• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlarr...
Şimdi doktordan geldik. Kızım 2600 gr olmuş. Yine biraz ufak ama 10 gün eksiklik, 5 güne düşmüş. Böyle giderse 3 kg ın üstünde doğar. Bıldırcın yumurtası çok işe yaradı. Kim tavsiye etmişti hatırlamıyorum ama çokkkk teşekkürler. 1 haftada 300 gr aldı.:16:

NST'ye bağlandım, herşey yolunda. Dün kızım korkuttu beni ama bugün maşallahı vardı. NST'de hiç durmadı diyebilirim.

Canım korkutma bizi yaa...
Epidural yaptırmayı düşünmüyormusun?

İgdenazcım;
allah analı babalı büyütsün canım.

Canım bekle işte zamanını, niye acele ediyorsun.Az kalmış zaten...
epidural düşünmüyorum canım,şuan sancım azaldı sadece bacaklarımın arası ağırıyor o da herhalde alttan muayeneden oldu çok canım acıdı çünkü ebe sağolsun bi anda soktu parmağını neye uğradığımı şaşırdım öyle bi çığlık attım ki acilde herkes duydu rezil oldum....

bebek iriymiş şimdiden kilosu boyu falan 3 hafta önde..

Maşallah canım:nazar:
O zaman söyleyecek çok fazla şey yok. Sezeryan olacağı için çatıya bakmaya gerek yoktur...

epidural düşünmüyorum canım,şuan sancım azaldı sadece bacaklarımın arası ağırıyor o da herhalde alttan muayeneden oldu çok canım acıdı çünkü ebe sağolsun bi anda soktu parmağını neye uğradığımı şaşırdım öyle bi çığlık attım ki acilde herkes duydu rezil oldum....

Yaaaaaaaaaaaa:18:
Çatı muayenesi bu işte. Çok acıyor demek...

Dinlen canım belki geçer.

gunaydin fistiklarrr;

ben dun ekndimi epey yormusum; ev sil, toz al, banyo temizle derken; bugun karnimin alt tarafinda adet sancisi gibi agrilarim var sabahtan beri; bisey olmaz insallahh..

gunaydin fistiklarrr;

ben dun ekndimi epey yormusum; ev sil, toz al, banyo temizle derken; bugun karnimin alt tarafinda adet sancisi gibi agrilarim var sabahtan beri; bisey olmaz insallahh..

Canım niye yoruyosun ki kendini o kadar. Bugün doktorum dediki, ev işlerinden emekliye ayrılıyorsun artık...

Dikkat etmeliyiz bundan sonra, yorgunluk erken doğumu tetikleyebilir. Zaten havalarda çok sıcak...

Selam herkese:)
Hippy,igdenaz hayırlı olsun kızlar darısı başımıza:52:

ay ne güzel cnm ya normal çok kötü valla böyle beklemek bende 38+3 oldum valla bana da deseler aldırsam mı diye düşünüyorum
gerçi dr normal doğumuda başlatmak için suni sancı vereyim dedi ben istemedim, böyle beklemek daha kötü :-((
canım benim 39+2 oldu. doktora dedim suni sancı falan verinde doğurayım artık diye kabul etmedi. perşembe günü bi bakayım açılma yumuşama gibi bi şey varsa hastaneye yatırırım yoksa beklenen doğum tarihi 8 ağustos. o gün alırız artık suni sancıyla dedi. bi yandan doğsun istiyorum bi yandan da bu kadar bekledi madem tam gününde olsun diyorum offf...

Selam kızlarr...
Şimdi doktordan geldik. Kızım 2600 gr olmuş. Yine biraz ufak ama 10 gün eksiklik, 5 güne düşmüş. Böyle giderse 3 kg ın üstünde doğar. Bıldırcın yumurtası çok işe yaradı. Kim tavsiye etmişti hatırlamıyorum ama çokkkk teşekkürler. 1 haftada 300 gr aldı.:16:

NST'ye bağlandım, herşey yolunda. Dün kızım korkuttu beni ama bugün maşallahı vardı. NST'de hiç durmadı diyebilirim.

Canım korkutma bizi yaa...
Epidural yaptırmayı düşünmüyormusun?

İgdenazcım;
allah analı babalı büyütsün canım.

Canım bekle işte zamanını, niye acele ediyorsun.Az kalmış zaten...

canım maşallah kızına toparlamış bak ne güzel:nazar:

Kızlar bu arada,
haftaya çatı muayenesi yapıcam dedi doktor. Sizler oldunuz mu?

canım ben 2 hafta önce oldum. valla doktorum sakin ol kendini rahat bırak dedi. yine de biraz acıdı tabi. geçen hafta açılma var mı diye baktığında daha az acıdı...

gunaydin fistiklarrr;

Ah be güzelim, o kadar da yapma dedik, niye yordun kendini o kadar, umarım ağrıların sadece yorgunluktandır, bebiş biraz daha beklesin konuş onunla annesi :))))

[Selam kızlarr...
Şimdi doktordan geldik. Kızım 2600 gr olmuş. Yine biraz ufak ama 10 gün eksiklik, 5 güne düşmüş. Böyle giderse 3 kg ın üstünde doğar. Bıldırcın yumurtası çok işe yaradı. Kim tavsiye etmişti hatırlamıyorum ama çokkkk teşekkürler. 1 haftada 300 gr aldı.

Only smile merhaba;

bende eylülde doğurucamda merak ettim bebeğinde gelişme geriliğimi vardı. Benimkindede birkaç gün varda. Birde bıldırcın yumurtasını nasıl yiyosun ve gerçekten işe yaradımı ???

bugun ogleden sonra kontrolumuz var. heyecan basti simdiden:))) artik 10 gununuz kaldi bizim haftaya son kontrol.

az önce mesajima geri döndü eyeszay. 1 cm acilmam varken dayanamadim epidural istedim simdi iyiyim 3 cm suan acilma yazmis.

kizlar bu arada cati muayenesi dediginiz doktorun ebenin parmaklariyla yaptigi muayene mi ki. onu burda her kontrolde yapiyolar ki ben haftada 1 kez gidiyorum kontrole düsünün artik :) ama öyle korkulacak bisey degil ki kendinizi s1kmazsaniz acimaz. doktorun vajinal ultrasonla ya da o demir aletlerle bakmasindan bin kat daha iyi parmaklariyla bakmasi.

only_smile canim bebegin yavas yavas farki kapaticaktir insallah bildircin yumurtasi ise yaramis :)))

peppermintcim yorma kendini artik misafirinde anlasin halinden bol bol dinlen senin durumunu bilmiyolarmi

only_smile canim bebegin yavas yavas farki kapaticaktir insallah bildircin yumurtasi ise yaramis :)))

peppermintcim yorma kendini artik misafirinde anlasin halinden bol bol dinlen senin durumunu bilmiyolarmi

canım benim 39+2 oldu. doktora dedim suni sancı falan verinde doğurayım artık diye kabul etmedi. perşembe günü bi bakayım açılma yumuşama gibi bi şey varsa hastaneye yatırırım yoksa beklenen doğum tarihi 8 ağustos. o gün alırız artık suni sancıyla dedi. bi yandan doğsun istiyorum bi yandan da bu kadar bekledi madem tam gününde olsun diyorum offf...

canım ben 2 hafta önce oldum. valla doktorum sakin ol kendini rahat bırak dedi. yine de biraz acıdı tabi. geçen hafta açılma var mı diye baktığında daha az acıdı...

Canım sağol, toparladı miniğim çok şükür...Anlatsana çatı muayenesini nasıl yaptı doktorun. Parmakla mı yaptı yoksa cihazla mı?

[Selam kızlarr...
Şimdi doktordan geldik. Kızım 2600 gr olmuş. Yine biraz ufak ama 10 gün eksiklik, 5 güne düşmüş. Böyle giderse 3 kg ın üstünde doğar. Bıldırcın yumurtası çok işe yaradı. Kim tavsiye etmişti hatırlamıyorum ama çokkkk teşekkürler. 1 haftada 300 gr aldı.

Only smile merhaba;

bende eylülde doğurucamda merak ettim bebeğinde gelişme geriliğimi vardı. Benimkindede birkaç gün varda. Birde bıldırcın yumurtasını nasıl yiyosun ve gerçekten işe yaradımı ???

Canım gelişme geriliği denemez. Aslında 30. haftaya kadar hep haftasındaydı, sonra 34. haftada 10 gün geride çıktı.
Şimdi yine 5 gün geride ama önemsiz artık, çünkü kilo alıyor.

Bıldırcın yumurtasını normal suda haşlayıp yedim hergün. Ayrıca et tükettim bol bol. Yani protein ağırlıklı beslendim.İşe yaradığını düşünüyorum.

Senin bebişin birkaç gün geride ise çok önemli değildir.

az önce mesajima geri döndü eyeszay. 1 cm acilmam varken dayanamadim epidural istedim simdi iyiyim 3 cm suan acilma yazmis.

kizlar bu arada cati muayenesi dediginiz doktorun ebenin parmaklariyla yaptigi muayene mi ki. onu burda her kontrolde yapiyolar ki ben haftada 1 kez gidiyorum kontrole düsünün artik :) ama öyle korkulacak bisey degil ki kendinizi s1kmazsaniz acimaz. doktorun vajinal ultrasonla ya da o demir aletlerle bakmasindan bin kat daha iyi parmaklariyla bakmasi.

Ooooo eyeszay doğuma çok az kaldı. 5-6 saat sonra doğurur. Allah yardımcısı olsun... Hayırlısı ile sağlıkla doğursun kızını inş...

Canım kimisi çatı muayenesinin çok acıdığını söylüyor da o yüzden merak ediyorum.Galiba yapan kişiye göre değişiyor..

Birde açılma olup olmadığına bakmakla, çatı muayenesi aynı şeymi?

Canım evet, inşallah kapatır. En azından 2500 gr ı geçti ya,buna da şükür...

gunaydin fistiklarrr;

canım niye yordun kendini. hiçbir şey bebeğinden önemli değil. herkes sana anlayış göstermek zorunda. ağrılar yorgunluktandır inşallah canım.

Canım sağol, toparladı miniğim çok şükür...Anlatsana çatı muayenesini nasıl yaptı doktorun. Parmakla mı yaptı yoksa cihazla mı?

canım parmakla yaptı. kendini kasma rahat bırak. biraz acıyo tabi ama bikaç saniyelik bi şey sonuçta.

Ayyy evet yaaa basindan beri normal derken simdi bir anda sezer ihtimali drm bekliyor tabii pzt gunu muhtemelenndogumntarihine karar vericez sanirim bebeisim baslatmazsa sezerle bitiricez bebisim baslattigindada risk varsa sezere gecicez hayirlisi ne diim canim :)) Evet canim yaa her hamilemcok fedekarlik yapiyor elbette ama rahat yiyememek zaman zaman agzimn suyuda aksa yok demek ... Bende inaniyorum karsiligini alicagima Sen nasilsin canim gulseyle yasamaya alistinizmi ? Kilo durumun ne oldu dogum donusu diyete benim beslenme uzmanida 6 hafta sonra gorucem seni diyor yani kirkim cikinca onsure zarfinda serbesttsin dedi ama ben gnede cok kilo almamak adina serbetler vs tuketimine dikkat edicem ama canim bi magnum cekersede yiycem ama ;)))

canım gülsewyle yaşamaya alıştık...sadece beni üzen emmemesi....sütümü sağıp veriyorum....kaşıkla şırıbngayla vermeyi denedim mamayı yada sütü yine olmadı...memeye rahat geçsin diye....8 saat aç bıraktım yine emmedi..normalde 2 saatte emmesi gerkirken....bugün hastaneye gttim dr. hemşireye yönlendirdi....emzirmeye çalıştık..ama benim bebek nuh diyor peygamber demiyor....hemşirenin parmağını emiyor benim memeyi emmiyor..hemşire göğsümün ve sütümün normal olduğunu söylüyor..ilginç bebek dedi...dün gece ağladım emmediği için fazla takmamaya çalışıyorum ama neden böyle yaptığınıda akıl erdiremiyorum....neyse artık tek sorun bu olsun..çok şükür sağlığıda kilo alışıda normal.....bu arada beni çok mutlu eden kilo konusu hamilelkte toplam 5.800 aldım şuan 10 kilo vermiş durumdaydım..nerdeyse 4-4.5 kilo vermişim normal kilomdan göbeğim bile yok şuan....hatta hızla vermeye halen devam ediyorum...inşallah sende öyle olursun...

gelişimci merhaba arkadaşım..hiç planıma bile almamışken sezeryan söz konusu oldu. senin çabuk toparlandığını düşünüyorum yazdıklarınla öyle bir izlenim veriyorsun. ne kadar sürede toparlandın canım? emzirirken ameliyatlı olman problem yarattı mı? beni en çok bu sezeryanın sonrası düşündürüyor

canm gerçekten benim çok rahat geçti..herkese böyle doğum nasip etsin....artık benim kilo verişimdenmi ? doktorumdanmı yoksa yapı meselesimi bilmiyorum..ağrı sızı doğru düzgün hissetmedim..sadece hastanede kaldığım süredeyataktan doğrıulurken nefesim kesiliyordu..zaten ağrım başlamaya yakında ağrı kesici istiyordum...eve döner dönmez evi toparlamaya ve temizlyie başladım....şuan tamamen eski halimdeyim..zaten 3. gün normale döndüm....

o kadar alıntı yaptım gitti...
kuzun ne güzel kilo almış bıldırcın yumuratası işe yaramış demek ki, inş.doğuma kadar en az farkla gelirsiniz
çatı muayenesi açılma için baktığıyla aynı cnm benşm dr ctesi bakacaktı bakalım mı dedi valla dedim bakmama şansımız varsa bakmayalım dedim tm dedi bir dahakine bakalım ben ilkini normal doğurdum ya onun kilosunu geçerse bakarım ama dedi 2.900 doğmuştu, bu şimdiden 3.100 görünüyor gerçi ilkinde de ultr tutmadı bende hayırlısı artık
sanırım bende yarın doğururum gfibi geliyor içimden bir his sabah sanki kahverengi gelmişti akıntım yarın sabaha rndv aldım bende dr....

pepppermint yorma kendini cnm erken doğum yapsan iyi mi herşey kızın için cnm az kilo ile doğdumu bakımıda zor oluyor karnında ne kadar dursa o kadar iyidir.

canım benimde beklenen dogum tarihim 8 agustos yani pazartesi son günüm ama ben şuan 40+2 yim sancımda yok daha bende diyorum suni sancı verselerde dogursam diye ama doktorum 8 kadar bekliycez dedi

Back