Bu arada bebeğime yalancı meme verdim sustu...Doğru mu acaba ,sizler verdiniz mi????
demir bebek dunyaya gozlerini acti. 3450 gr 51 cm dogdu. cok sukur ikiside cok iyiler. tekrar tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun.
selam kızlar doktorum bayran öncesi kontrole çağırmıştı bugün gittim 2750 gram olmuş.fl dgeri hala 1 hafta geri.bu haftadan sonra haftalık 300 gram da alabilir hiç almaya da bilir dedi bekleyip görecegiz dedi herkes bana yürü hareket et rahat doğurursun diodu doktor tam tersi yatıp dinleneceksin yürümek yok dedi o kaloriler bebege lazım dedi.bir de suyum azalmaya başlamış günde 5 lt su içiyorum üstelik.moralim bozuldu.haftaya cmtsi tekrar cağırdı.daha bebeğim de küçük ve 36+1 deyim.normal istiyordum su biterse hemen sezeryan gerekir dedi ki doktorum normal doğum taraftarıdır.bana ve bebeğime lütfen dua edin her şey yolunda gitsin zaten ailelerimiz uzakta daha da gelmelerine çok var eşimle ikimiz ne yapacağız bir şey olsa.üstüne annemi aradım durumu anlattım erken gelmio ben gelene kadar doğurmak yok diyor sanki ben erken doğsun mu istiyorum(zaten geleceği tarih sat a göreki beklenen tarihten de sonra) çok s1kıldım
mrb kızlar ben 2010 mayıs annesıyım ,2012 nisanada yenı bebeğimi beklıyorum ıkı gundur sizleri takıp edıyorum heycanınızala bende heycanlanıyorum ozmankı sııntılarım nelerdi onları hatırlıyorum,
3.998 grm demişti dr bebeğine 3.450 çıkmış bazen bu drları bi kaşık suda boğasım gelıyo benım kızımada, 4 250 doğar dediler 3.940 doğmuştu bazıları bılerek öyle soyluyo glaıba sırf sezeryan için:S
kızlar bnm cok agrım vr dıkısten öte sırt kaslarım fena olms doğrulamıyorum bıde oğlum sureklı emmek ıstyr emzırırkende eğiliyorum,dıkıslerden de tam dık yuruyemyrm sonunda sırtım ıflas ettı sırtustu yatıp nefes alıırken kaburgalarımn arkası batıyor kalkmk zorunda kalyrm nezamana kadar boyle surer? sızde de oldumu? yataktan mumkun deıl tek basıma kalkamıyorm annem eşim falan tuttuklarında bıle 2-3 denemeyle kalkabılıyorum
yatakta yatamadgmdan gunduz uykumda olmuyor gecede oğlum sureklı uynyr emzırırken gözlerım kayıyor resmen keyfını cıkarmadım annelıgın yaaa.ne zmaana kadar boyle? bu sırt kaslarımn tutuklg ıcın ne yapılablr.
canım bence herşey normal..tabiki göğsü inip kalkıcak....
geçmiş olsun..çok şükürki hastaneden çıkmış...teşekküre ederiz ayrıca..
canım graco ne ?
bizde isilik olduk.sadece yüzümüzde.dr a gösterdik krem varmış ama vermiycem dedi.geçer dedi.bize banyo suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atmamızı söyledi.gözenekleri açılacakmış bebeğin.sularda tuz yokmuş öyle dedi.uyguluyoruz bakalım..biz hastaneden ilk çıktığımızda isilik sandoğımız şeyler vardı ama onlar isilik değilmiş.dr onların yenidoğanlarda görüldüğünü normal olduğunu söylemişti.onlar hemen geçmişti ama bu isilik 5 gündür geçmek bilmedi..
canım ya biberonla hacvvca yutar ve daha çok gaz olur.başka çözüm bulsan keşke..
dr git canım.nolur nomaz.bizdede hırıltı vardı.gittik ama dr normal geöer dedi geçti arada yine oluyor ama..
kızlar bu arda siz nasıl vakit bulunuyosunuz.valla benim canım çıkıyo.annemde pazaretsi gitti kaç gündür eşimle bakıyoruz çok zor oluyor.3 gündürde uylku diye bişey kalmadı.bu gce hiç uyumadık.gmözler faltaşı gibi açık ve gaz sancılarıyla kıvranıyoruz.(
Canım bende normal dedim dedim 39+2de drm istersen hala beklerim ama çok zor olur 5 cm açıklıkla seni sezeryana alabilirim bebeği riske atmam dedi kordon dolanmisti kanala inmemişti bende onanda dedim Sezer olsun evet hazırlıksız yakalandım ama Allah'tan Dr m çok iyiydi çabuk toparladım bende hamilelik oncesinden 2 kilo asagidayim kilonı merak eme canım
cicim bu d vitaminini 1 yasa kadar vericekmisiz sen saglık ocağından iste bir daha devlet veriyor neticede hakkın senin git hemşirenizle konusnversin
Sac kurutma mak ve buzuki Orhan inşallah ihtiyac duymayız :)
Öyle tada böyle bir baslangizc oldu babanın gelmesi sevindim seneye bunları düşünüp gülersin evanin 1. Yas hazırlıklarında)))
Bizim graco gelmedi hala
Ben emziği kullanmiycam beni de öyle emmeye çalışıyor çünkü ;(( canımı yakıyor
Canım beslenmen nasıl vanada anlarda uykusuz nasıl bu kadar sütun oluyor senin ben sağıyorum gemde Fener'e yok yani sen dokuyorum dedik e icim sızlıyor valla ;(
Hayırlısı olan canım sana sunu söyleyeyim yakıldık süreci önemli nasıl geçirdiğin beslenmen vs ama dogum seklin ve dogum haftan bunların hepsi dogumla birlikte anında ağladığın detaylar aklına bile gelmiyor sen doğumunu yap gerisi geliyor şekil önemli değil :))
Ahh canım yaa gecmis olsun en zor günler bide sırt ağrısı Allah kurtardıkta Dr la görüş istersen
Emzirmenin ilk günlerinde ısı bilmeyin ensirt ağrısı çok oluyor yalnız tecrübe ile sabit)
Hadi hayırlısı saglikla donersin inşallah :))
Canım ben avent bineronla veriyorum emiyorda ama sütüm az maalesef mamada veriyorum
Pompa ben çok araştırım mesela tavsiye ediliyor ya minisi yada swing esintin masaj özelliği var pek farkları yok sanırım :)
selam kızlar doktorum bayran öncesi kontrole çağırmıştı bugün gittim 2750 gram olmuş.fl dgeri hala 1 hafta geri.bu haftadan sonra haftalık 300 gram da alabilir hiç almaya da bilir dedi bekleyip görecegiz dedi herkes bana yürü hareket et rahat doğurursun diodu doktor tam tersi yatıp dinleneceksin yürümek yok dedi o kaloriler bebege lazım dedi.bir de suyum azalmaya başlamış günde 5 lt su içiyorum üstelik.moralim bozuldu.haftaya cmtsi tekrar cağırdı.daha bebeğim de küçük ve 36+1 deyim.normal istiyordum su biterse hemen sezeryan gerekir dedi ki doktorum normal doğum taraftarıdır.bana ve bebeğime lütfen dua edin her şey yolunda gitsin zaten ailelerimiz uzakta daha da gelmelerine çok var eşimle ikimiz ne yapacağız bir şey olsa.üstüne annemi aradım durumu anlattım erken gelmio ben gelene kadar doğurmak yok diyor sanki ben erken doğsun mu istiyorum(zaten geleceği tarih sat a göreki beklenen tarihten de sonra) çok s1kıldım
merhaba kızlar bizde bugün 5 de eve çıktık.bir ara doğum hikayemi yazarım ama şimdi acilen sormak istediğim birşey var benim bebişim emince göğüslerimin ucu parçalandı ve kanadı emzirirken çok acıyor lansinoh krem aldım bir de süt pompası almak istiyorum araştırmalarıma göre ameda iyiydi yalnız göğüslerim bu durumda iken hangisini almam sizce daha iyi olur acil cevap bekliyorum lütfen
kızlar siz geceleri kaç saatte bir besliyosunuz bebişleri
KIZLARRRR YENI ANNE BEN GELDIM BUGUN MISAFIRLER GELECEK EŞİMN ABISI ELTİM ANTALYADAN.ONLAR GELMEDEN HEMEN BİR BAKAYIM DEDIM NE VAR NE YOK.YAZILARI TAKIP EDEMIYORUM MERAKLIYIM KIM NE ALEMDE YENI DOĞUMLAR OLDUMU VALLA ÖZLEDIM SAYFAMIZI ARA ARA ACIP BAKIYORUM AMA 1-2 YAZI OKUYUP KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUM.. SIRT AGRILARIMDA GECMEDGNDEN RAHAT OTRP KALKAMIORUM HALA.
bu gogus kremlerı hıc fayda etmıyor.bebeğinizin poposundakı pişik ıcınde kendı gogsunnuz ıcınde saf zeytınyagı kullanın.ınanın superr faydalı.kol altı rolon şişesinin kafasını cıkardım yıkadım kaynattım sıseyı kafasını sonra ıcıne saf zeytınyagı koydum bebegımn poposuna her alt acmada suruyorum ve cok faydasını gordum ılk kullanımdan ıtıbaren.kıpkırmızıydı ılk gunden berı bepanten kullanmama ragmen.dun bu zeytınyagını surmy basladım bugun gozle gorulur farkettı.sımdı bı rolon daha edınıp onuda gogslerıme kullanıcam.obur turlu zeytınyagını gogse yada bebege surmek cok zordu.rolon mucizesi:)
cnm hayrlı olsn yeni bebişin inş. Yaşı uzun olsun
Pişik için ben ilk gün primanın care bezini kullandm bebişimin altı pişik oldu
hugges yenidoğan kullanıyorum şu anda pişik kremi kullanmama bile gerek kalmıyor elhamdllh (=
kızlar yaa bu arada bnm göğsümün biri küçük biri ibüyük
çözüm istiyorum bayanlar neden böyle ikisindede süt var...
valla ilk günler sürekli uyumaları normal, biz de dürte dürte zorla kaldırıyoduk gündüzleri özellikle sürekli uyuyodu, ama geceleri de hiç uyumuyodu o zaman emzirmek kolay oluyo tabi:))bizimkinde de hafif sarılık vardı o yüzden ben zorla uyandıra uyandıra emzirmiştim, şimdi geçti sarıılığı çok şükür, bence şu an önemli olan onun beslenmesi, eğer sütün daha gelmediyse ve bbebeğin de kaşıkla almıyosa mamayı bence biberonla beslemek bi çözüm yolu şimdilik...tabi gönül ister herşey olması gerektiği gibi olsun ama sonuçta herşey hayal ettiğimiz gibi olmuyo maalesefve önemli olan onların sağlığı şu an için, ayrıca öyle kolay kolay alışıcağını da düşünmüyorumr biberona, ama sen bence sütün olmasa da memeye tut bebeğini, çünkü sütünün gelmesini sağlıycak olan biraz da onun emmesi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?