2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam Guzel annisler, 42. Haftanin icinde olupta hala doguramayan bi tek benmiyim acaba??? :)))

Yeni dogumlar varsa tebrik ederim.
Kaynanalarida takmayin ya bosverin, gerci benimkiler simdi uzaktalar diye rahatim :))) bebek dogunca kisin gelip 1ay kalicaklarmis , bakalim neler olcak :))) bide benimkiler Cok yasli stresli bi donem olcak, ama bakalim belki vizelerini uzatamazlar :D

cnm doktorun ne diyor. en fazla 2 hafta bekliyorlar diye biliyorum.

Nabersiniz gecmise bakamadim fazla dogum yapan varsa hayirli olsun allah anali babali buyutsun:))Yaa benim kiz surekli emmek istiyir acaba normalmi annem de sen emzirirken yoruldugundan cok doyuramiyor karnini diyor hakli gibi ??? Siz ne dersiniz saatmi takip ediim yoksa istedikce veriimi zaten bir gogsumde dugumlenme var sagiyorum birinden emzirebiliyorum sadece aİlk zamanlar biraz alisana kadar zorluyor tabii :)) sizide okuyamiyorum neler yapiyorsunuz bebekler nasil gelisimlerinde neler oluyor kimler dogum yapti hic haberim yok zaman nasil geciyor anlamiyorum 2 gundur gundur gunduzde uyumayinca felegim sasti gerildim anneme daldim dun aksam qllahtan olgun karsiladi ama incittim onuda :(( bugun daha fazla fikkat ettim uukuma davranislarima falan ama 10 gun sonra hersey daha iyi olacaktir ;))

welcome to gozdes world:)) doymayan kuzular icin saat maat tutmak yalan oluyor. gece gunduz her dakika emiyorlar. normalmis. doktor her bebegin emme ihtiyaci ayni olmaz dedi. bizimki hic doymuyor. uykusuzluktan bittim artik. yemek yemeyebile vaktim olmuyor. bole kuzum napalim.

domatesler doğranmış perşembeye falan süzulecekmıs:) mısır haslamıs kayınvalıdem borulce tertoru yollamıs bırde eşimn sevdg bı domates sosu var yemeklerın ynnda tursu gubu ekmek bandrdıgı ondan gondermıs.hee bıde karnım kadar karpuz :) annem cep telfnunu kayınvalıdede unutms ıftardan sonra yuruyus yapıp almy gıdıcez gıttımıde oturulur:P bu arada annene geçmıs olsun umarım sıkıntılı bır amelıyt olmıcaktr.

oo iyi epey bişey yollamış...börülce tertoru nasıl bişey? annemin göz ameliyatı var...26 temmuzdaydı doğum var diye ertelendi...

kizlar evayi arabayla disari cikarttik. kesinlikle araba almayanlara tavsiye ediyorum jane i. inanilmaz konforlu. hic sarsmiyor bebegi altta balans ayarimi ne var. ben kullandim dusunun cok hafif cok kolay kullanimi. eva hanim eve getirince onu agladi. hep gezmek istiyor yahuu

oo iyi epey bişey yollamış...börülce tertoru nasıl bişey? annemin göz ameliyatı var...26 temmuzdaydı doğum var diye ertelendi...

guzel bırsey tatlım.börülce varsa deneyebılırsın.ekşili meze tarzı bırsey turşu gıbı yemeklerın yanında.burada restoratlarda falan verıyrlar.
tarıfı ; börülcelerı taze fasulye yemegı yapar gıbı ayıklayıp tuzlu suda haşlıyoruz.sonra soğutuyorsun.
ekşisi de şöyle; bol sarımsak,limon suyu(gercek lımon),ekşiliği kırmak ıcın bıraz su bunları rondodan gecırıyorsun cnm sonra azcık zeytınyağı dokuyorsun.bu hazırladıgın sosu soğumus börülcelere dokuyorsun bukadarcık.su ramazan gununde sorulmaz ama eşin rakı falan sevıyorsa kesin begenır:) rakı mezesıdırde aslında:)

cnm doktorun ne diyor. en fazla 2 hafta bekliyorlar diye biliyorum. welcome to gozdes world:)) doymayan kuzular icin saat maat tutmak yalan oluyor. gece gunduz her dakika emiyorlar. normalmis. doktor her bebegin emme ihtiyaci ayni olmaz dedi. bizimki hic doymuyor. uykusuzluktan bittim artik. yemek yemeyebile vaktim olmuyor. bole kuzum napalim.
Hos bulduk ayni durum sanirim :(Valla drmuz bize mamada verdi sariliktan dolayi simdi kizim acmi kalsin yoksa sut +mamami olsun diye dusununce mamada veriyorum valla dr muz tadini sevmez zaten alismaz merak etmeyin dedi mama olmazsa benim kizin istegine sut yetistiremem bir gogsumu sagdigimdan dolayi bazen 20-30-40 cc cikiyor onu veriyorum boyle icince uzun uyuyor :)) ama memeden emince 1 saat sonra tekrar istiyo 1 saat sonra bidaha Yani bilmedigim bir deryanin icindeyim herkesde bisey dio bakalim artik ne olacak ???Canim sende geceleri yatmadan bi memeyi sagsanda bi kez bibron versen daha iyi uyumus olursun en azindan bir kalkman rahat olur bidenuykusuzlukta sutu artirmiyo biliyosun ;(

domatesler doğranmış perşembeye falan süzulecekmıs:) mısır haslamıs kayınvalıdem borulce tertoru yollamıs bırde eşimn sevdg bı domates sosu var yemeklerın ynnda tursu gubu ekmek bandrdıgı ondan gondermıs.hee bıde karnım kadar karpuz :) annem cep telfnunu kayınvalıdede unutms ıftardan sonra yuruyus yapıp almy gıdıcez gıttımıde oturulur:P bu arada annene geçmıs olsun umarım sıkıntılı bır amelıyt olmıcaktr.
ohoooo bide kaynananm bişey almıyo diyosun nankör gelin :)))) şaka canım ya ama yinede hiç yoktan iyi bak diyim sana :)

cnm doktorun ne diyor. en fazla 2 hafta bekliyorlar diye biliyorum.

welcome to gozdes world:)) doymayan kuzular icin saat maat tutmak yalan oluyor. gece gunduz her dakika emiyorlar. normalmis. doktor her bebegin emme ihtiyaci ayni olmaz dedi. bizimki hic doymuyor. uykusuzluktan bittim artik. yemek yemeyebile vaktim olmuyor. bole kuzum napalim.

sali gunu konrolumuz var canim, suni sanci icin gun vericekler. bide gecen kontrolumuzde ebe demisti istersen alttan muayene yaparim dogumu baslatmak icin, ne yapacaksa elini koyup cevirecekmi ne, oyle birsey, ama buyuk ihtimal istemem diyecegim. bu arada canim normal dogum yapanlar icin bebek dogar dogmaz vitamin K vermeleri gerekiyormus bebegin kafasi sikisarak dogdugu icin beynindeki herhangi bi kanamaya karsi yapiliomus, yani bebisim dogar dogmaz igne yapicaklar :(, ama gerekliymis. sizde boyle birsey yapildimi??

kızlar ben bebeğimi taşımak için bunlardan düşünüyordum ama dün araştırdım nette amerikada yasaklanmış..daha önce çok faydalı olduğunu duymuştum..şimdi amerikada toplanıyormuş..ben almak istiyordum..bi fikriniz varmı? yada kullanan? bilgilerinizi bekliyorum..Eki Görüntüle 240486 Eki Görüntüle 240485

Ya Merhaba bebek diye bir kitap okuyorum. Klinik pskolog tarafından yazılmış. Orada sling i öneriyor ama. Ben cesaret edemiyorum. Bebeğin omurgasında sıkıntı yaratır gibi geliyor. Benim aldığım araba setinin yanında kangru vardı o sanki daha iyi gibi geldi onu kullanacağım. Hem 0+ kullanılabiliyor.

Arkadaslar Merhaba,

Bebekte burun tikanikligina ne verdi doktorunuz?
Biz bebege kisa kollu body ve corap giydiriyoruz. Cereyanda da birakmiyoruz ama burnu tikandi!!! Bazen burnundan ve agzindan sut geliyor, ondan mi tikandi diye dr.a goturduk, iyi sorun yok dedi! Bir burun damlasi verdi ise yaramadi, burun aspiratoru de biizm minik kizin burnuna buyuk geliyor! Otri Bebenin burun aspriratoru daha kucukmus simdi onu ariyoruz. Geceleri daha da hirli bir ses geliyor yarin yine dr.a goturecegiz sanirim, siz de boyle bir sey oldu mu? Bir de bebeklerinize ne giydiriyorsunuz? Pencere acik mi, klima kullanan var mi? Dr. klimayi 26-28 derecede tutabilirsiniz dedi ama bir sure sonra soguk oluyor o yuzden penceriyi acmayi tercih ediyorum, siz de durumlar nasil?

Dogum yapan arkadaslar, gozunuzaydin.

Dogum yapacak arkadaslar, darisi size insallah.

Tatlım bulunduğun ortamın havası kuruysa ondan kaynaklı olabilir mi? Klima ortamın havasını kurutabiliyor

arkadaşlar şu sling konusunda ben de gazete ve tv de gördüğüm şeyleri paylaşmak istedim.Tabi takdir sizin Bebekler minik olduğundan bunların içinde omurgaz yapısı bozuluyormuş eğri büğrü durmaktan Amerikada yasaklanma sebebi bu die duymuştum. Ölüm haberlerini görmedim bilgim yok , ama şu kanguru tipi olanlar daha mantıklı çocuk dik durabiliyo en azından diğerine göre sert desteği var. Tabi onlarda bi kaç aylık olduktan sonra, yani çocuk hareket alanı yarakmaya başlayınca...Yine de seçim ve tercih sizin...:14:

selam kizlar...

bende bugün yine bisey yok :) kizimin cikmaya hiiiic niyeti yok galiba. dün gece hizli bi yürüyüs yaptim. bugün küveti doldurup sicak suya girdim yine ayni yine ayni :) kac gündür de ahududuyapragi cayi iciyorum. gerci o sanci yapmiyomus rahim agzi kaslarini yumusatiyomus dogumdaki kesikleri falan da engelliyomus ama 34. haftadan sonra düzenli icmek gerekiyomus ben gec basladim tabi bakalim ise yaricak mi.

kaynanalardan dert yanmissiniz benim kac gündür acayip sinirlerim bozuk. kaynanami da kayinpederimi de elime verseler bi kasik suda bogarim herhalde. ilgisizligine hep ilgisizler simdiye kadar ne bisey aldilar ne de dogru düzgün arayip sordular hep bizim aramamizi bekliyolar.. biz aradigimizda da sanki ben sadece torununu tasiyan tasiyici anneymisim gibi hic nasilsin iyimisin diye sormadan bebege iyi bakin diyolar !!! annemle kardesim gelicek sali günü bende ona hic gelicekmisin ya da gel falan demedim cünkü annem burdayken ona ihtiyacim yok hele de herseye karismasina. annemler 4 gün oldu yazliktan döndüler evleri dipdibe bi hosgeldiniz napiyosunuz falan demediler. basini uzatsa görücek halbuki. dün babam bahcedeyken onlar da balkondalarmis babama da bi seslenmemisler hep kendilerine bekliyolar tavirlari neye anlamis degilim ama annem babam bu durumu hem kafalarina takiyo hem de üzülüyolar bende buna sinir oluyorum. annemlere dedim onlar bi mrb demekten acizlerse sizde hic onlara biz gidiyoruz allahismarladik falan demiceksiniz. kendilerini ezdirmelerini istemiyorum. haksiz miyim kizlar yaaa. cok doluyum cooook.

Hehe sen doğurabilmek için bense doğurmamak için çaba harcıyorum. :)) Tatlım boşver ya dakika başı arayıp sinir bozacaklarına uzak dursunlar daha iyi bence.

cokkk haklısın cnm.bu oğlan anaları babaları kendılerını bırsey sanıyorlar bzm analarımızda hep tatsızlık cıkmasın aman dıye alttan alıyorlar.bunu bana eşimin abısı bıle dedı. bıle hak verdı yanı.ınan benım bebegımede hıc ama hıcbırsey almadılar.en cok bu canımı skyr ınsan 5-10 mılyona nlr var heves eder alr nerde..ıste aramadı demesı dıye arada napyn falan bılıor bn bısı yapamasamda yapamadım demem maşallhın var sen hersını yapyrsn der bıde saolsun cok taktır eder benı:) eşim de farkında olacakkı bıgun patladı arayp sordgnz yok dıe.sımdı annm ynmda dıe rahat arayp sormuor annen varken benım kafam rahat olyr aklım kalmıor dıor.ey allaım ey..ramazan ramazan gıybet yaptırıyrlar bıze:))

Yaaa bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama '' bu oğlan anaları...'' diye başlayan cümleyi duyunca bir kötü oldum. Umarım bende onlardan biri olmam :/

sali gunu konrolumuz var canim, suni sanci icin gun vericekler. bide gecen kontrolumuzde ebe demisti istersen alttan muayene yaparim dogumu baslatmak icin, ne yapacaksa elini koyup cevirecekmi ne, oyle birsey, ama buyuk ihtimal istemem diyecegim. bu arada canim normal dogum yapanlar icin bebek dogar dogmaz vitamin K vermeleri gerekiyormus bebegin kafasi sikisarak dogdugu icin beynindeki herhangi bi kanamaya karsi yapiliomus, yani bebisim dogar dogmaz igne yapicaklar :(, ama gerekliymis. sizde boyle birsey yapildimi??

Canım K vitamini iğnesi Türkiye de de rutin bir uygulama.

Ne kadar güzel; yeni doğumlar olmuş.

Hepsi analı babalı büyüsün; sağlıkla...

Biz de yarın sabah 8 de sezaryene alınacağız.

İçimde boşluk duygusu var; herşey anlamsız geliyor.

Dün akşamdan beri bu duyguyla booooş boş dolanıyorum.

Lütfen dua edin benim için.

ikinci bebeğim benim ilki sezeryan olduğu için ıkıncı mecburen sezeryan ..:18:
cok yoğun Leylant hanım evet ama araya aldı bizi ..
yarın öğleye doğru kavusmus olucaz muhtemelen yavrumuza..
darısı başına :34:

kızlarr biz de yarın kavuşucaz bebişimize.. saatler kaldı...... biz de saat 10 da giricez sezeryana ... allah kolay doğum verir inş hepimize...

nasılsınız teyzoşlarrrrrrrrrrrrr...
biz 2 saat uykuyla duruyoruz...en son sabah ezanını felan duydum hala uyutmaya çalışıyordum...bizim yavru gecelerin kadını oldu yaaaa...gündüz fosur fosur uyuyorrrrrr....gece alemlerdeyiz :)
bugün göbeğimiz düştüüüüüüüüüü...halası geldi...onu bi güzel yıkadıkkkkkkkk...ay süperdi yaa...kuzumun her saniyesini kamerayla çekiyorummmm...ilerde annesine hesap sormasın diye ihihhihi....
hazır uyuyorken bişiler yiyeyim istedim ama sizleri görmeden de yapamıyorummmmmmmmmm....öpüldünüz...see yaaa;)
haa bu arada isilik olan bebişler var mı?ne kullanıyorsunuz isilik için???kuzumun cildi çok hassas yaaa ...anasına çekmiş:(

redmask , Dishe , cerebrum77 vee kaçırdıgım dıger arkadaslar hayırlı doğumlar.mis yavrularınıza sağlıkla kavusun guzel haberlerle gelin (hala karnı burnunda ben:49: )

Son düzenleme:
ALLAH uzun ömürler versın yavruna.cok sukur kavusmussun.suan hersey yolunda anlasılan ALLAH sızı nazarlardan saklasın bol sütlü gunler guzel anne ve kerem e :)

evet herşey yolunda, sürekli emzirme-uyutma-alt değiştirme şeklinde geçiyo günlerimiz:) ama gerçekten çok çok güzel bişeymiş bu yaa:) Allah en kısa zamanda seni de yavruna kavuştursun inşallahhh:)

evet herşey yolunda, sürekli emzirme-uyutma-alt değiştirme şeklinde geçiyo günlerimiz:) ama gerçekten çok çok güzel bişeymiş bu yaa:) Allah en kısa zamanda seni de yavruna kavuştursun inşallahhh:)

cok tesekkrler cnm.ınsallah bende yavruma kavusurum sezaryan olucam ben aslında benmle aynı haftada olan tum arkdslar doğurdular neredeyse bır ben kaldım banada bekle dıyıp duruyor doktorum beklıcez tabı yapacak bırsey yok:) bıraz sabırsızım ben ya.sızlerınde boyle guzel duygularını okuyunca daha bır sabırsızlanıyor ınsan.ılk bebek olunca ınsan bı baska olyr dımı

Canım hadi Allah kurtarsın... Oğluşunla güzel haberlerinizi bekliyoruz :):nazar::nazar::nazar:

canım hadi kolay gelsin rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

canım senin de az kaldı artık ayrıca kusmak doğum belirtisi olabilir vücut kendini temizliyor demişti bir arkadaş.

merhabalar... biraz geç de olsa tekrar yazabiliyorum sizlere.. öncelikle gördüğüm görmediğim herkese dualarını esirgemedikleri için çok teşekkür ederim.. ben 10 sene sonra tekrar aşık oldum :) bu yüzdendir ki son 5 gündür havalarda uçuyorum kendimde değilim.. herşey çok güzel yolunda çok şükür.. genel anesteziyle çok rahat ve neredeyse sorunsuz bir doğum ve sonrası geçirdim.. doğumu yaklaşan arkadaşlara aynı şekilde rahat bir doğum diliyorum.. doğum yapan göremediğim arkadaşlarımm geçmiş olsun gözünüz aydın.. çok yakında öykümle birlikte tekrar yazacağım inşallah.. ama bir müddet yokum dedim ya aşık oldum :))) uçuyorum :))

merhabalar... biraz geç de olsa tekrar yazabiliyorum sizlere.. öncelikle gördüğüm görmediğim herkese dualarını esirgemedikleri için çok teşekkür ederim.. ben 10 sene sonra tekrar aşık oldum :) bu yüzdendir ki son 5 gündür havalarda uçuyorum kendimde değilim.. herşey çok güzel yolunda çok şükür.. genel anesteziyle çok rahat ve neredeyse sorunsuz bir doğum ve sonrası geçirdim.. doğumu yaklaşan arkadaşlara aynı şekilde rahat bir doğum diliyorum.. doğum yapan göremediğim arkadaşlarımm geçmiş olsun gözünüz aydın.. çok yakında öykümle birlikte tekrar yazacağım inşallah.. ama bir müddet yokum dedim ya aşık oldum :))) uçuyorum :))

çook sevindim canım. ne güzel ... allah hepimize bööle rahat ve sorunsuz doğum nasip etsin gerçi az kişi kaldık ama.. ben hala genel anestezi ile epidural arasında kararsızım.

Back