• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım misafir geldi hemen cevaplayamadım benim 10 dk emiyor bazen 2 dk emiyor belli olmuyor memeyle kavga halinde.doğdugundan beri mama veriyoruz 4 gün sütüm gelmedi hala çok az doktor emmeye ragmen doymuyorsa mama verin dedi ama miktar demedi günlük 500 cc beslenmesi gerek dediler ben de o kadar süt nerde 350cc kadar mama yapıyorum ama kilo alımı az geliyor bana.annelik dürtüsü mü b,lmiyorum herkes mamayı verme diyor çocuk ağlamaktan katılıyor doymayınca.mecburen veriyorum zaten 5.gün sarılık oldu.geçen doktora götürdüm düşmüş ama tamamen geçmemiş nasıl mama vermeyeyim.milupa still tee içiyorum bir de milupa rezene yapıyorum her gün.annem logusa şerbeti yaptı hergün 1 koca bardak da onu içiyorum.
doruk 3210 gram 50 cm doğdu.şimdi 3700-3800 arası.boyunu evde ölçemiyoruz durmuyor.aylık kontrolde g öreceiz artık.
hipp çay hiç denemedim onu da mı denesem acep

bnmde acık duruyor netbok ben bıyandan tv bakıyordum kusura bakma sende yazmıssın cvp gecıkıyor.AH bı kavgacıda benım ki memeyle kavvgayı bırak resmen benı çimdikliyor tekmeler savuruyor ınadından sınırınden.ağlayıp ağlayıp emıyor anlamadım neden bıryandan gaz cıkarıyor benımkı ondan herald dıyorum.boşver mılletı maksat yavrularımızı doyurmak deılmı nasıl doyurabılıyorsak öyle.doktor bana hipp al dedı bende onu aldım artık ondanmı sutum coğaldı yoksa zaten gelecegı vardı da mı geldı bılemem.ama bugunde ıtıbaren yıne ıcmeye baslıcam ozaman bellı olur canım.benmkıde 5gun sarılık oldu hastanede yattık 1 gece.hala gözlerındekı sarılık devam edıyor

Nöbetçi benmiyim?? Süt sağmaya kalktım..Bilgisayar başında sağıyım dedim...Kızlar bu bebişlere ne giydiriyosunuz???Eşimle hergün tartışmaktn yoruldum..Erkek çocuk,kalın giydirmeye alıştırma dio...Benim bi elimde yelek bi elimde polar battaniye manyamış durumdayım...Yarım kollu çıtçıtlı body üstüne kadife ama kalın değil ,giydiriyorum..Uyanınca penye yelek..Üzerine de iki gündür polar battaniye örtüyorum..Çok muki??? Kışın ne giydircen dio bana...Yorgan da örtmeyecek mişz...Uyku tulumu alıyım diyorum..Bi kaç kalın tulum falan...Siz nasıl giydiriyorsunuz????

tam 40 gündür kendi acımı yorgunluğumu sıkıntılarımı bilmeden bebeğimi nasıl emziririm sütümü nasıl çoğaltırım diye düşündüm durdum.(ilk defa bugün bunları düşünmüyorum çok keyifli uyandım bu sabah ve bugün farkına vardım geçen 40 gün boyunca beynimi sütle kemirdiğimi)
daha önce yazıldımı bilmiyorum ama(belki ben kaçırmışımdır)sütü arttırmak için süt içmenizi öneriyorum.ben yeni kesfettim ve etkisini hemen hissettim.denemediğim şey kalmamıştı.bide elma yiyin üstünede bi güzel su hemde bardak bardak hemen farkedeceksiniz sizde çoğaldığını.her kadının sütü vardır.sadece vücüdumuza hangisi iyi geliyo onu bulmak lazım.(belki sizde de işe yarar bu ikisi )birde ve en önemlisi emzirmeye devam etmek.

sütün yok,sütün yok diyen anama,ayyy mama mı veriyosun niye ki?diyen etraftakilere, moralimi bozan kocama inat emzirmeye devam ediyorum.edicemde inşallah.sütümüz var biliyorum bebeğimin doyacağı kadar sütüm var.

avez emzirmeye devam et ve mamayı kaşıkla ver bebeğine.
bak sonra emme refleksinden dolayı nasıl yapışıyor memene(benim bebeğim olmayan göğüs ucumu çıkarttı resmen)sürekli emzir yılmadan sabırla.ilk günler bende çok yoruldum gerçi hala bir rutine giremedik hala en fazla 2 saat uyuyabiliyorum günde hala emzirirken belim kopuyor ....vs ama sonra rahatlayacağımı biliyorum hem kendimin hemde bebeğimin

inşallah her emzirmek isteyen annenin sütü çoğalır da yavrusunu doya doya emzirir.tüm bu kaygıyı çekenler hadi gidip su içelim

Geçmiş sayfalarda okuduğumu hatırlıyorum,laktoz intoleransı olan bebekler vardı.Acaba belirtileri nelerdir nasıl fark ettiniz bu durumu ne zaman doktora götürdünüz
,biraz bahsedermisiniz.Bende bebeğimde bu durumdan şüpheleniyorum

Geçmiş sayfalarda okuduğumu hatırlıyorum,laktoz intoleransı olan bebekler vardı.Acaba belirtileri nelerdir nasıl fark ettiniz bu durumu ne zaman doktora götürdünüz
,biraz bahsedermisiniz.Bende bebeğimde bu durumdan şüpheleniyorum

şu köpüklü kaka olayı mı benim bebeğimde de var doktorum annenin yediklerinden oluyo dedi.internette bi yerdede yeni doğan çocuklarda laktoz intoleransı olmaz diye okumuştum(bir doktorun yazısıydı)

şu köpüklü kaka olayı mı benim bebeğimde de var doktorum annenin yediklerinden oluyo dedi.internette bi yerdede yeni doğan çocuklarda laktoz intoleransı olmaz diye okumuştum(bir doktorun yazısıydı)

evet köpüklü kaka olayı,gazdan olabilir bende okudum ama dün akşam kakasında kırmızı kırmızı bişeyler vardı kan mı diye düşündük.kaka uzmanı olacağım yakında galiba,bebeğimin durmayan ağlamaları yok,hatta neredeyse hiç ağladığı da yok.kilo alımı güzel ayda 800gr alıyor.laktoz olanlarda kilo alımı olmazmış sık ağlarmış diye okudum bende.ama yinede aklıma takıldı.bu durumda olanlar vardı okumuştum onların bilgisine başvurmak istedim:97:

selam kızlar bir haftadır yoktum..umarım herkesin durumu iyidir..
hava soğudu kızımın burnu buz gibi oluyo üşür mü ki burnu soğuyunca bide gece eldivenini çıkarmış
buz gibi olmuş eli de..üşüdü mü diye endişelendim..merkezi sistem bizim bina yakmadılar henüz kaloriferi ama ev buz gibi :(
yelek giydirsem mi acep ?

selam kızlar bir haftadır yoktum..umarım herkesin durumu iyidir..
hava soğudu kızımın burnu buz gibi oluyo üşür mü ki burnu soğuyunca bide gece eldivenini çıkarmış
buz gibi olmuş eli de..üşüdü mü diye endişelendim..merkezi sistem bizim bina yakmadılar henüz kaloriferi ama ev buz gibi :(
yelek giydirsem mi acep ?

Bence giydir burnu soğuk oldu mu anlaki üşüyor el ayaktan anlaşılmazmış cnm

evet köpüklü kaka olayı,gazdan olabilir bende okudum ama dün akşam kakasında kırmızı kırmızı bişeyler vardı kan mı diye düşündük.kaka uzmanı olacağım yakında galiba,bebeğimin durmayan ağlamaları yok,hatta neredeyse hiç ağladığı da yok.kilo alımı güzel ayda 800gr alıyor.laktoz olanlarda kilo alımı olmazmış sık ağlarmış diye okudum bende.ama yinede aklıma takıldı.bu durumda olanlar vardı okumuştum onların bilgisine başvurmak istedim:97:
benim bebeğimdede vardı köpüklü kaka bazende devam ediyo kan gibi şeylerde olmuştu doktora götürdüğümde hepsini sordum normal dedi.

cevaplarınız için teşekkür ederim.peppermint 2 keresağıyorum ama toplam 50 cc oluyor her sağdığımda değil maalesef.acıktıkça emziriyorum üstüne 60 cc her öğünde.bugün 16 günlük olduk az mı besliyorum korkusu sardı beni.günde 500 cc beslenmesi gerek diyorlar 350 falan mama yiyor ne kadar emiyor bilmiyorum aç mı acaba?çok huysuz bir de çok ağlıyor bugün 10 saat uyumadı şimdi uyuor yani gece gene uyumayacak çok yorgunum ve her akşam ateşim çıkıyor titreme geliyor dün gece kalın battaniye örttüm yine de dişlerim birbirine vurdu üşümekten bebeğime zor baktım.

cnm 1 ay kontrolunde kilo alimindan belli olur.
besleniyordur endiselenme sen
benim kizim da kaka probleminden 12 saat falan uyumuyor cogu zaman; sabah 7den aksam 7 ye :-(((

dun gece de kustu cok fena; sonra da bi huzursuz oldu; sabaha kadar uyumadi; mahvoldum yaa :-((

benim de hayatım süte endeksli bazen nasıl oluyorsa 70- 80 çıkıyor süt havalara uçuyorum.:62: değil eşime söylemek tüm sülaleyi arıyorum:)) oğluma süt vermenin haklı gururunu yaşıyorum:82: promalt içiyorum arada faydası oluyor tavsiye ederim...

bebegin kac gunluk cnm; kac saatte kac cc sagiyorsun ortalama

bebek buyudukce onun ihtiyacina paralel sutte artiyor

canım benim oğlumunda öyle. doktor fıtık olmuş dedi. ıkınmaktan oluyor sanırım. bazıları para bağlıyormuş öyle birşey yapmayın dedi. büyüyüp oradaki kaslar gelişince normale döner dedi. başka doktor deseydi inanmazdım ama doktorumuz felaket tellali gibi bu durum da sakin olduğuna göre önemli birşey yok. sende içini ferah tut istersen doktora gittinde sor canım...

ayy ya sanirim benim kizimda gobek fitigi oldu, gobegi cok tuhaf; disina pirtladi
bu hafta kontrolumuz var sorarim,

Bende sizdenim..Süt sağanlar grubundan....Benim kide emmiyo...Bende düzenli sağmaya çalışıyorum...Pompa goğüs ucunu çıkarınca bebeğimin ağzına tıka tıka sol göğsümü emzirmeyi başardım...Şimdi yüküm yarıya indi...Süt için bütün tavsiyeleri denedim..Hergün malt içtiğim dönem bile oldu..Burda bir arkadaş 3 tatlı kaşığı pekmezi bir bardak suya karıştırıp için yazmıştı....Bende işe yaradı.....süt sağdıktan sonra ilk iş pekmezli su içip ,üzerine 2-3 bardak su içmek oluyo....Bence denemeye değer.....Ha bide hamilelik döneminde kullandığımız vitaminler var ya elevit ...O da işe yaradı bende.....Doktor tavsiyesi ile başladım...Var mı başka formülü olan???

pekmezli suyu ben de deneyeyim

ayni soruyu sana da sorayim cnm; kac saatte kac cc sagiyosun

slm bend sütümü sağıyorum günde 1 ada 2 kez. Benim bbiş bazen emiyor bazen emmiyor mama takviysi d yapıyorum çünkü çok sütüm yok. ben cam biberona koyuyorum sağdığım sütü. aynı gün içinde tüktiyruz zatn siz nerde saklıyorsunuz birde msla bir önckinden süt kaldı ikinci sağdığımı onun üzerin eklybilirmiyimm

ikisi de dolapta soguduktan sonra karistirabilirrsin cnm;
ama biri sicak biri sogukken karistirma

tesekkurler canımmmm..2 saatte bır emıyor buda 12 saate tekabül ediyor.böldüm 850-900 cc y.
75cc falan ıcıyor yani:) evet Atlas 4800 kg doğru hatırlamıssın teyzesi..bu arada kimyon çayından 2 kasık verdım her emmede kaka yapan oğlum bu sefer yapmadı tersmı teptı ne ALLAH ALLAH:) bnmkı kaka yapıyor gaz da cıkarıyor ama zorlanıyordu.gerek yok muydu kımyona???
gece her yedıgını fıskırır gıbı cıkarınca oğlen ıhlamrda verdım bı zararı yoktur dımı kızlar?kımyonun yoksa köyümün ıhlamurunun da yoktur sanıyorum.organik:)

kimyonu bende denedim bende de pek işe yaramadı. belkide ben beceremedim yapmayı....

ıhlamur a gelince görücemin tavsiyesi ile bende veriyorum hasta olmamasına rağmen, koruyucu olsun diye günde 5 cc filan veriyorum. görümcem iki çocuğunada vermiş bişi olmaz korkma..

Bende sizdenim..Süt sağanlar grubundan....Benim kide emmiyo...Bende düzenli sağmaya çalışıyorum...Pompa goğüs ucunu çıkarınca bebeğimin ağzına tıka tıka sol göğsümü emzirmeyi başardım...Şimdi yüküm yarıya indi...Süt için bütün tavsiyeleri denedim..Hergün malt içtiğim dönem bile oldu..Burda bir arkadaş 3 tatlı kaşığı pekmezi bir bardak suya karıştırıp için yazmıştı....Bende işe yaradı.....süt sağdıktan sonra ilk iş pekmezli su içip ,üzerine 2-3 bardak su içmek oluyo....Bence denemeye değer.....Ha bide hamilelik döneminde kullandığımız vitaminler var ya elevit ...O da işe yaradı bende.....Doktor tavsiyesi ile başladım...Var mı başka formülü olan???

evet benim doktorumun tavsiyesi de hergün güne çorbayla başlamak(ki ben yapamıyorum) ve 2 kaşık bal ve 2 kaşık tahini karıştırıp günlük içmek ardından 2 bardak su.. inan çok işe yarıyo tabi bebekle zor oluyo hergün hazırlamak bende bi şişe balla bi şişe tahini karıştırdım masanın üzerine koydum bebeğe mama filan hazırlarken sütüm olmadığı için bu eziyeti yaşıyorum diyip aklıma geliyo ve bi iki kaşık alıyorum hemen gece gündüz ne zaman aklıma gelirse..

kıslar ben hipp emzırme cayımı ıcmeye ara vermstım sutum cok oldgndan beze oluyordu kollarmn altı akıyrdu tum camasırıma ustume şıp şıp esofmanımın belıne bıe damlıyordu bakıyorumkı azalıyor artık..cay ıcmeye ara vermıstım buyuzden.ama tekrar baslıyorum bugun ıtıbarıyle.aslında hala sut fıskırıyor ama eskısı gıbı goguslrmtas gıbı olmyrlar.zaten oyle kalsalardı emzırmek işkence olurdu acısı sızısı ateşi dayanılmazdı.yoksaaaa gogusler normale döndüğü ıcınmı azaldıgını dusunuyorum nedersınız? annem duzene gırecek hep boyle acımıcak derdı de.(cunku oğlum emerken gerı cekıldıgınde fıskırdıgı oluyr yıne azalsa olmazdı dımı?))

kızlar benim canım çok sıkkın napıcam bilmiyorum.
2 gün önce 1.ay doktor kontrolümüz vardı.3570 kg doğan bebeğim 4260 olmuş.1 ayda sadece 690 gr almış :(
doktor az buldu.bir ayda enaz 800 gr istiyoruz dedi.mama takviyesi yap dedi.
ilk doğduğu günlerde sütüm gelmediği için mama vermiştim.daha sonra memeye alışsın emdikçe sütüm artar diye mamayı kestim.
şimdi mama veriyorum ama yedikten sonra hemen kusuyor.
burda bir arkadaş yazmıştı inci kolye sütü arttırıyor diye sırf sütüm artsın diye kolye siparişi verdim.
sürekli sütüm yetmiyor düşüncesi kafamda çok huzursuzum.
sütü bol olan arkadaşlar neler yapyorsunuz bizede söyleyin.

2 gün önce 1.ay doktor kontrolümüz vardı.3570 kg doğan bebeğim 4260 olmuş.1 ayda sadece 690 gr almış :(
ilk doğduğu günlerde sütüm gelmediği için mama vermiştim.daha sonra memeye alışsın emdikçe sütüm artar diye mamayı kestim.
burda bir arkadaş yazmıştı inci kolye sütü arttırıyor diye sırf sütüm artsın diye kolye siparişi verdim.

cnm bak bu streste sutunu azaltır bıranda bıcak gıbı de keser ALLAH korusun.bol bol su ıceceksın benım tavsıyem bu.mamayı kusuyorsa markasını degıstır burda evelsı gun mama muhabbetı vardı eczanelerde satılan smar mı ne tam ısmını bulayımda onu bebekler cok sevıyorlarmıs kızlar burada hep ondan söz edıyordu.ben doğumum oldugu gunden 3 hafta oncesıne kadar hipp emzıren anneler cayını gunde 3 bardak ıcıyordum ve fazla fazla su yanı cok sıcaklar oldugundan ıster ıstemez su tuketılıyordu mesela emzırırken susar 1 bardak mutlaka her emzırmede su ıcerdım.sutum cok goguslerım buyuzden sızlıyor beze oluyor dıye çayı bıraktım.ee havalarda soğumaya baslayınca suyu farkında olmadan azalttım ve sutum ılk gunlere gore azaldı gözle gorulur sekılde.ama şükür yetıyor.o bol gunlerımde sağıp buzlug koydugum 50 ye yakın poset sutum var onları takvıye yaparım bır durum olursa.ALLAH muhtaç etmsın de o depoladıklarıma.ama bugun caya tekrar basladım ben

doktorsiitesi.coom a uyeyım sımdı makaleler okuyordum da bır cocuk doktoruu süt artımı için şunu yazmış
''Anne sütünüzün yeterli olabilmesi için yapmanız gereken günde 13-15 su bardağı su, taze sıkılmış meyve suları ve ayran tüketmektir. Kahvaltınızda 1 kibrit kutusu kadar tahin helvası olsun. Günde 6 öğün beslenin ve gün içerisinde 4 saatten fazla aç kalmayın. Ana öğünlerinizde et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, sebze-meyveler ve pirinç, makarna, ekmek gibi tahıl ürünleri muhakkak olmalı. Ara öğünlerde ise süt ve meyveleri tercih edin. Emzirme dönemi boyunca kesinlikle zayıflama diyeti uygulamayın..''
benım de dedıgım ve cook faydasını gordugum olay SU baskada bırsey deıl.meyve sularım taze sıkılmıs deıldı ama bolbol meyvesuyu ıctım (bıde kola:59: )

şunu da sımdı okudum eklıyeyım ıstedım kadının bırı şöyle bır soru sormus
Soru : merhaba..ben 35 yaşındayım..tüp bebek tedavisi gördüm..ama çocuğum olmadı..şimdi evlatlık aldık..2 aylık bebek..emzirmek istiyorum..sütüm gelirmi...yoksa ilaçmı almam lazım prolaktin hormunuun yükselmesi için..ilaç almadan gelirse ebn az ne kadar emzirmem gereklii
Cevap : Emzirmeye devam edin emzirdikçe erkelerde bile süt salgılanmaya başlayabilir.En iyi süt getiren şey bira dır.Seviyorsanız günde birkaç şişe tüketin.Olmaz derseniz Emedur gibi bulantı kesici ilaçlar da süt getirebilir.Antidepressanlardan bazılarıda süt getirebiliyor fakat bebeğe geçeceği için tavsiye etmem.Mutlulukla büyütün evladınızı

Son düzenleme:
günaydın kızlar :))

canım bende de aynı durum var. 3180 doğan oğlum 1. ay kontrolunde 3540 olmuştu. düşün yani azıcık kilo almış. doktor idrar yolları iltihabından şüphelendi. tahlil yaptırdık bişey çıkmadı. sık sık emzir mam takviyesi yap dedi. işin kötüsü ben uzun uzun ve yeterli emzirdiğimi sanıyodum. bi hafta sonra gittik 3800 olmuştu. günde 6o-90 cc pre aptamil vermiştim. 15 gündür aptamil 1 veriyorum kusmuyo ama çok az içiyo. 50lik hazırlıyorum 30 zor içiyo. şimdiden stres sardı 15 gün sonra kontrol var ilk ay için bize de en az 800 gr demişti.şimdi ne lazım bilmiyorum. ama kilo aldıramadığım kesin 800 aldırsam ağzımı açmıycam valla.. dijital tartı da ilk ay yanıltmıştı beni ona da güvenmiyorum ..

ben de bi iki gün taktım inciyi de bebişi koynumda uyutuyorum ben batar falan diye takmıyorum tahin helvası yiyorum bakalım artık

Son düzenleme:
Back