2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
demet
Yasadigi yer Bolu yazan birine yemek tarifi yapmak zor ya.
Bak 25 dakikada nasil hazirlaniyor sende denersin.
Kurufasulye 2 su bardagi koy düdüklüye 2 gün yersiniz.Suyu doldur isaret cizgisi var oraya kadar.Altini ac 5 dakikada kayniyor.Düdük ötünce saat tut 10 dakikada yumsuyor fasulye.O arada baska bi tencerede kusbasi eti kavur kati az yagda.Sogani dogra icine domates salcasini koy .Bir iki damla limon sIk.Bu arada hep kavur eti yapismasin altida cok acik olmasin.10 dakika dolunca cesmeyi ac altina tut düdük kismi havasini verir o zaman acarsin.Süzgece bosalt biraz soguk su tut.Hazirladigin sosu düdüklüye doldur fasulyeyide koy biraz ateste kavur.Sonra isaretli yere kadar kaynamis su doldur.Bi kac dakikada kaynar gene düdügü öter 5-10 dakika tut .Gene cesme altina tut sogusun ac kapagini tadina bi bak.Ilkinde denk gelmeyebilir cünki ocak atesi fasulye tencere farkli .Tuzunu koy 10 dakika demlensin birak o sirada pilavi koyarsin.Tas catlasa yarim saatte hazir.

maşallah canım kuzucuguna

ay kızlar gülme krizim tuttu kocama dedimki bak milletin kocası tatlı yapıyomuş kalk sende bana yap dedim dediği cevap çok komikti yapardım karıcım ama kilo alırsın yorma beni oldu illede istiyosan gidim hazır alıyım dedi hoya cornosa canım sen doğum evindedemi gidiyosun doktora aslında benimde bi gidesim var orayada onuniçin sordum canım

kızlar yaa evdeki bilgisayarda faceye girince benim facem şifre sormadan açılıyordu,
bugün eşim girmiş,şifremi değiştirmiş,sana faceyi yasakladım diyor,
üniversiteden arkadaşlar vardı facemde onları görmüş,
ben onlar sadece kayıtlı hiç mesajlaşmıyoruz falan dediysem de dinletemedim,
zaten pek girmiyordum ama artık hiç giremicemmafoldumben

demetcim
Düdüklü tenceren var mi? O zaman en kolay yemek kurufasulye pilav 25 dakikada hazir :)))

meltem bir gece önceden haşlamıyormusun kurufasulyeyi..benım mutfakla pek aram yoktu evlenınce mecburen yapmaya başladım ama bi şu kurufasulyeyi tutturamıyorum eşimde bi seviyoki anlatamam ben kırk yıl yemesem aklıma gelmez o da hergün yese bıkmaz ama her yemegımı begenıyo bı kurufasulyemı begenmıyo bunu yapamıyorsun dıyo nasıl yapacaksam bende nesı var kuşmu konduracam dıyorum annemınkı gıbı olmuyo dıyo..bende artık kurufasulye pişirmiyorum..siz nasıl yapıyorsunuz suyunu fılanmı fazla koyuyorum anlamadım kıCADIARZU

Evet Jjuliet cim bi gece lambasi alincan los ama aydinlatandan aman dikkatli ol benim gibi panik yapip kirma ilk aldiginda lambayi.

kızlar şimcik bebişler odamızda olcak ya
gece ağlıcaklar
uzmanlar lamba acmayın gece diyor
o zaman julinin bide abajur alması lazım dimi :uhm:
ben de kaç gündür alacam alamadım
ışığın rengi de kırmızı olmalıymış
anne karnında gibi hissetmesi için

Evet Jjuliet cim bi gece lambasi alincan los ama aydinlatandan aman dikkatli ol benim gibi panik yapip kirma ilk aldiginda lambayi.

abajur olmasıda küçük gece lambalarıda işini görür canımyerimseniben

yasasın bi alıncak daha cıktı sositososito
yarın hastane cıkısı kocemi kandıremde koctasa gdelim :lepi:

Cadaloz
Hosgeldin yiyebiliyosan yolla alsin benim yerimede ye :)))))

Fatmazehra
Benim esimde delisidir ben buraya gelmeden önce lokantalarda dolasirdi yazik.Bende hic anlamam ama deneye deneye bu yazdigim yöntemi buldum her gün vereyim yer simdi.Bende acil durumlarda bu hakkimi kullaniyorum :)) Düdüklüde aksamdan haslamaya gerek kalmiyor canim.Bu yazdigim yöntemi dene bi kez ama mutfak farkli olunca üc asagi bes yukari fark edebilir ikincide kendine göre biraz degistirirsin süreleri.

ben de kaç gündür alacam alamadım
ışığın rengi de kırmızı olmalıymış
anne karnında gibi hissetmesi için

kırmızı mı olması gerekmiş yaaa
sarı renk abajurum
içine kırmızı lambamı alayım kaydirigubbakcemile3

Hoya
Bende kirmizi kullanirim ama senden duydum simdi ilk kez.Birde kizlar bebek uyuyunca isigi kapatin öyle alissin cünki büyüme hormonu karanlikta salgilaniyormus .Ben ogluma hep kapattim isigi karanliktan korkma gibi bir derdimizde olmadi.Bebekken ne gördüyse cocuk dogla olan o saniyor.

niye Yasadigi yer Bolu yazan birine yemek tarifi yapmak zor.çok ahçı çıkıyo diye mi?ben almamışım sanırım havasından suyundanmafoldumben.çok sagol valla tarif için de limonu niye sıktık onu anlamadım ben.:sinifsinif: bide baharat olarak başka bişi ekliyomusun?

kızlar bana çankırıdan bir arkadaştan tuzlamba diye bir abajur hediye geldi
lamba kaya tuzundan yapılmış bişey
ama benimkisi altından su akıtıyor git gide eriyo gibi geliyor bana
bilgisi olan varmı acep?
bu nemlenme neden kaynaklanıyor olabilir:uhm
:

benim gitmediğim yer az kaldı canım
doğumevinde h.filiz kaya var çok iyi bir kadın hem de iyi bir doktor
ona gidiyorum işte aklım estikçe
domuz gribi aşısını orda oldum ben
anaaam koca göbükünle de kıskanıyo mu seniakannehir
bizimkinin umrunda değil
evlendik evleneli hiç kıskanmadı:mymeka:

sırnaşık şey sırnaşık şey

abajur olmasıda küçük gece lambalarıda işini görür canımyerimseniben

ben de prize takılandan alacam

demetcim
Boludan hep asci cikar ya ondan dedim :) Ben 35 den sonra deneye yanila anca ögrendim ya siz daha kolay ögrenirsiniz. Limon bir iki damla olacak kivam veriyor.Baska baharat atmiyorum cünki esim kuru sogan ve arnavut biberi ile yiyor sofrada baharat olursa tadini alamiyor.Tuzunuda en son tadarak ekleyin sonrada birakin az demlensin.

dur valla yarın bi deneyeyim ama yanına ikinci bi yemekte yapayım her ihtimale karşı olmazsa onu sürerim masaya kaydirigubbakcemile3

mehlikasu
Sen facede bizim grupta varsin dimi .Acik degil bi acip bakayim.Niye kapamis esin alla alla orda bi sürü yetki ayar yeri var ordan ayarlasin göremez kimse seni zaten grubuda gizli yapicam sadece bizim yazismalarimizi biz görürüz.Ya bende grup daveti yada yoville filan olunca kabul etmiyorum bi kez kabul ettim almanya nin arkadas arama grubu varmis hemde burdan dakka basi cöpcatan gelmeye basladi mailime.Yok suvar bunla tanis iptalde edemiyorum.Burasi Türkiye gibi diil bi avuc insan yasiyor tanidikta cikacak al basina is.Esime gösterdim artik grup yada oyunlari kabul etmiyorum o maillerde gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…