2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sağol canım...Mucize bıldırcın
Artık korkunun ecele faydası yok deyip, mecburen yaptırıcaz çatı muayenesini. Haftaya anlatırım size:))

Bu arada ilk bebeğinin doğduktan sonraki kilosu ultrasonla uyumlu değildi demişsin. Daha mı az çıktı kilosu?

evet canim insallah bundan sonra acilmasi cabuk olur da fazla uzun sürmez kizini kucagina alir.
valla dedigim gibi burda her muayenede parmaklarini sokuyo doktor veya ebe. ben dokora cati muayenesini anlatmaya calistim cünkü bazi türkce terimlerin almancalarini bilmiyorum ama öyle bi muayene yapmadiklarini söyledi önce normal dogumu deniyoruz sorun olursa sezeryana geciyoruz dedi. ayni sey olup olmadigini bende bilmiyorum yani. ama ben hamileligim basindan beri gerek vajinal ultrason olsun gerek parmakla olsun cok fazla muayene oldum. kendini s1ikmayinca acimiyo tabi o demir seylerle bakarken bende kendimi ister istemez s1ikiyorummm ve canimi acitiyoo

Canım şu ana kadar ilk haftalar haricinde alttan hiç bakmadı doktorum.Hele parmakla hiç bakmadı..
Avrupa ile çok farklı ilerliyor sistem...

doğumdan 10 gün önce 3.050 olmuş dedi dr, ama 2.900 doğdu )

Only smile

Daha öncede yazdım ama sanırım görmedin... Bebeğinde gelişim geriliğimi vardı? benim bebekde bikaç gün varda... Birde bıldırcın yumurtasını nasıl yiyorsun? ve gerçekten işe yardımı?????

selam kızlar nasılsınz? sizleri özledim 4-5 gündür giremiyorum aklım hep burda..kimler kimler doğm yaptı..dün hipyy bebişine kavuştu hatrladğm kadarıyla..süpriz doğum oldu mu?bugünde eseyzay yavrusuna kavuşacak ne mutlu darısı bizim başımıza..
ben de sürekli yatıştayım doktor bir hafta kapı çalsa bile bakmayacaksın dedi ama bir kaçamak yapayım dedim..bu sıcaklarda evin içinde kapanmak ço kötü sürekli terliyorum birde kastamonu burası başka bir il olsa çıldırırdm heralde..allah deniz kenarında olanlara sabır versin..
umarım herkes iyidir..bu zamana kadar paylaşmlarda bulunup en özel dönemde aranızda olamamak çok kötüü.şu birkaç günü daha atlatayım acısını çıkarıcam..öptüm hepinizi

canım benimde beklenen dogum tarihim 8 agustos yani pazartesi son günüm ama ben şuan 40+2 yim sancımda yok daha bende diyorum suni sancı verselerde dogursam diye ama doktorum 8 kadar bekliycez dedi

canım valla benim doktorum da beklemekten yana. 8 ağustosa kadar olmazsa o gün suni sancı veririz dedi. bakalım artık bekliyoruz bizde. hepimiz sağlıkla bebişimizi kucağımıza alırız inşallah

Canım ne oldu sana arada kaçırmışım, geçmiş olsun sen bol bol dinlenmene bak.

canım valla benim doktorum da beklemekten yana. 8 ağustosa kadar olmazsa o gün suni sancı veririz dedi. bakalım artık bekliyoruz bizde. hepimiz sağlıkla bebişimizi kucağımıza alırız inşallah

inşallah canım bende sancım gelmezse o güne kadar gitcem inş gelirde suni sancıya gerek kalmaz ilk kızımıda suni sancıyla dogurdum buda ölemi olcak acaba hayırlısı olsun herşeyin

doğumdan 10 gün önce 3.050 olmuş dedi dr, ama 2.900 doğdu )

Hadiiiii...

İnşallah bizim de öyle olmaz:26:

Canım cevap yazmıştım ama görmemişsin. Tekrar yazıyorum aynı mesajı..

"
Canım gelişme geriliği denemez. Aslında 30. haftaya kadar hep haftasındaydı, sonra 34. haftada 10 gün geride çıktı.
Şimdi yine 5 gün geride ama önemsiz artık, çünkü kilo alıyor.

Bıldırcın yumurtasını normal suda haşlayıp yedim hergün. Ayrıca et tükettim bol bol. Yani protein ağırlıklı beslendim.İşe yaradığını düşünüyorum.

Senin bebişin birkaç gün geride ise çok önemli değildir. "

gunaydin fistiklarrr;

ben dun ekndimi epey yormusum; ev sil, toz al, banyo temizle derken; bugun karnimin alt tarafinda adet sancisi gibi agrilarim var sabahtan beri; bisey olmaz insallahh..

canım yormasana kendini bende doğumdan önce orası kalmasın burası kalmasın aman şu iş bitsin diye diye erken doğurdum.şimdi bebekle uğraşmaktan her iş kalıyo.valla şu an gecenin bulaşığı bile duruyo hiçte umrumda değil (gerçi kalkıp yıkayacam şimdi ) :)) salla gitsin işleri canından bebeğinden önemli mi sanki?

psikolojim hala düzelmedi... rüyamda yataktan kalkıyorum böyle karnımı kesmişler ben sezeryan olmak istemiyordum diye bağıra bağıra ağladım.. bebiş de hissediyor herhalde 1 dk yerinde durmuyor kıpır kıpır. ayın 10unda sezeryan olmaya hazır değilim. keşke bebek kilolu olmasaydı da böyle bir risk olmasaydı..

Niye bu kadar stres oldun ki canım, her işte bir hayır vardır belki böylesi sizin için daha iyi olacak. Kendi kendini telkin etmeye çalış işin sonunda bebişini kucağına alacağını düşün belki biraz rahatlarsın. Benim hala netleşmedi doğum şekli. Normal olsun istiyorum ama bakalım, son anda durum değişirsede yapacak bişey yok.

gunaydin fistiklarrr;

ben dun ekndimi epey yormusum; ev sil, toz al, banyo temizle derken; bugun karnimin alt tarafinda adet sancisi gibi agrilarim var sabahtan beri; bisey olmaz insallahh..

yaa niye yoruyosun kendini yazık değil mi sana.. bi daha kim gelirse gelsin hiç iş yapma. yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin..

meraba canım sabah topiği genelde biz açardık.. şimdi ev kuşu olduk di mi.. ben de dinleniyorum bol bol. şu sıcaklar iflahımızı kesti zaten

bir kez idrar kültürüne bakılması için vajinadan örnek alındı bir kez de demir çubukla bakıldı açılma olup olmadığını görmek için(çok canım yanmıştı). burada da bence çatı muayenesi yok, dediğin gibi normal deniyorlar, olmazsa sezeryana geçiliyor. Nitekim arkadaşımda da aynısı oldu, 10cm açıklıktan sonra bebeğin kafası büyük olduğu için hemen sezeryana alındı ama şimdi çok şükür iyiler, sütü de hemen geldi(normal doğumu da yaşadığı için snırım).

Ben ise sezeryandan korkuyorum ama bütün ameliyatlardan oldum olası korkmuşumdur zaten. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin, sezeryan daha iyiyse olacaksa onu da olurum sanırım...

ayyy iğdenaz da doğum yapmış.. ben en çok bu dönemi sevdim peşpeşe geliyo yavrular.. sıradakiler de heyecanla bekliyo.. ayy eyeszay ne alemde acaba çok zorlanmadan yapr inş. doğumunu..

dün annemi şikayet etmiştim çok destek oldunuz kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim.. bugün bebişim dah az hareketli bööle olunca kendime çook kızıyorum üzüldüğüm için.. allah dağına göre kar veriyo. sağolsun kayınvalidem geldi balkonumu, mutfağımı falan düzenliyo.. temizlik onun için kutsal görevdir zaten kadıncağız niyetliymiş de.. gelirken de bebişe sepet almış çok şirin bi kere lafın arasında demiştim.. bi tarafım çok üzülüyo annem adına ama bi yandan da çok şanslıyım eşimin ailesi açısından

Son düzenleme:

Teşekkür ederim cevap için :) bizim 32. haftaya kadar gününü takip etti ama 32. haftada 3. gün geri çıktı. Benim rahimde direnç olduğu için doktor biraz endişelendi. Geri kalabilir diye bende o yüzden protein ağırlıklı beslenmeye başladım bu hafta. Sabah mutlaka yumurta yiyorum ve akşamda et.. Bakalım önümüzdeki hafta belli olcak asıl geri kalıyor mu kalmıyor mu...

snn adına cok sevndm cnm.bende dörtgözle annemle erkek kardesımı beklyrm kardesımı enson kurban bayramnda gormustum cok ozledım babamda ayın 10unda glecek.kayınvaldem kotu deıl ama su hamılelıkte bı faydasınıda gormedım eksıgınız varmı dıye 1kez sormadılar hıcbısı almadılar.annem 6valızle gelıyormus bırde yatagını alacak oğlumun.şanslısın canım aılenın acıgını eşının aılesı kapatmıs cok guzel.
eyeszay bgn nasıpse kucagına alacak kızını ınsallah ağrısız stressz gecerir bu sureci.darısı başımıza

Canım niye bu kadar stres yaptın. Gerek yokki. Baksana herkes sezeryan oluyor. Normal doğum oranı çok az.

Benim bebekte küçük, kolay doğum yaparım dedim. Doktorum küçük bebeklerde de sorun yaratıyor dedi. Son haftaya kadar belli olmazmış.

Rahatla tatlım...Bebişini düşün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…