıyor.o bol gunlerımde sağıp buzlug koydugum 50 ye yakın poset sutum var onları takvıye yaparım bır durum olursa.ALLAH muhtaç etmsın de o depoladıklarıma.ama bugun caya tekrar basladım ben

canım bende humana içiyorum.senin içtiğin çayı hiç duymamıştım.
madem arttırıyor bende alayım inş işe yarar.

Kızlar kaç saatte bir kaç cc sağabiliyorsunuz??? Yani sütüm bol diyenleri merak ediyorum...Bi kadın göğsünün kapasitesi nedir??? Ben uğraşsam uğraşsam 110 -140 arası çokıyo...4 satte bir...İki göğsümden tabiii...Saklamama imkan yok....Anca bebeğe yetiyo yetmio...

günaydın kızlar :))

canım bende de aynı durum var. 3180 doğan oğlum 1. ay kontrolunde 3540 olmuştu. düşün yani azıcık kilo almış. doktor idrar yolları iltihabından şüphelendi. tahlil yaptırdık bişey çıkmadı. sık sık emzir mam takviyesi yap dedi. işin kötüsü ben uzun uzun ve yeterli emzirdiğimi sanıyodum. bi hafta sonra gittik 3800 olmuştu. günde 6o-90 cc pre aptamil vermiştim. 15 gündür aptamil 1 veriyorum kusmuyo ama çok az içiyo. 50lik hazırlıyorum 30 zor içiyo. şimdiden stres sardı 15 gün sonra kontrol var ilk ay için bize de en az 800 gr demişti.şimdi ne lazım bilmiyorum. ama kilo aldıramadığım kesin 800 aldırsam ağzımı açmıycam valla.. dijital tartı da ilk ay yanıltmıştı beni ona da güvenmiyorum ..

ben de bi iki gün taktım inciyi de bebişi koynumda uyutuyorum ben batar falan diye takmıyorum tahin helvası yiyorum bakalım artık

seni çok iyi anlıyorum canım.insan kendini çok kötü ,yetersiz hissediyor.
inş bizimde sütümüz artarda bebişlerimiz toparlanır.
bende aptamil vermeye çalışıyorum.dün 60 cc verdim içtikten sonra hemen kustu.
bugün 30 cc verdim içti kusmadı.sadece anne sütü alsın istiyordum ama yetmiyorsa mama takviyesinden başka çare yok.

Kızlar kaç saatte bir kaç cc sağabiliyorsunuz??? Yani sütüm bol diyenleri merak ediyorum...Bi kadın göğsünün kapasitesi nedir??? Ben uğraşsam uğraşsam 110 -140 arası çokıyo...4 satte bir...İki göğsümden tabiii...Saklamama imkan yok....Anca bebeğe yetiyo yetmio...

aynenn 3-3,5 saatte 90-100 cc
anca bebege yetiyo dedigin gibi, hatta geceleri yetmiyo :-(

seni çok iyi anlıyorum canım.insan kendini çok kötü ,yetersiz hissediyor.
inş bizimde sütümüz artarda bebişlerimiz toparlanır.
bende aptamil vermeye çalışıyorum.dün 60 cc verdim içtikten sonra hemen kustu.
bugün 30 cc verdim içti kusmadı.sadece anne sütü alsın istiyordum ama yetmiyorsa mama takviyesinden başka çare yok.

buraya yazdıktan sonra bebişim yine kustu.ac
aba doyuyormu?mamayımı sevmiyor?anlamadım.anne olmak çok zor...

az once 10-12 dk kadar emdi.gerı kalanını sağdım canım 150 cc cıktı sonuna kadar sağmadm bıraz daha kalmıstır mutlak.diğer gogsumu sağmadım 2 saat sonra ondan emzırecegım ıcın.benım oğlum tek gogsumden 10-15 dk emıyor.yanı bi o gogusten bı bu gogusten toplamda 20 dk falan dıyorlar ya doktorların kımısı alakası yok mumkun deıl okadar emmıyor.belkı onumuzdekı aya kadar yukselır çıtamız.suan ıcın toplamda 10dk.
1.ay kontrolumuzde 2 kılo 20gr almıstı.gayet ıyı dedı sağlıkocagındakı ebeler.benımkı de kusuyor ara ara.ama sunu farkettım emdıkten sonra 15dk falan yatırmassam kusması pek olmuyor.bu arada bir öğünde 80 cc yeterlı dedı doktor.((bu arada benımkı 2 saatte bazen 2 bucuk saatte acıkarak uyanır)).bugun kırkımızı cıkarttık yarın sağlıkocagında cağrdılar bakalım kılomuz ne durumda.bu arada ben de kusmalarından cok korkuyorum kılo alması duracak dıye,yada üşüttü hasta oldu dıye ödüm kopuyor

ayy masallah yaaa. cok imrendim; nazarim degmesin; g

beni cuma ise cagirdilar 1 gunlugune;
4-5 poset sut birakmam lazim eve; nasil ayarlicam diye kara kara dusunuyorum; anca yetiyor cunku; simdiye kadfar hic buzluga atamadim:-(

canım bak sağdıkca sut gelıyor.pompan varsa eger; emzırdıkten sonra bebegının gazını cıkar yatır sonra al pompayı elıne sağ göğsünü.sut gelmıyor deme sağ guzelım.benım sutten taş gıbı olan gogsum de bıle ılk 3 sıkışta sut gelmıyor sonra acılıyor gogsum.ee bebegım uyanınca ne ıcecek sağarsam deme bı bak bakalım yavrun uyandıgında yıne pompayı elıne al sut gelıyor mu bı gör.baktın gelıyor daya yavrunun ağzına memenı:)
baktınkı süt üretmemıs gogsun ozaman o sağdıgın sütü verırsın.bu yöntemı bırdaha kullanmazsın.dene bakalım sonrada benı durumdan bılgılendırırsen memnun olurum.bu arada bu uygulamayı tek gogsune yap.emzırdıgın gogsune yanı

evet canım göğüsler bi süre sonra normale dönüyor hep öyle sert ve ağrılı kalmıyo yani:) bu sütünün azaldığını göstermez sadece vücudun bebeğinin ihtiyacına göre süt miktarını ayarlamış artık, onu gösteriyo :) yani sana eziyet etmemek için:))bi iki yerde okumuştum, anneler göğüsleri yumuşadı diye sütüm yok sanmasınlar diyodu:) çünkü çoğu kadın göğüsleri sertleşinceye kadar emzirmeyip bekliyolarmış,sadece göğüsleri şişken süt var sanıyolarmış cünkü:) o yüzden uyarmışlar, kadınlar göğüslerinin yumuşamasının normal olduğunu bilmeli ve sütlerinin azaldığını düşünmemeliler diye:)) ben de seni uyarıyım da kafana bunları takıp gerçekten azaltma sütünü ortada bişey yokken:))sen bebeğini emzir yeteerrrrrr:)

ALLAH razı olsun canım be:) bılemedım kafam takıldı senınkılerde yumusadı mı:))??

benimde göğüslerim yumuşadı bende sütüm azaldımı diye korku içindeyim hep demekki zamanla yumuşuyo.burda birbirimizden tecrübeler almak gerçekten çok iyi oluyo

benimde göğüslerim yumuşadı bende sütüm azaldımı diye korku içindeyim hep demekki zamanla yumuşuyo.burda birbirimizden tecrübeler almak gerçekten çok iyi oluyo

gerckten cook ıyı oluyor.çoğu kısı aramızdan ayrılsa da bız bıze yetıyoruz kısmen de olsa

merhabalar.bende birşey sormak istiyorum.5 gün önce oğlumda pamukçuk olmaya başladı,onunla beraber emzirirken inanılmaz acı çekmeye başladım.bir iki yerde okudum pamukçuk bir mantar ve bu mantar annenin göğsünede geçebilirmiş.2 gün karbonatlı suyla sildim.daha sonra doktora gittik ve doktorumuzun verdiği ilaç sayesinde 2 günde oğlumun dilinde hiçbirşey kalmadı,aynı ilacı göğsümede sürüyorum ama ben hiçbir faydasını göremedim.dün gece de emdikten sonra kustu oğlum ve resmen bordo rengindeydi sanırım emerken göğsüm kanamış ve yavrum onu yutmuş sonra tabi kan midesini bulandırdı kustu..bende bunun üzerine o göğsümü sağıp biberonla vermeye başladım ama diğer göğsümü emiyor.şimdi biberona alışıp memeden soğumaz di mi? bir de göğüsteki pamukçuğu geçirmek için bildiğiniz başka bir yöntem var mı?emzirme saatleri yaklaştıkça korkuyorum.

benim bebeğimdede çıktı pamucuk, ben mukostatin kullandım yaklaşık 10 gündür kullanıyorum bi işe yaramadı acaba sen hangi ilacı kullandın ve hangi sıklıkla..

benim bebeğimdede çıktı pamucuk, ben mukostatin kullandım yaklaşık 10 gündür kullanıyorum bi işe yaramadı acaba sen hangi ilacı kullandın ve hangi sıklıkla..

ben de fungostatin kullandım günde 3 kere 1 cc olarak ama sadece 2 gün kullandım geçti çok şükür. zaten ilaç 10 günlüktü ama ben bıraktım geçince..

Canim, sut sagma makinalari memedeki sutun sadece 3 te ikisni cekebiliyor. Yani 120 cc sagıyorsan aslinda 180 cc lik sutun var demektir. Hic bir alet bebek kadar guzel cekemez. Bir gugusten dolu iken en fazla 60 cc sagdimi biliyorum. ama ben emziriyorum. Bebek cektikce geliyor. Sen neden emzirmedin?

arkadaşlar bugünden beri bebeğim huysuz göğsümden hiç ayrılmadı..akşam farkettimki emiyor ama yutkunmuyor.şok oldum..resmen sütüm kesilmiş.her ihtimale karşı mama almıştım.humananın yenidoğan devamsütünü..ondan yaptım.çocuk deli gibi içti.ben kahroldum.içimden parça koptu sanki.yavrum bütün gün açmış.ağlıycam eşimden utanıyorum.göğüslerim hiç sertleşmiyo şimdi.ne yapmalıyım.şimdi mama verince ekstra bişey vermek gerekiyormu.çok üzgünüm sanki çocuğum benden kopmuş gibi hissediyorum..biberondan kıskandım onu.çok zoruma gitti:2:bana akıl verin yine..

Back