2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tesekkrler canım.benım kendı akrabalarımdan aılemden hıckımse yok yasadgm yerde.gelın geldım bu memlekete:) arkadsta yok.eşimın arkadaslarının hanımları var 2aıle onlarda.komsular desen ole seylerden anlayan ınsanlar deıl:)anneme ablama kayınvalıdeme versem bırde 2teyzelerıme geldıklerınde vermek ıcın ayırsam 7tanesı bana kalıyor.ama yıne bı model gorrum bakarsn 12 tanede ondan alırım.sızlere özenıyorum valla hastaneye gelen mısafrlerınız arkadslarınız nekdr guzel ALLAH nazarlardan saklasın ne guze ılıskılerınız var hepınızın.bu yabancı memleket benı yoruyor.daha 1bucuk yıldır burdayım belkı ılerıde benımde sızler gıbı cevrem olıur.

canım bende sen gibi gelin geldim bu şehre...ben çalıştığım için çalışma arkadaşlarım oldu..başkada yok maalesef...:50:

kızlar merhaba, bugün 5-6 kere sancı hissettim ama kısa sürdü. bıçak saplanması veya adet sancısı gibi. karnım da çok sert oluyor.

başta çok düzenli değillerdi ama biraz sıklaşmaya başladı. bunun sebebi ne, doğuma mı başlanıyor ? acilen cevap bekliyorum heyecanlandım.

tesekkrler canım.benım kendı akrabalarımdan aılemden hıckımse yok yasadgm yerde.gelın geldım bu memlekete:) arkadsta yok.eşimın arkadaslarının hanımları var 2aıle onlarda.komsular desen ole seylerden anlayan ınsanlar deıl:)anneme ablama kayınvalıdeme versem bırde 2teyzelerıme geldıklerınde vermek ıcın ayırsam 7tanesı bana kalıyor.ama yıne bı model gorrum bakarsn 12 tanede ondan alırım.sızlere özenıyorum valla hastaneye gelen mısafrlerınız arkadslarınız nekdr guzel ALLAH nazarlardan saklasın ne guze ılıskılerınız var hepınızın.bu yabancı memleket benı yoruyor.daha 1bucuk yıldır burdayım belkı ılerıde benımde sızler gıbı cevrem olıur.

Canım çok iyi anlıyorum seni. Ben de ilk başlarda çok sıkıntı yaşadım. Ben İstanbulluyum eşim ankaralı evlendik eşimin işi nedeniyle bursa da yaşamaya başladık. Ne benim ne onun tanıdığı 1 kşişi bile yoktu. Aileler zaten şehir dışında, 2 yılım bunalımda geçti. Sonradan sonrfadan iş yerlerinde arkadaş çevremiz oldu. 6 yıldır buradayım tabi ben haliyle artık buaralı gibi olduk. En son bu bebek olayıyla annemlerde buraya taşındı( gerçi hamielleğimin 3. ayından beri yazlıkta) Zaman içerisinde sizin de olur çevreniz. Zaten şimdi bebek gelince gözün başka hiçbir şey görmeyecek. :))) Sıkma canını.

Son düzenleme:
tahmin edebiliyorum ..güzel oluyordur..bende yeşilş fasülyeyi öyle yapıyorum..çok severek yerim...eşim rakı sever ama hiç yapmamıştım bunu...

bende bi araştırayım ona göre alayım bi an öncede kızımla dışarıya atalım kendimizi... :D bana arkadaşım kanguru verdi ama çok büyük kullanamam onu..yeni doğana uygun bulursam belki alırım..

canım benimde 37. haftada doğdu ama hiçbir çare bulamadım

Başka bir siteden baktım da kangru 1 satten fazla kullanmamak şartıyla ,y,ymiş. ! satt sonra yoğun bel ağrılarına neden oluyormuş. :/ Off neyse bende kanguru var ben bi deneyeceğim olmadı sling alırım. Bel fıtığım olduğu için belime az yüklenen birşey bulmama lazım.

Ebe tam olarak dediki normal dogumlarda s1kismadan dolayi bebegin kafasinda kanama olabilir, ic kanama, buna karsilik verilmesi gerekiyormus Vitamin K. 2 secenek sundu, 1.si bebek dogar dogmaz igne yapiyorlar, istersekte 3lu damla seklinde, bi ilk dogdugunda, digerleride bir haftalikken vede bebek bir aylikken veriliyo damlalar. Ama ebe dediki damlalardan siz sorumlusunuz. Bizde igneyi sectik. Bide bana yapacaklarmis bi igne bebis dogar dogmaz, oda plezenta 15dk icinde dussun diye. Onuda kabul ettim. Bakalim bu salida dogum icin gun verseler , beklemek zor geliyo artik.

hayirlisiyla tez zamanda allah kurtarsin insallah.benim iki dogumumda sezeryan ama vardir bir bildikleri herhalde :44:

kizlar uzun uzun yazacaktim, dogumdan sonra sevincimi hemen sizlerle paylasmayi diliyordum ama yine firsat olmadi, mesjlarinizi okudum hepinize cok tesekkur ederim. Gecmisi de tam okuyamadim ama okuyacagim insallah :) bebek tum zamanimi aliyor ama muhtesem bir duygu...
Ebe tam olarak dediki normal dogumlarda s1kismadan dolayi bebegin kafasinda kanama olabilir, ic kanama, buna karsilik verilmesi gerekiyormus Vitamin K. 2 secenek sundu, 1.si bebek dogar dogmaz igne yapiyorlar, istersekte 3lu damla seklinde, bi ilk dogdugunda, digerleride bir haftalikken vede bebek bir aylikken veriliyo damlalar. Ama ebe dediki damlalardan siz sorumlusunuz. Bizde igneyi sectik. Bide bana yapacaklarmis bi igne bebis dogar dogmaz, oda plezenta 15dk icinde dussun diye. Onuda kabul ettim. Bakalim bu salida dogum icin gun verseler , beklemek zor geliyo artik.

Burada sanirim bebek dogdugunda agizdan bir damla veriyorlarmis ama plesanta icin bana igne yapmadilar, daha sonra ayrintili anlatirim insallah ama bir ara plesanta cikmiyor sezeryana almamiz lazim laflari gecti, esim kendini rahat birakmazsan sezeryan olabilirsin, rahat birak kendini deyince rahatladim ve plesanta cikiverdi...

Simdilik her sey yolunda bebekte sarilik ihtimali vardi, bilurubin seviyesi bugun 250 idi(birimini bilmiyorum) ama bebegim daha sik emmek istiyor daha hareketli, yarin tekrar kontrol var ama geciyor bence...

Tek sorun dikislerim:) biraz acitiyorlar, yavas yavas yurumem gerekiyor falan... Neyse daha uzun anlatacagim insallah ama cok buyuk bir askmis, surekli onu izliyorum, surekli ona dokunmak istiyorum yoksa icim rahat etmiyor umarim hayirli bir evlat olur ve Allah uzun ömürler verir... :) Keske zamanim olsa daha uzun yazardim ama bebekle ilgilenmek tum enerjimi ve zamanimi aliyor. Bir de cok duygusallastim ki sormayin gitsin, her sey agliyorum... umarim yakin zamanda daha ayrintili yazarim...

kids_go dogumun gerceklesti mi okuyamadim, umarim her sey yolundadir ...

kızlar merhaba, bugün 5-6 kere sancı hissettim ama kısa sürdü. bıçak saplanması veya adet sancısı gibi. karnım da çok sert oluyor.

başta çok düzenli değillerdi ama biraz sıklaşmaya başladı. bunun sebebi ne, doğuma mı başlanıyor ? acilen cevap bekliyorum heyecanlandım.

kızlar, bu sancılar sıklaşmaya başladı. yarın sabah 7de babam rusyadan ancak geliyor. eşim, annem ve ben şu an çok panikledik. bu sancılar sıklaşmaya başaldı. sanki adet sancısı gibi bir şey. hastaneye gidip suni doğuma başlatacaklar diye istemiyorum, bide şu an orda benim doktoruma değil, nöbetçi doktora yaptırırlar. ama bu normal doğum mu ne ayıramıyorum. doğum yapanlar yardımcı olun, bu doğum belirtileri tam nasıl oluyor.... acil cevap...

kızlar, bu sancılar sıklaşmaya başladı. yarın sabah 7de babam rusyadan ancak geliyor. eşim, annem ve ben şu an çok panikledik. bu sancılar sıklaşmaya başaldı. sanki adet sancısı gibi bir şey. hastaneye gidip suni doğuma başlatacaklar diye istemiyorum, bide şu an orda benim doktoruma değil, nöbetçi doktora yaptırırlar. ama bu normal doğum mu ne ayıramıyorum. doğum yapanlar yardımcı olun, bu doğum belirtileri tam nasıl oluyor.... acil cevap...

canım kaç dakikada bir geliyor sancılar onu takip et düzenlimi 5 dk da bir falan panik yapma.

canım kaç dakikada bir geliyor sancılar onu takip et düzenlimi 5 dk da bir falan panik yapma.

şimdilik belli bir aralığı yok ama sabahtan beri 6-7 tane olmuşken artık saatte 3 falan oluyor. gittikçe böyle yavaş yavaş mı sıklaşıyor yoksa doğumdan önce birden mi geliyor bu sancı?

kızlar ben de birşey soracağım benim sancım yok ama dün alt tarafıma ardarda bıçak saplanması gibi ağrı girdi bebek hareket ettikçe şimdi de sanki açılma varmış gibi hissediyorum yürürken zorlanıyorum böyle birşey olabilir mi yani sancı olmadan açılma olabilir mi ya da biz açılmayı hissedebilir miyiz bu arada doktor 12sinden sonra bekleyin demişti salı da çatı muayenesi var

Günaydın kızlar. nasılsınız? biz oğlumla birbirimize alışıyoruz yavaş yavaş:52: bugün 1 haftalık olduk:69:
geçmişi çok okuyamadım. doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum hayırlı ömürlü olsun inşallah.
geçen hafta pazartesi günü sabah 9 da suni sancı verildi. epidural de takıldı. sonra yavaş yavaş suyum da geldi. tam açıklık da oluştu. her şey çok iyiydi. zaten doktor doğum akşamı bulur heyecan yapma demişti. akşam 7.30 gibi doğumhaneye aldı doktor. çok uğraştı ama oğlum bir türlü aşağıya inmedi. doktor da bebeği sıkıntıya sokmayalım dedi ve 9 da sezeryana alındım. spinal sezeryan yapıldı. 9. 15 te oğlum doğdu. suni sancı epidural spinal sezeryan hepsini yaşamış oldum:) ama çok güzel bi doğum oldu. ertesi gün ayağa kalktım. ağrılar tabiki oluyor ama dayanılmayacak ağrılar değil. bi de oğlum doğar doğmaz doktorun ve ebenin üstüne çişini yaptı:60:
kızlar yaa benim tek derdim süt problemi. oğlum çok güzel emiyor maşallah ama bana sütüm az gibi geliyor. bi de ebe iri bebek olduğu için tam doymuyor dedi mama takviyesi yapıyoruz. mesela bir göğsümü sağdığım zaman 20 cc ya da 30 cc süt geliyor. bu az mı? sizlerin sütü nasıl?süt artırıcı ne varsa yiyip içiyorum ama bu kadar oluyor işte:( ilk günler çok ağladım mama vermek istemedim ama bebeğim doymayınca mecbur veriyorum tabi...

Günaydın kızlar. nasılsınız? biz oğlumla birbirimize alışıyoruz yavaş yavaş:52: bugün 1 haftalık olduk:69:
geçmişi çok okuyamadım. doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum hayırlı ömürlü olsun inşallah.
geçen hafta pazartesi günü sabah 9 da suni sancı verildi. epidural de takıldı. sonra yavaş yavaş suyum da geldi. tam açıklık da oluştu. her şey çok iyiydi. zaten doktor doğum akşamı bulur heyecan yapma demişti. akşam 7.30 gibi doğumhaneye aldı doktor. çok uğraştı ama oğlum bir türlü aşağıya inmedi. doktor da bebeği sıkıntıya sokmayalım dedi ve 9 da sezeryana alındım. spinal sezeryan yapıldı. 9. 15 te oğlum doğdu. suni sancı epidural spinal sezeryan hepsini yaşamış oldum:) ama çok güzel bi doğum oldu. ertesi gün ayağa kalktım. ağrılar tabiki oluyor ama dayanılmayacak ağrılar değil. bi de oğlum doğar doğmaz doktorun ve ebenin üstüne çişini yaptı:60:
kızlar yaa benim tek derdim süt problemi. oğlum çok güzel emiyor maşallah ama bana sütüm az gibi geliyor. bi de ebe iri bebek olduğu için tam doymuyor dedi mama takviyesi yapıyoruz. mesela bir göğsümü sağdığım zaman 20 cc ya da 30 cc süt geliyor. bu az mı? sizlerin sütü nasıl?süt artırıcı ne varsa yiyip içiyorum ama bu kadar oluyor işte:( ilk günler çok ağladım mama vermek istemedim ama bebeğim doymayınca mecbur veriyorum tabi...
Canım çok da az değil sütun en fazla 60 cc icebilir 1 haftalikken. 2 göğsünü de emzir 10ar dakka o zaman yeter belki ama mama veriyorum diye de üzülme sonuçta senin sütunu de alıyor.
Humana çay iciyor musun canım? Hastanede hemşireler çaydan önce ve sonra 2ser bardak su iç demislerdi, bı de günde 4 lt su. Bu arada ılık duş iyi geliyor, hergün göğüslerine doğru sıcak su tut, yani kaynar değil tabi de sıcak su iyi geliyor iste.

Back