2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çook sevindim canım. ne güzel ... allah hepimize bööle rahat ve sorunsuz doğum nasip etsin gerçi az kişi kaldık ama.. ben hala genel anestezi ile epidural arasında kararsızım.

cnm yarın dımı senın doğum? yoksa ben yanlıs okuyup erkenden senı doğurtacakmıyım:) epıdural le genel arasında kararsızım demıssın sezaryan olacak senınde anlasılan.genelde cazıp gelen ne ? ben daha 2amelıyat oldum 2sıde geneldı.ve kendıme geldgmde aslında hala gelemedgmı farketmıstım dayak yemıs gıbı hıc ama hıc kendımde deıldım yemek yemek ıcın agzımı acamıyorum sağdan sola dönemıyordum herkeste hemen hemen aynı seyler yasanır.oyuzden ben epıdural e sıcak bakyrm.gercı onda da sorunlu olanlar oluyr boynunu tutamama vucut dengesını kaybetmesı başağrısı bunlar olabılıyormus.ablamdan bılıyorum bunlarıda. yınede senıın fıkırlerını almak ısterım

kızlar bende bunları kemeraltında cok sevımlı bır sekercıden aldım sadece 12tane:) zaten kımsem yokkı dagıtacak verecek.arkalarında mınık mandallar var oraya not kağıtları falanda sıkıştırılabılır.aslında süslemelerı yapılmamıs adam bunları susluyoruz falan dedı dedım yok ben boyle alıcam.zaten günü bırlık ızmır/kemeraltına gıtmıstm susletmek bıle ıstesem vakıt yoktu.oyle heves edıp aldım ıste ne yapıcaksam:))

Eklentiler

• $SANY2199.jpg
    $SANY2199.jpg
    73,4 KB · Görüntüleme: 25
  • $SANY2198.jpg
    $SANY2198.jpg
    76,7 KB · Görüntüleme: 20
sali gunu konrolumuz var canim, suni sanci icin gun vericekler. bide gecen kontrolumuzde ebe demisti istersen alttan muayene yaparim dogumu baslatmak icin, ne yapacaksa elini koyup cevirecekmi ne, oyle birsey, ama buyuk ihtimal istemem diyecegim. bu arada canim normal dogum yapanlar icin bebek dogar dogmaz vitamin K vermeleri gerekiyormus bebegin kafasi sikisarak dogdugu icin beynindeki herhangi bi kanamaya karsi yapiliomus, yani bebisim dogar dogmaz igne yapicaklar :(, ama gerekliymis. sizde boyle birsey yapildimi??

tam nedenini bilmiyorum ama burada (hollanda) her bebek dogduktan bir hafta sonra vitamin k (2 ay) ve vitamin d kullanmak zorunda.ben ogluma basladim

cnm yarın dımı senın doğum? yoksa ben yanlıs okuyup erkenden senı doğurtacakmıyım:) epıdural le genel arasında kararsızım demıssın sezaryan olacak senınde anlasılan.genelde cazıp gelen ne ? ben daha 2amelıyat oldum 2sıde geneldı.ve kendıme geldgmde aslında hala gelemedgmı farketmıstım dayak yemıs gıbı hıc ama hıc kendımde deıldım yemek yemek ıcın agzımı acamıyorum sağdan sola dönemıyordum herkeste hemen hemen aynı seyler yasanır.oyuzden ben epıdural e sıcak bakyrm.gercı onda da sorunlu olanlar oluyr boynunu tutamama vucut dengesını kaybetmesı başağrısı bunlar olabılıyormus.ablamdan bılıyorum bunlarıda. yınede senıın fıkırlerını almak ısterım

evet canım yarın.. sezeryan olucam. günlerimiz nerdeyse aynı aslında senle.. ben de kan pıhtılaşma sorunu var. o yüzden doktor planlı olsun bebek gelişimini tamamlamış erken alalım 39. haftanın başında alalım dedi. bi sebeple sezeryana yönlendiriyo doktorlar. başından beri doktor ne derse onu uygulayayım diyodum zaten. ama epidural ile genel aneztesi seçimini bana bıraktı. kararsız kalınca da anestezi uzmanıyla konuşursun sabah kararını verirsin dedi. bi yandan uyuyayım herşey olsun bitsin diyorum bi yandan da epiduralle anı yaşayayım diyorum arada kaldım..

dah önce ameliyat da olmadım bilmiyorum ki. 2 ufak operasyon geçirdim o da şekerleme gibi bişeydi..

Hos bulduk ayni durum sanirim :(Valla drmuz bize mamada verdi sariliktan dolayi simdi kizim acmi kalsin yoksa sut +mamami olsun diye dusununce mamada veriyorum valla dr muz tadini sevmez zaten alismaz merak etmeyin dedi mama olmazsa benim kizin istegine sut yetistiremem bir gogsumu sagdigimdan dolayi bazen 20-30-40 cc cikiyor onu veriyorum boyle icince uzun uyuyor :)) ama memeden emince 1 saat sonra tekrar istiyo 1 saat sonra bidaha Yani bilmedigim bir deryanin icindeyim herkesde bisey dio bakalim artik ne olacak ???Canim sende geceleri yatmadan bi memeyi sagsanda bi kez bibron versen daha iyi uyumus olursun en azindan bir kalkman rahat olur bidenuykusuzlukta sutu artirmiyo biliyosun ;(

yok jnm ben biberon vermicem. napalim cekicez bi sure bole.

sali gunu konrolumuz var canim, suni sanci icin gun vericekler. bide gecen kontrolumuzde ebe demisti istersen alttan muayene yaparim dogumu baslatmak icin, ne yapacaksa elini koyup cevirecekmi ne, oyle birsey, ama buyuk ihtimal istemem diyecegim. bu arada canim normal dogum yapanlar icin bebek dogar dogmaz vitamin K vermeleri gerekiyormus bebegin kafasi sikisarak dogdugu icin beynindeki herhangi bi kanamaya karsi yapiliomus, yani bebisim dogar dogmaz igne yapicaklar :(, ama gerekliymis. sizde boyle birsey yapildimi??

canim o ebenin alttan muayene dedigi sanirim bana yapilan sey. plasentaya incelmesi icinmi pelvisin acilmasi icinmi ne ya ilac koyuyorlar ya krem suruyorlar. bence sadece suni sanci ile baslatsinlar. vitamin k falan bize yapilmadi.

nasılsınız teyzoşlarrrrrrrrrrrrr...
biz 2 saat uykuyla duruyoruz...en son sabah ezanını felan duydum hala uyutmaya çalışıyordum...bizim yavru gecelerin kadını oldu yaaaa...gündüz fosur fosur uyuyorrrrrr....gece alemlerdeyiz :)
bugün göbeğimiz düştüüüüüüüüüü...halası geldi...onu bi güzel yıkadıkkkkkkkk...ay süperdi yaa...kuzumun her saniyesini kamerayla çekiyorummmm...ilerde annesine hesap sormasın diye ihihhihi....
hazır uyuyorken bişiler yiyeyim istedim ama sizleri görmeden de yapamıyorummmmmmmmmm....öpüldünüz...see yaaa;)
haa bu arada isilik olan bebişler var mı?ne kullanıyorsunuz isilik için???kuzumun cildi çok hassas yaaa ...anasına çekmiş:(
tuy

kusum daha yenimi yikadiniz bebegi siz? senin gobek bugun dustuyse bizimkide yarin duser kesin. derlerya gobegimiz berabermi dustu hehe

merhaba hanımlar bi sorum olacak kızım 35 haftalık doğdu 2400 kilo bi türlü emmiyor çok üzülüyorum yardımcı olabilecek var mı?

herkese merhaba,
doğumlar başladığı için sanırım daha önceden bebek arabası alışverişini birçoğunuz tamamlamıştır. Quinny zapp extra modelini beğendim. concord neo guzel ama çok pahalı...sizlerin almış oldugunuz bebek arabası modellerını merak edıyorum. zapp extra alan var mı?

tam nedenini bilmiyorum ama burada (hollanda) her bebek dogduktan bir hafta sonra vitamin k (2 ay) ve vitamin d kullanmak zorunda.ben ogluma basladim

Ebe tam olarak dediki normal dogumlarda s1kismadan dolayi bebegin kafasinda kanama olabilir, ic kanama, buna karsilik verilmesi gerekiyormus Vitamin K. 2 secenek sundu, 1.si bebek dogar dogmaz igne yapiyorlar, istersekte 3lu damla seklinde, bi ilk dogdugunda, digerleride bir haftalikken vede bebek bir aylikken veriliyo damlalar. Ama ebe dediki damlalardan siz sorumlusunuz. Bizde igneyi sectik. Bide bana yapacaklarmis bi igne bebis dogar dogmaz, oda plezenta 15dk icinde dussun diye. Onuda kabul ettim. Bakalim bu salida dogum icin gun verseler , beklemek zor geliyo artik.

evet canım yarın.. sezeryan olucam. günlerimiz nerdeyse aynı aslında senle.. ben de kan pıhtılaşma sorunu var. o yüzden doktor planlı olsun bebek gelişimini tamamlamış erken alalım 39. haftanın başında alalım dedi. bi sebeple sezeryana yönlendiriyo doktorlar. başından beri doktor ne derse onu uygulayayım diyodum zaten. ama epidural ile genel aneztesi seçimini bana bıraktı. kararsız kalınca da anestezi uzmanıyla konuşursun sabah kararını verirsin dedi. bi yandan uyuyayım herşey olsun bitsin diyorum bi yandan da epiduralle anı yaşayayım diyorum arada kaldım..

dah önce ameliyat da olmadım bilmiyorum ki. 2 ufak operasyon geçirdim o da şekerleme gibi bişeydi..

zaten onunde perde oluyor aanı yasamak deılde epıduralden kastım.hanı doğardoğmaz yavrunu kucagına aldgnda herseyın bılıncınde olmak guzel.obur turlu o tam anestezıyı vucuttan atmak zor oluyor gercekten.mesela doğar doğmaz emzıreceksın ya anestezılıyken ınsan alkol almıs gıbı oldg ıcın ne yaptgn ne dedgnı bılmıor:)sen konus bakalım banada yardımcı olrsun belkıde bılmedgmz seyler vardır.senden sonra ılk doğum yapan ben olurum ınsallah:)

kızlar hepinize iyi geceler. ben oğlumun hareketlerini dinleyeyim biraz .. ööleee karmaşık duygular ki bunlar.. hamileliği ösler miyim ki acaba..

hepinizi çook opuyorum.. :71:

herkese merhaba,
doğumlar başladığı için sanırım daha önceden bebek arabası alışverişini birçoğunuz tamamlamıştır. Quinny zapp extra modelini beğendim. concord neo guzel ama çok pahalı...sizlerin almış oldugunuz bebek arabası modellerını merak edıyorum. zapp extra alan var mı?

canim ben Quinny Buzz 3 aldim, ama daha bebisim dogmadi kullanmadim, kutusunda bekliyo. bi ara acip evde prova yapiyoduk kocisimle :) simdilik hosumuza gitti.

yok jnm ben biberon vermicem. napalim cekicez bi sure bole.

canim o ebenin alttan muayene dedigi sanirim bana yapilan sey. plasentaya incelmesi icinmi pelvisin acilmasi icinmi ne ya ilac koyuyorlar ya krem suruyorlar. bence sadece suni sanci ile baslatsinlar. vitamin k falan bize yapilmadi.

tuy

kusum daha yenimi yikadiniz bebegi siz? senin gobek bugun dustuyse bizimkide yarin duser kesin. derlerya gobegimiz berabermi dustu hehe

bende simdilik alttan birsey yapsinlar istemiyorum, dedigin gibi gerekirse sadece suni sanciyla baslamak en iyisi. vitamin k icinde gerek gormemislerdir canim, her ulke farkli demekki.

mrb kızlar...
kaç gündür yokluğunuzu çekiyorum ama yüzüne mutlulukla baktığım bebeğim akımı alıp götüryo
inanınki böyle duygulara kapılacağımı tahmin edemezdim
emzirdim az önce ve uyuttum şuan uyuyo yavrum sizlere göz ucuylada olsa bi bakayım dedi
hepinizi çok merak ediyorum
yokluğumda doğumlar olmuştur muhakkak
bekleyenlerede sabır diliyorum Allah biran önce zamnında bebeklerinizi kucağınıza almanızı nasip etsin...
yarın bebeğimin ve benim kontrolmüz var inş sorunsuz atlatırız kontrolümüzüde hayırlısıyla
uykuyu çok seven birisi olarak
gece uykusuzluğunun bu kadar tatlı olacağını hiç tahmin edemezdim...
sizleri takip etmek istiyorum ve elimden geldiğince takip edicem
en kısa zamandada doğum hikayemi paylaşıcam fıstıklar şimdilik bu kadar hepinizi kızımla kokulu öptük...
eğerki sormak istediğiniz bişi olursa özelime msj atarsınız çünkü tek tek yorumları okuyamayabilirim...

merhabalar... biraz geç de olsa tekrar yazabiliyorum sizlere.. öncelikle gördüğüm görmediğim herkese dualarını esirgemedikleri için çok teşekkür ederim.. ben 10 sene sonra tekrar aşık oldum :) bu yüzdendir ki son 5 gündür havalarda uçuyorum kendimde değilim.. herşey çok güzel yolunda çok şükür.. genel anesteziyle çok rahat ve neredeyse sorunsuz bir doğum ve sonrası geçirdim.. doğumu yaklaşan arkadaşlara aynı şekilde rahat bir doğum diliyorum.. doğum yapan göremediğim arkadaşlarımm geçmiş olsun gözünüz aydın.. çok yakında öykümle birlikte tekrar yazacağım inşallah.. ama bir müddet yokum dedim ya aşık oldum :))) uçuyorum :))

Canım senin adına çok sevindim. Sen aşkını yaşaya dur biz de o günlerin gelmesini bekliyoruz. Gerçi çok az kişi kaldık doğum yapmayan ama olsun.Doğumun ve sonrasının sorunsuz olması sevindirici :)))

Uzun bär aradan sonra ancak gärebäldäm nete, ilk bu mesaji okudugum icin yazayim dedim :) bize igne yapilmadi burada, keske biliyor olsaydim sorardim :(

Çocukların hangi yaş ararlıklarında hangi vitaminleri almalarına dikkat etmek gerekir?
Çocukların Yenidoğan döneminde ilk almaları gereken K vitaminidir. Eksikliğinde yenidoğanda kanamalar oluşur. Doğar doğmaz 1 MG K vitamin uygulanır. 1. Aya doğru da D vitamini başlanmalıdır. Anne Sütü ve Besinlerde bulunmaz. 6. Aydan itibaren de diğer vitaminleri günlük ihtiyaç dozlarında vermek gerekir. Bunlar A, C, E, B Kompleks ve demirdir.

Bu arada sobnradan da damla şeklinde verilebiliyor. Aklında bulunsun.

kızlar bende bunları kemeraltında cok sevımlı bır sekercıden aldım sadece 12tane:) zaten kımsem yokkı dagıtacak verecek.arkalarında mınık mandallar var oraya not kağıtları falanda sıkıştırılabılır.aslında süslemelerı yapılmamıs adam bunları susluyoruz falan dedı dedım yok ben boyle alıcam.zaten günü bırlık ızmır/kemeraltına gıtmıstm susletmek bıle ıstesem vakıt yoktu.oyle heves edıp aldım ıste ne yapıcaksam:))

Canım çok şirinlermiş. bence bir giden olursa yada bvir daha gidecek olursan biraz daha al. İlla ki akrabalarından gelen yada sen gittiğinde en azından ziyaret eden olacaktır o yüzden bulunsun. İlle hemen doğumda vermen şart değil.

herkese merhaba,

Öncelikle hangi kriterlerin senin için önemli olduğunu bir kenara yaz sonra buna göre araştır. Çünkü kimisi çok hafif olsun istiyor kimisi travel sistem istiyor. Ben öncelikle travel sistem olmasını sonra çin malı olmamasını hedefledim tabi nette yaptığım araştırmalardan daha bir kriter daha vardı. Ben Chicco Black Label aldım ama onu almasam sonraki tercihim muhtemelen Jane Rider olacaktı.

kızlar hepinize iyi geceler. ben oğlumun hareketlerini dinleyeyim biraz .. ööleee karmaşık duygular ki bunlar.. hamileliği ösler miyim ki acaba..

Tatlım güzel haberlerini bekliyoruz. İnşallah rahat ve sorunsuz bir doğum gerçekleşir. Allah yardımcın olsun.

herkese merhaba,

pahalıydı evet.2bucuk 3yaslarına doğru baston modeller daha pratık oluyor dıye cok uç rakamlar vermeye gerek yok dıye dusunuyorum.kraft twist premium aldık bz canım.araba koltuguda var ıcınde gayet pratık ve kullanıslı gorunuyor tabı henuz denemedık cunku hala karnımda tasıyorum veleti:)

Son düzenleme:

canım,k vitamini tüm yeni doğanlara yapılıyor endişelenmene gerek yok ama oral yollada verilebiliyor bildiğim kadarıyla o hastaneye bağlıymış...

kızlarr biz de yarın kavuşucaz bebişimize.. saatler kaldı...... biz de saat 10 da giricez sezeryana ... allah kolay doğum verir inş hepimize...

ayy doğuracağın günü beklemek de çok tuhaf olmalı bi yandan bebişinin içinde olduğu son geceyi bilmek şimdi sen bebişinin hareketlerini dinliyosun seviyosun belki elinle ama yarın inşallah kavuşmuş kucaklamış olacaksın... Allah sağlıkla kolaylıkla bebeğine kavuştursun.. günlerimiz yakın darısı da başımıza inşallah:3:

Canım çok şirinlermiş. bence bir giden olursa yada bvir daha gidecek olursan biraz daha al. İlla ki akrabalarından gelen yada sen gittiğinde en azından ziyaret eden olacaktır o yüzden bulunsun. İlle hemen doğumda vermen şart deıl

tesekkrler canım.benım kendı akrabalarımdan aılemden hıckımse yok yasadgm yerde.gelın geldım bu memlekete:) arkadsta yok.eşimın arkadaslarının hanımları var 2aıle onlarda.komsular desen ole seylerden anlayan ınsanlar deıl:)anneme ablama kayınvalıdeme versem bırde 2teyzelerıme geldıklerınde vermek ıcın ayırsam 7tanesı bana kalıyor.ama yıne bı model gorrum bakarsn 12 tanede ondan alırım.sızlere özenıyorum valla hastaneye gelen mısafrlerınız arkadslarınız nekdr guzel ALLAH nazarlardan saklasın ne guze ılıskılerınız var hepınızın.bu yabancı memleket benı yoruyor.daha 1bucuk yıldır burdayım belkı ılerıde benımde sızler gıbı cevrem olıur.

guzel bırsey tatlım.börülce varsa deneyebılırsın.ekşili meze tarzı bırsey turşu gıbı yemeklerın yanında.burada restoratlarda falan verıyrlar.
tarıfı ; börülcelerı taze fasulye yemegı yapar gıbı ayıklayıp tuzlu suda haşlıyoruz.sonra soğutuyorsun.
ekşisi de şöyle; bol sarımsak,limon suyu(gercek lımon),ekşiliği kırmak ıcın bıraz su bunları rondodan gecırıyorsun cnm sonra azcık zeytınyağı dokuyorsun.bu hazırladıgın sosu soğumus börülcelere dokuyorsun bukadarcık.su ramazan gununde sorulmaz ama eşin rakı falan sevıyorsa kesin begenır:) rakı mezesıdırde aslında:)

tahmin edebiliyorum ..güzel oluyordur..bende yeşilş fasülyeyi öyle yapıyorum..çok severek yerim...eşim rakı sever ama hiç yapmamıştım bunu...

Ya Merhaba bebek diye bir kitap okuyorum. Klinik pskolog tarafından yazılmış. Orada sling i öneriyor ama. Ben cesaret edemiyorum. Bebeğin omurgasında sıkıntı yaratır gibi geliyor. Benim aldığım araba setinin yanında kangru vardı o sanki daha iyi gibi geldi onu kullanacağım. Hem 0+ kullanılabiliyor.

Tatlım bulunduğun ortamın havası kuruysa ondan kaynaklı olabilir mi? Klima ortamın havasını kurutabiliyor

Hehe sen doğurabilmek için bense doğurmamak için çaba harcıyorum. :)) Tatlım boşver ya dakika başı arayıp sinir bozacaklarına uzak dursunlar daha iyi bence.

Yaaa bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama '' bu oğlan anaları...'' diye başlayan cümleyi duyunca bir kötü oldum. Umarım bende onlardan biri olmam :/

bende bi araştırayım ona göre alayım bi an öncede kızımla dışarıya atalım kendimizi... :D bana arkadaşım kanguru verdi ama çok büyük kullanamam onu..yeni doğana uygun bulursam belki alırım..

merhaba hanımlar bi sorum olacak kızım 35 haftalık doğdu 2400 kilo bi türlü emmiyor çok üzülüyorum yardımcı olabilecek var mı?

canım benimde 37. haftada doğdu ama hiçbir çare bulamadım

Back