Canım lutfen bunları kendıne tekrarlama sureklı olumlu ve guzel seyler dusun hepimiz emin ol aynı seylerı hergun olmasa bile yasıyoruz bazen hayattan kocalarımızdan herkezden nefret edip eve tıkılmamıza sebep olan bebeklerimize bile kızabiliyoruz ama sonra hersey geciyor inan bebekler buyudukce rahatlıcaz 3 aydan sonra hersey kolaylasıcak kendini kotu hissettiğin anlarda bebegine sarıl op kokla sukret sağlıklı bir yavrun oldugu için ..bunların hepsi gecici sıkıntılar ..bebegini emzirirken film izle .tv ye bak asla kendini yatak odası tuvalet arasına mahkum etme arkadasını kahveye cagır malum hepimiz su anda dısarıya cıkmakta zorlanıyoruz...bunların hepsi geride kalıcak emin ol....sen yanlız değilsin
Merhaba Arkadaslar
Guzelim mamayi biraz fazla yap bakalim ne kadarini yemeyi basarabilecek, ona gore duzenini ayarlarsin. Bize doktor 1 hafta 10 gun araliklarla mama miktarini artirin demisti, biz de oyle yaptik.
Sanirim daha cok hep anneler bakiyor bebeklere...Kizim 11 haftalik oldu ben hala zombi takiliyorum, esim arada geceleri kalkiyor ama genel sorumluk bende...
Asilariniz hayirli olsun. Canim kakayi takip et eger surekli kopuk seklinde ise doktora goturmekte fayda var, laktoz intoleransi diye bir sey var. Bu arada mama mi anne sutu mu?
aaa, sen de bendenmissin
benim kizim da emmiyor;
ben de sagip veriyorum
eskiden biriksin diye 5-6 saatte sagiyoordum; anca goguslerim doluyordu; sonra arastirdim; duzneli sagmak onemliymis; en gec 3-3,5 saatte sagmaya basladim; eskisine gore daha verimli oldu
ama zor bisey; hayatim sute endeksli oldu; hayatimin anlami kizima sut yetistirebilmek su siralar;
es,m bile guluyor;
isten gelir gelme ona, bugun su kadar cc sut sagabildim vs diyomusum))
kızlar acil akıl verin bana lütfen.daha önce yazdımmı bilmiyorum çocuğumun göbeği çok fırladı..acaba neyapsam.sizdede oldumu çok korkuyorum..
kızlar iyi akşamlar..ya benim bebeğim bugün balgamla karışık kustu.baya baya balgam vardı ama açık renk.yani beyaza yakın.sizce ne yapmalıyım ve göbeği çok dışarı fırladı zamanla..sizin göbekler ne durumda..
meraba kızlar ..
dün 10 dakikalığına evin karşındaki markete gitmiştim babasına emanet etmiştim oğlumu . güzelce uyuyodu.. telefonu almamışım yanıma. bi geldim merdivenlerde çınlıyo sesi. babası da beni fırçaladı niye teini almıyosun, panik oldum oyalanıp geç geleceksin diye, sinirimden katıla katıla ağladım.. bi haftadır dışarı çıkmıyorum yaa.. 10 dakika bile bi yere gidemiycem mi.. allahtan bi gülüşü yetiyo ya bize .. yoksa annelik zor zanaat..
evet maalesef bebişler bize yapışmış durumda eşim herzaman çok anlayışlı olmuştur evde temizliği bile birlikte yaparız şimdi ben bebiş oldu diye çalışmıyorum daha doğrusu çalışamıyorum öğretmenim atama yok eşim de öğretmen bana her konuda yardımcı olan eşim bebiş konusunda çok pasif sadece bebişin keyfi yerindeyken ilgileniyo ağlayınca direk bana veriyo geceleri kalkıyorum o kıpırdamıyo bebiş ağlasa da benim kalkmamı bekliyo benim bebiş 42 günlük 2 gündür burnu da akıyo zaten çok gazlı sürekli gaz sancısı oluyo eşim bu konuda bana okadar çok güvenmiş ki nasıl oldu onuda anlamış değilim nasılsa ben bebişi sakinleştirrm bi çaresini bulurum diye bebiş ağlamaktan çıldırsa da takmıyo bu durumsa kendimi yalnız hissetmeme neden oluyo bunu hiç hayal etmemiştim 2 geec önce bebiş ağladı kalkmadım bekledim kendi kalkar diye kaklmadı o da beni bekledi buarada bebiş hala ağlıyo dayanamadım yine ben kalktım ama başladım ağlamaya hıçkıra hıçkıra uyandı (zaten uyumuyordu)panik oldu bebişi istedi ağzıma geleni saydım defol dedim defol 2 gündür küsüs
Selam kızlar geçmişi pek okuyamadım umarım tüm anne ve bebekler iyidir.
Cumartesi 2. ay aşılarını yaptırdık oğlumun şükür ateşlenmedi.Ama pazartesi gününden beri kaka yapma şekli değişti.Felaket ses çıkartıyor ama az kaka yapıyor renginde değişme yok,ve önceki gün altını değiştiriyordum o sırada köpük şeklinde az miktarda yaptı yani aslında pırt yaparken kaçırdı fakat bildiğimiz köpük yani kabarcık kabarcık.Çok aklıma takıldı acaba doktora mı götürsek böyle bişeyi yaşayan var mı
aaa, sen de bendenmissin
benim kizim da emmiyor;
ben de sagip veriyorum
eskiden biriksin diye 5-6 saatte sagiyoordum; anca goguslerim doluyordu; sonra arastirdim; duzneli sagmak onemliymis; en gec 3-3,5 saatte sagmaya basladim; eskisine gore daha verimli oldu
ama zor bisey; hayatim sute endeksli oldu; hayatimin anlami kizima sut yetistirebilmek su siralar;
es,m bile guluyor;
isten gelir gelme ona, bugun su kadar cc sut sagabildim vs diyomusum))
canım benim oğlumunda öyle. doktor fıtık olmuş dedi. ıkınmaktan oluyor sanırım. bazıları para bağlıyormuş öyle birşey yapmayın dedi. büyüyüp oradaki kaslar gelişince normale döner dedi. başka doktor deseydi inanmazdım ama doktorumuz felaket tellali gibi bu durum da sakin olduğuna göre önemli birşey yok. sende içini ferah tut istersen doktora gittinde sor canım...
canım malesef benim oğlumunda öyle.ıkınmaktan.dr 5 aylık falan lunca düzelir dedi.ama gördükçe çok üzülüyorum.
canım benim kıyamam.benm kocişte aynısı merak etme.üstelik öğretmen yazın boştu semibner dönemid e rahattı ama o günlerd e bile yardımcı olmadı.sadece çok ama çok s eviyo.ama 2 mızırdasın kucağıma atuyor.bend e çok kavga ettim başlarda ama nafile..sorumluluk almayı sevmez zaten benim kocam a nası böyle yetiştirmiş napimm...
canım arada benim oğlan 2 -3 gün üstüste köpüklü kaka yapıyor.çok gazlı bebklerd e oluyormuş gazlı kka atıormuş.
canım malesef benim oğlumunda öyle.ıkınmaktan.dr 5 aylık falan lunca düzelir dedi.ama gördükçe çok üzülüyorum.
canım benim kıyamam.benm kocişte aynısı merak etme.üstelik öğretmen yazın boştu semibner dönemid e rahattı ama o günlerd e bile yardımcı olmadı.sadece çok ama çok s eviyo.ama 2 mızırdasın kucağıma atuyor.bend e çok kavga ettim başlarda ama nafile..sorumluluk almayı sevmez zaten benim kocam a nası böyle yetiştirmiş napimm...
canım arada benim oğlan 2 -3 gün üstüste köpüklü kaka yapıyor.çok gazlı bebklerd e oluyormuş gazlı kka atıormuş.
canım benim oğlumunda öyle. doktor fıtık olmuş dedi. ıkınmaktan oluyor sanırım. bazıları para bağlıyormuş öyle birşey yapmayın dedi. büyüyüp oradaki kaslar gelişince normale döner dedi. başka doktor deseydi inanmazdım ama doktorumuz felaket tellali gibi bu durum da sakin olduğuna göre önemli birşey yok. sende içini ferah tut istersen doktora gittinde sor canım...
Bende sizdenim..Süt sağanlar grubundan....Benim kide emmiyo...Bende düzenli sağmaya çalışıyorum...Pompa goğüs ucunu çıkarınca bebeğimin ağzına tıka tıka sol göğsümü emzirmeyi başardım...Şimdi yüküm yarıya indi...Süt için bütün tavsiyeleri denedim..Hergün malt içtiğim dönem bile oldu..Burda bir arkadaş 3 tatlı kaşığı pekmezi bir bardak suya karıştırıp için yazmıştı....Bende işe yaradı.....süt sağdıktan sonra ilk iş pekmezli su içip ,üzerine 2-3 bardak su içmek oluyo....Bence denemeye değer.....Ha bide hamilelik döneminde kullandığımız vitaminler var ya elevit ...O da işe yaradı bende.....Doktor tavsiyesi ile başladım...Var mı başka formülü olan???
slm bend sütümü sağıyorum günde 1 ada 2 kez. Benim bbiş bazen emiyor bazen emmiyor mama takviysi d yapıyorum çünkü çok sütüm yok. ben cam biberona koyuyorum sağdığım sütü. aynı gün içinde tüktiyruz zatn siz nerde saklıyorsunuz birde msla bir önckinden süt kaldı ikinci sağdığımı onun üzerin eklybilirmiyimm
cevaplarınız için teşekkür ederim.peppermint 2 keresağıyorum ama toplam 50 cc oluyor her sağdığımda değil maalesef.acıktıkça emziriyorum üstüne 60 cc her öğünde.bugün 16 günlük olduk az mı besliyorum korkusu sardı beni.günde 500 cc beslenmesi gerek diyorlar 350 falan mama yiyor ne kadar emiyor bilmiyorum aç mı acaba?çok huysuz bir de çok ağlıyor bugün 10 saat uyumadı şimdi uyuor yani gece gene uyumayacak çok yorgunum ve her akşam ateşim çıkıyor titreme geliyor dün gece kalın battaniye örttüm yine de dişlerim birbirine vurdu üşümekten bebeğime zor baktım.
cnm bnm de olmustu 2-3 kere tıtreme.bırde yazın göbegınde aydın gıbı bır memlekette.mıllet donla yatıyordu bende oyle tbı.sonra bıranda bır üşüme tıtreme.snn gıbı ılk zmanlar kaç dk emdı kaç cc emdı dıye kafamı yoruyordum felaket derecede hemde.emzırırken karsımda dıgıtal saat vardı.ılk 15gun falan 3-4 dk emıyordu.sıtelere baktıgımda bı memeden 10 dıgerınden 10dk falan çıldırıyordum bnmkı nden boyle toplamda 3-4 emıyor dıye.şkürler olsun 1 aylık aşımıza gıttk pazartesı bır tartıldı yavrum 2 kılo almış..sende fazlayorma kafanı bı bak bakalım ay sonunda kılosu ne alemde.gercı bende bu aralar yıne saate bakar oldum tartıldıgı gunden bugune 5gun geçti bu arada neredeyse her emdıgınde cıkarır oldu.4ekımde sğlık ocagından cagırdılar kontrol amaçlı tarttırcam bakalım durum ne.nazar oldu dıorum kendı kendıme.hee bu arada bebeğim hala 10 dk emıyor..bıberonla sutumu verecek oldgmdada 75cc falan yeterlıymış.bır hesaplaması vardı aysegul arkadas vermıstı burada.kılosunu 175 ıle çarp gunde kaç kez besllenıyorsa o sayıya böl.olay buymuş:)hanı 75 cc dedım ya bazen bu 100 oluyor bazen 60.canı ısterse durumu yanı.bnmkı cok ağlıyor demıssın bu gayet normalmış cevremde duyuyorum goruyorum.cok yorgnm demıssın ah tatlım bnde hala yorgunum tabı senın haftalarındayken kı yorgunlugum kısmen azaldı ama hala yorgunluk var.40 gundur en uzun uykum 3 saat
evde dijital tartı var her gün tarttıyorum psikopat oldum.500 gr civarı almış çok değil yani.hem emziriyorum hem mama veriyorum aç mı diye düşünmekten patlıyorum.bir de hava aniden soğudu burda hasta olacak diye korkuyorum sürekli ısısını kontrol ediyorum yeleği giy çıkar sürekli terlemesin aman üşümesin.çok güvensizim kendime karşı.haftaya annem de gidiyor ben ne yapacağım bilmiyorum bari 40 ı çıkana kadar yanımda olsalar diyorum ama bilet aldı işe dönmesi gerekiyor.bebeğin ne kadarlık oldu kilosu boyu nasıl yeme düzeni ne alemde çok mu sordum
awezcim sorularını eksık cevaplamısım kendı derdımı anlatmaktan unutmusum senınkılerı:)
2 saatte(bazen 2 bucuk;bazen de 1 bucuk saatte) toplam 10 dk emıyor.yanı tek meme yeterlı gelıyor.zaten eskısı gıbı dolgun olmuyor gogusler daha yumusak.emdıkten sonra bakıyorum yıne sut var ama balon gıbı süt az oldugundanmı yoksa artık normal halıne döndugunden mı gogusler bılmem.mıllet 20 dk dan bahsederken üzülüyordum bnmkı az emıyor 10dk cık falan dıye ama tartılınca maşallah ALLAHım nazarlardan saklasın kılo almış süt yarıyor yani.hıc mama vermıyorum.ılk 3gun sutum gelmedıgınden hastanede verıldı.eve geldıgımız ılk gunu de verdık.sonrada vermedık.sütüm ılk gunlere gore azalıyor hıssedyrm bugunden ıtıbaren HİPP EMZIRME ÇAYIMA devam edıcem.gunde 2 poşet sağıp dolaba atardım cunku ben.boyunu da sormussun.50 cm doğmustu oda 55 cm olmuş guselım.senın kı ne alemde.artık burda pek kımse kalmadı herkes face de benm face yok ben yıne burdaım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?