• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İyi geceler hanımlar.
Sizlere birşey danışcam. ben kızıma mama takviyesi yapıyorum günde 1 yada 2 kez. Şuan 35 günlük olduk apdemin pre kullanıyorduk maması bitmek üzere mama alcam fakat apdmil 1 mi alsam acaba yoksa prey devam mı etsem. Tecrübeli anneler cevaplarınızı bekliyorum

Öncelikle Allah bağışlasın yavrunu,
Biz ilk 3 ay aptamil-pre kullandık. 3 ayın sonunda aptamil-1 ile devam ettik. 6. ay itibariyle de aptamil 2deyiz şuan. Tabi anne sütü halen devam ve yaşıtlarına göre biraz ileride yemeği çok seviyor kuzum. Bu arada anne sütü olan annelere tavsiyem emzirdikten sonra bir damla anne sütünü bebeişlerinizin yüzünü silin cildi büyüdüğü zaman çok parlak sağlıklı oluyormuş. annanelerimizden tavsiyeler ben günde bir kez yapıyorum zararı yok faydası var. aklınızda olsun.sağlıkla büyütün.

Biri bana bu bebekler kaç cc ile doyar anlatsın.....Bebeğim 51 günlük...Doymadı die veriyorum,kusuyo...Vermiyorum ağlıyo...Bu arada anne sütünü sağıp veriyorum...Bi ortasını bulamadım...

mrb kızlr bebişleriniz ve siz nasılsınız benim bebişim 6 günlük kakası sarıydı ama sulu ve yeşile döndü normal mi birde aralıksız 5 saat uyuyo uyandırayım mı

mrb kızlr bebişleriniz ve siz nasılsınız benim bebişim 6 günlük kakası sarıydı ama sulu ve yeşile döndü normal mi birde aralıksız 5 saat uyuyo uyandırayım mı

hastanedeyken uyarmadılar mı sarılık olur diye.eğer çok uzun uyuyorsa sarılık eğilimi var.2 saat geçmeden uyandır ve emzir yoksa sarılık olacaktır.kan şekeri düştüğü için çok uyuyor.benim oğlumda aynı şekildeydi zorla uyandırıyordum.onda bile uyanmıyordu.hafif sarılık oldu.dikkatli ol bence.

Biri bana bu bebekler kaç cc ile doyar anlatsın.....Bebeğim 51 günlük...Doymadı die veriyorum,kusuyo...Vermiyorum ağlıyo...Bu arada anne sütünü sağıp veriyorum...Bi ortasını bulamadım...

Kusmasının nedeni aşırı yemesi olmayabilir, bazı bebekler çok az da yese kusabiliyor, bazıları da ne kadar fazla yeseler de hiç kusmayabiliyorlar. Benim kızım 2 aylıkken bir öğünde yaklaşık 80 ila 100 cc arası mama veya anne sütü içebiliyordu 2-3 saatte bir. Siz ne kadar veriyorsunuz acaba??

Kusmasının nedeni aşırı yemesi olmayabilir, bazı bebekler çok az da yese kusabiliyor, bazıları da ne kadar fazla yeseler de hiç kusmayabiliyorlar. Benim kızım 2 aylıkken bir öğünde yaklaşık 80 ila 100 cc arası mama veya anne sütü içebiliyordu 2-3 saatte bir. Siz ne kadar veriyorsunuz acaba??

Canım ben biraz abarttım galiba...ağladıkça verdim...Sanırım aç değildi...140 cc olmuştu ki çıkardı...ama iştahla içiyodu..Bunlarda doyma hissi yok sanırım...Beni doktor yanılttı..Sayılara takılma istedikçe ver dedi...Benim bebeğim meme almıyo..Sağıp veriyorum...Görüyorum ne kadar içtiğini...

Emziren anneler her ağladıkça meme vermiyo musunuz???Sizde bilmiyosunuz ne kadar içtiğini...100 de içebilir 140 ta.....Şimdi korkuyorum vermeye..Acaba aç mı bıraktım diyorum...

Mutlaka uyandır...Sarılık olabilir....Doktor bana sarılığı geçene kadar 3 saatte bir uyandır dedi...Bir ay geçtikten sonra artık müdahale etme uyanana kadar uyusun dedi...

hastanedeyken uyarmadılar mı sarılık olur diye.eğer çok uzun uyuyorsa sarılık eğilimi var.2 saat geçmeden uyandır ve emzir yoksa sarılık olacaktır.kan şekeri düştüğü için çok uyuyor.benim oğlumda aynı şekildeydi zorla uyandırıyordum.onda bile uyanmıyordu.hafif sarılık oldu.dikkatli ol bence.

sarılığı şu an için yok hamd solun ama benim bebeişin uykusu biraz tuhaf 4 saat uyanık kalıyo uyuyuncada 4 5 saat uyuyo dr muz keyfine bırak dedi ama ne bliyim ya ay ne kadar çelişkide oluyo insan yardımlarnız için çok sağolun

Canım ben biraz abarttım galiba...ağladıkça verdim...Sanırım aç değildi...140 cc olmuştu ki çıkardı...ama iştahla içiyodu..Bunlarda doyma hissi yok sanırım...Beni doktor yanılttı..Sayılara takılma istedikçe ver dedi...Benim bebeğim meme almıyo..Sağıp veriyorum...Görüyorum ne kadar içtiğini...

Emziren anneler her ağladıkça meme vermiyo musunuz???Sizde bilmiyosunuz ne kadar içtiğini...100 de içebilir 140 ta.....Şimdi korkuyorum vermeye..Acaba aç mı bıraktım diyorum...

valla ağladıkça veriyorum ben de, anca öyle susuyo, ben de açlıktan ağladığını düşünüyorum o yüzden veriyorum:)) ama tabi ne kadar emiyo hiç bilemiyorum, sütüm az mı çok mu onu da anlamıyorum bu yüzden yani yetiyo mu yetmiyo mu:))yalnız bi formul vardı internette bulmuştum, bebeğin kilosu başına 175 cc idi sanırım yani günlük toplam içmesi gerekn miktar bu. mesela 4 kilo bebek 4x175=700 cc eder, günde kac ogun veriyosan bunu o öğün sayısına bölerek bir öğünde ne kadar vermen gerektiğini kabaca anlayabilirsin...mesela günde 10 öğün besliyosan 700/10 dan 70 cc eder öğün başına...

banada yardım valla.bebısım 1 aylık oldu hala cevabını bulamadm. 2saatte bır 10dk flan emıyor benımkı kılo alımı gayet guzelmıs demek doyuyor.ama kaç cc ıcıyor bılemıyoruz tabı.bazen bnde sağıp bıberona koyup veryrm ama sınırını bılmyrm doydumu doymadımı.bırde dun gece yavrum her emdıgını kustu.bırde fıskırır sekılde.hasta oluyor dıye ödümüz koptu esımle hemen dıger odamıza geçtı klımayı 29 a ayarladık uyuduk 3müz . ınsallah hasta olmaz ALLAHım korusun ya. kaç cc oldgnu ogrenırsen bana özelden yazarmısın cnm???
ıhlamur vardı evde 10yapragını kaynattım ılıttım 2kasık ıcırdım oğluma.annem oyle soyledı.umarım zararı olmaz faydasını göruruz.rg

banada yardım valla.bebısım 1 aylık oldu hala cevabını bulamadm. 2saatte bır 10dk flan emıyor benımkı kılo alımı gayet guzelmıs demek doyuyor.ama kaç cc ıcıyor bılemıyoruz tabı.bazen bnde sağıp bıberona koyup veryrm ama sınırını bılmyrm doydumu doymadımı.bırde dun gece yavrum her emdıgını kustu.bırde fıskırır sekılde.hasta oluyor dıye ödümüz koptu esımle hemen dıger odamıza geçtı klımayı 29 a ayarladık uyuduk 3müz . ınsallah hasta olmaz ALLAHım korusun ya. kaç cc oldgnu ogrenırsen bana özelden yazarmısın cnm???
ıhlamur vardı evde 10yapragını kaynattım ılıttım 2kasık ıcırdım oğluma.annem oyle soyledı.umarım zararı olmaz faydasını göruruz.rg

canım senin bebeğin yaklaşık 5 kilo civarıydı sanırım, senin bir günde toplam yaklaşık 850-900 cc vermen gerekiyo yukarıda söylediğim formule gore. artık kaç öğün veriyosan bi dikkat et mesela, o öğün sayısına böl bu toplam miktarı, çıkar o zaman ortaya :)

iyi akşamlar arkadaşlar..benim bebeğim 2 kilo 800 gr doğdu 1 aylık şuan sadece 100 gr almış doktor üniversiteye gönderecem 1 hafta içinde kilo almazsa dedi ne yapacam kafayı oynatmak üzereyim lütfen yardım edin

canım senin bebeğin yaklaşık 5 kilo civarıydı sanırım, senin bir günde toplam yaklaşık 850-900 cc vermen gerekiyo yukarıda söylediğim formule gore. artık kaç öğün veriyosan bi dikkat et mesela, o öğün sayısına böl bu toplam miktarı, çıkar o zaman ortaya :)

tesekkurler canımmmm..2 saatte bır emıyor buda 12 saate tekabül ediyor.böldüm 850-900 cc y.
75cc falan ıcıyor yani:) evet Atlas 4800 kg doğru hatırlamıssın teyzesi..bu arada kimyon çayından 2 kasık verdım her emmede kaka yapan oğlum bu sefer yapmadı tersmı teptı ne ALLAH ALLAH:) bnmkı kaka yapıyor gaz da cıkarıyor ama zorlanıyordu.gerek yok muydu kımyona???
gece her yedıgını fıskırır gıbı cıkarınca oğlen ıhlamrda verdım bı zararı yoktur dımı kızlar?kımyonun yoksa köyümün ıhlamurunun da yoktur sanıyorum.organik:)

Son düzenleme:
kızlar iyi akşamlar..ya benim bebeğim bugün balgamla karışık kustu.baya baya balgam vardı ama açık renk.yani beyaza yakın.sizce ne yapmalıyım ve göbeği çok dışarı fırladı zamanla..sizin göbekler ne durumda..

valla ağladıkça veriyorum ben de, anca öyle susuyo, ben de açlıktan ağladığını düşünüyorum o yüzden veriyorum:)) ama tabi ne kadar emiyo hiç bilemiyorum, sütüm az mı çok mu onu da anlamıyorum bu yüzden yani yetiyo mu yetmiyo mu:))yalnız bi formul vardı internette bulmuştum, bebeğin kilosu başına 175 cc idi sanırım yani günlük toplam içmesi gerekn miktar bu. mesela 4 kilo bebek 4x175=700 cc eder, günde kac ogun veriyosan bunu o öğün sayısına bölerek bir öğünde ne kadar vermen gerektiğini kabaca anlayabilirsin...mesela günde 10 öğün besliyosan 700/10 dan 70 cc eder öğün başına...

İyide artık uyandırmıyoruz ya..Benimkinin kaç öğün yiyeceğini kestiremiyorum..Ayrıca siziz hesaba göre 5 kiloya yaklaşan bebekler için 800 cc gibi bi rakam çıkar..O kadar süt var mı ki....:26:Yarın bi yazıyım bakalım ne çıkacak....

tesekkurler canımmmm..2 saatte bır emıyor buda 12 saate tekabül ediyor.böldüm 850-900 cc y.
75cc falan ıcıyor yani:) evet Atlas 4800 kg doğru hatırlamıssın teyzesi..bu arada kimyon çayından 2 kasık verdım her emmede kaka yapan oğlum bu sefer yapmadı tersmı teptı ne ALLAH ALLAH:) bnmkı kaka yapıyor gaz da cıkarıyor ama zorlanıyordu.gerek yok muydu kımyona???
gece her yedıgını fıskırır gıbı cıkarınca oğlen ıhlamrda verdım bı zararı yoktur dımı kızlar?kımyonun yoksa köyümün ıhlamurunun da yoktur sanıyorum.organik:)

maşallah canım bir ayda 2 kilo birden almıştı ordan aklımda kalmış:))bence gerek yokmuş çünkü bizimki de kakasını yapıyo gazını da cıkarıyo ben hiç bişey vermedim o yüzden. belki midesini bulandırmıştır ıhlamurdu kimyondu:))

meraba kızlar ..
dün 10 dakikalığına evin karşındaki markete gitmiştim babasına emanet etmiştim oğlumu . güzelce uyuyodu.. telefonu almamışım yanıma. bi geldim merdivenlerde çınlıyo sesi. babası da beni fırçaladı niye teini almıyosun, panik oldum oyalanıp geç geleceksin diye, sinirimden katıla katıla ağladım.. bi haftadır dışarı çıkmıyorum yaa.. 10 dakika bile bi yere gidemiycem mi.. allahtan bi gülüşü yetiyo ya bize .. yoksa annelik zor zanaat..

valla canım bu bebişlerin sağı solu belli olmuyo. öyle net bişey söylemek zor ama bizimki bi süredir akşam 10.30-11.00 gibi uyuyo sabaha karşı 3-4 e kadar uyanmadan devam ediyo, sonra mızırdanıyo, ben emziriyorum, tekrar devam ediyo uykuya sabah 7 ye kadar falan, sonra uyanıyoruz tekrar:) yine emziriyorum, şansım varsa biraz daha uyuyo yoksa gözler faltaşı oluyo oturuyoruz artık beraber:)))ama gündüz bazen uyuyo 1-2 saat uzunluğunda, ama genelde yarım saat uzunluğunda anca oluyo gündüz uykuları:) yalnız bizim çocuk kundaksız uyumuyo, biraz fazla hareketli olduğu için elini kolunu zaptetmezsek uykuya geçiermiyoruz geceleri falan. gündüz kundak kllanmıyodum ben, o zaman hiç mi hiç uyumuyodu ve çok hırçın oluyodu, artık gündüz de uyumasını istedigimde kundaklıyorum o zaman biraz daha uzun uyuyabiliyo :))

sağol canım ay diğer yazdığın formulu de okudum az veriyorum demek ki ben.. gerçi kendi sütümü ölçemiyorum ama daha sık emzireyim. hala çok zayıf çünkü mama takviyesi yapıyorum güya 60 -100 cc arası. şu senin formulu uygulayayım..

benim bebiş de 2 gündür geceleri güzel uyuyo, bi de bu saatlerde biraz sızıyo . 2 gündür üstün sıkı örtüyorum kollarını fazla oynatamamış, dediğin gibi uykuya etkisi olumu oldu..

tatlım ya sana yazmak için kaç gündür alıntı yapıyorum ama yazmaıyorum.benim minik hiç durmuyo.uykusu hep bölük.derin uykuya geçemiyor.ü
stelik gece gündüz böyleyiz.öyle yoruldum ki...önümüzdeki hafta annemlere gidicem kalmaya.bizraz uyumak için..bıktım valla..

neyse sana çok geçmiş olsun cnm..boşver bebk uyusun..keşke benimkid e uyusa hiç uyandırmıcam..ağlıyooo şimdii... :37:

sağol canım yaa. insan tereddütde kalıyo uyusa bi türlü uyumasa bi türlü.. şu çocuk kilo alsaydı hiç takmıycaktım ama neyse yapcak bişey yok büyüte büyüte öğrencez.. git tabiii annene dinlen biraz bizim morae, uykuya çook ihtiyacımız var..

Back